ferah şeker, bu haftada varmı nöbetin?2 lafın belini kırarız hafta sonu ha
canım hala bekliyorum inş güzel haberler gelecek..öyle dua ve ümit ediyorum...
kıslarr selammmmmm
sağlık olsun canımmmmm
inşşşşşşşş bu ay gelir meleğinnnnnnnnn
aynen yeteeer e katılıyorum canım herşeyden önce sağlık walla, sağlığın yerinde olsun sabredelim bebişlerimiz gelir :)))) sağlığımızdan olmadan sabredeceğiz artıkın :)))
hayırlısı olsun zerdalım gelecek aya bakacağız artık
geshenk nasılsın canım, karşılaşamıyoruz seninle, inşaallah her şey yolundadır
zerdal üzüldüm kırmızı karta ama onun gelmesi de güzel bi yerdehayırlısı olsun, Allah daha fazla bekletmesin
cok begendim bunu Zerdalım,, hiç düşünmeden yaşıyoruz hakkaten..hatları hepde karşıda arıyoruz kendimize dönüp bakmaya vaktimz ya da cesaretimiz yok
Yapma ya
Tatlım güzel canın sağolsun. Geç olsun, güç olmasın. Nazlı bebiş iyice bir hazırlık istiyor anlaşılan. Pandoranın kutusundan çıkan tek güzel şey umut, umut ki bizi ayakta tutan, yaşama bağlayan en büyük güç. Mücadeleye devam yani
Sağolun kızlar, işte ilk gün biraz kötü oluyor, sonra alışıyoz sanırım. Sınav dünyası işte. Napacağız bilmiyorum.zerdal gecmis olsun ümidini yitirme
Bununla beraber 4 kez. 3 aydır düşünüyoz. ilk ayında 40 kım çıktı. 18 hafta sonlansı canım. Benim bide rahmim ters, ters rahimliler geç hamile kalıyor sanırım. Adet miktarım iyi bu ay baya yoğun oluyorum, 2-3 gğn yoğun olur, sonra damala damla 1 hafta sürer toplamda. 1 haftada temize çıkıyorum. Doktorlada konuştum, 35 günde olması normalmiş, benim yumurtlama geç oluyor sanırım.sağlık olsun canım..merak e tme sen rahim kendini bi toparlasın iyice olacak inş , düşükten sonra tam olarak kaç kez adet gördün , bir de kaçıncı haftada sonlanmıştı gebeliğin?son soru senin adet miktarın ve olduğun gün sayısı nasıl ? uzun mu sürer..belki bununla alakalı olabilir böyle geç olması ya da yumurta anca olgunlaşıyordur..önemlşi oaln d üzenli olarak olması sonuçta sıkıntı yapma hiç.. öpüldünn
kızlar cok sey yazdımda sildim, ümitsizlik cok zor bilirim,neler yaşıyor insanlar bebek ugruna,daha yeni okudum bi yerde,kanser olmuş 3 aylık hamile bir kadına alternatif sunmuşlar ya bebegini alalım ya da daha az ilaçla tedavi ol ama riske girer tedavin iyileşme ihtimalin azalır demiş doktoru.Kadın daha az ilaçla cok az anestezi ile yapmış gerekenleri,ama o kadar acının ardından bebeğe zararı olacak özürlü doğacak diye 2 ihtimal sunmuşlar ya alalım yada senin gibi hasta doğmasını kabullen.en azından böyle alternatifler yok karşınızda şu an.bende yeni hamile kaldım,ve cok ugrastım ben de evlendiğimdne beri,ümidinizi kaybetmende ve asla "bir bebgim olsunda gerisi hiç önemli değil" demeyin dualarınızda,hayırlı sağlıklı evlatlar isteyin derim ben.
iyi geceler hepinize (uykum kaçtı forumları gezerken okudum az önceki vakayı paylasayım dedim )
BONCUK`UN MESAJINDAN ALINTIDIR
merhaba kızlar
p.tsı dra gıttık dr acıl mr cektırdı emarda kemıgımın ıcınde tümörr ve etrafında ıltıhap oldugu ortaya cıktı.
doktor cok düşük ıhtımal ıyı huylu olabılecegını soyledı eger oyleyse bebegımın dogmasını bekleyıp amelıyata alcaklar eger kotu huyluysa hemen bebegımı alıp benıde amelıyata alıcaklar ve bır yıl kadar kemoterapı gorcegımı soyledı.
yarın sabah 8 de local anestı ıle kemıgım matkapla delınıp tumorden parca alınacak .
suanda en korktugum o cunku anestesı olsada kemık acırmıs.herneyse bebegım ıcın cok uzqunum ne hıssettıgımı kımse anlamıyor uzulme bebek olur yeterkı sana bısı olmasın dıyorlar oysa ben bebegım ıcın 2 aydır bu agrılara dayanıyorum.
neyse oyle yanı ıcım cok dolu kafam allak bulak bırgun kanser olcagım aklıma hıc gelmezdı.yınede tek bılgım lutfen benım ıcın dua edın kı o cok kucuk bır ıhtımal ıyı huylu dedıgı tumor olsun ve bebegımde yasasın ...
.maesef lenfomayım bebegımı bu hafta alıcaklar ve kemoterapıye baslıycaz ...................
benım drum bıyopsımın yabılcagı gun anestesının hamıle oldugum ıcın tam verılemeyecegını ve buna dayanamayacagımı belırterek bebegımı almak ıstedı habul etmedım cok zorladılar ama dayanırım dedım.amelıyathaneye aldılar benı kollarımı bacaklarımı bagladılar etımın kesıldıgını pek duymadım ancak kemıgım denılmeye basladıgı an bebegımı dogurcagımı sandım bagırtım tum hastaneyı yıktı .30 dk bıtmıs ben bagırmaktan bıtkın dusup bayılmıstım psıkolojım oyle bozulmustukı o acıyı unutamıyordum ama bebegım ıcın hep bı umudum vrdı ve onu aldırmadıqım ıcın cok mutluydum.drum sonucumu çapaya yolladı patolojıye 10 gun sonra cıkar dedıler.sonucumu aldıgım gun drum lenfoma oldugumu soyledı ve hamılelıghe son verceklerını o an o ufacık umıdım bıtmıs bebegım tekme atmıstı aglamaktan sınır krızı gecırdım hep donuktum herkes yasıyordu sankı benım ıcın hayat orda durmustu.bırılerı bırsey konusuyordu ama ben duymuyordum.onkolojı dru bulduk gıttık dr kemoterapının yuksek gormem gerektıgını eger az gorursem benım hayatımın tehlıkeye gırcegını ama bebegımde sorunolmayacagını soyledı eger yuksek gorursem hamılelıkte bebegın zarar gorcegını soyledı oyle mutlu oldumkı hayatımı goze alarak az doz almayı kabul edıcektım bebek ıncelemesı ıcın bızı yıne capaya gonderdıler gunler sonra keyfım yerıne gelmıs yuzum guluyordu yemek yedık hayller kurmaya basladım.kadın dogumcu bebegıme baktı saglıklı dedı onkolojının yazdıgı ılacları gorunce bu ılacları hamıleyken alırsan bebegın ılerde aynı hastalıgı yasayabılır dedı ıste bu yıne benı ykan soz oldu.bırde gordum okocaman olmus oynuyor kıpır kıpır beynım yıne donmustu .ve bana bakıp dedıkı kararı sen ver alalımmı almayalımmı o yuku benım omuzuma koydular bunun agırlıgı oyle buyukkı nasıl dıyebılırım onun canına kıyın benı kurtarın gelen gıden herkes bırsey konusuyor ama ben duymuyorum bıle ben sankı yasıyorum ama cok ayrı bı yerde nefes alıyorum gıbı .p.tesı yanı yarın baska organlarım taranacak ve karar verırsem bebegım alınacak ama kabullenemıyorum karmakarısıgım bıtkınım yorgunum.
Bununla beraber 4 kez. 3 aydır düşünüyoz. ilk ayında 40 kım çıktı. 18 hafta sonlansı canım. Benim bide rahmim ters, ters rahimliler geç hamile kalıyor sanırım. Adet miktarım iyi bu ay baya yoğun oluyorum, 2-3 gğn yoğun olur, sonra damala damla 1 hafta sürer toplamda. 1 haftada temize çıkıyorum. Doktorlada konuştum, 35 günde olması normalmiş, benim yumurtlama geç oluyor sanırım.
Kızlar sanırım aynı kişiden bahsetmişsiniz. çok üzüldüm, iş yerinde olduğum için göz yaşlarım içime aktı. allah sabır versin ya bu nasıl bi acı. Bende bebeğimi kaybettiğimde yaşadığım acının tarifi yok, böyle bi sancı acı yok demiştim ama, şimdi bu arkadaşın durumu canlı canlı kemiği delmeleri, allahım sabır versin güç versin. Çok üzüldüm. Yeter merak ettim bayanın durumunu sonucu bize ara ara bildir. Birkaç forumda denk geldim Boncuğu görenler varmı diye arıyorlardı. Sanırım bi aralar giremedi.Büyük geçmiş olsun.
Yüce Allah ile aramızdaki önemli bir bağ olan dua, gücü sınırsız olan Yüce Rabbimiz karşısında acizliğimizi ortaya koyarak istekte bulunmamızdır. Rabbimiz "De ki: Duanız olmasaydı Rabbim size değer verir miydi?..." (Furkan Suresi, 77) ayetiyle duanın önemli bir ibadet olduğunu bildirmiştir.
Aslında Allah ile bağlantı kurma ihtiyacı, her insanın fıtratında yani yaratılışında vardır. Fakat müminler için dua etmek, hayatlarının ayrılmaz bir parçasıyken, bazı kişiler için sadece büyük zorluklar altına girince, hayati tehlikelerle karşı karşıya kalınca hatırlanacak bir ibadettir. Ancak bu büyük bir yanılgıdır. Çünkü asıl hayırlı olan hem rahatlıkta, hem de zorlukta tüm kainatın hakimi Yüce Allah'tan yardım istemek, O'nun rahmetine sığınmaktır.
Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav)'in dualarında Allah'ı sıfatları ile birlikte anmanın en güzel örnekleri görülmektedir. Sevgili Peygamberimiz (sav)'in dualarının bildirildiği ayetlerden biri şöyledir:
“De ki: Ey mülkün sahibi Allah'ım, dilediğine mülkü verirsin ve dilediğinden mülkü çekip-alırsın, dilediğini aziz kılar, dilediğini alçaltırsın; hayır Senin elindedir. Gerçekten Sen, herşeye güç yetirensin.” (Al-i İmran Suresi, 26)
Rivayetlerde de, Peygamber Efendimiz (sav)'in Rabbimiz'e kendisine güzel bir ahlak ve iyi bir huy vermesi için dua ettiği belirtilmektedir:
“Allah'ım! Yaratılışımı ve ahlakımı güzelleştir. İlahi! Beni ahlakın kötülerinden uzaklaştır.”
Kızlar merak edersiniz diye yazıyorum. Sabah çok hafif açık kahverengi lekelenmem olunca doktora koştum bugün. İlk muayenemi de olmuş oldum. Kesemiz de, bebişimiz de iyi. Kalbimiz atıyor. Şimdilik herşey yolunda gibi. Umarım böyle de devam eder. Lekenin bir anlamı yokmuş, kese civarında kanama yokmuş. Öyle işte... Haber vereyim istedim.
merhaba kimse yok mu:)?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?