Kızlar merak edersiniz diye yazıyorum. Sabah çok hafif açık kahverengi lekelenmem olunca doktora koştum bugün. İlk muayenemi de olmuş oldum. Kesemiz de, bebişimiz de iyi. Kalbimiz atıyor. Şimdilik herşey yolunda gibi. Umarım böyle de devam eder. Lekenin bir anlamı yokmuş, kese civarında kanama yokmuş. Öyle işte... Haber vereyim istedim.
Eşim olma, karım ol! Bakma daha ilkel durduğuna sen, ruhu vardır kelimelerin. “Karı-koca” “eş”ten daha çok şey anlatır. Hatta belki bize unutulmuş bir şeyi söyler. Sahi, biliyor musun? Neden erkeğe “koca”, kadına da “onun karı” demiş eskiler? ... Eşim değil, karım ol! Kedilerin eşi olur, terliklerin de… İnsanın eşi olmaz. Bir ömür eşlik ediyor diye mi sevgiliye eş denir? Eşlik etmek yeter mi? Fazlasını beklemez mi insan yârinden? Kelimeleri yitirmeseydik anlardık belki, evlenecek erkeğe eskilerin neden ”koca” dediklerini. Çünkü “koca” bilge demektir, yüce demektir. Koca demek, dağ demektir. Ve ne kadar yüce olursa olsun, üstünde kar olmayan dağ eksiktir. Dağların yücesine kar yağar diye kadına da “kocanın karı” demişler. Bakma şimdi evlenenlerin “karı-koca” ilan edildiğine. “Koca ve onun karı” olmalıdır aslında. Yani yüce bir dağ olmalı adam. Kar gibi pak ve masum olmalı kadın. Örtmeli ve bir ömür, süsü olmalı dağın. Çünkü üşür tepesinde kar olmayan dağ, ne kadar yüce olursa olsun, yarım görünür… Eşim olma, karım ol! Bana benzemeye çalışma sakın. Bana benden lazım değil bir tane daha. Ama unutma ki sensiz yarımım. Her zaman söylemem, ama sen anla. Eşim olma, karım ol! Beni tamamla
(alıntıdır)
aa senem hamile misin sen?hayırlı olsun,sağlıkla olsun inşALLAH.Lekelenmeden hiç korkma kesenin etrfaında kan yoksa,rahime kazınırken yapıyor bebek onu sanırımKızlar merak edersiniz diye yazıyorum. Sabah çok hafif açık kahverengi lekelenmem olunca doktora koştum bugün. İlk muayenemi de olmuş oldum. Kesemiz de, bebişimiz de iyi. Kalbimiz atıyor. Şimdilik herşey yolunda gibi. Umarım böyle de devam eder. Lekenin bir anlamı yokmuş, kese civarında kanama yokmuş. Öyle işte... Haber vereyim istedim.
dostum ben mrk ediyorum da seni bu kadarcık mı yazdın girdinde topiğevenüsüm beni merak etmüyür müsün?
bende dün dedim daha Naneli benim tosbiğe,sen bana hiç karıcıgım demiyon diye, e kaba diye kızarsın sen ona dediydi,bak ne anlamlıymış megersem "dağların karı" pek bi soğuk geldi bana dağların karıolmak ama bütünsel düşünce anlamlıEşim olma, karım ol! Bakma daha ilkel durduğuna sen, ruhu vardır kelimelerin. “Karı-koca” “eş”ten daha çok şey anlatır. Hatta belki bize unutulmuş bir şeyi söyler. Sahi, biliyor musun? Neden erkeğe “koca”, kadına da “onun karı” demiş eskiler? ... Eşim değil, karım ol! Kedilerin eşi olur, terliklerin de… İnsanın eşi olmaz. Bir ömür eşlik ediyor diye mi sevgiliye eş denir? Eşlik etmek yeter mi? Fazlasını beklemez mi insan yârinden? Kelimeleri yitirmeseydik anlardık belki, evlenecek erkeğe eskilerin neden ”koca” dediklerini. Çünkü “koca” bilge demektir, yüce demektir. Koca demek, dağ demektir. Ve ne kadar yüce olursa olsun, üstünde kar olmayan dağ eksiktir. Dağların yücesine kar yağar diye kadına da “kocanın karı” demişler. Bakma şimdi evlenenlerin “karı-koca” ilan edildiğine. “Koca ve onun karı” olmalıdır aslında. Yani yüce bir dağ olmalı adam. Kar gibi pak ve masum olmalı kadın. Örtmeli ve bir ömür, süsü olmalı dağın. Çünkü üşür tepesinde kar olmayan dağ, ne kadar yüce olursa olsun, yarım görünür… Eşim olma, karım ol! Bana benzemeye çalışma sakın. Bana benden lazım değil bir tane daha. Ama unutma ki sensiz yarımım. Her zaman söylemem, ama sen anla. Eşim olma, karım ol! Beni tamamla
(alıntıdır)
senide bulsun sevgi hayatın her adımında,hiç bırakmasın yakanı-paçanıİyi kalpli yalnız bir adam birgün bir koza bulur. Kozanın içinde küçük bir tırtıl vardır. Adam çok sever bu tırtılı. Onunla tüm yalnızlığını, tüm sevgisini paylaşır. Gel zaman git zaman tırtıl büyür, güzel bir kelebek olur. Adam kelebeğine hayran, bırakamaz onu bir türlü. Aslında kelebeğin aklında dağlar, kırlar, çiçekler vardır da kıyamaz bir türlü adama ve sevgisine, yalnız bırakamaz onu. Üç günlük ömrünü sevildiği ve sevdiği yerde geçirmeye hazırdır.
Ama adam bilir ki "Sevmek bazen vazgeçmeyi de bilmektir." Kelebeğine son kez bakar ve onu salıverir özgürlüğüne, kırlarına, çiçeklerine doğru...
Kelebek mutlu olmasına mutludur ama hiçbir meltem, hiçbir çiçek yaprağı adamın avucunun sıcaklığını andırmaz. Aklında adam, o çiçek senin bu çiçek benim dolaşır saatlerce...
Adam bir kelebeğe sevdalı, bakıp durur boşluğa. Kelebekse hâlâ konacak sıcak bir avuç aramakta! Böylece kelebek şunu anlar;
"Bazen ait olduğumuz yer orasıdır; sıcak bir avuçtur biliriz. Ama o yerin bize ait olma ihtimali bir hiçtir."
Böylece adam şunu anlar:
"Hiçbir sevdayı yalnızca sevgiyle yaşatamazsınız."
O günden sonra kelebek, adama duyduğu özlemi gömecek bir dağ aramaya başlar. Ama gücü tükenene dek arayıp da bulamayınca anlar ki
"Hiçbir dağ bir özlemi gömebileceğimiz kadar büyük değildir."
Adamsa artık sevdasını koyar avuçlarına kelebeğinin yerine.
Herkes birşeyler yaşar; iyi ya da kötü, doğru ya da yanlış. Yaşadıklarından bir çıkarım yaparak hayatına bir yol verir, aynı zamanda düşüncelerine de...
BIRAK SEVGİ SENİ BULSUN!!!
RABBİM dualarının hayırlı olanlarını kabul ettiği kullarından etsin bizi,Yüce Allah ile aramızdaki önemli bir bağ olan dua, gücü sınırsız olan Yüce Rabbimiz karşısında acizliğimizi ortaya koyarak istekte bulunmamızdır. Rabbimiz "De ki: Duanız olmasaydı Rabbim size değer verir miydi?..." (Furkan Suresi, 77) ayetiyle duanın önemli bir ibadet olduğunu bildirmiştir.
Aslında Allah ile bağlantı kurma ihtiyacı, her insanın fıtratında yani yaratılışında vardır. Fakat müminler için dua etmek, hayatlarının ayrılmaz bir parçasıyken, bazı kişiler için sadece büyük zorluklar altına girince, hayati tehlikelerle karşı karşıya kalınca hatırlanacak bir ibadettir. Ancak bu büyük bir yanılgıdır. Çünkü asıl hayırlı olan hem rahatlıkta, hem de zorlukta tüm kainatın hakimi Yüce Allah'tan yardım istemek, O'nun rahmetine sığınmaktır.
Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav)'in dualarında Allah'ı sıfatları ile birlikte anmanın en güzel örnekleri görülmektedir. Sevgili Peygamberimiz (sav)'in dualarının bildirildiği ayetlerden biri şöyledir:
“De ki: Ey mülkün sahibi Allah'ım, dilediğine mülkü verirsin ve dilediğinden mülkü çekip-alırsın, dilediğini aziz kılar, dilediğini alçaltırsın; hayır Senin elindedir. Gerçekten Sen, herşeye güç yetirensin.” (Al-i İmran Suresi, 26)
Rivayetlerde de, Peygamber Efendimiz (sav)'in Rabbimiz'e kendisine güzel bir ahlak ve iyi bir huy vermesi için dua ettiği belirtilmektedir:
“Allah'ım! Yaratılışımı ve ahlakımı güzelleştir. İlahi! Beni ahlakın kötülerinden uzaklaştır.”
kimse yok
bende giyip uyuyayım en iyisi...
yarın eşim gececi gelseniz de 2 laflasak olmamı yaa,hemde ertesi gün pazar
İlk arkadaşlık teklifimi aldım,şerefte duydum
özelden cvp yazdım yine özene bezene..zonnk oldu 100 msj didi yine :84:
Neyse hadi bash bashhh..gelen giden olmiyciik anlaşılan
venüsüm beni merak etmüyür müsün?
dostum ben mrk ediyorum da seni bu kadarcık mı yazdın girdinde topiğe
ben yine yalnızları oynuyorum budra,neden kimse yok?
Geshenk nerde kaç gündür?haneri olan var mı?
uff ya özel msjda yazamıyorum,ben 100 msj nasıl yapıcam ya :84::84:
Kızlar merak edersiniz diye yazıyorum. Sabah çok hafif açık kahverengi lekelenmem olunca doktora koştum bugün. İlk muayenemi de olmuş oldum. Kesemiz de, bebişimiz de iyi. Kalbimiz atıyor. Şimdilik herşey yolunda gibi. Umarım böyle de devam eder. Lekenin bir anlamı yokmuş, kese civarında kanama yokmuş. Öyle işte... Haber vereyim istedim.
arkadaşlar şimdi tv de hocadan duydum enbiya suresi 87 88.ayetleri 3 kere iilşkiden evvel okunursa çocuk oluyormuş Allahın izniyle..denenmiş dediler..duyurulur
canım merhaba hikayelerimi okuyorsun, beğeni mesajlarını alıyorum. beğendiğine sevindim, sanırım ben yokken geliyorsun. önecellikle hoş geldin diyelim. Biraz seni tanıyalım.
dalga gecme yaaa,elbet benimde 100 msjım olacak bigün,.hem gülceeene veriversene bi 80 msjcık bana,cok var senin,verirsen sana da özel msj yazcamamaninn amaninnn etmezmezmiyim ben hiç seni merak?kuzummmm naptın s en bakem en son adet ikincisi stresten demiş dr onu duyduydum.ama bence hamilelik öçncesi rahimin sapıtması derler buna halk arasında :)) bence geliyurrrrr geliyurrr junior tentoş çooook yakındainşalllaaaahhhhh Allah ım....hep dua ediyorum kendime , size..her zaman hepiniz gönlümdesiniz
hihiazıcık daha çalış bakem sen
bak ne dicem bi mesajı kopyala dur aynını bana gönder aklına geldikçe.belki 100 bulursun
BONCUKTAN Mesaj Var;
selam kızlar
mesajlarınızı okudum,bana actıgınız sayfayıda okuyan okumayan herkese sonsuz tsk ederım Rabbım razı olsun ve ne muradınız varsa versın ıns.cok mutlu oldum cok duygulandım .
carsamba gunu bebegımı aldırmak ıcın hastaneye gıttım son kez benı kadın dogumcuya yolladılar dr kararı benım vercegımı ve kemoterapının bebegımde gelısım zeka gerılıgı anne karnında olum yada aynı kanser hucresıyle dogabılecegını ve kemoterapının bana agır gelcegını soyledı.ve yapamadım kıyamadım kocaman bebegıme ne verırse Rabbımden ben sırf sakat olcak dıye bır cana kıyamam kıyamadımda .Rabbımın hıkmetı buyuk o ısterse neler olur neden bı mucıze olmasınkı ben onun ıcın her acıya dayanıyorum.dun belımden kemık ılıgı alındı cok korktum canımda yandı ama hepsı gecıcek.sımdı tepkıler var sakat cocuk bakmak zordur fılan kımse demıyorkı ya ALlah sana bu bebegı verdı kanserlı olmana ragmen verdı demekkı boyle olması gerekıyor ve bu bebek kocaman oynayan bır bebek.bılmıyorum ya ıste oyle sızlerden rıcam lutfen yalvarıyorum hepınıze bebegımın saglıklı dogması ıcın dua edın.
hepınıze cok tsk ederım kızlar
ne dusunuyorum bılıyormusunuz meger ben nekadar mutluymusum hastalıkla tanısmadan once,yok evım olsun yok su sıkıntı yok bu bunu dedı aman yarabbım dıyorum ya meger mutluymusum cok sımdı saglıklı ınsanlar bana cok tuhaf gelıyor ozenerek bakıyorum.yururken meger gokyuzu gunes hayat nekadar guzelmıs dıyorum.rabbım tum hastalara sıfa versın neler var neler hepınızınde muratlarını gercek eylesın ınsallah.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?