ayyy Belanaycım yaa...
sen yazmışsın erken doğum riskim var yatıyom, ben yazmışım hersey normal gidiyo di mi
neremle okuyorsam artık yazılanları .... cook utandım tekrar okuyunca, o gün vaktim mi yoktu ne artık, girmesemde olmuyo, yetişemiyomda herşeye uff(
bişy olmaz inş. cok kişi var öyle 38. hatta 40. haftayı dolduran, sağlıkla ve zamanında gelecek bebeğin inş. canım...
Ahmet Faruk Baş... Bu ismi bir arkadaşımdan duydum. emekli bir din görevlisi, Bursa'da yaşıyor.Bitkilerle tüm hastalıklara deva olduğunu söylemişler arkadaşım da duyup gitmiş. 12 yıldır çocuk için görmediği tedavi, kullanmadığı ilaç hatta uygulamadığı bitkisel tedavi kalmayınca bir de bunu deneyeyim deyip gitmiş.( ve orada kendine inanamayan ama hamile kalıp hatta doğurup bebeğiyle teşekkür etmeye gelenler varmış.) başarısız tüp bebek tedavileri, profesörler neler neler... sebepsiz infertilite demişler açıklanamıyor demişler. Ahmet Faruk Baş'ın uyguladığı bitkisel tedavi sayesinde 2. ayında hamile kaldı, tam bir mucize...
beni diğer başlıklardan bilen arkadaşlar vardır. 3 yıldır ben de aşılama tedavisi, tüp bebek ve çeşitli kürler uyguladım ama sonuç hep negatif. hatta en son İstanbul Acıbadem Prof. Dr. Bülent Tıraş ile başarısız bir tüp bebek denemesi yaşadım 3 ay önce. sonrasında Bülent Hocanın istediği genetik tahlilller sonucu kan pıhtılaşma sorunun var dendi. Şimdi coraspin ve yumurtalık güçlendirmek için Biosteron DHEA 25 kullanıyorum, eşimde proxeed plus kullanıyor. Mart ayında tekrar tüp bebek niyetindeydim. ama bu yukarda anlattıklarımı duyunca arkadaştan bir arayayım Ahmet Bey'i dedim.
telefonda bana eşimin sperm değerlerini ve benim hormon değerlerimi okumamı söyledi. ve bugüne dek hiç bir doktorun yapmadığı acayip yorumlar yaptı. e2 değerin 18-19-20 olmalı dedi. benim 30'du. e2 değerin 20'nin üzerinde olursa eğer rahminde hiç bir canlı yaşayamaz dedi, tüp bebekle sağlıklı bir embriyo bile verilse e2 yüksek olması zehirler yaşayamaz dedi. prolaktinim 19,5 ona da yüksek dedi. 7-8-9 olmalıymış :44: bitkisel bir karışım yollayacağım adresine doktorun verdiği tüm ilaçları bırak en geç 3 aya hamilesin dedi. ehh umut işte. sonra araştırdım. internette devalokman.net diye internet sitesi de var adamın. ama çok kararsız kaldım. şimdi koskoca Prof.un verdiği ilaçları bırakıp hiç örmediğim bu adamın sözüne güvenmek saçma gibi gelse de çooook kararsızım.
şimdi bir tarafta 12 yıl her yolu deneyip hamile kalamamış arkadaşımı 2. ayında hamile bırakan bu mucize karışım, bir tarafta 2. tüp bebek hazırlığı ve Prof.un verdiği ilaçlar.
sizce ben ne yapayım bana bir akıl fikir verin ya nolur????
kızlar yarın doğuma alacaklar beni...normal olsun diye çok dua ettim ama doktor bebeği riske atmak istemiyor...daha fazla bekleyemem diyor..kızımız da pek sabırlı maşallah yerini çok sevdi...yarın bu saatlerde Rabbim izin verirse kucağımızda olacak...
dualarım sizinle...yarın tüm gün bebek isteyen arkadaşlarım için sizler için dua edeceğim...Rabbim en tez vakitte kabul eder inşallah...öpüyorum hepinizi...döndüğümde de onlarca güzel haberle karşılaşırım inşallah...
bu sayfanın ilk üyelerinden masal bendoğum yapmayan kalmasın
kızlar yarın doğuma alacaklar beni...normal olsun diye çok dua ettim ama doktor bebeği riske atmak istemiyor...daha fazla bekleyemem diyor..kızımız da pek sabırlı maşallah yerini çok sevdi...yarın bu saatlerde Rabbim izin verirse kucağımızda olacak...
dualarım sizinle...yarın tüm gün bebek isteyen arkadaşlarım için sizler için dua edeceğim...Rabbim en tez vakitte kabul eder inşallah...öpüyorum hepinizi...döndüğümde de onlarca güzel haberle karşılaşırım inşallah...
canım çok ilginç...şaşırdım...ben her zaman bitkisellerden yanayımdır...Allahın yarattıkları gibi yok...kimyasallar bir yeri yaparken diğer tarafı yıkıyor...
denemeye başlamışsın...bu bu topik için çok önemli...lütfen bizi bilgilendir herşeyinden....tüm gelişmelerden oluşmuşsa yan etkilerinden ve inşallah mucizesinden...
imamın adını ve sitesini not aldım...e tabi seni detakipçilerindenim....Allah yardımcın olsun..güzel haberlerle müjdelersin bizi inşallah
Masal arkadasımız almıştır kızını kucağına, Allah sağlıklı, mutlu, sevgi dolu, uzun bir ömür nasip etsin meleğine canım :)
Bu arada bu hafta perişan gecti benim için kızlar, gecen gün okulda böbreklerime bir ağrı girdi, izin alıp eve geldim, sonra ağrı artarak devam etti, midem de çok kötü oldu esim gelip apar topar hastaneye götürdü beni. Meger böbrek tası dusuruyormusum, hayatımda böyle ağrı yasamadım kızlar, yeni kendime geldim daha. Dogum sancısı gibiymiş bu ağrı dediler, iyi dedim ben de alıştım normal dogurabilirim demek , hem de orda çok güzel bişey için çekiyorsun o agriyibu arada bu olaydan dolayı bal poleni bırakmak zorunda kaldım, midem çok kötüydü çünkü, zaten ağrılardan dolayı calışma da yapamadık, bugün de esim is için istanbula gitti, yani bu ay yine bişey yok (sanki olacaktı diyeceksiniz ama inanmıştım) tabii her iste bir hayır vardır diyorum ben her zamanki gibi, kısmet gelecek aya... Kafanızı sisirdim sizin de kusura bakmayın, öpüyorum herkesi
Masal arkadasımız almıştır kızını kucağına, Allah sağlıklı, mutlu, sevgi dolu, uzun bir ömür nasip etsin meleğine canım :)
Bu arada bu hafta perişan gecti benim için kızlar, gecen gün okulda böbreklerime bir ağrı girdi, izin alıp eve geldim, sonra ağrı artarak devam etti, midem de çok kötü oldu esim gelip apar topar hastaneye götürdü beni. Meger böbrek tası dusuruyormusum, hayatımda böyle ağrı yasamadım kızlar, yeni kendime geldim daha. Dogum sancısı gibiymiş bu ağrı dediler, iyi dedim ben de alıştım normal dogurabilirim demek , hem de orda çok güzel bişey için çekiyorsun o agriyibu arada bu olaydan dolayı bal poleni bırakmak zorunda kaldım, midem çok kötüydü çünkü, zaten ağrılardan dolayı calışma da yapamadık, bugün de esim is için istanbula gitti, yani bu ay yine bişey yok (sanki olacaktı diyeceksiniz ama inanmıştım) tabii her iste bir hayır vardır diyorum ben her zamanki gibi, kısmet gelecek aya... Kafanızı sisirdim sizin de kusura bakmayın, öpüyorum herkesi
Eki Görüntüle 353511 hayırlı cumalarrr
merhaba hanımlar
bir süredir forumu takip ediyorum ama bugüne kadar hiç yazmamıştım. (bugün coştum :) )
ben de 32 yaşındayım, 3 senedir hamile kalmaya çalışıyorum. bende de pkos ve insülin direnci var ayrıca rahmimde ters.
yurtdışında küçük bir kasabada yaşıyorum, burada 1 tane hastane ve tahmin edeceğiniz üzere 1 kadın doğum uzmanı var. dolayısıyla tedavimi tartışma, doktorumu değiştirme gibi bir şansım yok.
bende metformin(gliffor)+ femera tedavisini sürdürürken ilk aşılamamı oldum, sonuç başarısız. geriye kaldı 5, ancak 6 aşılamadan sonra tüp bebek tedavisine başlama hakkı kazanıyorum, burada ki yasalara göre. sizin yazdıklarınızı okurken sanki kendimi gördüm. bu küçük yerde insanlar tavşan gibi doğuruyor, kafamı nereye çevirsem biri hamile.hamile insanları görünce sinirlerim bozuluyor ama ne yapalım her şey kısmet.
Asıl sizinle görümcemin hikayesini paylaşmak istiyorum. Tıbba ve bilime inansamda, allah istedikten sonra mucizeler gerçekleşiyor.
Görümcem 80'li yıllarda çocuk sahibi olmaya çalışıyormuş. eşinin bir testisini ameliyatla almışlar ve yok denecek kadarda az spermi varmış. kendisindede yumurtlayamama problemi varmış. büyük ihtimalle pkostur çünkü kendisi aşırı obez fakat o yıllarda tam da tanı koyamıyorlarmış. doktor %98 ihtimalle çocuğunuz olmaz boşuna uğraşmayın demiş. o da herşeyi denedikten sonra vazgeçmiş artık. tam vazgeçtiğinde hamile kalmış. çocuğu olduktan 1 sene sonra tekrar hamile kalmış üstelik. doktoru bile çok şaşaırmış. sonra üçüncüyü de çok istemişler, çok uğraşmışlar ama olmamış. şimdi yetişkin iki kızları var :9
bu hikaye sayesinde umudumu kaybetmiyorum çünkü en azından eşimin spermlerinde problem yok. düşünsenize çift taraflı kısırlıkları olduğu halde 2 çocukları var, bizim neden olmasın ki hanımlar??
al bendende okadar bende icimdeki sese kiskanclik yapma rahat dur ALLAHim affet fesatlikmi yapiyorum yoksa diyorum etrafimdaki hamileleri cocuklu anneleri görünce......dogru söylüyorsun arkadsim bende almanyadayim ve cevremde gitmedigim en iyi doktorlar kalmadi yanliz benim her gittigim doktor ben nekadar canla basla cocuk istedigimi anlatsamda her doktor bana daha gencsin sen cocuksun olur deyip gecistirdiler tedavimide bir okadar yavas gerceklestirdiler vede fazla soru sordugumdada canlari sIkIlIrcasina cevaplarimi gecistirdiler insan bu sefer fazlada soru soramiyor cekiniyorsun bozuluyorsun en iyisi sikca randevu alip gitmek fazlada ryndevuyada bozuluyorlaren iyisi dünyanin neresinde olursan ol her ay düzenli takiplerini kendin yapip doktorun dediklerini gerceklestirip olmadigini gözlerine sokmak olucakki bende nitekim bu son doktoruma öyle yaptim aldigim tepki benim hakli oldugumu ortaya cikartip dudak bükmesi oldu.ve nihayet beni tüp bebek merkezine yönlendirdi bakalim orada ne olacak burda türklerin yasam tarzini bilmedigi icin doktorlar kendi aile ortamlarina benzettikleri icin 40 indada olsa 1 tane cocuk olsun yeter düsüncesi yüzünden gecistiriyorlar birde bu ne acele kuzum diyecekler insana insallah hakkimizda hayirlisi canim öyle böyle bende 10 yilimi gecirdim nasil bitti anlamadim ALLAHim bundan sonra dogru zamanda eli ayagi düzgün hayirli evlatlar versin saglicakla kal sonuclarinida yaz merak ettirme,,,,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?