30undan sonra bile kendini bulamamış olmak

Maalesef yöneticilik için tecrübe gerekli, yani ne kadar belgeniz olursa olsun alt kademelerde biraz pişmek gerekli. Sonradan insan böyle bocalayabiliyor. Tecrübe bu yüzden çok kıymetli. Siz üst seviyeden başladığınız için ara basamaklardaki bu törpülenmeleri yaşayamamışsınız maalesef, şu an yaşıyorsunuz. Zamanla nasırlaşır ve mütevazı olmayı bırakırsınız. Hele bir de kadın yönetici olmak daha da zor. Benden tavsiye taviz vermeyin, gerekirse mesafeli bir şekilde ters cevaplar verin. Mesafeli ve soğuk insan candır yöneticilikte, öbür türlü pasif görünürsünüz.

Kusura bakmayın sert olcak belki ama liderlik vasfınız yok gibi geldi
Malesef sonradan kazanılcak bir olgu da değil ancak iyi bir yönetici olabilirsiniz
Anladıgım kadarıyla üst pozisyon calısıyorsunuz ve astlarınızı yönetemiyorsunuz
Bu sizin iyi bir insanız olmanızla alakalı değil iş yerinde yapılması gerekenler üst düzeyseniz özellikle baskın karakterden geciyor malesef
Bu demek değil ki bagırın cagırın kötü olun dinlemeyin vs
Bizim işyerimizdeki üstler astlarının fikirlerine saygı duyar dinler sohbetlere katılır ancak astların dediklerinide dikkate alarak son kararı kendileri verir
Arkadas gibilerdir ama aynı zamanda saygıda duyar cekiniriz
Otoritenizi kurmanız lazım

zerafet ve mütevazilik canım ülkemde eziklik olarak algılanıyor.
birde ben cahil cesareti denen şeye çok inananlardanım. lütfen çok konuşup bir bok biliyuorum gibi davranan bu insan tiplerine müsade etmeyin.

zerafeti bir kenarı bırakıp gestapo olmanın zamanı

Sürekli ben 30 lardayım iki cocukluyum lisansüstü egitim yaptım ondanmı vs demeniz beni size karsı soguttu.bende 31 yasındayım bir cocugum var yüksek lisans yaptım cok iyi bir kurumdayım ama hiç bir zaman bekar arkadaslarım beni kıskanıyor cekemiyor diye düşünmedim.bunlar kısmet işi.sizinde cok kibar degil asosyal oldugunuzu düşündüm.

Şöyle söyleyim tam olarak en üstte değilim, müdürümüz var, müdür yardımcımız var, ama ben başka bir birimin yöneticisi konumundayım. Evet hiç alt kademede çalışmadım ama samimi bir iş ortamı olsun istedim. Sanırım böyle bir şey bekleme konusunda yanıldım

Evet kısmet işi, ayrıca evliyim çocuğum var diye kendimi vasıflı gördüğüm için öyle söylemedim. Sadece yaşıtlarımla aramda be var ki böyle arkadaşlık kuramadım die üzülüyorum. Asosyal oldugumu düşünmüyorum çünkü Türkiye’nin hemen hemen her şehrinde en az bir tane çok yakın bir arkadaşım vardır. Üniden, görevlerden, gezilerden edindiğim yakın arkadaşlıklar hepsi. Tanışıklığı saymıyorum bile. İşte ben burada da böyle olur zannettim. Ama ben de düşününce aramızdaki farklar biraz buna engel oluyor, mesela onlarla takılıp kafelerde oturtamıyorum, çocukları okuldan alıp eve geçiyorum gibi.

Evet biraz daha sert ve baskın olmak için zorlayacağım.

Evet liderlik vasfım yok belki de.organizasyonda iyiyimdir ama pasif bir görüntüm olabilir. Ama bir de şunu eklemek istiyorum, daha önce tecrübemin olmadığı farklı bir kurumdayım. Bu yüzden ilk başlarda çok zorlandım ve astlarıma sormam gereken çok şey oldu. Oryantasyon 6 ay sonra verildi ama yeterli de değildi. O alışma sürecimdeki hissettiğim güvensizlik de bunlara sebep olmuş olabilir

Zaten iyi bir yönetici olacaksanız astlarınızla sürekli konusma halinde olmanız gerekiyor
Eksiklik veya bilmiyor gibi değil yapılan herşeyden haberdar olmak için
Ve son sözü astlarınızın dedigi olacaksa bile allayıp pullayıp azbucuk değiştirip siz söyleyin

Aynı sizin gibi düşündüm. Evliyim çocuklarım var beni kıskanıyorlar çok tuhaf bir düşünce tarzı olmuş.

Otoriteniz yok ve sonradan aynı yerde otorite sağlamak imkansıza yakın. Direkt nasıl en üst kademeden başladınız anlamadım ama hiyerarşiye göre ilerleseniz bunları yaşamazdınız diye düşünüyorum. Tabi başka şirketlerde deneyim kazanıp oraya geldiyseniz durum daha vahim.

30 yaşını geçmiş, iletişim kuramayan, sırf şımarık biri imzalamam dediği için kendi kararından cayan bir üstüm olsun istemem, öyle birine haklı olarak saygı da duyamam çünkü iş etiğine aykırı davranıyorsunuz. Kimse kırılmasın diye tek kişilik karar mı alınır?

Anasınıfında bile başkan seçilir, belirli bir yetkisi olur, 5 yaşındaki çocuk bile görevini yerine getirirken arkadaşı ağladı diye onun istediğini yapmaz.

Maalesef iş hayatında nezakete yer yok. Sizin samimiyetinizden nezaketinizden sizi takamaz ve ezmeye çalışır hale gelmişler. Bunu biraz da siz yapmissiniz. Boşver in samimi olmayı filan. Olması gerekeni yapın. Kararlarinizdan vazgeçmeyin. Siz kendinize saygı duymazsaniz kimse duymaz. Üst oldugunuzu alttan alta hissettirin. Araya mesafe koyun. Herkes yerini bilsin. Gerektiği yerde sert çıkın. Aa demek ki pasif biri değilmiş desinler ve akıllarını başlarına alsınlar. Önce kendiniz o pasif imajı silin guclu olun böylelikle onlar da bir süre sonra sizin üst olsugunuzu güçlü olduğunuzu bugüne kadar nezaketinizden ses etmediginizi ama artık dur dediginizi farkedecek ona göre davranacaktır. İnsanliginizi tabii ki bırakmayın ama gereksiz samimiyet de iş hayatında böyle ters tepiyor. Önce siz kendinizi değiştirin kendinize inanin. Bence bu çok daha mühim.

İş hayatında fazla naiflik iyi değil, yumuşak yüzünüzü gördü mü birçok kişi işten kaytarmaya çalışır. Ben bulunduğum yerde en küçük olan kişiyim (30 yaş) ama müdür yardımcısıyım, tavrım konuşmam falan gayet olması gerektiği gibi , yoksa ezmeye çalışırlar zira.

Benim tavsiyem bu konularla ilgili çok güzel kitaplar var bana çok yardımcı oldu ve oluyor onlardan yararlanabilirsiniz.

Bir yönetici çalışanlarıyla bu kadar sıcak ilişkide olmamalı zaten.

Evet biraz daha sert ve baskın olmak için zorlayacağım.

Bakın sert ve baskın olmayın, olması gerektiği gibi olun. Ağırlığınız duruşunuz o havayı vermeli. Bence yöneticilik konusunda kendinizi geliştirmelisiniz.

Şaşırdım çok ilginç ya dememesi lazım.Bi dahakine ya sana yıka diyecek ya da kalk kendin al çayı heralde.

Arkadaşıma da oldu benzeri.Ücretli öğretmenlik yapıyor yeni mezun.Hzmetli bayan da arkadaşımdan 2 yaş büyük olduğunu öğrenince,kıyafetini nerden aldın çok vermişsin vs gibi durumlara girmiş.En son da servis listesinden gene genç bi öğretmenin numarasını almış “tanışalım mı “ diye mesaj atmış :O güya işletecekmiş.

Uzattım ama müdür muhabbeti kesin demiş öğretmenlere.Bazı insanlar sınır bilmiyor çünkü

Ay ben bunu okumamıstım
Evli ve cocuklu hatta iki cocuklu olmak meziyet değil tercih meselesidir
Yüksek lisansta akademik kariyer veya en üst düzey iş yapılmayacaksa cokta önem arz etmiyor
Bence siz kıskanılmak istiyorsunuz
Sizi samimi görmedikleri icinde ortamlarına almıyorlar

Eğer ki iş arkadaşlarınızın size evli ve çocuklu olmanızla ilgili olarak farklı olsaydı belki siz de bunu düşünecektiniz. Çocuğumu eleştirmeye cüret edecek kadar patavatsızları var mesela.
Şuan otoritem olmayabilir evet, saygısızlık yapabilen insanlara karşı nezaketi elden bırakamadığm için olabilir.
Çocuk yapmaz sizin yaptığınızı demeye getirmişsiniz, evet hata yapabiliriz ama bu kadar yargılamaya da gerek yok sanırım.
Evet iletişim sıkıntım var maalesef, gereken yerde haddini bildirememeyecwk kadar hassas olduğum için..
35 yaşında hala evlenemediği için evlenemiyorum diye dert yanan bazı kadınlarımız da bunu sana hissettirse belki sen de kıskanıldıgını düşünecektin..
ayrıca çocuk sahibi olmak herkesin hayal ettiği bir durumdur. Meziyettir değildir tartışmasına gerek yok kanımca

Yüksek lisans ve doktora tıpkı üniversite ortamı gibi benim kurumumda da işliyor hanımefendi. Çok önemli yani bu kurumda.
Samimi değil de tıpkı burada olduğu gibi fazla samimi olmamdan kaynaklı olabilir.
Ayrıca teşekkür ediyorum, sayenizde astlarıma karşı son derece mesafeli ve ciddi yaklaşmam gerektiğini bir kez daha hissettim.
Umarım bundan sonra konu açarsam şayet böyle bir durumdan bahsetmeme gerek kalmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…