30undan sonra evlenenler kaç yaşında evlendiniz ve kaç yaşında anne oldunuz?

Umutumut16

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2020
46
138
8
40
Bi daha bu konuda başlık açmayacağım söz. Ama okudukça çok şaşırdım gerçekten. Ben herkesin evlendiğini düşünüyordum ama 30 yaş üstü evlilik yapan veya hala bekar olan o kadar çok arkadaş varmış ki. Merak ettim hikayeleri.

Annem. 37 yaşında evlenmiş 38'de beni doğurmuş. Babam da 45 bu arada. Herkes bunlar evlenmez derken çat evlenmişler.
Ama siz bu konuyu aşırı takmışsınız. Psikolojik yardım alın bu gidişle sırf evlenmek için saçma sapan bir evlilik yapacaksınız.

Son düzenleme:
Ben 30da evlendim 31de anne oldum
Kendimden once annem var o da 30da evlenmis 31de anne olmus
Cok arkadasim var su an 35+ ve bekarlar. Bir kismi yeni evleniyor. Takinti yaptiniz bence kendinize. Ne evliligin bir yasi var ne de anne olmanin. Esimin kuzeni senelerce cocuk yapmadi 45 yasinda ikizleri oldu. Sanmayin ki herkes 20lerde evleniyor da doguruyor. Hic gerek yok en erken 30da evlenmek lazim,hatta 35 olsa mis.

Dünya kadar insan var.
Ama siz bu konuyu aşırı takıntı yapmışsınız.
Bence bu kadar yoğunlaşmayın.
35-40 arası evlenip geç yasta çocuk sahibi olan tanıdıklarım da var.
20 de evlenip hiç çocuğu olmayan tanıdıklarım da.
Dünyada milyonlarca insan milyonlarca hayat var.
Kendinizi ve ilginizi başka alanlara yoğunlaştırın.

36 da evlend, tam 40 yadim da nasipse evladimi kucagima alicam, bence evlilik sadece karşılıklı aşk, sevgi, merhamet varsa cook güzel bunlar yoksa olmasa da olur

Teyzemin kızı 37 yaşında evlendi, 38 yaşındayken ilk çocuğu doğdu. 40-41olunca da ikinci çocuğu. Halam da 32 yaşında evlenip 33 yaşında doğum yapmış

30'da evlendim, 1 ay sonra hamileydim. Bu yaşlarda hafiften 'bebek için geç kaldım' endişesi oluyor, yersizmiş, aslında tam da zamaniymis. 30' a kadar gezip tozup okuyup iş konusunu da hallettikten sonra çocuk çok daha rahat.
Erken anne olsaydım vs gibi düşünmek de yersizmiş. 23'te evlenip 26'da bosanmişligim da var, iyiki çocuk yapmamisim o zaman,diye şükretmişliğim de var.

Çok takıyorsunuz. Bu kadar odak noktası yaparsanız işler daha güç oluyor.
Benim en yakın arkadaşım da 35inde o da çok üzülüyor bu konuya. Ona da söylüyorum ama elinde değil yine de takıyor.
çevremizde 30 üstü evlenen çok ama geneli bunu takmayanlardı. Bir arkadaşım mesela 34ünde ikinci kez evlendi ama tövbeliydi. Asla istemem derken oldu.
O bekar arkadaşıma mesela biz çok insan tanıştırdık önerdik. Genelde çok yüksek beklentisi vardı ondan da olmuyor. Birinin mesleğinden, birini yazlara köye gitmesinden, birini saçından, birini evlenip ayrılmasından dolayı red etti. Artık ben de pes ettim. Hem çok yakışıklı, hem hiç evlenmemiş, hem kariyeri sağlam, hem kültürlü olacak. Bu kadar özelliğin ne kadarı bende var sende var diyorum ona mesela ama yok yani. Hepsinden ötesi çok odak noktası yaptığı için buluşmalarda bunu çok gündeme alması bile kötü enerji veriyor.
Biraz akışa bırakın.

evet kesinlikle yazdıklarınızın aynısını ben de yaşıyorum. Yani hala şansımın olması beni çok mutlu ediyor. Umarım her şey çok iyi olur.

22 yaşında evlendim, şuan 33 yaşındayım ve ilk bebeğime hamileyim. inşaallah 34'te anne olacağım.

27 yasındayım, evlilik gibi bir düşüncem yok hala. Sanırım olacaksa da en az 35 diyorum. :)

Evet, bir sürü kişi var. Özellikle günümüzde evlilik yaşı kriteri yükseldi. Eskisi gibi illa 18-25 yaş arası evlenmek gerekmiyor. Benim abim geçen sene evlendi. Eşide kendisiyle aynı yaşta.Arkadaşları da yeni evleniyor. Benim erkek kuzenlerim ve eşleride öyle.Hepsi şu an evli ve çocuklu.Teyzelerim vardı,çok uzun yıllar önce 30larında oldukları zaman çok endişeleniyorlardı. İkiside evlendi, hepsinin 3 tane çocuğu var ve hala evliler.Benim annem babam erken evlenmiş ama ben 35lerinde doğmuşum. Yıllar önce ilkokulda çalışıyordum, orda ebeveynlerinin kırklı yaşlarda olduğunu söyleyen çocuklar vardı. Bende onlara “Ee çok normal, benimkilerde sizin yaşınızdayken öyleydiler” diyordum.Geçen Hülya Avşar’ın bir programını izliyordum. “İyiki 30larda evlenmişim. Zahrayı 34 de doğurmuşum. O yaşlarda artık ne istediğini bilen, ayakları üstünde durmayı kariyeri olan kendinden emin bir kadındım” diyordu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…