31 yaş, aile ile yaşama, sevgili ve arkadaş olmaması.

sonbahar31

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2017
26
58
88
38
merhaba arkadaşlar. kaç gündür o kadar mutsuzum ki çareyi buraya yazmakta buldum. derdimi kısaca özet geçeyim; güç bela okuyarak bir meslek edindim.zannettim ki mesleğim olursa her sey yoluna girecek ama olmadı. çok şükür para kazandığım bir işim var ama onun dışında hiç bir şeyim yok. o kadar yalnızım ki.:( ne dostum diyebileceğim dışarda görüşüp bir kahve içebileceğim arkadaşım var ne de bir sevgilim. aday adayı bile yok. bu yalnızlık hissiyle baş etmek için elimden geleni yapıyorum ( dışarı çıkmak, uzaktaki arkadaşlarımla telde görüşmek, dizi izlemek, yemek yapmak v.b) ama bu koca boşluk içimden gitmiyor. sürekli kendimde birşey aramaktan yoruldum acaba çokmu çirkinim, huyum mu güzel değil bilmem ne..insanlarla biraraya gelince ok eğlenceli vakit geçiriyoruz ancak sonrası yok. kimse beni arayıp sormuyor sanki görünmezim . siz arayım demeyin kaç aradım sordum ama artık bende yoruldum. işyerinde o kadar bekar var biri bile beni kadın gibi görmüyor. yanımda diğer kızların muhabbeti dönüyor:( ne eksiğim var bilmiyorum. bugün benden 9 yaş küçük kuzenimin nisanı oldu ve bana sana çok üzülüyorum abla dedi.elimden geldiğince güçlü durmaya çalışıyorum ancak çok yoruldum. lütfen bu duygularla başa çıkmam için akıl verin kendim için yaşamayı öğrenmem lazım tek başına da olsa ayakta kalmalıyım.

Kuzeniniz densizlik etmiş. Asıl onun acelesi neymiş diye sormadınız mı?
Uzaktaki arkadaşlarla telde görüşmekten ziyade yakındaki arkadaşlarla dışarıda buluşsanız?
Yeni arkadaş ortamlarına girseniz, kurslara yazılıp farklı hobiler edinseniz?
Hem zihnen iyi gelir hem yeni insanlar tanırsınız

Ne desem bilemedim,vardır vakti zamanı üzülmeyin.
Mutsuz bir evli olmaktansa,mutlu bir bekar olmak daha iyi.
Hem anlattığınıza göre sosyal bir hayatınız var,bir gün değişecektir bu durum.
Mutlu olmak evli olmak değildir.niNasıl ki okuyup, iş sahibi olup herşeyin değişeceğini sanmışsınız olmamış. Sevgili yada eş oluncada birşey değişmeyecek.
Eğer siz şartlarınız içinde mutlu olmayı başaramıyorsanız,elde edeceğiniz şartlar size zaten mutluluk getirmeyecektir.
Mutlu olmanızı şartlara bağlamayın,sakin kafayla ağrısız sızısız dertsiz bir kafede içtiğiniz kahvenin bile verdiği mutluluğun farkına varın,farkındalığınızı arttırın.

O kuzenin önce kendine baksın
Herşeyi koca bulmak zannetmiş
Canım acaba dış görünüşüne mi önem vermiyorsun
Kadınsı giyiniyormusun
Canın sıkkın gibi ona istinaden soruyorum
Böyle olunca ruh halin,giyime pek önem vermiyorsundur doğal olarak
canım sorun ta olarak da bu; çok güzel giyinirim hatta ofiste sürekli kadınlar tarafından iltifat alırım . ne giydiğime bakarlar nerden aldığımı sorarlar. nerde ne yapıyorum bilmiyorum:( ama biraz baskın karakter olduğumu biliyorum yani kimseye eyvallahı olmayan biriyim acaba bumu beni itici yapıyor bilmiyorum:(

Kuzeniniz densizlik etmiş. Asıl onun acelesi neymiş diye sormadınız mı?
Uzaktaki arkadaşlarla telde görüşmekten ziyade yakındaki arkadaşlarla dışarıda buluşsanız?
Yeni arkadaş ortamlarına girseniz, kurslara yazılıp farklı hobiler edinseniz?
Hem zihnen iyi gelir hem yeni insanlar tanırsınız
işte arkadaşım yok sanırım beni en çok üzende bu.. iş yerinde bir iki kız var onlarla çok anlaşamıyorum evli bir kaç arkadaş var seviyorum onları ama onlarda eş çocuk muhabbeti olunca ortak payda da buluşamıyoruz. ben dışarı çıkmak hoş vakit geçirmek yeni şeyler keşfetmek istiyorum. bunu da evli arkadaşlarla yapmak çok zor çünkü onların öncelikleri farklı. kurs falan bende düşünüyorum burası küçük yer olduğu için bulamadım birşey. ama ramazandan sonra yüzme kursu istiyorum.

işte arkadaşım yok sanırım beni en çok üzende bu.. iş yerinde bir iki kız var onlarla çok anlaşamıyorum evli bir kaç arkadaş var seviyorum onları ama onlarda eş çocuk muhabbeti olunca ortak payda da buluşamıyoruz. ben dışarı çıkmak hoş vakit geçirmek yeni şeyler keşfetmek istiyorum. bunu da evli arkadaşlarla yapmak çok zor çünkü onların öncelikleri farklı. kurs falan bende düşünüyorum burası küçük yer olduğu için bulamadım birşey. ama ramazandan sonra yüzme kursu istiyorum.
İşte kursa, atölyelere falan katılırsanız arkadaş edinirsiniz.
Yeni bir hobi edinin; fotoğrafçılık gibi...
Hiç olmadı halk eğitimin kursları var, onlara katılın

canım sorun ta olarak da bu; çok güzel giyinirim hatta ofiste sürekli kadınlar tarafından iltifat alırım . ne giydiğime bakarlar nerden aldığımı sorarlar. nerde ne yapıyorum bilmiyorum:KK43: ama biraz baskın karakter olduğumu biliyorum yani kimseye eyvallahı olmayan biriyim acaba bumu beni itici yapıyor bilmiyorum:KK43:
Olabilir
Bu erkekleri korkutuyor olabilir
Bayılırlar narin kuğu tipi kırılgan kızlara
Çekiniyorlar kendine yeten kadınlardan
Çünkü seni etkileyemeyeceğini bilir

Ne desem bilemedim,vardır vakti zamanı üzülmeyin.
Mutsuz bir evli olmaktansa,mutlu bir bekar olmak daha iyi.
Hem anlattığınıza göre sosyal bir hayatınız var,bir gün değişecektir bu durum.
Mutlu olmak evli olmak değildir.niNasıl ki okuyup, iş sahibi olup herşeyin değişeceğini sanmışsınız olmamış. Sevgili yada eş oluncada birşey değişmeyecek.
Eğer siz şartlarınız içinde mutlu olmayı başaramıyorsanız,elde edeceğiniz şartlar size zaten mutluluk getirmeyecektir.
Mutlu olmanızı şartlara bağlamayın,sakin kafayla ağrısız sızısız dertsiz bir kafede içtiğiniz kahvenin bile verdiği mutluluğun farkına varın,farkındalığınızı arttırın.
ben zaten illa evlilik olsun demiyorum. birkaç arkadaş birde yaren. yalnızlık kadar dünyada zor birşey yok. birde ben arkadaş canlısıyım asosyal olunca psikolojim bozuluyor. insanlar nasıl tek yaşıyor bilmiyorum inanın çok zor. hiç birşeyden zevk alamıyorsunuz.:(

Üzülme arkadaşım , kısmetse gelir Bağdat'ta Yemen'de kısmet değilse ne gelir elden demişler. Ya pozitif ol , mutluluğu kendine çek. Bu aralar buna taktım ve inanıyorum. Sende internetten yazılara videolara bak. Mutluluğa odaklanan , sen mutlusun:KK200:
evim kişisel gelişim kitapları ile dolu:) hatta buranın olumlama forumlarını da takip ediyorum. beyhan budak ve başak kablanı sık sık izliyorum:) amaa amaaane yaparsam yapayım içimde koca bir boşluk ve yalnızlık hissi... hayat amacım yokmuş gibi. hani insanlar doğar, büyür, işe girer iş bulur evlenir. sanki bu döngüde olmak zorundaymışız gibi. bilinç altım ee ne olacak şimdi diye sorup duruyor:(

Olabilir
Bu erkekleri korkutuyor olabilir
Bayılırlar narin kuğu tipi kırılgan kızlara
Çekiniyorlar kendine yeten kadınlardan
Çünkü seni etkileyemeyeceğini bilir
çevreme bakıyorum nerde uyuşuk, mel mel bakan, herşeyi başkalarından bekleyen asalaklar varsa işe yarıyor ama bizim gibi her işini kendi yapan, kimseye minnet etmeyen, güçlü kadınlar yalnız! bu işte bir terslik var.

çevreme bakıyorum nerde uyuşuk, mel mel bakan, herşeyi başkalarından bekleyen asalaklar varsa işe yarıyor ama bizim gibi her işini kendi yapan, kimseye minnet etmeyen, güçlü kadınlar yalnız! bu işte bir terslik var.

Bir erkek kendinden üstün bir kadın kabul etmez .
Her bekarlık konusunun sonucu hep buraya çıkıyor .

O mel mel bakıyor dediklerinizi yönetebildikleri için zaten onları tercih ediyorlar . Nerede okumuş kültürlü bir kadın var kendine güvenmeyen erkek onlardan kaçıyor .

Çünkü o zaman gururu okşanıyor
Doğasında güçlü!! Korumacı!! olduğu için
Fakat kendine yetebilen bir kadını kolay kolay her erkek etkileyemez
Bunun bilincinde çoğu erkek

Bir erkek kendinden üstün bir kadın kabul etmez .
Her bekarlık konusunun sonucu hep buraya çıkıyor .

O mel mel bakıyor dediklerinizi yönetebildikleri için zaten onları tercih ediyorlar . Nerede okumuş kültürlü bir kadın var kendine güvenmeyen erkek onlardan kaçıyor .
iyide çok mu zor bilikte yol almak. ben eşimin güçlü, akıllı, ne istediğini bilen çağdaş birisi olmasını isterim. böyle bir adamda yanındaki kadının kendi ayakları üzerinde durmasını, çocuklarını iyi yetişmiş özgür bireyler olarak yetiştirmesini, kendisine bağımlı olmaması gerektiğini bilmesi lazım. evlilik baskı imparatorluğu değil birlikte yola çıktığın cumhuriyettir. evet neden yalnız olduğum belli:) ben en iyisi kurs arayışlarına devam edeyim:)

Normalde böyle konularda amaaaan ne olacak falan diye düşünürüm. Bana böyle dert gibi bile gelmiyor. Ama nedense sizin hissettiklerinizi anladım galiba. Çoook yakın arkadaşım bekar benimle yaşıt. Bi kere bana sana bakınca kendimi geç kalmış hissediyorum demişti. İşte o bunu söyleyince hissettiğim empatiyi hissettim şu an.
Allah gönlünüze göre birini karşınıza çıkarsın inşallah.
O arkadaşım bundan 7 yıl önce tanıştığı iki kere yemek bi kere kahve içtiği adamla bu sene tekrar tesadüf karşılaştı. Beyefendi doktor, acilde karşılaştılar. Filimlerdeki gibi. O zaman olmayan eksik olan şey neyse oldu ve nişanlandılar. Yaza düğünleri var. Nasip kısmet işte.

Back
X