Yiyeceklerin Sindirim Süreleri
Yediklerimizi nekadar süre içinde sindirebildiğimizi bilirsek, spor,uyku gibi faaliyetlere başlamadan önceki öğünlerimizi daha bilinçli düzenleyebiliriz.
Örneğin uzun bir işe, yürüyüşe veya spor gibi yüksek performans gerektiren işe
başlamadan 1 saat öncesinde birşeyler yememiz gerekiyorsa,sindirimi 1saat içerisinde tamamlanabilecek besinleri tercih etmeliyiz.Genel bir fikir vermesi açısından besinlerin sindirim süreleri şu şekilde özetlenebilir:
1 SAATTE SıNDıRıLEBıLENLER:Su,çay,kahve,enerji yiyecekleri,sporcular için özel hazırlanmış karbonhidrat konsantreleri.
2 SAATTE SıNDıRıLEBıLENLER:Süt,kakao,yoğurt,et püresi,beyaz ekmek,muz,müsli,kahvaltılık gevrekler,hafif sebze,pirinç pilvı,alabalık protein konsantreleri.
3 SAATTE SıNDıRıLEBıLENLER:Siyah ve karışık ekmekler,kek,patates,yumurta,
büyükbaş hayvan ve koyun eti,tavuk,sebze,elma.
4 SAATTE SıNDıRıLEBıLENLER:Sosis,salam,hindi,dana kızartması,biftek,fındık,fıstık.
5 SAATTE SıNDıRıLEBıLENLER:Kabuklu yemişler,kızartmalar.
6 SAATTE SıNDıRıLEBıLENLERastırma,mantar,ton balığı.
7SAATTE SıNDıRıLEBıLENLER:Kaz eti,sardalya,tuzlama balık.
hemen düzletiyorum canım.. elim bola alışmış :))))oranje benim bildirimi fazla yazmissin keske oyle olsaydi70 degil 70.8 olcak canim 800 gr az yazmissin umarim bu haftada 800 den kurtulurum.musait olunca duzeltirsin
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
güzell.. ama çabuk acıkırsın..öğle menüm yürüyüşe gitmeden yiyeyim dedim:
3 kaşık yoğurt,
4 kaşık nesfit..
Yiyeceklerin Sindirim Süreleri
Yediklerimizi nekadar süre içinde sindirebildiğimizi bilirsek, spor,uyku gibi faaliyetlere başlamadan önceki öğünlerimizi daha bilinçli düzenleyebiliriz.
Örneğin uzun bir işe, yürüyüşe veya spor gibi yüksek performans gerektiren işe
başlamadan 1 saat öncesinde birşeyler yememiz gerekiyorsa,sindirimi 1saat içerisinde tamamlanabilecek besinleri tercih etmeliyiz.Genel bir fikir vermesi açısından besinlerin sindirim süreleri şu şekilde özetlenebilir:
1 SAATTE SıNDıRıLEBıLENLER:Su,çay,kahve,enerji yiyecekleri,sporcular için özel hazırlanmış karbonhidrat konsantreleri.
2 SAATTE SıNDıRıLEBıLENLER:Süt,kakao,yoğurt,et püresi,beyaz ekmek,muz,müsli,kahvaltılık gevrekler,hafif sebze,pirinç pilvı,alabalık protein konsantreleri.
3 SAATTE SıNDıRıLEBıLENLER:Siyah ve karışık ekmekler,kek,patates,yumurta,
büyükbaş hayvan ve koyun eti,tavuk,sebze,elma.
4 SAATTE SıNDıRıLEBıLENLER:Sosis,salam,hindi,dana kızartması,biftek,fındık,fıstık.
5 SAATTE SıNDıRıLEBıLENLER:Kabuklu yemişler,kızartmalar.
6 SAATTE SıNDıRıLEBıLENLERastırma,mantar,ton balığı.
7SAATTE SıNDıRıLEBıLENLER:Kaz eti,sardalya,tuzlama balık.
et birgunde sindiriliyor diye biliyodum ben beslenme mezunuyum ama ..
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
ben geldim ama çok kızgınım vede gerginim.sabah eşimle evden birlikte çıktık ama işe gitmemiş eve gidip uyumuştur dedim aradım açmadı birkaç saat sonrada hiç ulaşamadım..sonra izin alıp eve gittim baktım uyuyor alkışladım kapıyı çarpıp çıktım.ağzımdan kırıcı birşey çıkmasın diye okadar korktumki aradığımda uyuyorum dese demiyor açmıyor.allahımona çok kırgınım çok bize yarım saat ulaşamazsa kıyameti koparan adamın yaptığına bakın aklıma binbir türlü şey geldi..halen sakinleşemedim...
ben geldim ama çok kızgınım vede gerginim.sabah eşimle evden birlikte çıktık ama işe gitmemiş eve gidip uyumuştur dedim aradım açmadı birkaç saat sonrada hiç ulaşamadım..sonra izin alıp eve gittim baktım uyuyor alkışladım kapıyı çarpıp çıktım.ağzımdan kırıcı birşey çıkmasın diye okadar korktumki aradığımda uyuyorum dese demiyor açmıyor.allahımona çok kırgınım çok bize yarım saat ulaşamazsa kıyameti koparan adamın yaptığına bakın aklıma binbir türlü şey geldi..halen sakinleşemedim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?