335.Kısa dönem asker bekleyenler buyrun sohbet edelim...

ben razıyım özommya sen?

böyle giderse ilk kurban ben olcam şubatta
Muzun Faydaları

Son derece besleyici bir meyve olan muzun içerisinde % 75 oranında su, % 1,3 oranında protein ve % 0,6 oranında da yağ bulunmaktadır. Geri kalanı ise çeşitli karbonhidratlardan ve önemli ölçüde potasyumdan oluşmaktadır. Birçok hastalığın tedavisinde faydalı olduğu gibi özellikle de, ateş, sindirim bozuklukları, kas krampları ve kas gevşekliği gibi durumlarda tavsiye edilir. İçerdiği yüksek orandaki potasyum sayesinde, atıkların vücuttan dışarı atılması işlemini kolaylaştırır.
Kan basıncının düşürülmesini sağlar. Bunun yanında muz, alerji tedavisinde de kullanılır. İçindeki potasyum, sodyum ile birlikte çalışarak hücre ve kas gelişimini sağlar, vücudun su dengesini ayarlar ve kalp atışlarının normale dönmesini sağlar. Eğer vücuttaki sodyum-potasyum dengesinde bozulma olacak olursa, sinir sistemi ve kasların faaliyetlerinde düzensizlik meydana gelir. Bu sebeple potasyum dengesinin korunması vücut için son derece önemli bir konudur. Ayrıca potasyum eksikliği, vücutta ödem oluşmasına ve kan şekerinin düşmesine yol açacağı için, söz konusu dengenin korunması oldukça mühimdir.
İçerdiği B6 vitamini sayesinde, protein ve amino asitlerin pek çok kimyasal reaksiyona girmesinde muz aktif bir görev alır. Ayrıca beynin normal fonksiyonlarını gerçekleştirmesine yardımcı olur. Kırmızı kan hücrelerinin oluşmasını destekler. Bunun yanında vücut sıvıları arasındaki kimyasal dengenin sürekliliğini sağlar. Enerji üretimine yardımcı olur ve strese karşı dayanıklılık sağlar. İçerdiği karbonhidrat, yağ ve proteinin metabolik işlemleri sırasında yardımcı enzim görevi görür. Ayrıca bazı anemi (kansızlık) türlerini tedavi eder. Hücre ve kas gelişiminde ve vücudun sıvı dengesinin korunmasında aktif rol oynar. Kalp hastalıklarında da, tedavi edici etkisi vardır. İçerdiği B6 vitaminin eksikliğinde ise yorgunluk, şuur bulanıklığı, sinirlilik, uykusuzluk, kansızlık, böbrek taşları ve cilt dokusunun bozulması gibi hastalıklar ortaya çıkar.
Yorgunluğa ve ishale de birebirdir...

kuşkam biraz derslere hazırlıklı gir ha küçük deneme sınavlaqrı falan çöz ii gelir sınav korkusun u yenersin

muz içeren her şeye sevinirim ben
ayrıca uygulam olmadan benim bazı derslere kafam basmıyo özom
canım ben yatıyım artık sabah yoksa tatil yaparım bu gidişle,bu sefer de müdür kovar beniiyi geceler canım çok öpüyorummm

kızlar sabah erkenden msj geldi sevinçle zıpladım veeeeeeee 9333 mesaj süreniz bıkbık bık diyo (( tam da askerimin mesaj attığı zamanlardaki saatte geldi bu mesaj reva mı bu?

aahhaahaha kızlaaar çok fenasın öehh:)) askerler görmesin bu resimleri! bizi fururlar valla
ezen yzarken dşünüyorm glnce bunları okurmu die girdigimi biliyo çnkü anam okursa yandıkk
allah belamı vermesin muz yiyodum resmi görünce tükürdüm.
önemli olan işlevi yafrummmmay ne diyorum ben çok özür dilerim patron ağzımdan şeyimdenaman ayyyy parmağımdan kçtıo kadın verirse muzu ben hayatta yemem yallnızz
senin yolun yol deil bacım tevbeelr olaaa
o siyah muzu görsem ben var ya mıçımı depikleye depikleye kççarım
siyah muz muuuuu bnde arkadandn kendi mıçımı depikleyip gelirm valla ıyy siyah muz yok yok almıym
o telefondn istiyorumm evet evet istiyormmmiyi geceler perim.ve tutimm rüyanda muzlar dürtmesiin inş
anammm o telefn tam senlik kuş kafaaa
kovalsın da kaçmıyım inş
kaçmak istemiyosn yani ??? eywhlr olsn
he valla. artık masumcak bi muz yiyemez oldum ki sabah kalkar kalkmaz alışkanlığımdır bi tane yerim kahvaltıdan önceşimdi masumane olamıyom
her sabah mı ?? hmde kahvaltıdn önce
kızlar sabah erkenden msj geldi sevinçle zıpladım veeeeeeee 9333 mesaj süreniz bıkbık bık diyo (( tam da askerimin mesaj attığı zamanlardaki saatte geldi bu mesaj reva mı bu?
o turkcll zatn bni uyuz ediyo en olmadk zamanalrda msj atıyo htta bazen arıyo beni

kızlarr şafak atarsa 38 bitiyor mu ne

masallah diyelimm

bu arada kizlar az önce gecen hafta bahsettigim eski sevgilim ve nisanlanacagi insanla görüstüm..abimle birlikte gelmisler nisan alisverisine abim beni aradi inanilmaz sinirli kafayi yicem sabahtan beri girmedigimiz dükkan kalmadi ama 5dakika girip cikiyorlar bakmiyorlar bile dedi gel lütfen yardim et diyince gidip bir magazaya götürdüm bunlari.. ya kizlar ben hayatimda böyle birsey görmedim.. gelin ellerini cebine koymus surati bir karis agzindan hicbirsey cikmiyor damadin ablasi ve gelinin annesi elbise begeniyor kiza=S biraz izledim bu durumu sonra tuttum kizin kolundan arkadasim sen degilmisin nisanlanan baksana elbiselere dedim ee bakiyorlar ya benim icin diyor dedim onlarmi giyecek..ac agzini söyle ne renk istiyorsun modeli nasil olsun felan zorla baktirdim elbiselere bir tane begendirdim onuda annesi ve görümcesi begenmedi diye almadi=S sonra kuyumcuya götürdüm yüzük icin ayni hikaye baktim olmuyor dedim benim eve gitmem lazim size bir kuyumcu adresi daha vereyim oraya bakin abim götürdü simdi.. hala aklim almiyor olanlari gelinin o pasifligi görümcesi ve annesinin bencilligi.. hey allahim ne insanlar var ya=S biz nisanlanirken askim daha ailesi gelmeden aldi beni götürdü elbisemi begendim ayirttim ailesi geldi sadece parasini ödedi kim karisabilirki ya insanin nisaninda ne giyecegine=S hem üzüldüm bu duruma hemde acayip sinirlendim ben hayatta firsat vermezdim görümceme veya anneme bu kadar karismalarina=S
cokmu abartiyorum kizlar yaa?? Ama bence önemli bir konu onlar degilki tasiyacak olan=S

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…