- Konu Sahibi Alice in Wonderland
-
- #1.841
kafam rahat olmadigi zamanlarda hep böyleyim ben..
askim bitirsin o askerligi dönsün yuvamiza öyle bir uyuyorumki görme=)
benimde ders planim cook sacma yaa carsamba ve persembe dersim yok ilk dönemde sinir oldum resmen=/
sen ne okuyorsun??
Amerikan Kültürü ve Edebiyatı okuyorum canım :hulya, mezun oluyorum bu sene Allah'tan 7 ders aldım bu dönem aşkım gelince rahat olabilmek rahatça nişan düğün hazırlıkları yapabilmek için, 3 dersim kaldı geriye[ boshayallersmile sen ne üzerine okuyorsun canım ?/COLOR]
cook iyiymis canim=)
hayirlisiyla en iyi sekilde bitirirsin insallahhhh..
ben türkcesini bilmiyorum okudugum bölümün ama memur oluyorum bitirince, eger bir aksilik cikmazsa maliyeye girecem 3bucuk sene sonra=)
daha pazartesi basladim ben uniye=)
amerikaya gittinmi sen peki üniversite döneminde veya gitmeyi düsünüyormusun??
nisanlimin ablasi sosyoloji bitirdi 4sene önce ve üniversiteye girmek istiyor yeniden hoca olarak yabanci dil istediler diye, ingilizce kursuna gitti yetmedi..simdide ingiltereye gitmek icin vizeye basvurdu. red geldi kendisine gerekceleride 18yasindan kücük olmasi(ama 30 yasinda=D) ve belgelerin eksik olmasi, oysa belgelerin tam olduguna dahil imzali kagit var elinde..oda simdi amerikaya gitmek icin ugrasacak
Şuan moralim o kadar bozukki. Telefonu kapatıkan beri ağlıyorum. Aşkım aradı çok kötüydü sesi. Uzun zamandır hissediyordum ama söylemiyordu bana bişey. Köle gibi davranıyorlarmış kısa dönemlere, sürekli çalışıyoruz bütün ayak işlerini bize yaptırıyolar diyor! Uzun dönemler sürekli televizyon başındaymış, hepsi cep telefonu kullanıyorlarmış.. Kısa dönemler kamyon kamyon yük taşıyorlarmış. Karagahtaki ofisleri taşıtıyorlarmış resmen! Bize hiç değer vermiyorlar diyor. Sesi o kadar yorgunduki. Hayal bile edemezsin burayı dedi. Keşke uzun dönem olsaymışım, boşuna okumuşum ben dedi.. Nasıl geçecek 100 gün diyor çok mutsuz yaa... Neler yaptım morali düzelsin diye, fayda etmedi. Şok oldum resmen ya. Ana kucağı değil, asker ocağı tabii ama bu kadarda olmaz onlarda insan ya, 2 saniye oturamıyorum diyor. Yük boşaltıyoruz ardından bir emir daha yerleri paspasla dökülen yaprakları temizle, bulaşık yıka !! Ne bu ya.. Evet askerde mantık aramicaksın ama bi insanın çok yorulabileceği ihtimalini de mi düşünmüyorlar ya... İçim hiç rahat değil hiç ama hiççç.... :sinifsinif::sinifsinif:
@ iden
aciklaman icin cok sagol canim=)
ama ben yinede anlamiyorum tam=)
benim nisanlima 1gün yol izni verildi hic izin kullanmadi 16ocaktami tezkere alir yani?
wallahi bagisla ama anlayamiyorum bir türlü su hesabi, ki cok iyi bir sayisalci olmama ragmen=)
Şuan moralim o kadar bozukki. Telefonu kapatıkan beri ağlıyorum. Aşkım aradı çok kötüydü sesi. Uzun zamandır hissediyordum ama söylemiyordu bana bişey. Köle gibi davranıyorlarmış kısa dönemlere, sürekli çalışıyoruz bütün ayak işlerini bize yaptırıyolar diyor! Uzun dönemler sürekli televizyon başındaymış, hepsi cep telefonu kullanıyorlarmış.. Kısa dönemler kamyon kamyon yük taşıyorlarmış. Karagahtaki ofisleri taşıtıyorlarmış resmen! Bize hiç değer vermiyorlar diyor. Sesi o kadar yorgunduki. Hayal bile edemezsin burayı dedi. Keşke uzun dönem olsaymışım, boşuna okumuşum ben dedi.. Nasıl geçecek 100 gün diyor çok mutsuz yaa... Neler yaptım morali düzelsin diye, fayda etmedi. Şok oldum resmen ya. Ana kucağı değil, asker ocağı tabii ama bu kadarda olmaz onlarda insan ya, 2 saniye oturamıyorum diyor. Yük boşaltıyoruz ardından bir emir daha yerleri paspasla dökülen yaprakları temizle, bulaşık yıka !! Ne bu ya.. Evet askerde mantık aramicaksın ama bi insanın çok yorulabileceği ihtimalini de mi düşünmüyorlar ya... İçim hiç rahat değil hiç ama hiççç.... :sinifsinif::sinifsinif:
inanirmisin sanki benimki aramis gibi..aynen senin sevgilinin anlattiklarinin aynisini anlatiyor..gittiginden beri bir gün bile tartismadik ama simdi yaptigim her sakanin arkasinda bir gercek ariyor ve kavga etmeye calisiyor benimle ben firsat vermiyorum tabi gülüp gecistiriyorum konuyu degistiriyorum..
düsünki 4. farkli yere gidiyor cumartesi günü..önce kastamonu,sonra sivas merkez,sonra sivas kangal,simdide kangal cetinkaya..ve gönderdikleri yerdekilerin hepsi madde bagimlisi piskopat insanlarmis yani sürgün yeri..suan bulundugu yerde bile hergün birisi banyoda kendini bardakla siseyle kesiyor, o kanlari bile bunlara temizletiyorlarmis..
ne yaptin bugün diye sordugumda bulasik,temizlik,yaprak toplama, felan diye sayiyor..
normalde dagitim bir daha yapilmiyacakti onun komutani öyle demis..ama diger komutanin yegeni gelince benimkini göndermisler yine..
bende farkediyorum ne kadar gergin üzgün oldugunu ama elimizden hic birsey gelmiyor canim..sabredip bekliyecegiz, dualarimizi hic eksik etmeyecegiz ve onlara güc verecegiz..
benim nisanlim her telefonu kapatmadan önce diyorki sen benimle biraz duygusal konussan ben burda oturup aglicam cocuk gibi cok güclüsün iyiki varsin beni ayakta tutan sensin diyor..onlari hic yanliz birakmamaliyiz, ne kadar uzakta olsalarda bas uclarinda duruyormusuz gibi hissetmeleri lazim bizi..
yani canim sen güclü durki oda dursun.. aglamak yok, hersey güzel olacak=)
Hayır canım yol izni 1 günse muhtemelen 17 ocakta çıkacak.Askerin nerde ve adres olarak nereyi vermiş?
Canım moralini bozacak hiç bişey yok bunda
evet uzun dönemler tv başında ama bugün!!.
Yarın bi karar tatbikata gidilio derler o çocuklarda köpek gibi soğukta karda kışta aylarca dağda kalırlar
he bunu kısa dönemlerede yaptırıyolar ama binde bir
şu dediklerini bende yaşıodum benim kocamda arıodu
ya işte masa taşıdım yok işte dağdan gelenlerin eşyalarını taşıdık yok efendim yanaşık düzen eğitim yapıoruz sürekli hiç bi işe yaramıoruz uzun dönemlerin en azından bi görevleri var ya yazıcı ya kantinc ya posta bizde oda yok diodu
bunlara bi yerdede rahat batıo
kızma bana sakın bende yaşadım yabancı biri olarak demiyorum bunları
tuttukları iki ay nöbet ona bile mızmızlanıolar
ben de nazladım aman morali bozulmasın die ondan yanaymış gibi oldum ama ben gitseydim bunları ona ben deseydm bana ne derdi biliomusun
bi senmi yapıosun
herkez yapıo ozaman sende yapacaksın sana özelmi sanki herkez nasıl dayanıosa sende dayancaksın fln derdi
şimdi kendide kabul edio bunları :)
bigün askerdeyken biri oooff zaman geçmiooo bee demiş diğeri arkadan bağırmış
oluuummm gitsen nolcak domatesin kilo 3,5 salatalık el değmio ekmek 1 lira elektrik su alabildiğine ye iç yat ekmek beleş su beleş
haahhh dedim ne akıllı çocukmuş
işin özeti (çok uzun olduda ) :) bunlar gelio geçio bu dediklerine canını sıkma sağlıklı sıhhatli olsunda çalışsın askeriye oraası
bende askima sürekli diyorum askerdesin sonucta yapacaksin tabi diye, ama istemiyorum tabikide onca isi yapmasini..
beni niye hep sacma sapan yerler buluyor diyor, sigara bile icmiyorum madde bagimlilarin arasina düstüm diyor.. dedim ona sürgün yeri diye sadece sürgün olanlarmi gidecek oraya??
madde bagimlisi veya piskolojisi bozuk olan insanin eline nasil silah verip nöbet tuttursunlar..
senin gibilerede bunun icin ihtiyaclari var diyorum birsey diyemiyor..
ona duygusal olmasi icin firsat vermiyorum ben fazla, sürekli sacma sapan konulardan bahsediyorum mutlu olmasi icin kan kussam dahi güle güle konusuyorum..
yapacak hicbirsey yok bu askerlik her sekilde yapilacak sonucta..
o yüzden moralimizi yüksek tutalim canim, destek olalim onlara=)
Söylediklerinden etkilendim canım. Allah sabır versin askerine... Çok doğru yapıyorsun. Arayıp mızmızlanıp ağlaya sevgililerden olmamalıyız zaten. Kaç arkadaşını sevgilileri terketmiş. Her kızın harcı değil, herkes dayanamaz . Ama şüphem yokki bu bilinçle sonsuza kadar bekleriz biz onları. turkbayragi
evet gülümm kesinlikleee=)
askerlik nedir diyorum hep ona, sen iste ben bir ömür bekleyeyim yolunu..
inan beklerimde kelime olsun diye degil bunlar..
ama ben bileyimki benim gözümden sakindigim yavrum diye sevdigim hayatimin tek anlami iyi degil o zaman iste yikarim heryeri alirim yine onu=)
askimda bunu cok iyi biliyor, o yüzden herseyi anlatiyor bana..
bazen diyorum bak biliyorsun bir cinnete bakar seni ordan kurtarmam, diyor manyakmisin dur tamam birsey demedim az kaldi zaten=)
senin en azindan 1000km canim benimki 3000den fazla=)
ama olsunn kilometreleri hice sayiyor yüregiklerimiz=)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?