Nena geçmiş olsun nihayet döndün aramıza. Allahtan düğün zamanına morluk kalmayacak. Topallaman da geçer inş. Nerden geleceği belli olmuyor böyle şeylerin allah korusun başımıza saksı düşse ölebiliriz. Neyse ki ucuz atlattın allah daha büyük kaza bela vermesin.
Benim etiketler bitti sayılır canım, aslında daha önce biterdi de ben kaç gündür el süremedim hep dışardaydım vaktim olmadı. Bugün inş. oturur biraz yaparım. Kayınvalideme resimlerini attığımda çok beğenmişti ama eline küçük bir kavanoz alınca ben ayrıca 150 tane şu süslü olanlardan yaptırsam dedi. Çok bozuldum. Anne onlar herkeste var ben farklı olsun diye böyle istedim, bence çok tatlılar dedim. Bizimki iyi hoşta hiç bir şeyi takdir etmiyor, beğenmiyor. Gelinlik konusunda illa beyaz da beyaz diye diretti istediği olmadı. Taç istedi, istemiyorum dedim. Saçıma sürekli gazeteden topuz modelleri bulup duruyor. Hiç söylemediysem 1500 defa söyledim benim yüzüme topuz gitmediğini, yüzümün küçük olduğunu ama anlamamakta ısrarlı. Gelinliğimi olabildiğince kabarık istiyor, ben istemiyorum. N'apıcaz bilmiyorum. Seçtiğim davetiyeyi de beğeneceğini sanmıyorum. O süslü, simli ister, ben ise sade beğeniyorum.
çok teşekkür ederim lovely düğün zamanına çoktan toparlarım allah sağlık versin hepimize,bir şeylerin değeri neden hep kaybedildikten sonra anlanır aklım ermio...
etiketlerin biter yavaşça zaten çok şıklar zevkli zevkli yap...
kayın validenin zevki biraz farklı sen daha modern işe yarar bşy istiosun o ise klasik uçuşlu tüllü nikah şekeri istio o da kendince haklı ama sen yine istedgni yap içinde kalmasın canım,bi yandan beğenip begenmeme gibi tepkiler verio bu güzel mi değil mi bilemedim benm ki hiç bşye karışmadgı için bşy sordgm da da sen bilirsin sen kullancn sen yapıcn sen edicen dio bu da mesela beni rahatsız ediyor ...
evet canım aynen öyleenişte aldı mı biletini
yok canım ya almadım dio bende sinir oldum
burdan ne zaman çıkacağım belli değil konvoyla gidebiliriz o yüzden almadım dio ama benim içimde bi umut sürpriz mi yapacak acaba söylemiyo diye
yoksa bilet alınsada bi rahatlasam
hımmm anladım canım inşallah öyle yaparyeni cici kıyafetlerin hazır mı
nenacım aramıza dönmene çok sevindim tekrardan çok geçmiş olsun
lovely canım inan hiç takılma senin düğünün ve kararın nişanlınla sana söz düşer başkaları kusura bakmasınlar ben nişanda herşeyi kendim yaptım annem ilkten kavanoza çok gereksiz dedi bozdu moralimi ama sonra tüm herkes ne orjinal ne güzel dedi ilk bende gördüler ki şu sıra tüm üdüğün ve nikahlarda dağıtılıyor bende 5 farklı kişide gördüm yakınlarmdan
vallla kaynanana mecbuurrr katlancak gösterişsiz ve sade şelere kusura bakmasın kimse kimseyi memnun etmek zorunda değil benimkinin annesi hiç bişye karışmıyor bohçada bile hayalinizde sandık almak varsa lütfen ösleyin ben sandığada ok derim dedim ama bavul en mantıklısı istanbul evleri küçük dedim oda kızım ben hiçbirşey ekaırşmam sen seç dedi
neticede herşeyim çok sade oldu biliyorum ki benim gelinliğim kırık beyaz olcak ve annem yorum yapıcak beyaz olsun diye biliyorum ki annemle kendi annemle çatışıcam bak buda farklı bişi şimdiden çatışıyoruz annemle ben napsam diyorum
annem nazımı çekerde kayınvalideler çekmeye bilir
ama sen ona bakma o anlamıcak o gün gelip herkes senin yaptığını çok beğenince anlıcak
Canım benimde annem hiç karışmıyor arayı bulmaya çalışıyor ama kayınvalidem hep gelinlik beyaz olsun, kabarık olsun, saçı topuz olsun, göz makyajın koyu olsun, başında taç olsun derken kafayı yeme aşamasına getirdi ama terbiyemden hiç cevap vermiyorum çünkü kayınvalidem de bu isteklerini güzel dille lafın arasında dile getiriyor. Hayalindeki gibi bir gelin olamayacağım ama ben çok mutlu, istediğim gibi bir gelin olacağım en önemlisi de bu.
Haftasonu gazeteden ünlü bir çiftin gelinliğini gösteriyor beyaz dimi gelinliği diye. Anne artık beyaz tercih edilmiyor, beyaz ışıkta mavi-mor gözüküyor. Sana beyaz gibi geliyor ama bu kızında kremdir kesin gelinliği dedim. Bak benim gelinliğimde senin gözüne beyaz gözükecek o gün dedim ama beni anladığını hiç sanmıyorum. Kaçıncı baskı anlatıyorum çünkü.
Ah Giz'im karışsalar bir dert karışmasalar ayrı dert. Ben sadece takdir edilmek istiyorum. Çünkü çok çaba sarfediyorum, herşeye ben koşuyorum. Onlar sadece para veriyor. Ayakkabı aldım, çok beğendi kayınvalidem zaten almadan önce ona resmini atmıştım. Kart numarasını verdi, aldım. Geçenlerde kına alışverişine gittiğimizde Ataköy'de aynısını gördüm ama onun üzerinde küçük küçük güller vardı dedi. Adama da biz bunun çiçeksizini aldık demiş. Adam da abla eğer istersen o çiçeklerden temin ederim siz yapıştırırsınız demiş. Bende dedim ki anne o çiçekleri yapıştırırsak bir daha sökemeyiz, bende o ayakkabıyı daha sonra kullanamam dedim. Geçen hafta babalar gününde yine aynı muhabbeti yapıyor. Hele gelinlik aldığımız gün annemi sıkıştırmış Lovely'e söyleyelim beyaz alsın diye. Annem de ben karışmam, bana kızıyor demiş ki orda bayan iki saat anlattı beyaz artık tercih edilmiyor bizde o yüzden krem çalışıyoruz diye ama söylenmemiş gibi annemi sıkıştırmasına üzüldüm. Böyle yapınca da içine sinmiyor diye huzursuz oluyorum. Keşke daha farklı bir tutum sergileseler ama olmuyor işte. Bana sürekli televizyonda, dergide ya da kuaförden çıkan gelinleri gösteriyor. Bir de kendisi istediği gibi gelin olmuş zamanında o zamanlar Göl Gazinosu'nda düğün yapmak çok büyük bir şeymiş ve kendisinin düğünü orda olmuş. Nikah memuru da yengesiymiş. İlk bayan nikah memuruymuş kendisi. Yani içinde kalan bir şey olduğunu da sanmıyorum. Annem ise tam tersi başkasının gelinliğini giymiş, babaannemler hiçbir şeyini yapmamış, babam yapabildiği kadarıyla yapmış ona rağmen benim içimde kaldı senin şuyun şöyle olsun demiyor. Genelde de zevkli bir insanımdır, aldıklarımı herkes beğenir. Annem de fikirlerime saygı duyuyor ve asla ısrar etmiyor. Fikir öneriyor, son kararı bana bırakıyor. Nişanlıma göre kayınvalidem de fikirlerini söylüyormuş. Tabi ki bende anneme gelince fikir, kayınvalideme gelince karışıyora getirmek istemiyorum ama kayınvalidemin tutumu daha ısrarcı bu beni yoruyor.
Annene gelince kızlar kıymetli olduğundan kayınvalidelik damarları çıkıyor ortaya bir anda işte bu söz, nişan olaylarına girilince. Benim üzerinde durmadığım şeyleri bazen annem konu etti ve bir şekilde 50 defa söyleyince aklıma da yer etti ve yeri geldi nişanlıma kızdım. Aslında daha akıllıca davranıp etki altında kalmamak gerekiyor.
Bana nişan da doğru düzgün bir şey yapılmadı çünkü yüzüklerimiz ve benim tek taş pırlantam babaannesinin hediyesi oldu. Yaklaşık 4.5 milyar tutmuştu hiç unutmuyorum o yüzden bana öyle bilezikler falan takılmadı. Anneannem ve teyzem taktı sadece. Onun dışında para ve çeyrek altın takan oldu. Bir de halası pırlanta uçlu bir kolye taktı onu düğünde bile takabilirim çok zarif bir şeydi. O yüzden kollarımı şıngırdata şıngırdata gezeceğim takılarım olmadı. Olsa da yapamazdım ben sarı altın hiç sevmiyorum. Düğün için yatırımlık olsun, bozduğumuzda değer kaybetmesin diye hiç işçiliği olmayan düz sarı kalın altın bileziklerden aldırdım. Kayınvalidem de su yolu aldı.
Benim diğer iş durumu 2 gün içinde belli olacak diyorlar artık onu bekliyorum. Yüzdüm yüzdüm kuyruğuna geldim. 5 aydır bekliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?