klasik ilgisizlikler canım ya.. fotoğrafçı diyorum ben anlamam sen bilirsin ne gerek var fotografa o kadar para vermeye ya diyo. canlı müzik diyorum dur daha diğer şeyleri bi halledelim ona bakarız diyo. genel bi ilgisizlik hali var hem olaylara hem de bana karşı. neyin var diyorum yokki bişeyim diyo. kanka gibi takılıyoruz bu aralar anlayın işte :44:
oluyo canım. bi değişik oluyolar ne olduğunu sende anlamıyosun
belki sorumluluktan korktukları için oluyo olabilir. sen takılma çok geçici şeyler bunlar
Günaydın hanımlar.
Dün akşamda kimse yokmuş buralarda. Nerelerdesiniz bakıyım??
Dün ilk defa ocağımı kullandım ve kıymalı patlıcan yemeği yaptım. Patlıcan musakka da diyorlar sanırım. Makarna yaptım, bir de işkembe çorbamız vardı. Üstüne bulaşık makinasına kirlilileri dizdim çalıştırdım. Çamaşırları yatmadan önce makinaya attım. Elektrik süpürgesi tutup paspas yaptım, lavobaları ovdum, ortalığı topladım ev mis oldu.
Oyy pek severim kiymali patlicani bizimde once ki gun menumuz ayniydi iskembe haric :1;
Ellerine saglik afiyet bal seker olsun. Pek islenmissin gece gule gule kirlensin eviniz :))
Gunaydın hamarat kızlar:)
Lovelycım ellerine sağlık.Kıymalı patlıcan evet musakkada deniyor ama bir dahaki sefere borcamda fırına atıp orda pişirmeni tavsiye ederim.Çok lezztli oluyor.Ben ocak yemeklerinden çok fırın yemeklerini daha lezzetli buluyorum.O yüzden ben ne yemek olursa hemen beşamel üstü kaşar serip fırına atıyorum bi yarım saat iki kat lezzetli oluyor.
İnciciceğim sorma benim elimde çok boldur hatta bazen abartı bol.iki kişi yemek yiyeceksek bir bakıyorum 5 kişilik olmuş.Elimin henüz ayarı yok benimde.
Yavaş yavaş kirlensin İnciçiçeğim.
Canım fırını daha hiç çalıştırmadık. Çalışmıyor sanırım daha prize mi takılı değil nedir bu hafta sonu bir kurcalayacağım onu. Bende fırın yemeklerini çok seviyorum, daha lezzetli oluyor bencede. Fırında karides güveç yapacağım ilk iş. Haftasonu bir kurcalayım ben en iyisi.
Bu arada kayınvalidem bizimkinin cadı kuzenine bebek tebriğine gitmiş, benim gelin mevlüdüyle aynı güne geldi ya o gün gidemedi tabi. Neyse ben gittiğini bir şekilde öğrendim ve şuan acayip soğudum onlardan. Mesafe koyup gitmemeyi düşünüyorum. Çünkü bizim nikahımızda eşimin teyzesi yani bu kuzenin annesi kimseyi tebrik etmedi. Bana bilezik takıp çekti gitti. Kendi yiğenini, kayınvalidemi es geçti. Direkt taktı bileziği yüzüme kafasını kaldırmadan hiç bir şey söylemeden gitti. O yüzden kayınvalidemler takıda onu görmemişler bile. Kamerada gördüler terbiyesizliğini. Şimdi aklım almıyor kızına bebek tebriğine gitmek, elbet takısını da alıp gitmiştir.
Şimdi aldığım kararda haklı mıyım sizce? Siz olsanız nasıl bir yol izlerdiniz?
Gunaydın hamarat kızlar:)
Lovelycım ellerine sağlık.Kıymalı patlıcan evet musakkada deniyor ama bir dahaki sefere borcamda fırına atıp orda pişirmeni tavsiye ederim.Çok lezztli oluyor.Ben ocak yemeklerinden çok fırın yemeklerini daha lezzetli buluyorum.O yüzden ben ne yemek olursa hemen beşamel üstü kaşar serip fırına atıyorum bi yarım saat iki kat lezzetli oluyor.
İnciciceğim sorma benim elimde çok boldur hatta bazen abartı bol.iki kişi yemek yiyeceksek bir bakıyorum 5 kişilik olmuş.Elimin henüz ayarı yok benimde.
Yavaş yavaş kirlensin İnciçiçeğim.
Canım fırını daha hiç çalıştırmadık. Çalışmıyor sanırım daha prize mi takılı değil nedir bu hafta sonu bir kurcalayacağım onu. Bende fırın yemeklerini çok seviyorum, daha lezzetli oluyor bencede. Fırında karides güveç yapacağım ilk iş. Haftasonu bir kurcalayım ben en iyisi.
Bu arada kayınvalidem bizimkinin cadı kuzenine bebek tebriğine gitmiş, benim gelin mevlüdüyle aynı güne geldi ya o gün gidemedi tabi. Neyse ben gittiğini bir şekilde öğrendim ve şuan acayip soğudum onlardan. Mesafe koyup gitmemeyi düşünüyorum. Çünkü bizim nikahımızda eşimin teyzesi yani bu kuzenin annesi kimseyi tebrik etmedi. Bana bilezik takıp çekti gitti. Kendi yiğenini, kayınvalidemi es geçti. Direkt taktı bileziği yüzüme kafasını kaldırmadan hiç bir şey söylemeden gitti. O yüzden kayınvalidemler takıda onu görmemişler bile. Kamerada gördüler terbiyesizliğini. Şimdi aklım almıyor kızına bebek tebriğine gitmek, elbet takısını da alıp gitmiştir.
Şimdi aldığım kararda haklı mıyım sizce? Siz olsanız nasıl bir yol izlerdiniz?
Canım büyükler bizden biraz daha farklı düşünüyor olabilirler.Belli bir yaştan sonra hatta.Tepki göstermekte haklısın sonuna kadar ama bırak kendi gitsin.Kendi kararı.Sen yüzünü görecekmisin o kuzenın ?Hayır ? Kayınvaliden çekineceği birsey olmadığnı düşünmüş ki gitmiş.Herkes kendi başına birey lovelyım.Sana garip gelen hatta biraz ağır olacak yakışıksız gelen ona gelmeyebilir.Artık az çok birbirimizin huyunu karakterlerini billiyoruz.Sen bu rahatsız oldugun konuyu içine atamazsın.Sorabilirsin anne neden gittin diye.Tepkini ortaya koy.Ama mesafe koyup gitmemezlik yapma çünkü direkt olarak sana yapmış oldugu birşey yok.
Fırında birde kremalı patates dene.Belki yapmışsınızdır ama denemediysen mutlaka dene.Müdavimi olacaksınız.
chelzyim hg fıstık nasılsın?nerelerdsn yahu bayadır denk gelemedım sana kzuucum
ellerine saglık cok severm musakkayı ama cok yaglı oluyor hıc yapmıyorum o yuzden...
chelzye katılıyorum fırın yemeklerı harıka ben ocgmdan cok fırınımı aktf kullanıorm hem daha pratık oluyor ...sadece sulu yemeklerı ocakta yapıyorum ben..
canım teyzenin size yaptgı buyuk terbıesızlıkmıs yasını basını almıs olgun ınsanlarn bu terbıeszlıklerını görmezden gelemıyorum sen tavrını teyzeye ve kuzene karsı koyabılrsn bu dogal hakkın ama kayın valıdenden boyle bır hareket bekleme ne kdr kayın valıdenı görmzden gelmıste olsa onlar kardeş dövüşürler sevişirler bu onları baglar bu knuyla ılgılı bence kv bsy deme hakkın yok bu bnm fıkrım... he sey die bilrsn annecm siz gttnz ama ben onlarla aynı ortamda bulunma tarftarı deılım burada ş size düşüo lütfen toplu orgnzasyonlar da bizi yanyana getirmemeye çalışırsn memnun olurum dersn aradan sıyrılırsn
kv gtmesi cok normal hiç bozulma yani kv arana mesafe koyma ne gerek var eşinin ailesi kmse kmseye bayılmak zorun da deil aklı basında eğitimli işinde gücünd ebi kadnsın böyle sertlikler gitmio sana..
bak bana nişanlıyken burda öttüm öttüm yok efendm eşim ailesyle görüşmicek öyle karar aldı bilmem ne bi şekilde halloldu problemler dugunde bana yapmadkları seylerı gectm ogullarnn gonlunu aldılar hafta bır gdyrz belkı hoslarına gdıo öylede davranıolar gtmesem ne olcak eşim üzülücek ne gerek var ölümlü dünya salla gtsn seni ve aileni tabiri caizse adam yerine koymayanı send ekoyma o kim de geç hiç sıkma canını kayın valıdenıde yadırgama o istedgi gibi sende istgn gibi davranmakta özgürsün boşverrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
Öyle olmuyor canım işte bu işler. Benim çocuğumu birileri bu şekilde üzse ben onların kardeşim olsa alnını karışlarım. Neyse çok canım sıkkın gerçekten. Fikirlerinize saygım sonsuz ama aile olmak herkesin birlikte hareket etmesidir.
canlar nasılsınız lovelym ahhh lovelym dert değil inan nenanın dediği gibi üç günlük dünya sen kendini saydırıyorsun boşver gerisini kv onun ablası yada kız kardeşi napsın canına kanına asla sırtını dönemez inan böyle şeyler her ailede oluyor inan veee lütfen kalitenle bu insanları görme nenada dedi inan sana yakışmıyor hele dert ediniyorsan hiç mi hiç yakışmıyor lovelym onlarla görüşmek istemiyorsan kv ye söyleyeceksin ama sizin kardeşiniz ben karışamam sadece benm evladım olsa ben böyle yapamazdım dersin hani içinde tutamıyorsan de bunuda
ama ondan onlara tavır almaısnı bekleme hele yiğenin bebeği olmuş koşa koşa gider bebek herşeyi unutturan mükkeml bir sebeptir
bide bazı kardeşler aradsında bir fark var mesela teyze size ne despot şekilde davranmış yaa kv demek onun gibi değil insancıl ne kadar güzel bir meziyet kolay kolay kimse yapamaz ben çok kindarım mesela asla gidemem
ama benim anneciğimi senin kv ye çok benzetiyorum benim annemde öyle gider ne olursa olsun iyi kötü hep kapılarını çalar güler yüzüyle
o yüzden kv ye birşey demeye hakkın yok kuzu sakın gücenme sakın içten içe kızma dışarıya söyle de gerekirse kızıp içime atıyordum ama senide anlamak istedim anne bvelki kardeşin diye böyle davranıyorsun ama ben çok kırgınım diyebilirsin
fikir istemişsin bnm fikrim bu tabi sen yapmak istedgni yapabilrsn demek istedgm fazla beklentiye grme herkesn hali tavrı farklıdr kımse sen gibi sen de bi başkası gibi zaten olamazsn...
en basit örnek bnm kayın pederm tamamen kardeşçidir 8 kardeşler ve aşağı kardeslerm yukarı kardeslerm 3 oglu ve karısnı cokta önemsemz sonucta cocuk her sey demektir ama kime göre herkese göre değil neyse ya bnm düşüncem bu sen yine istedgn gibi davran bşy diyemem
chelzyim hg fıstık nasılsın?nerelerdsn yahu bayadır denk gelemedım sana kzuucum
ellerine saglık cok severm musakkayı ama cok yaglı oluyor hıc yapmıyorum o yuzden...
chelzye katılıyorum fırın yemeklerı harıka ben ocgmdan cok fırınımı aktf kullanıorm hem daha pratık oluyor ...sadece sulu yemeklerı ocakta yapıyorum ben..
canım teyzenin size yaptgı buyuk terbıesızlıkmıs yasını basını almıs olgun ınsanlarn bu terbıeszlıklerını görmezden gelemıyorum sen tavrını teyzeye ve kuzene karsı koyabılrsn bu dogal hakkın ama kayın valıdenden boyle bır hareket bekleme ne kdr kayın valıdenı görmzden gelmıste olsa onlar kardeş dövüşürler sevişirler bu onları baglar bu knuyla ılgılı bence kv bsy deme hakkın yok bu bnm fıkrım... he sey die bilrsn annecm siz gttnz ama ben onlarla aynı ortamda bulunma tarftarı deılım burada ş size düşüo lütfen toplu orgnzasyonlar da bizi yanyana getirmemeye çalışırsn memnun olurum dersn aradan sıyrılırsn
kv gtmesi cok normal hiç bozulma yani kv arana mesafe koyma ne gerek var eşinin ailesi kmse kmseye bayılmak zorun da deil aklı basında eğitimli işinde gücünd ebi kadnsın böyle sertlikler gitmio sana..
bak bana nişanlıyken burda öttüm öttüm yok efendm eşim ailesyle görüşmicek öyle karar aldı bilmem ne bi şekilde halloldu problemler dugunde bana yapmadkları seylerı gectm ogullarnn gonlunu aldılar hafta bır gdyrz belkı hoslarına gdıo öylede davranıolar gtmesem ne olcak eşim üzülücek ne gerek var ölümlü dünya salla gtsn seni ve aileni tabiri caizse adam yerine koymayanı send ekoyma o kim de geç hiç sıkma canını kayın valıdenıde yadırgama o istedgi gibi sende istgn gibi davranmakta özgürsün boşverrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
Canım haklısın içime atamam ama inan çok soğudum. Nikah videosunda takı sırasında teyzesinin bize yapmış olduğu saygısızlığı görseniz... Madem böyle bir hareket sergileyeceksin keşke hiç gelmeseydin. En üzüldüğüm noktada kayınvalidem kendini saydırmayı hiç bilmiyor. Bize yapılan saygısızlığa rağmen gidiyor, ne kendini ne bizi saydırmıyor. En üzüldüğüm nokta bu. Biri benim oğluma gelinime böyle bir davranışta bulunacak ben gitmezdim. Benim için önce çocuklarım gelirdi. Bunca tatsızlık çıkarmış, bizi üzmüş insanlara gitmezdim.
İyiyim nenacım.Evet pek görünemiyorum çünkü şu anda çalıştıgım yer diğer okulum gibi değil.Kaçak göçek giriyorum.Telefona bile elim gidemiyor.Çocuklar hele veliler çok fena.Çocuklarıyla zerre ilgilenmezler ama konu şikayet olunca maratonda koşar gibi gelip şikayet ediyorlar yok şu öğretmen şunu yapıyormus sınıfta bu ogretmen boyleymış.Laf getirmek istemiyorum kendime çok üzülürüm kafama takarım çünkü.
her işin malesef zorlukları cok fazla yogunlugunu tahmın edebılıyorum guzelım allah kolaylık versin cnm bnm arada gelmeye calıs ii oluo
Sen daha hassassın tabi haklısın.Öfkelisin de bırak öfken biraz sogusun.Sonrasında zor toparlanacak vaziyete getirme durumu.
Çünkü kayınvalidenin sana karşı takındıgı bır durum değil bu ki.Dediğim gibi o öfken soğusun soguklugun zamanla geçer.Fevri davranarak ne kendini üz ne eşini.Bak eşin kimbilir ne üzülür olası bir tartışmada yada konuşmamazlıkta.
Kafanı dağıt hadiii.Düşünme.Oraya odaklanma.Bak bir tarif daha vereyim.Mantarlı tavuklu beşamelli fırında krep.Mantarı jülyen kesilmiş(ince uzun) tavuklarla sote yap.Krebide biliyorsun biraz kalın ve geniş bir tavada yap.İçini doldur bohça şeklini ver.Yine borcama koy bunları.Üstüne de beşamel sos ve kaşar.Müthis bir cumartesi menüsü yanına da azıcık püreyle servis yap.Ortaya da marul salatası.Parmaklarınızı yiyebilirsiniz afiyetle
İyiyim nenacım.Evet pek görünemiyorum çünkü şu anda çalıştıgım yer diğer okulum gibi değil.Kaçak göçek giriyorum.Telefona bile elim gidemiyor.Çocuklar hele veliler çok fena.Çocuklarıyla zerre ilgilenmezler ama konu şikayet olunca maratonda koşar gibi gelip şikayet ediyorlar yok şu öğretmen şunu yapıyormus sınıfta bu ogretmen boyleymış.Laf getirmek istemiyorum kendime çok üzülürüm kafama takarım çünkü.
Sen daha hassassın tabi haklısın.Öfkelisin de bırak öfken biraz sogusun.Sonrasında zor toparlanacak vaziyete getirme durumu.
Çünkü kayınvalidenin sana karşı takındıgı bır durum değil bu ki.Dediğim gibi o öfken soğusun soguklugun zamanla geçer.Fevri davranarak ne kendini üz ne eşini.Bak eşin kimbilir ne üzülür olası bir tartışmada yada konuşmamazlıkta.
Kafanı dağıt hadiii.Düşünme.Oraya odaklanma.Bak bir tarif daha vereyim.Mantarlı tavuklu beşamelli fırında krep.Mantarı jülyen kesilmiş(ince uzun) tavuklarla sote yap.Krebide biliyorsun biraz kalın ve geniş bir tavada yap.İçini doldur bohça şeklini ver.Yine borcama koy bunları.Üstüne de beşamel sos ve kaşar.Müthis bir cumartesi menüsü yanına da azıcık püreyle servis yap.Ortaya da marul salatası.Parmaklarınızı yiyebilirsiniz afiyetle
lovely canım kayınvalidene tepkinde sonuna kadar haklısın onlarla görüşmek zorunda değilsin zaten. sen yaşananların içindesin biz senin düşündüğün gibi düşünemeyiz kayınvalidene uygun bir dille anlatabilirsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?