Kizceler bnm bir sikintim var hemen paylasim esin 2009 yılında Varikosel ameliyatı oldu bu ameliyatı olanları n cocuk yapma olanağı cok düşük bnde esime dedmki gecen gun gt bi Sperm sayini olctur o da beni kirmadi ve yaptrdi doktor hanim dediklerini aktaryrm bu sonuçlarla cocugnzn olma olasılığı hic bir sekilde yok ve ayni zamnda asilama tutmaZ((( tup bebek deneye blrz oda % 50 olaslk var ama umidinizi yitrmeyn dedi ve biz artk korunmuyrz icin buruk keyfn yok bebegn zamani var seneye yaparm 2sene snra yaparm yada hc yapmm diodum demesi kolaydi smdi bir bebegm olsa ahh bi hamile kalsam die cok dua edyrm nadl bir duygu ve ruh hali icersndeym bilmyrm cok uzgunum ben
Canım ne diyeceğimi bilemiyorum ama hemen umudunuzu yitirmeyin. Korunmayı bıraktığınız iyi olmuş belki düşükte bir ihtimal olsa olur mu olur. Siz 1 yılı doldurana kadar senin yumurtlama günlerinde olmak üzere düzenli olmak üzere deneyin. 1 seneyi doldurdunuz baktınız olmuyor o zaman tüp bebek tedavisine başlarsınız. Allahtan umut kesilmez canım.
Benim eşiminde kuzeni tedavi gördü, sperm sayısı düşüktü. Şimdi verilen ilaçları kullandı sayı artmış ama bu seferde eşi biraz kilo vereyim öyle diyor.
Pukicim senin içinde hayırlısı ne ise o olsun canım. İnşallah kazanırsın çünkü özel sektör çok zor.
Kizceler bnm bir sikintim var hemen paylasim esin 2009 yılında Varikosel ameliyatı oldu bu ameliyatı olanları n cocuk yapma olanağı cok düşük bnde esime dedmki gecen gun gt bi Sperm sayini olctur o da beni kirmadi ve yaptrdi doktor hanim dediklerini aktaryrm bu sonuçlarla cocugnzn olma olasılığı hic bir sekilde yok ve ayni zamnda asilama tutmaZ((( tup bebek deneye blrz oda % 50 olaslk var ama umidinizi yitrmeyn dedi ve biz artk korunmuyrz icin buruk keyfn yok bebegn zamani var seneye yaparm 2sene snra yaparm yada hc yapmm diodum demesi kolaydi smdi bir bebegm olsa ahh bi hamile kalsam die cok dua edyrm nadl bir duygu ve ruh hali icersndeym bilmyrm cok uzgunum ben
Canım desteklrnize cok tesekkur ederm bu knularda bilgszm artk detaylica aratrcm bilgi sahibi olucm ve bir kc dr daha hondercm esimi baklin yuce tanrim en iyisini bilirellam canım benım çok üzüldüm bu habere. başka doktorlarada gorunun mutlaka bi caresı vardır. korunmayı bırakmanda cok iyi olmuş. umudunu kaybetme. olumlu düşün iyi seyler olsun. sıkmayın canınızı. herşeyin hayırlısı. allahın izniyle olur insallah
Iyi dusunmeye calsyrm kuzum böyle durumlarda npilir ne edlr hc blmyrm biraz arastrip o sekilde yol alicz esimle baklm hyrlisiEllacım gecmis olsun mu diyim ne diyim bilemedim. Ama bu iste en onemli olan olumlu düşünüp hicbirseyi kafaya takmamak. gerisi olur Allah ın izniyle kendini de esini de üzme
Pukis isten vazgeçmn iyi olmus umarim kpss olur atanrsn bnde ustun koru cslsyrm sanirim kazanamcmcnm calismakta istemioki tembellign dibine vurdum
selam babişlerr şu fırında makarnayı biri bana detaylı anlatabilir mi tutmuyo hiç fırın bozuk bence fırınGünaydın canlarım.
Bugün daha iyiyim bende çok şükür. Dün kursumun 2. günüydü. Akşam çıktım eve gittim o saatten sonra bizde hazır pizza attık fırına. Öyle geçiştirdik. Yarın anneannemler, teyzemler, kuzenler gelecek akşama bayağı kalabalık olacağız. Bugün akşam tiramisu yapıp atacağım dolaba, bir gün bekleyince daha güzel oluyor. Temizliğimi de yapar yatarım muhtemelen. Yarında fırın makarna rus salatası falan yapacağım.
Bu arada bir kitaba başladım dün ondan giremedim pek foruma. Grinin Elli Tonu. Sapık olup çıkıcam kitap bittiğinde muhtemelen.
selam babişlerr şu fırında makarnayı biri bana detaylı anlatabilir mi tutmuyo hiç fırın bozuk bence fırın
ellacım çok üzüldüm yazını okuyunca ama ilk doktorda böyle düşüncelere kapınılmamalı bi ablam var bu durumda olan doktor teşhisi kurbanı oldu dikkat et kuzum çok araştırııp güvendiğinde inan.
Canım çok basit hemen anlatıyorum.
Önce bir tencereye makarnayı haşlamak için su koy. İçine yağ ve tuz at. Kaynadıktan sonra fırın makarnayı 3 parçaya kır ve içine at. Yaklaşık 9-10 dakikada ideal kıvama geliyor.
Bu arada bir başka küçük tencereye de 1 su bardağına yakın sıvı yağ koy. Yağ kızdıktan sonra üstüne 3 yemek kaşığı un koy. Ve karıştır. Zaten göreceksin unu hemen eritecek. (Topak topak olmuyor hiç) Un kokusunu duyana kadar şöyle 1-2 dakika karıştır. Üzerine 1 paket sütün bir bardağını kenara ayırıp pakette kalan sütü yavaş yavaş sol elinle tencereye dök bu arada sağ elinle de karıştır. (Hiç topaklanma olmuyor böylece) Muhallebi kıvamına gelince ocağı kapat ve soğumaya bırak. Ilıdıktan sonra üzerine 2 yumurta kır ve mikserle çırp. Daha sarımtırak bir renk alacak böylece.
Bu arada borcamını sıvı yağla şöyle bir yağla. Üzerine borcamının zeminini örtecek şekilde makarnayı koy. Onun üstüne tuzlu lor serpiştir. (Ben 2 liralık alıyorum tam geliyor) Geri kalan makarnayı da lorun üstünü kapat ve yumurta kırıp çırptığımız karışımı üzerine dök. (Makarna gözükmeyecek zaten sen bu karışımı döktüğünde)
Tüm bunları yaparken sen fırınını da ısıtmayı unutma. İşlemler bittiğinde fırında sıcak olur hemen makarnayı içine koyar 180-200 derece arasında 20 dakika kadar pişirirsin. Üstü kabarıp yanmaya başlayacak. Orta kıvamda bir yanık olunca fırından alırsın. İsteren üzerine kaşar rendesi koyup bir 5 dakika daha fırına verirsin ama ben kaşarlı denedim beğenmedim. Tercih senin.
valla internetten alıntılar da hiç başarılı oldupğum olmadıı ayarsız oluyo hep öyle denk geliyorum :)selam güzeller
ben fırın makarnayı ömrümde bir kez yaptım evvelki yaz. netten videolu bi tarif bulmuştum ondan yaptım kolay bişeydi hatırlamıyorum da tarifi ama lezzeti pek yerinde olduydu
ah bebişim çok teşekkür ederim yanlış uyguladığım bir iki detay varmış ılıdıktan sonra yumurtayı kırmak gibi :) akşam deneyeceğim hemeen buaralar mutfaktayım :)
selam güzeller
ben fırın makarnayı ömrümde bir kez yaptım evvelki yaz. netten videolu bi tarif bulmuştum ondan yaptım kolay bişeydi hatırlamıyorum da tarifi ama lezzeti pek yerinde olduydu
tiremisu muuuuuuuu akşam bardakta tiremisuda deniceeemm :)Canım fırın makarnayı nette binbir türlü şekilde yapan insan var. Sen iyisine denk gelmişsin bir sürü yanlış ölçü vermiş tarifler okudum ve yok artık dedim ama en güzel yapan kayınvalidem olduğundan onun tarifi uyguluyorum ve bu kadar mı güzel olur. Her gelen misafirimede yapıyorum çünkü meşhur oldu makarnam. Herkes bir tiramisu istiyor benden bir fırın makarna. Hem doyurucu hemde tabakta güzel yer kaplıyor. Ben kare kare parçalara bölüyorum borcamda soğuduktan sonra öyle servis yapıyorum.
tiremisu muuuuuuuu akşam bardakta tiremisuda deniceeemm :)
hatta senin onun tarifinide verebilirsin bebişm :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?