35-40lı yaşlarda anne olmak imkansız mı?

Kastettiğiniz fiziksel uygunluk ise neden olmasın, olabilir gayet. Ancak kastınız ruhsal uygunluk ise onun yaşla hem İlgisi var hem de yok. İlgisi var çünkü takdir edersiniz ki yaş geçtikçe her ne kadar olgunlaşsak da eski enerjimiz kalmıyor. 33 yaşındayım ve 20li yaşlardaki enerjim yok. Daha çabuk yoruluyorum. Hayata bakışım da değişti, daha sakin daha huzurlu bir hayat istiyorum artık. Maceraya ne meylim ne halim kaldı.

Çocuk dediğin hem fiziksel hem zihinsel olarak insanı gayet yıpratan bir canlı. Uyuduğu ve fiziksel olarak yormadığı zamanlarda bile kaygı hali yoruyor insanı. Zihninde annelik devam ediyor. Bunu gerçekten kaldırabilir misiniz mühim olan konu bu.

He iyi anne olmanın yaşla da ilgisi yok öte yandan. Genç ve rezil anneler yok mu var. O yüzden bu durum tamamen size bağlı. Ancak anne olmak istemenizin tek sebebi yalnız kalmamak ise yanlış bir tercih olur. Bir de verilen cevaplardan anladığım kadarıyla bebeği yapmak için gerekli unsurlardan biri yok henüz. Pipili bir canlı. O olsun ondan sonra düşünün bunu. Sırf çocuğunuz olsun diye alelade biriyle evlenmeyeceksiniz sanırım. Malum o çocuğun babası olacak kişi, ömür boyu babası olarak kalacak. Öncelik sanki uygun bir eş olacak mı sorusu olmalı.

pardon da burada sizi elestirenlerden kac kisi çok ulvi bir amaç icin cocuk dogurmuş? hangi kutsal gayeye hizmet etmek icin cocuk yapmışlar bir söylesinler? çogu kadın artık sırf çocuk icin evleniyor bu devirde kimse farkında degil galiba. evlenip cocuk yapıp bosanıyorlar sırf millet laf etmesin diye, bir de anne olunca toplumdaki o kutsal sıfatı kazanıyorsun, dokunulmaz oluyorsun. her seye "anayım ben ana" diye karsılık verebilme joker hakkın oluyor. anne babası torun istiyor diye, olması gereken bu oldugu icin, evliligini kurtarmak icin, evlenip bir sene sonra hamile kalmazsan "acaba cocukları olmuyor mu" suclamasına maruz kalmamak icin, ev hanımı olup canı sıkıldığı ıcın bari bana da ugras olsun diye, kocasını eve bağlamak icin, butun arkadaslarım dogurdu ben de yapayım diye geri kalmamak icin, toplumsal normlara uymak icin vs vs bir suru kendileine bile itiraf etmedikleri sacma sapan nedenle evlenip cocuk yapanlar burada gelmiş yolnoz kolmomok ocon cocok yopmo bonco diyor.
burada bir kısım surekli cocuk yapma mantığında ve bakıyorsun herksten önce tup bebek kuyrugundalar.
Yaptiklari cocuklari okullarda görüyoruz
En böyle eğitimli kültürlü dediklerimizin çocukları en vasat oğrenci olabiliyor.
Birde herkste aynen yalniz kalmamak iicn mi diyor
Yüzde 99 zamanini doldurmak ve toplumda dışlanmamak icin istiyor
Ve ilerde hayatıma ortak olsun diye
Yoksa cogu kadin dedigim gibi evlilik denen agir yuku olan kuruma girmez.
Sevgili yasar gider.

Olan var . Çoğu çevremden ama şöyle bir şey var, insanın hayatta tek başına olması bazen harika bir şey. Nasıl diyeyim hani Nietzschenin bir sözü var. (Az şeye sahip olanın, köleliği de az olur , yaşasın asil yoksulluğum.) Mesela benim 6 kardeşim var . Hepsi sorunlu, çoğu benden büyük sürekli onların sorunlarıyla uğraşıyorum. Dünya da kardeşsiz, akrabasız olmak bazen harika olabiliyor. En azından ben öyle olmayı dilerdim, yani kimsesiz olmayı isterdim. Gerçi pratikte kimsesizim zaten.

Son düzenleme:
İyi de ne alaka folik asite baslayin demissiniz hayatinda biri olmayan birine?
Folik asit hamilelik planlayan kadina 6 ay onceden baslatilir , kamu spotu olsun folik asit hamile kalinmasini saglamaz , sadece hamilelikte tum vitamini bebek cektigi icin anne saglkgi acisindan verilir anneye
Ben hayatında biri olup olmadığını nereden bilebilirim, konunun ılk mesajını okuyup ona göre cevap verdim, folik asit de arkadaşımda ise yaradı, ben konu sahibine cevap yazıyorum ısrarla siz benım mesajlarıma cevap veriyorsunuz, size ne belki ben hobi olarak folik asit alıyorum allah allah

Her yaşta olur. 40'tan sonra anne olmuş çok kadın tanıyorum. Biyolojik olarak gayet mümkün ama geç yaşta anne olmayı doğru bulmuyorum ben. Yaşlı ebeveyn çocuk için zor. 30lu yaşlar bile geç bence. Annem beni gençken doğurmuş, koskoca kadınım annem hala gencecik. Halam kuzenimi 33'te doğurmuş anne-kız gibi değil de anneanne-torun gibiler sanki. Bana içgüdüleri tatmin etmek için ileri yaşlarda çocuk yapmak bencilce geliyor. 40 yaşında doğum yapmış bir kadının çocuğunu düşünün, 20 yaşına geldiğinde annesi 60 yaşında olacak. Ben 20 yaşındayken annem 60 yaşında olsun istemezdim. Tabii bu benim fikrim.

Kadınlarımız neden kendine bakmıyor gerçekten üzücü. 35-40 gayet genç ve dinç yaşlar. Spor yapmazsanız, hamurla beslenirseniz tabi ki 30 yaşında pertiniz çıkar. 30luk bekar arkadaşlarımın hepsi genç, güzel, bakımlı, güzel giyiniyor, tatiline de gidiyor, işine de gidiyor... Ben anlamıyorum kadınlarımızın evlendik barklandık kocaya hizmet ev işi diye bedenlerini çöpe atması üzücü tek kelimeyle. Sonra da o yaşlar pert çocuk bakamazsın oluyor adı.

Her yaşta olur. 40'tan sonra anne olmuş çok kadın tanıyorum. Biyolojik olarak gayet mümkün ama geç yaşta anne olmayı doğru bulmuyorum ben. Yaşlı ebeveyn çocuk için zor. 30lu yaşlar bile geç bence. Annem beni gençken doğurmuş, koskoca kadınım annem hala gencecik. Halam kuzenimi 33'te doğurmuş anne-kız gibi değil de anneanne-torun gibiler sanki. Bana içgüdüleri tatmin etmek için ileri yaşlarda çocuk yapmak bencilce geliyor. 40 yaşında doğum yapmış bir kadının çocuğunu düşünün, 20 yaşına geldiğinde annesi 60 yaşında olacak. Ben 20 yaşındayken annem 60 yaşında olsun istemezdim. Tabii bu benim fikrim.
Kaynanam eşimi 24ünde doğurmuş annem beni 30da doğurmuş. Kayınvalidem tombul, ağzında dişi kalmayan, saçı bembeyaz olmuş, kırışmış bir kadın. O kocayla ve tarla tapanla normal tabii. Annemse hala şort giyen platin sarışın bir kadın. Şu an babamla kamp tatilinde dağ bayır geziyor, enerjisine ben yetişemiyorum.
Bu işler yaşa bakmaz. Hayat enerjisine, yaşama sevincind bakar kusura bakmayın.
Annem ben kaynanam otobüse binsek kaynanama yer verirler annemden kaç yaş küçük kadın.
Hala da arkadaşlarım ablan gibi duruyor diyorlar. Ben de oğlumu 32 de doğurdum, ayağımda vans yırtık kot geziyorum. Gayet dincim. Havalı bir anne de olacağıma eminim. Burda 30 yaş üstü doğuran kadınlara bunları yazmaya hakkınız yok

Şimdi biz ne yapalım o zaman. Iki tane üniverste okudum. Bitti kpss arabama aileler ikna olsun birikimdi evlilikti yaş oldu 32 bundan sonra bizden geçti deyip elimizi emeğimizi cekelim mi sizce.
Hoş ben üniverste okurken lise arkadaşlarım hep evlendi bana da vakit kaybediyorsun evlilik çocuk çok önemli dediler. Çok mutlulardi . Sonra ben çalışmaya başladım
Aynı arkadaşlar 2 çocukla kafayı yemiş haldeyken bana bu seferde en iyisini yaptın bizde çalışsaydık keşke diye imrendiler. Sonrada biz genç anneyiz deye tekrar hava attılar.
Hangimizinki doğru tartışılır. Ama 20 yaşında evlenen ve çocukları olan arkadaşlarımla benim görüntüm aynı degil. Biolojik olarak aynıyla elbette.
Sırf anne olma duygumdan dolayı bencilce mi istiyorum acaba. Bilemedim. Annem beni 34 yaşındayken doğurmuş. En küçüğüm ben. Ablamlar evlenirken annem kesinlikle daha gençti elbette. Belki benim ilk çocuğum 34 yaşında olacak ama 54 yasimdayken değişen yeni hayat tarzından dolayı nine gibi görünecek miyim acaba.
Kendimizi hayatımızı duygularımızı sorguladık ama söylese bir durum var.
TEK GERÇEK KADER
Herşey bu kadar Allah in nizamindayken bir canin kimin bebeği olacağı kaç yılında kimin kucağına doğacağı sadece bizim değil o bebeğinde kader çizgisi değil midir.
Neyse çokta şey yapmamak lazım 🤔
Bunlarda benim düşüncelerim 😊

36 yaşındayım ikinci bebeğimi doğurdum kendi kendine oldu , kendimde güç bulsam üçüncüyü bile yapmak isterim ama artık vücudum çok yıprandı güvenemiyorum. Yaştan dolayı değil yanlış anlaşılmasın iki sezeryan geçirdim üçüncüsünü istemiyorum artık

Ben hayatında biri olup olmadığını nereden bilebilirim, konunun ılk mesajını okuyup ona göre cevap verdim, folik asit de arkadaşımda ise yaradı, ben konu sahibine cevap yazıyorum ısrarla siz benım mesajlarıma cevap veriyorsunuz, size ne belki ben hobi olarak folik asit alıyorum allah allah

Valla kusura bakmayin tibbi konularda yanlis bilgi verince birisi tutamiyorun kendimi
Hala israrla arkadaşımda ise yaradi diyorsunuz 🤦🏼‍♀️
Yani ben yanlis biliyormusum demek zor geliyor onun yerine bebek sahibi olmak isteyen binlerce kadini bosa heveslendirecek yanlis bilgi vermeyi tercih ediyorsunuz burada
Arkadasiniz folik asit kullandigi icin hamile kalmadi , siz israrla ise yaradi yazmaya devam ettikce bende israrla bir alakası yok yazmaya devam edecegim cunku bebek bekleyen umitsiz ve uzgun kadinlari dusununce dayanamiyorum kusura bakmayin

Kaynanam eşimi 24ünde doğurmuş annem beni 30da doğurmuş. Kayınvalidem tombul, ağzında dişi kalmayan, saçı bembeyaz olmuş, kırışmış bir kadın. O kocayla ve tarla tapanla normal tabii. Annemse hala şort giyen platin sarışın bir kadın. Şu an babamla kamp tatilinde dağ bayır geziyor, enerjisine ben yetişemiyorum.
Annem ben kaynanam otobüse binsek kaynanama yer verirler annemden kaç yaş küçük kadın.
Hala da arkadaşlarım ablan gibi duruyor diyorlar. Ben de oğlumu 32 de doğurdum, ayağımda vans yırtık kot geziyorum. Gayet dincim. Havalı bir anne de olacağıma eminim. Burda 30 yaş üstü doğuran kadınlara bunları yazmaya hakkınız yok

Ben cok guluyorum bu yorumlara , gecenlerde oglumu goren birisi ne kadar genc anne olmussunuz dedi , once anlamadim ne demek istedigini
30 yasinda dogurdum ben onu , pek genc sayilmaz dedim , adam aa ben sizi simdi 30 sandim dedi 😂
Sagolsun 12 sene kuculttu beni , benim annem su anda 61 yasinda giren ablam saniyor , yani yasla görüntünün ne alakasi var bilemedim gercekten

Ne yazmaya hakkım olduğuyla ilgili sizden icazet alacak değilim hanımefendi. Zaten kimse bana sormuyor kaç yaşında doğuracağını. Ben sadece kendi düşüncemi yazdım. İstisnai durumlar üzerinden genele dair yargılara varmayı da doğru bulmuyorum. Siz ve anneniz ilerleyen yaşınıza rağmen çok enerjik ve dinç olabilirsiniz ama insan dediğimiz canlı türü yaş aldıkça fiziksel ve mental açıdan ağırlaşır, hantallaşmaya başlar. Ayrıca sözde 30'dan sonra anne olan kadınları savunmak için kayınvalidenizi dış görünüşü üzerinden aşağılamanız da gerçek niyetinizi ve yaş almaya bakış açınızı gösteriyor. Benim kastettiğim şey insanların saçı, başı, dişi değildi.

Şimdi biz ne yapalım o zaman. Iki tane üniverste okudum. Bitti kpss arabama aileler ikna olsun birikimdi evlilikti yaş oldu 32 bundan sonra bizden geçti deyip elimizi emeğimizi cekelim mi sizce.
Hoş ben üniverste okurken lise arkadaşlarım hep evlendi bana da vakit kaybediyorsun evlilik çocuk çok önemli dediler. Çok mutlulardi . Sonra ben çalışmaya başladım
Aynı arkadaşlar 2 çocukla kafayı yemiş haldeyken bana bu seferde en iyisini yaptın bizde çalışsaydık keşke diye imrendiler. Sonrada biz genç anneyiz deye tekrar hava attılar.
Hangimizinki doğru tartışılır. Ama 20 yaşında evlenen ve çocukları olan arkadaşlarımla benim görüntüm aynı degil. Biolojik olarak aynıyla elbette.
Sırf anne olma duygumdan dolayı bencilce mi istiyorum acaba. Bilemedim. Annem beni 34 yaşındayken doğurmuş. En küçüğüm ben. Ablamlar evlenirken annem kesinlikle daha gençti elbette. Belki benim ilk çocuğum 34 yaşında olacak ama 54 yasimdayken değişen yeni hayat tarzından dolayı nine gibi görünecek miyim acaba.
Kendimizi hayatımızı duygularımızı sorguladık ama söylese bir durum var.
TEK GERÇEK KADER
Herşey bu kadar Allah in nizamindayken bir canin kimin bebeği olacağı kaç yılında kimin kucağına doğacağı sadece bizim değil o bebeğinde kader çizgisi değil midir.
Neyse çokta şey yapmamak lazım 🤔
Bunlarda benim düşüncelerim 😊

Sizi anlıyorum. Ben 26 yaşındayım ve hayatımda henüz bir düzen oturtabilmiş değilim iş ve finansal konularda. Evlilik için aday adayı bile yok. 30'uma geldiğimde büyük ihtimalle, eğer bir mucize olmazsa bekar ve çocuksuz bir kadın olacağım. Yazdıklarım genç yaşta anne olup ilk çocuğunu daha ileri yaşlarda doğuran kadınlara taş atıyorum gibi algılanmış sanırım ama hiç ilgisi yok. Ben de o kadınlardan biri olmaya adayım. Ama ben kendi adıma o yaştan sonra çocuk sahibi olmayı planlamıyorum, bunu çocuğa haksızlık olarak görüyorum. Herkes için hayırlısı neyse o olur umarım.

Ne yazmaya hakkım olduğuyla ilgili sizden icazet alacak değilim hanımefendi. Zaten kimse bana sormuyor kaç yaşında doğuracağını. Ben sadece kendi düşüncemi yazdım. İstisnai durumlar üzerinden genele dair yargılara varmayı da doğru bulmuyorum. Siz ve anneniz ilerleyen yaşınıza rağmen çok enerjik ve dinç olabilirsiniz ama insan dediğimiz canlı türü yaş aldıkça fiziksel ve mental açıdan ağırlaşır, hantallaşmaya başlar. Ayrıca sözde 30'dan sonra anne olan kadınları savunmak için kayınvalidenizi dış görünüşü üzerinden aşağılamanız da gerçek niyetinizi ve yaş almaya bakış açınızı gösteriyor. Benim kastettiğim şey insanların saçı, başı, dişi değildi.

Sizi anlıyorum. Ben 26 yaşındayım ve hayatımda henüz bir düzen oturtabilmiş değilim iş ve finansal konularda. Evlilik için aday adayı bile yok. 30'uma geldiğimde büyük ihtimalle, eğer bir mucize olmazsa bekar ve çocuksuz bir kadın olacağım. Yazdıklarım genç yaşta anne olup ilk çocuğunu daha ileri yaşlarda doğuran kadınlara taş atıyorum gibi algılanmış sanırım ama hiç ilgisi yok. Ben de o kadınlardan biri olmaya adayım. Ama ben kendi adıma o yaştan sonra çocuk sahibi olmayı planlamıyorum, bunu çocuğa haksızlık olarak görüyorum. Herkes için hayırlısı neyse o olur umarım.
Beyaz saçlı, tombul demek hakaret değildir. Görüntüsünü tarif ettim.
Tam aksi artık kadınlar kendini yıpratmadığı için otuzunda da dinç. Eskinin 20de tarlada çalışan kadını yıpranırken biz yıpranmıyoruz.
Üstelik benim gözlemim de tam tersi kendine bakan kadın erkenden anne olmak yerine önce gezip tozup otuzda çocuğu yapıyor daha dinç görünüyor. Geç yaşta olan çoğu kadın daha bakımlı 20likten se pek farkı yok. Annelik başlı başına yıpratacak bir süreç,20de yıpranmaya başlamak yerine on sene geç yıpramaya başlamak daha mantıklı.

Back
X