35,den sonra üniversite

Tebrik ederim. Karariniz cok yerinde. Sakin vaz gecmeyin. Ben de ogluma hamile iken yillar sonra doktoraya baslamistim. Insan azmedince hersey olur.

Ben 34 yaşımdayım, ikinci üniversitemi okuyorum. Ben de evliyim. İlk üniversiteden mezun oldum iş buldum yıllarca çalıştım, sonra o sekötre sinir oldum. Birkaç yıl işsiz kaldım. Şimdi tekrar üniversite okuyorum. Yaş büyük sıkıntı gibi gelebilir ama 4 yıl göz açıp kapayıncaya geçiyor emin olun. Eşinizin destek olması da harika. Bu fırsatı kaçırmayın.

Olur tabiki bende açık öğretimden orta ve meslek lisesi bitirdim ünüversiteyede yazıldım ama kaldı çocuklarım az daha büyüsün bende devam edicem.

Tabii ki olur.
Ablam 2 yillik muhasebe mezunu. Su an 1. Sinif psikoloji ogrencisi, hem de cok iyi bir okulda:) gecen sene hazirlik okudu. Cok mutlu. Bu arada 35 yasinda.
Siz yeter ki isteyin olur bu is.

sen yorumlarından farkettiğim üzere çok zeki bir kadınsın. sen yaparsın. bazen ben de yaptığım meslek zorluyor. acaba diyorum bi yandan eczacılık okuyup meslek mi değiştirsem diye. yaş 30

Kesinlikle okumalısınız hayallerinizin peşinden gidin.Başaracağınıza kesinlikle inanıyorum :)

tam benim kafadasin. bende 31 in icindeyim bir cocuk biri yolda su an yapamam ama bende bebegi buyutup insAllah kurs veya universite veya meslek kursu istiyorum cok . uni okudum ama yurtdisiydm denkligi vs vs var tekrar okumak istiyorum yada ikinci meslek istiyorum . gec kalmadin kesinlikle gitmsedende bu yilla r gececek nails a . okuki icinde kalmasin .

hem sanslisin ki turkiyedesin. aof imkani var ucretsiz .devlet okullari ucretsiz birsuru sertifka programlari var ucretsiz. Ben yurtdisiydm nasil okucam nasil yapicam hic bilmiuroum . keske turkiyede olsam neler yapardim

Elbette olur neden olmasın ki? Hatta çok da güzel olur. Sen kendine güven yeter. 60-65 yaşlarında bizimle derse giren amcalar teyzeler gördüm ben.

harika olur, hatta benden sana tavsiye 2 yıllık grafik tasarımı oku 4 yıllığa tamamlamak istersen devam edersin.

Ayrıca cesaretinden ötürü tebrik ederim.

Sonuçta tıp istiyorum dememişsiniz öyle uçuk hayalleriniz yok.
Grafikerlik hangi bölümde oluyor puanları nedir bilen biri aydınlatsın.
Bence hem okuyup hem çalışın işinizi bırakmayın.

Güzel sanatlar resim öğrenciyim. Liseden beri tüm bölümleri gördüm okudum. Grafik, heykel, resim, fotoğraf vs.. aynı zamanda iç mimarlık okudum ama bıraktım. Çünkü tutkum resim yapmak. Ondan devam ediyorum.
Grafik bölümünü istiyorsanız eğer ve hangi okullarda sınava girmek istiyorsanız, sınavlar hakkında bilgi almak istiyorsanız daima yardımcı olabilirim. Yeterince bu konularda epey ustalaştım.

Onun dışında matematiğe fazla hiç gerek. Matematik yerine çizimlere yoğunlaşın derim. Çizim çok çok önemli. Tabii gireceğiniz üniversitenin sınav sistemi de farklı olur.
Fakat eğer okumak istiyorsanız çok çok iyi düşünün. Evlisiniz ve oğlunuz var grafik okuyan arkadaşlarım kafalarını kaşıyacak vakti bulamıyor çok yoruluyorlar ödevler ve hayal güçleri zorlama, uykusuz geceler vs.
Yardımcı olabilirim.

Son dönemlerde çok modern davetiyeler görüyorum. Bir matbaa ile anlaşıp okurken hobi olarak davetiye tasarlasanız. Grafik tasarım okumuşsunuz zevkinizin mükemmel olduğuna inanıyorum.
Ayrıca okumanın yaşı yoktur. Bugüne kadar nasıl tırnaklarınız ile geldiyseniz eminim bundan sonrasını daha kolay halledersiniz :)

2. çocuğu şuan kesinlikle düşünmüyorum. Bir olsun doğru düzgün yetiştireyim yeter.

Sen okusanda 39 yaşına geleceksin okumasanda...bari isteklerini umutlarını geçirerek gir

İşte bu...

sen yaparsın Wolfrog, yarı zamanlı çalışabilirsin de...

Aslında çalışmaya devam edebilirim. Şuan evden çalışıyorum zaten. Eğer kazanırsam kendime güçlü bir laptop alıp ders aralarında işimi halletmeyi düşünüyorum.

Aslında nasıl giriliyor tam bilgim yok. Bi gazladım kendimi bakalım...

Olur tabi neden olmasın :)
Bizim okulda 40 lı yaşlarda bir ablamız var kendi oğluyla aynı okulda okuyor üstelik :)

Yaaa çok iyi. Tebrik ettim o ablayı.

Vazgeçmem ama şu var başarılı olacağımın garantisi yok. Dersleri kafam alacak mı bi fikrim yok. Çalışmaya vaktim olacak mı onu da bilmiyorum. En azından bir kere denemiş olurum.

Çok iyi yaaa Azminize hayran kaldım.

Ben bir çok yere başvurdum ama maalesef önüme hep diploma çıktı. Kendini çok satabilen biri de değilim teknik kafalıyım ben.

Çok teşekkür ediyorum

Evet kafam rahat olacak en azından. Gelecek kaygım olmadan başarmaya çalışıcam.

Sen yaparsın, çokta güzel olur

Evet yapayım hem de güzel olsun Hoş yapabileceğimin bir garantisi yok ama. Hadi hayırlısı.

sen yorumlarından farkettiğim üzere çok zeki bir kadınsın. sen yaparsın. bazen ben de yaptığım meslek zorluyor. acaba diyorum bi yandan eczacılık okuyup meslek mi değiştirsem diye. yaş 30

Estağfirullah. Öyle çok zeki biri değilim ama aptal da değilim yani. Farkındalığım yüksektir. Genel kültürden yırtarım belki

Elbette olur neden olmasın ki? Hatta çok da güzel olur. Sen kendine güven yeter. 60-65 yaşlarında bizimle derse giren amcalar teyzeler gördüm ben.

Hay maşallah

harika olur, hatta benden sana tavsiye 2 yıllık grafik tasarımı oku 4 yıllığa tamamlamak istersen devam edersin.

Ayrıca cesaretinden ötürü tebrik ederim.

O nasıl oluyor bilgin var mı? Her türlü fikre açığım.

Sonuçta tıp istiyorum dememişsiniz öyle uçuk hayalleriniz yok.
Grafikerlik hangi bölümde oluyor puanları nedir bilen biri aydınlatsın.
Bence hem okuyup hem çalışın işinizi bırakmayın.

Ben de bilmiyorum tam olarak. Vazgeçmeden hele bir yazılayım sonra bakarız derdindeyim. Şevkim kırılmadan oldu bittiye getireyim diyorum.

2 yıllığı bitirdikten sonra DGS diye bir sınav var 4 yıllığa devam ediyorsun. Üniversite sınavına göre daha basit bir sınav.

Doğrudüzgün çalışamadan mı aldınız o puanları... Gerçekten harika. Ama çok zeki olmalısınız. Ben kendimde o derece bir ışık göremiyorum ya. Bilemedim...

Bunu yazmayacaktın... Başını bol bol ağrıtacağım o zaman

Grafik tasarım okumadım okumak istiyorum.
Hayalimde art director olmak var. Ay hadi inşallah

2 yıllığı bitirdikten sonra DGS diye bir sınav var 4 yıllığa devam ediyorsun. Üniversite sınavına göre daha basit bir sınav.

Bunu değerlendireceğim. En azından istediğim puanı alamazsam B planı olarak düşünebilirim.

Bravo bizler yaparız başarırız bence yapabilirsiniz küçük görenlere inat yaşın önemi yok yerinde saymaktansa ilerlemek kendiniz için en iyisi dershane desteğiyle yada internet üzerinden çalışarak açığı kapatabilirsiniz bende açıktan okuyorum tıpla ilgili şeylere merakım var ama tabiki gözümde tıp çok büyük fizyoterapi bölümü aklımda sadece cesaret etmem gerek eşimde istiyor ailem zamanında okumam için önüme geçmedi ama çabalamadılarda babaneme bıraktılar beni o yüzden bıraktım okulu çok pişmanım

Zararın neresinden dönülürse kardır. Her sene bir önceki sene için yas tutuyordum. Bu döngüyü kıracağım inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…