Merhaba arkadaşlar, kısaca sorayım. 35'inden sonra üniversiteye gitmekle ilgili ne düşünüyorsunuz? Evliyim, yaklaşık 2 yaşında bir oğlum var ve çalışmak zorundayım. Bu şartlarda önümüzdeki sınavlara kadar hazırlanabilmem mümkün mü?
Bana bu kararı verdiren süreç şöyle gelişti, ailem çok modern görünmesine rağmen kız olduğum için beni okutmadılar ve daha ortaokulda çeyizim düzülmeye başlandı. Ansiklopedi okumayı çok severdim, bilhassa bilim teknik tarzında olanları. Hala daha ilgiliyimdir. Ama ansiklopedi okuyorum ve dantel yapmıyorum diye azarlanan bir kızdım. Kendi çabalarımla aö lisesi okudum. Üniv. denemedim bile. Kendi kendime meslek sahibi oldum, 15 senedir grafikerlik yapıyorum. Diplomam olmadığı için büyük yerlere başvuramıyorum mecburen şimdiye kadar hep küçük yerlerde çalıştım. Küçük yerlerde küçük kalıyorsun mecburen...
Ben artık kabıma sığamıyorum. İçimde sürekli bişeyler yapmam lazım, böyle kalmamam lazım hissi var. Yerimde saymak üzüntü veriyor bana. Ayrıca birlikte iş yaptığımız büyük firmalardaki üniversite mezunu grafikerlerden bile sürekli yardım talep edilen biriyim. Fakat diploma...
Anneme de hırsım sinirim geçmiyor. İçimde gittikçe büyüyen bir kin var. Çünkü kendisi "okumak istemiyom yeaa" diyen kardeşlerimi "hayııır siz okuyacaksınız gerekirse evi arabayı satar okuturum seni yavrıııım" diye yırtınmış biri. Verilen onca dershane okul vb masraflarına rağmen biri üniv kazanamadı diğeri 2 yıllık okulu bitiremedi bile. Şimdi ikisi de evli ama gelip anne beni okut deseler hala gönderir, bilirim. Belki okuyasilirsem onu affedebilirim, içimdeki bu karanlık bulutları dağıtabilirim. Çünkü artık sağlığımdan olmaya başladım.
Eşim tam destek, ne istersen o olsun istersen örgün oku diyor. Uzakta kazanırsan işi bırakır oradan iş bulurum diyor. Artık kan bağına inanmıyorum.
Matematik sıfır eşim çalıştıracak. Türkçe hiç çalışmadan 40 sorudan 30 unu yapabiliyorum. Bir de genel kültürüm iyidir.
Ne diyorsumuz ya, olur mu bu iş?
hayran kaldım ben size. Umarım vazgecmezsiniz bu dusuncenizden. Ben birsey sormak istiyorum size ikinci çocuğu düşünüyor musunuz acaba? ben 3 yaşına getirdim cocugumu tekrar ise dönmek istiyorum ama bu durumda ikinciyi yapamam tekrar işi bırakırsam ikinciden sonra artık donemem. çalışan ve tek çocuklu bir anne olarak siz ne dusunuyosunuz. bu konuyu cozemezsem bende böyle bir konu acicam sanirim
Sen okusanda 39 yaşına geleceksin okumasanda...bari isteklerini umutlarını geçirerek gir
sen yaparsın Wolfrog, yarı zamanlı çalışabilirsin de...
Bu arada grafik tasarım ya da görsel iletişim tasarımı gibi bölümlerde yetenek sınavına girmek de şart değil,üniversitesine göre değişiyor ben ts-2 puanımla girdim çünkü geniş bir alan,sadece çizim yeteneğini değerlendirmek haksızlık olur..
Çok fazla matematik de gerekmiyor,ben yaptım ama pek işime yaramadı son anda bölüme karar verdiğim için ,Türkçe’ye asılın ama..
Olur tabi neden olmasın :)
Bizim okulda 40 lı yaşlarda bir ablamız var kendi oğluyla aynı okulda okuyor üstelik :)
Olur tabii. Gercekten cok sevindim sizin adiniza. Lutfen kendinize inanin, insanin yapabilecegi şeylerin sınırı yok. Ozellikle orgun okuyun, hatta universiteye girdiğiniz yıl bölümle alakali bir ise girerseniz size katkısı cok buyuk olacaktir.
50sini gecmis patronum bu haftasonu meslekle ilgili bir sinava girecek. Dusunsenize bu adam 50 yasinda ama hala alaninda yukselmeyi hedefliyor.
Umarim universite fikrinizden vazgecmezsiniz.
Aynı düşüncelerle yola çıkmıştım bundan 6 sene evvel..... 26 yaşında üniversite okunmaz dediler..
Bende memurum aslında. . İşten dolayi okuyamazsin dediler. .. Öss girdim kazandım bu sefer de tayinim olmadı. .
2 yıl sonra tekrar aynı bölümü başka bir şehirde kazandım. . Bu sefer ne yaptık ettik tayinim çıktı. . Çok yoğundum hem ders hem iş. .
ÇantaMDA enjektör ile gezer amirimden izin isterdim iğne olmam lazım saatli diye.. mecbur verirdi ben arabaya atlar derse girer imzami atar sonra tel çalmış gibi yapıp çıkar geri koşa koşa ise donerdim. . Mecburdum 2 tarafta kabul etmiyordu devamsizligi. . Neyse böyle çırpına cirpina okul bitti. . Şimdi yine başka kurum için kpss hazırlanıyorum. . Yine yapamazsın diyorlar.. bakalım hikayenin sonunu bende merak ediyorum. .....
İnan ki bu arada bir de doğum yapıp kızımı 1 yaşına getirdim.. kızım 2 aylıkti okul bittiğinde.
Ben yaptıysam herkes yapar..
Ben de grafik alanında çalıştım. Ancak her çalıştığım yerde diplomadan çok sizin gibi kendini yetiştirmiş insanlar vardı. Bana göre diploma gerekli değil. Ancak içimde kaldı okuyacağım hem iş konusunda yükselme şansım var, cocuğumu da idare edebilirim diyorsanız deneyin. Neden olmasın? Belli ki içinizde kalmış okul. Benim de içimde kaldı üniversite, kazandığım halde gidemedim. Aof iki yıllık bir bölüm bitirdim ve dort yıllık bir bölüm okuyorum şuan iki çocukla. Okuyup kendini geliştirmenin yaşı yok elbet. Hakkınızda hayırlısı olsun. Sınav için sozele iyi çalışın. Matematikte de temel konuları bilirseniz on net civarı çıkartırsınız. Belki yetebilir o da. Sayısala ihtiyaç var mi bilmiyorum. Sistem epey değişti.
Okumanın yaşı mı olurmuş!!!
Okumak için hiçbir yaş geç değildir bence.
Toplumumuzda sizin gibi düşünen bayanların sayısının artmasını diliyorum.
Bilinçli,eğitimli bayanlara ciddi anlamda ihtiyacımız var.
Allah yolunuzu açık etsin.
Sen yaparsin. Eminim bundan.
Benim nişanlımda başlıyacak yaza. Kendi 36 yaşında ve içinde kaldığı için istiyor. Ona eşlik etmek adina bende yazilicam.
Meslek sahibi olunca okumasi bence daha kolay. Aman okul bitsin, işe girim, para kazanim derdi olmuyor.
Sen yaparsın, çokta güzel olur
sen yorumlarından farkettiğim üzere çok zeki bir kadınsın. sen yaparsın. bazen ben de yaptığım meslek zorluyor. acaba diyorum bi yandan eczacılık okuyup meslek mi değiştirsem diye. yaş 30
Elbette olur neden olmasın ki? Hatta çok da güzel olur. Sen kendine güven yeter. 60-65 yaşlarında bizimle derse giren amcalar teyzeler gördüm ben.
harika olur, hatta benden sana tavsiye 2 yıllık grafik tasarımı oku 4 yıllığa tamamlamak istersen devam edersin.
Ayrıca cesaretinden ötürü tebrik ederim.
Sonuçta tıp istiyorum dememişsiniz öyle uçuk hayalleriniz yok.
Grafikerlik hangi bölümde oluyor puanları nedir bilen biri aydınlatsın.
Bence hem okuyup hem çalışın işinizi bırakmayın.
Güzel sanatlar resim öğrenciyim. Liseden beri tüm bölümleri gördüm okudum. Grafik, heykel, resim, fotoğraf vs.. aynı zamanda iç mimarlık okudum ama bıraktım. Çünkü tutkum resim yapmak. Ondan devam ediyorum.
Grafik bölümünü istiyorsanız eğer ve hangi okullarda sınava girmek istiyorsanız, sınavlar hakkında bilgi almak istiyorsanız daima yardımcı olabilirim. Yeterince bu konularda epey ustalaştım.
Onun dışında matematiğe fazla hiç gerek. Matematik yerine çizimlere yoğunlaşın derim. Çizim çok çok önemli. Tabii gireceğiniz üniversitenin sınav sistemi de farklı olur.
Fakat eğer okumak istiyorsanız çok çok iyi düşünün. Evlisiniz ve oğlunuz var grafik okuyan arkadaşlarım kafalarını kaşıyacak vakti bulamıyor çok yoruluyorlar ödevler ve hayal güçleri zorlama, uykusuz geceler vs.
Yardımcı olabilirim.
Son dönemlerde çok modern davetiyeler görüyorum. Bir matbaa ile anlaşıp okurken hobi olarak davetiye tasarlasanız. Grafik tasarım okumuşsunuz zevkinizin mükemmel olduğuna inanıyorum.
Ayrıca okumanın yaşı yoktur. Bugüne kadar nasıl tırnaklarınız ile geldiyseniz eminim bundan sonrasını daha kolay halledersiniz :)
2 yıllığı bitirdikten sonra DGS diye bir sınav var 4 yıllığa devam ediyorsun. Üniversite sınavına göre daha basit bir sınav.
Bravo bizler yaparız başarırız bence yapabilirsiniz küçük görenlere inat yaşın önemi yok yerinde saymaktansa ilerlemek kendiniz için en iyisi dershane desteğiyle yada internet üzerinden çalışarak açığı kapatabilirsiniz bende açıktan okuyorum tıpla ilgili şeylere merakım var ama tabiki gözümde tıp çok büyük fizyoterapi bölümü aklımda sadece cesaret etmem gerek eşimde istiyor ailem zamanında okumam için önüme geçmedi ama çabalamadılarda babaneme bıraktılar beni o yüzden bıraktım okulu çok pişmanım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?