35 Yaş…Evlilik ve çocuk için geç mi kaldım psikolojisi…

Geldi çöktü yine biyolojik geç kalmışlık duyguları.
Ara ara yokluyor.
İyi hikayelere ihtiyacım var sanırım…Düşünmemeliyim…Düşünmemeliyim…
Biyolojik geç kalmışlık duygusu diye birşeye inanmıyorum.boşta kalmışsınız.neye takayım neye takayım derken bu konuları buluyorsunuz her kadın gibi.bilinmeyen, yaşanmayan ilgi çekiyor hayata 1 kere gelmişsin onda da çocuk mu balacaksın boşver.çocuklu olsan da bu sefer atamazsın, satamazsın bak yaşıtlarım nasıl eğlenceden eğlenceye, geziden geziye koşuyor diye dertlenecektin.insanoğlu böyle.çok ciddiye almamak gerekiyor kendini bile.bugün böyle düşünürsün, yarın başka birşey.haa istediğin ilişkiyse o ihtiyaç bak.ama çocuğa, evliliğe katılmıyorum.30 yaş bu işler için gayet genç bir yaş bu arada.

bu hayatta öğrendiğim birşey varsa kaderden öteye gidemiyorsun .. kaderınde evlılık varsa oluyor boşanma varsa oluyor çocuk varsa oluyor Başımıza ancak Allah'ıın yazdığı geliyor .. kendinide yırtsan parçalasanda bazı şeyler değişmiyor ... o yüzden bugünü bugünde yaşamaya bak geçmiş iyi kötü geçti geleceğe endişeyle bakmak düşünceye kalbe sızı.. bende 22 yaşından beri evlenmek için dua ediyordum öyle boyle degıl ne hacetler yaptım 30 da evlendım haftaya boşanıyorum .. Allah kabul olmuş dua pişmanlığı yaşatmasın her zaman hayırlısı ne ise onu versin..
Neden boşanıyorsunuz.merak ettim?

Bu aralar ayni duygularla bogusuyorum bende ne zaman böyle düsünsem kk’de cevap ararken buluyorum kendimi. Bende 25 yasinda evlendim suan 30 olmak üzereyim hep genc anne olmak istedim cocuklari cok seviyorum ama esim hep henüz erken diyor umarim bi gün cocuk istediginde gec kalmis olmayiz.
Sizidemi cevreniz itiyor bu düsüncelere? Bencilce bi cocuk yapamadiniz olmuyormu demiyorlarmi
Bu yaşlarda daha azalmaz ki doğurganlık.hatta 20 li yaşlarda kalamayıp 30 larında kalanlar çok.

Ücretleri hiç bilmiyorum ama tüp bebek tedavisine bir ev parası harcadık diyen de çok duydum. Doğal yollarla olmayınca genel olarak çok pahalı sanırım bu tip şeyler. Sonraki yorumlarda hayatınızda biri olduğunu okudum. Kendisiyle bir evlilik yürütebileceğinizi düşünüyorsanız bence hiç beklemeyin. Çok bekar arkadaşım var ve genel olarak yaptıkları hata şu: kafalarında bir ideal eş var ve %100 olarak onu bulmaya çalıştılar. Böyle bir şey mümkün değil. Lise çağlarındaki gibi deli divane aşk da bu yaşlarda olmaz. Alanınıza saygı duyuyor mu, asgari müştereklerde buluşabiliyor musunuz, iyi baba olacağını düşünüyor musunuz bunlara bakın.
Deli divane aşk da oluyor ama kırk yılda bir. bahane buluyorlar falan diyorsunuz da herkes elinde madde madde kriterle gezip, bu uyuyor, bu uymuyor diye gezmiyor ki. Gönlün ya ısınmıştır ya ısınamamıştır.ısınmayınca bahaneler, bahane oluyor işe.eee özellikler fena değil buna ısınabilirim ya da bana uymuyor ısınmamam lazim diyemiyorsun ki.gönül ne diyorsa o.bir de yarım ısınmak, yarım sevmek diye birşey var mı ki ? Ya ısınırsın ya ısınmazsın öyle değil mi ? Hiç yarım sevdiğiniz biri var mı mesela hayatinizda 🤔

Ohooo.tebrik ederim o zaman 😀
İyi adam kaldı mı acaba.. boşanmalara bakıyorum hep erkekler kadınları sömürme peşinde çocukları da olsa onlara nafaka vermemek için bin takla atıyorlar.. çok istediğim şey benım için pişmanlık olduk ne hayaller kurmuştum, dünyaya pembe gözlükler ile bakmaktan başka bir işe yaramamış dünya hep bir imtihan halinde geçiyor .. bugun içinden ne geçiyorsa öyle yaşamalı .. artık düşünmüyorum dünyalık birşey istemiyorum nasibimde varsa bir yol olup Alla verıyor çıkacak yada gidecek birsey oldu mu Allah yine bir yol verip elındekını avcundakını götürüyor .. bunun için her gelen nasip değil her gidende kaybımız değil .. :)

İyi adam kaldı mı acaba.. boşanmalara bakıyorum hep erkekler kadınları sömürme peşinde çocukları da olsa onlara nafaka vermemek için bin takla atıyorlar.. çok istediğim şey benım için pişmanlık olduk ne hayaller kurmuştum, dünyaya pembe gözlükler ile bakmaktan başka bir işe yaramamış dünya hep bir imtihan halinde geçiyor .. bugun içinden ne geçiyorsa öyle yaşamalı .. artık düşünmüyorum dünyalık birşey istemiyorum nasibimde varsa bir yol olup Alla verıyor çıkacak yada gidecek birsey oldu mu Allah yine bir yol verip elındekını avcundakını götürüyor .. bunun için her gelen nasip değil her gidende kaybımız değil .. :)
Ahh o pembe gözlüklerden bir kurtulabilsek kadınlar olarak.

Ara ara yokluyor.
Üzülmeyin.
30 yaş üstü evlenip çocuk sahibi olan çok örnek var.
Ben 31'de evlendim, 32'de cocuk istedim, yaptık oldu :)
Simdi 39-40'ım, şimdi çocuk olmuyor, denedik olmadi kac kere. B12 takviye almam lazim, o eksik. Ama ikinci cocuk istegimden vazgectim zaten, enerjim yok, yaş cok büyüdü, anne-çocuk yaş farkimiz cok olacak.

Evlenince 1-2 yıl eşinizle gezip takılıp sonra cocuk düşünürsünüz. Üzülmeyin.

Deli divane aşk da oluyor ama kırk yılda bir. bahane buluyorlar falan diyorsunuz da herkes elinde madde madde kriterle gezip, bu uyuyor, bu uymuyor diye gezmiyor ki. Gönlün ya ısınmıştır ya ısınamamıştır.ısınmayınca bahaneler, bahane oluyor işe.eee özellikler fena değil buna ısınabilirim ya da bana uymuyor ısınmamam lazim diyemiyorsun ki.gönül ne diyorsa o.bir de yarım ısınmak, yarım sevmek diye birşey var mı ki ? Ya ısınırsın ya ısınmazsın öyle değil mi ? Hiç yarım sevdiğiniz biri var mı mesela hayatinizda 🤔
Büyüklerimden dinlediğim bir gül bahçesi hikayesi vardı. Bir adama bahçedeki en güzel gülü al ama yol boyunca gideceksin ve asla geri dönemeyeceksin diyorlar hep daha iyisini ararken yolun sonuna geliyor ve koskoca bahçede bir gül alamıyor. Bu hikayeyi sonra sonra anladım ben. Hormonlar kıpır kıpırken gözünü karartıp evlenmediysen belli bir yaştan sonra pek çok kriter arıyorsun karşında. Gönlünün ısınması yetmiyor yani. O bahsettiğim bekar arkadaşlarım da o gül bahçesi hikayesindeki gibi geri dönemedikleri ve kaçırdıkları bazı fırsatlar icin pişman oldular 40ından sonra. Mesele sadece gönül ısınması değil aslinda. Herkes evlenmek zorunda değil. Herkes çocuk yapmak zorunda da değil. Ama bazılarımız icin bunlarin hayattaki yeri cok önemli. Eğer öyleyse, bunu istiyorsa bazı şeylerin yaşanabileceği ideal zamanları dikkate almak gerekiyor

Ara ara yokluyor.
24 umre evlendim. Ama eşimle 9 senensurdu birbirimizi tanimamiz ve anlamamız.
Genç yaşta cocuk sahibi olmak istedim. Mevlam varmış 1 bildiği
Hep karnmda vefat etti. 23 haftalikti ikisi de .

Daha 2 aybonce anne oldum
Yaşım 35
Demem odur ki, ne zaman vade geldiyse o zaman nasip oluyor. Oyuzden zaman algısına çok takilmayin

35 yasindayim evlenecem diye odum kopuyor, anne olsam basil bakarim filan diyorum. Benim ki hic normal degil ama nasipten ote de koy yok.. hayat hicbirsey icin de gec degil

Üzülmeyin.
30 yaş üstü evlenip çocuk sahibi olan çok örnek var.
Ben 31'de evlendim, 32'de cocuk istedim, yaptık oldu :)
Simdi 39-40'ım, şimdi çocuk olmuyor, denedik olmadi kac kere. B12 takviye almam lazim, o eksik. Ama ikinci cocuk istegimden vazgectim zaten, enerjim yok, yaş cok büyüdü, anne-çocuk yaş farkimiz cok olacak.

Evlenince 1-2 yıl eşinizle gezip takılıp sonra cocuk düşünürsünüz. Üzülmeyin.
Ama evlensem yaş 35, çocuk yapsam o da ha deyince olmaz yine gelirim 30 sonlarına sizin 39 -40 hesabıyla aynı oluyor işte :( neyse nasipten öteye köy yok napalım :(

35 yasindayim evlenecem diye odum kopuyor, anne olsam basil bakarim filan diyorum. Benim ki hic normal degil ama nasipten ote de koy yok.. hayat hicbirsey icin de gec degil
Bence de nasipten öte köy yok.Sizinde bir travmanız vardır belki neden korkuyorsunuz mesela evlenmekten ?

Biyolojik geç kalmışlık duygusu diye birşeye inanmıyorum.boşta kalmışsınız.neye takayım neye takayım derken bu konuları buluyorsunuz her kadın gibi.bilinmeyen, yaşanmayan ilgi çekiyor hayata 1 kere gelmişsin onda da çocuk mu balacaksın boşver.çocuklu olsan da bu sefer atamazsın, satamazsın bak yaşıtlarım nasıl eğlenceden eğlenceye, geziden geziye koşuyor diye dertlenecektin.insanoğlu böyle.çok ciddiye almamak gerekiyor kendini bile.bugün böyle düşünürsün, yarın başka birşey.haa istediğin ilişkiyse o ihtiyaç bak.ama çocuğa, evliliğe katılmıyorum.30 yaş bu işler için gayet genç bir yaş bu arada.
Siz evli misiniz ? Çocuğunuz var mı merak ettim ? Bazen evli olup evlenme diyen, çocuğu olup bu duyguya hasret kalmışlara boşver diyen çok oluyor.Siz yaşadınız belki sizce öyle ama yaşamayan var, gecikiyorum, veya olmayacak mı ? diye endişelenen var.bence gezmek isteyen her türlü gezer, hatta o da bir yere kadar…ben gezdim o zaman söyleyim, bir yerden sonra o da sıkıyor :) manevi başka şeyler arıyor insan.. paraya bakıyor zaten bir yere kadar yapabiliyorsun.
Atmak yada satmak için değil ki kendi ailemi kurmak için istiyorum.çocuğu yük gibi görmek için değil aile kurmak için istiyorum.hayata koşulsuz şartsız beni sevecek bir insan, dost getirmek, dünyada kadınlara bahşedilmiş en önemli ve güzel şeyi deneyimlemek için istiyorum.Allah nasip ederse tabiki ona diyecek bişey yok, herkes anne olmamalı evet.Bu da hayatın bir cilvesi işte…20 yaşlarının başında anne olmak biyolojik olarak kolay ama duygu olarak anne olmak zor ;) 35 inde aklı başında gerçekten isteyenlerin de biyolojik olarak imkansızlıkları olabilir.Kısmet diyelim :) herkes anın tadını çıkarsın, iyi dilekleri, duaları olanlarınki de gönüllerine göre olsun :) hayat tezatlarla sınava götürüyor insanları.Nasıl görmek istersen onu görürüz.Ama pişmanlık da kötü biri :)

benim fikrime göre geç kalmıssınız , ben 34 yaşındayım geçen yıl evlendim bu sene tüp bebek ile hamile kaldım, çünkü doktor fazla zamanınız kalmadı demişti tabi bu biyolojik bişey herkeste olmayabilir ama yıllar geçtikçe olasılık artıyor

benim fikrime göre geç kalmıssınız , ben 34 yaşındayım geçen yıl evlendim bu sene tüp bebek ile hamile kaldım, çünkü doktor fazla zamanınız kalmadı demişti tabi bu biyolojik bişey herkeste olmayabilir ama yıllar geçtikçe olasılık artıyor
1988 doğumluyum bana da öyle geldiği için endişe ettim zaten ama iyi örnekler de yok değil hayırlısını Allah bilir nasip tabiki

Şimdi insanlar daha bilinçli evlilikler yapıyor ve daha geç yaşlarda. Doğurganlık ilgili olayın genetik olduğunu da düşünüyorum. Yaş ilerledikçe de doğurganlık azaldığı gerçeğini kimse değiştiremez. Ancak bu olmayacağı anlamına da gelmez. Allah nasip ederse herşey olur. Bunları kafanıza takıp kendinizi üzdüğünüzle kalırsınız.

Back
X