35 yaş üstü bekar bayanlar..

şunu anlayamıyorum.neden boşanıp yalnız veya anne babanızla yaşamıyorsunuz?

Ben de sunu anlamiyorum neden bu fikri belirten kisilere karsi bir yorum gelisti birden? Siz nasil kendi yorumunuzu yapiyorsaniz farkli dusunenler de kendi yorumunu yapiyor. Ortada belli basli bosanma nedeni yokken, sadece alismisliktan sıkıldıgı icin bosanmayi dpgru bulmuyordur, ilerde pisman olamk istemiyordur belki. Ha dogru mudur tartisilir. Aslinda evli de mutludur ama bekarken daha cok mutlu oldugu icin oyle yorum yapiyordur.

Bende bu konudaki son konusmalari anlamadim. Evli degilim ama gerek ailemde gerek meslek hayatimda gordugum uzere evli kisiler bekarken daha mutlu olduklarini soyluyorlar. Tabi bu benim cevrem. Dolayisiyla benim yorumum.

çünkü inandırıcı değil. gerçekten evliliğinde mutsuz olan kişi gelip buraya yazmak yerine gidip boşanma davası açması gerekiyor da o yüzden.
aslında o yazan kişiler eminim ki evlenememiş olsa konu sahibinden daha çok dert edeceklerdi.
sonuçta hepimiz insanız. birbirimizi kandırmaya gerek yok.
evlenip napıcaksın bekarlık daha güzel diyen biri bekar olabilmek için çaba sarfetmeli o zaman. bunun neresini anlamadınız acaba?

Bekarlik tabi ki daha rahat. Istedigim zaman ev isi yapmam, istedigim zaman disaridan yemek soylerim, istedigim zaman disari cikarim. Kimseye hesap vermek zorunda degilim.

... ama

Bazilari cocuk ister, onun icin evlenmek ister.
Bazilari yalniz kalmamak ister, onun icin evlenmek ister.
Bazilari hayatinin askini bulmustur, onun icin evlenmek ister.

Herkesin hayati farklidir, secimleri de. Evlenmemek siddetli secimsizliktir. Benim kizdigim bu konuda bekarlik daha iyi diye ahkam kesmek. Biz topikte bekarlik ile evliligi karsilastirmiyoruz.

Kendi adima oyle ya da boyle bekar kalmayi secmisim ya da kendime uygun birini bulamadigim icin evlenmemisim. Pismanligim asla yok cunku elimizde olan erkekler bunlar...

Bu erkekler kendilerini hint kumasi gibi goruyorlar. Onlara bu konuda muhtaciz gibi hareket ediyorlar . Kendilerinden 10-20 yas kucuk kizlara teklif etme curetinde bulunuyorlar.

Arti, kendilerine bakmazlar ama kadindan kendilerine bakmalarini isterler. Kadinin gorevi her daim guzel olmaktir onlar icin. Kadinlar daha guzellesti daha bakimli hale geldi ama onlarda bi degisiklik yok cunku onlar erkekkk. 40 i gectiler mi gobekli , elinde tv kumandasi olan kanepede uzanan mahmut aga kivamindalar. Kaybetme korkulari yok artik cunku onlari elestiren de yok.

Evliligin tanimi da degisti onlar icin. Sen belki kadin olarak tek bir erkege odaklanirsin ama erkekler evlense dahi butun kadinlara odakli. Sonuc olarak mutlu bi evlilik goremiyorum.

Dipsiz Not: Kendini gelistirmemek her iki cins icin de gecerli. O konuda ayrim yapamayacagim cunku biz goruntu/gorunus odakli olduk.

Son düzenleme:
30 la dahil olabilirmiyim :)

Bıktım milletin kaynana koca derdinden ya, yokmu şurada işi gücü parası olup yurtdışı gezmek isteyen kafa dengi birileri?

Buyur gel panpa Öyyyropadaki evime beklerim :) Ben Macaristan'a gitmeyi çok istiyorum gidelim

Anlamadigim kismi gayet net anlattim, siz yazdiklarimi anlayamamissiniz ki hala soruyorsunuz. Evlendigi icin pisman olan binlerce kadin var bu ulkede. Yukarida da anlattigim gibi en basit ornek simdi de mutludur bosanmak istemiyordur ama bekarligiyla kiyas yapar, bekarken daha mutludur o yuzden gelir burada sizin anlayamadim dediginiz sekilde yorum yapar. Bundan size ne? Burasi bir forum illa yorumlar sizin istediginiz, sizin mantiginiza yatan sekilde olmak zorunda degil. Evlilik mevzusu derin bir mevzu herkesin ayni goruste olmamasi cok normal, onemli olan boyle bir goruste bile kimsenin diger gorusu kabul edememesi. Gelip burada ay bekarlik daha guzelse bosan yorumlariyla olmuyor o isler. Az daha yazarsak sosyoekonomik durumdan tutun kadinin en basta yetistirilme tarzina kadar gider bu konu. Oyle bekarken daha mutluydum ben dur bir bosanayim denilemiyor maalesef.

Kimseye yanlız kimsesiz bir ömür dilemem
Hayatınızı paylsşacak birini bulun olmadı evlat edinin
Çok çocuğu olan da yapayanlız huzurevinde ömür çürütebiliyor yanında eşi oluyor hiçbirşeyini olayını paylaşamıyorlar kalabalıkta yanlız kalıyor bence önemli olan gününü güzel geçirip yarın kimseye muhtaç olmayacak birikimi sağlamak şu an yanındakilerle Mutlu olmak yanlız da çok Mutlu olunabilir
Tabii Allah güzel kalabalık eş dost olan bir hayat sunarsa çok güzel
Ama hayatımızı bir eş bekleyerek heba etmemeliyiz bazen olsada insana dert oluyor yalnızlık daha güzel oluyor kimseye hesap vermeden özgür bir yaşamın olabiliyor bence sıkılmak ve beklemek yerine hayatın önüne getirdiklerinin keyfini çıkar yarın bu günlerini öZlüyebilirsin
Şöylede yorumu bağlayım Allah gönlüne göre versin

Evlilik tabi ki guzel dir yuva cocuk uzaktan imrendirir ama icine girince ne kadar karmasik bir dunyays girdigini anlar evliligin pembe bir koskte prenses hayati olmadigini anlarsin.insan ister ayri bir hayat es cocuk ama huzuru garanti edemez bans göre evlilik bir kumar resmen hayatinla kumar oynuyorsun.tabi bir kadin icin evlilik dipsiz kuyu.
Eekeklerin yuzde 70 i evlendiginde okadar degisiyor ki ozaman evliligin hicte uzaktan girindugi gibi olmadigini hayatta illa evkenmrk gerekmedigini anliyorsun.huzurun yoksa o evlilik zulum o yuva bir zindan oluyor kisaca hayirli 8nsanlar ciksin karsiniza bekarlar boyle dua edin.evliler der hep keske bekar olsam ama sorsan 20 sinde evlrnmistir oda laf olsun diye soylenir zaten kinse yanliz kalmak istemez tabiki ozenilir evlilik guzel dir ama dogru kisiyi bulunca aksi takdirde zulumden basks birsey degildir.8 yillik evliyim bir kizim var 18 aylik brnde beksrken cok ozenirdim simdi evliyim bekar cocuk koca derdi olmaysn insamlari kiskaniyorum ya valla hayat size guzel bekarken tadini cikarin...

Tabi ki burasi bir forum herkes istedigini yazmakta ozgur.SAYGI CERCEVESINDE.sizin o diger arkadasin da dusuncerine sahgi duyuyorm AMA KATILMIYORUM
burasi bir forum ve benim de sizin dusuncelerinize katilmama hakkim var degil mi?
Konuya donersek evli bayanlarin ay en iyisi bekarlik ya da anne babanla yasamak evlilik sıkıyor bunaltiyor bir noktadan sonra demeleri ve bunlarin sonucunda biz bekarlara evlenmeyin demeleri SAMIMI GEL MI YOR.o halde ayrilip o cok ovdukleri ve tavsiye ettikleri bekar hayatina donebilirler. burasi bir forum ve dusuncelerimi serbestce belirtme hakkim var ve ben boyle düşünüyorum hanimefendi.

Cok samimi bir yorum son cumleleri hafif tebessumle okudumAllah yuvanizda sizi cok mutlu etsin.

6 yıllık evliyim 10 yıllık hayat arkadaşım eşim.16 yaşımdan beri tanıyorum yani.sanki ben onla doğmuşum.hee bi ömür yetermi onu sevmeye onla olmaya yetmez.çünkü ben eşime ilk günki gibi aşığım.zor yanları yok değilmi var çocuklarımız var bazen çok zorlanıyorum keşke evlenmeseydim diyorum bazen eşimede kızıyorum ama sonra öyle bişey yapıyoki ben bu adamı nasıl sevmeyeyim diyorum.yaşlılığımızı hayal ediyoruz birlikte şu yaşa gelince şu kadarlık evli olcaz filan diyoruz.hep dua ediyorum allahım bana eşimin acısını gösterme aynı gün kavuştur sana diye.yani insanın hayat arkadaşı olması zorda olsa güzel.rabbim sizede çok güzel bi aşk nasip etsin.güzel bi evlilik ve evlat nasip etsin.

Amin canim amin

ben size bişey sormuyorum, o soru işareti sadece bir imaydı, yani ben sizin zaten olayı anlamadığınızı çoktan anladım. daha doğrusu benim anladığım gibi anlamadığın ortada.
evet burası bir forum sitesi ama insanlarda yorumlarını biraz düşünerek yapıyor. öyle aman ben canım ne istiyorsa yazıyımla da olmuyor maalesef.
buraya üniversitesi sınavını kazanmak istiyorum ama olmuyor diye konu açan birine, aman ben kazandım okudum çalışmıyorum boşver sen niye kazancaksın gibi bir yorum ne kadar komikse ve iticiyse buradaki ay ben senin çok istediğin şeyi zamanında bende çok istedim evlendim mutsuzum boşver evlenme demek de o kadar komik. sen mutsuz olabilirsin belki başkası gayet mutlu olacak. ayrıca madem sende evlenmeseydin.
ayrıca evliliğinde çok mutsuz olanlar burada da görüyoruz gayet de güzel boşanıyor. yani öyle bekarlık günlerini mumla arayan insan gelip burda milletin konusunda ay evlilik çok kötü bekar kal demek yerine o evlilikten kurtulur. ve bunuda burda bizim söylememiş çok normal. yani aman evlilik çok kötü bekarlık daha güzel birine git boşan demek o zaman rahatsız etmemeli böyle yorum yapanları. biz de çözüm sunuyoruz işte.

Bekarları iki gruba ayırmalı aslında;
Kendi isteğiyle bekar kalanlar
Zorla (istemsizce) bekar kalanlar.

Bekarlığı niye garibanlıkmış gibi gösteriyorsunuz anlamıyorum harbiden...
Bdv ye bile en çok konu açan evliler :)) Bazıları da hala "bekarım ben ühü ühü" diye ağlıyor, bekarlıktan ölecek sanırsın. İkinci gruba girenlerin haline de üzülmemek mümkün değil hakkaten yani....

Evlenlensen de sorun evlenmesen de kacis yok yalniz da olmaz bunun yasliligi var .
Çok tatlısın,ama kocanın cocuğun garantısı yok,huzurevlerınde hep bekarlarmı var sence,yada evde yaknız başına yaşayan yaşlılar bekarmı?bır araştırmak lazım,asıl hata yaşlılıpı dğşübüp çocuk yapmak evlenmek,yanı hayatımıza bır tın sorun getırmek,bu benım bakışım,herkese saygım var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…