35 yaş üstü bekar bayanlar..

Yoo %70 kadın mutsuz aslında ve bosanmiyor. Korkuyorlar, maddi durumları yok, bir kısmının ailesi destek degil, düzen bozmak istemiyorlar, hiç tanimasalar, evlenmeseler daha mutlu olacaklarını biliyorlar ondan bu yorumu yapıyorlar.
Hani sizin gibi dusunursek madem bu kadar evlenmeyi istiyorlar kor topal, güzel, çirkin çalışan, tembel, alkolik, bağımlı vs demeden ayırt etmeden evlensinler biriyle gitsin?

Öncelik ve karakter meselesi...hayatımın hicbir döneminde evleneyim cocugum olsun gibi bi hayalim olmadı...bir sürü de kısmetim vardı...bu evlilik cocuk olayindan ziyade başarıya takıntım oldu hep...alah genelde kullarını galiba zayıf noktalarindan vuruyo...mühendis oldum atandım ama hayallerim cok daha büyüktü...bilim kadını olacaktım ben...kısacası öncelik meselesi..herkesin mutluluk tanımı ayrıdır...

bence durum böyle değil. iyi olucak mutlu olcam diye evleniliyor. ve sen bu hevesi beklentiyi gönlünce yasamakta özgürsün. hele de bunu istiyorsan birinin ben bu istedigin seyi yasadım olmadı sende yapma demesi sence isteyen kişiyi ne kadar etkiler? sıfır.

Yasiniz 40 a yaklassin bi daha konusalim su cocuk olayini.

Burada kimin ne hayali olup olmadigini bilmeden bu yazdiginiz olmamis. Zayif noktamiz yok hanimefendi. Teselliye de ihtiyacimiz yok. Bize tepeden bakmaktan vazgecin.

Evlilik statu atlamak degildir. Altini ciziyorum yine. Evlenmemek bi secimdir. Bilip bilmeden insanlari yargilamayin.

Etki etsin diye soylemiyoruz sadece dusuncemizi belirtiyoruz. Evlenmek isteyen evlensin tabi sonuçta tüm dünya bekar olsa çok saçma sapan bir hal alır insanlık ama bunu çokta kafaya takmamak gerek diye yazıyorum ben açıkçası. Çok matah bir şey olsa bu kadar üzüntü cekmezdim mesela, halbuki ne güzeldi boşanmadan önce her şey. Yediğin kazıklar yanına zarar kalıyor. Bir de evlenecek kadar değer verdiğin, hayatını birlikte geçirmeyi göze aldığın kişiden darbe yemek çok daha zor. Her ihtimali bilmek gerek bence. Şurada hiç evlenmemis, aklında gönlünde kimse olmayan kadınlara imreniyorum. Ben pat diye bosandim ama çoğu bosanamiyor. Kadınlar aslında bekarlara imreniyor. Acı çeken kadınlar yani.

Tamam işte sıfır etkiliyorsa iyi.
İnsanlar etkilesin diye yazmıyor zaten o yazıları.Birçoğunun kendi hayatında şikayetçi olduğu durumlar var onları göz önüne alıp yazıyorlar.

Ben pek öyle anlamadım arkadaşın dediğini. Sanki mesleki olarak daha iyi yerlere gelme hayalim vardı ama olmadı demeye çalışmış bence.

tamam zaten buna kimsenin bişey dediği yok. benimde etrafımda çok çok mutlu evli biri yok malesef. hepimiz bunun farkındayız. ama benim anlatmaya çalıştığım hani evlenene kadar ölen tipler vardır ya evlenir 1 yıl geçmeden hatta sorun da olmasa evliliğinde böyle geniş geniş "ay evlenip napıcan, biz evlendikte noldu, boşver kız koca derdi mi çekicen" hah işte ben bu mahalle aralarındaki muhabbetlerin gelip buraya yazılmasına sinir oluyorum. yoksa evliliğinde sorunu olup gerçekten bi ders mahiyetinde yazan insanlardan bahsetmiyorum.

Ben pek öyle anlamadım arkadaşın dediğini. Sanki mesleki olarak daha iyi yerlere gelme hayalim vardı ama olmadı demeye çalışmış bence.

Ben hep hayallerimin pesinden kostum. Evliligi hic dusunmedim hep onlar pesimden geldi ve sonunda evlendim. Siz cok istiyorsaniz evlenmeyi , o yuzden bu anlamda sinaniyorsunuz demek istiyor.

-Ki ben iki yuksek lisans yapmis yabanci bi ulkede yasayan , kimseye eyvallahi olmayan daha once evliligi hic dusunmemis biriyim. Yani evlilik odakli olsan ne olur, olmasan ne olur. Hayatin kime ne getirecegi , kimden ne goturecegi belli mi?

Ben kendimi kurtardım gerisi umurumda değil diyen tiplerse haklisin. Evlilik çok büyük şans işi ben bunu anladım. Mutlu olupta ya da sorunu olmadığı halde ona buna evlenme kız napcaksin diye akıl verenler içten içe seviniyorlar galiba. Tıpkı evli olup boşanan kadınlari hor görenler, yüzüne karşı boşver uzulme diyip arkasindan yazık ya bosanmis bu da diyenler gibi. Allah akıl fikir versin başkasının mutsuzlugundan nemalananlara..

Niye bu kadar atarlandınız anlamadım...zira ben kendimi anlattım yukarıdaki yazıda...demek ki genel anlamda alıngan bi yapınız var...ayrıca herkesin bi zayıf noktası illa ki vardır...evlilige kafayı cok takanları evlilikle, kariyere kafayı cok takanları kariyerle, cocuga kafayı takanları ise genelde çocukla Allah sınar....bunu demek istedim..cok da açık ifade ettigim halde farklı tarafa çekmeye calışmışsıniz...yaşım genc degil ayrıca 33 ...hep böyleydim...40 olunca da aynı olacagimı biliyorum...dünyanın farklı yerlerinde yaşadım ve evlilik ve cocuk olayını bu kadar kafaya takanlar genelde müslüman ülkelerdeki kadınlar..ilginctir yani...avrupada genç nüfus yok..sonucta onlar da insan ve üremeyi secmiyolar..demek ki benim gibi insanlar var...ha ayrıca yazdigımın dogru olup olmaması konusunda sizden onay alacak degilim...benim yorumum uzerinden de yorum yapmaniza gerek yok...zira konu sahibi degilsiniz...ayrıca evliligin statü atlamak oldugunu hicbir zaman iddia etmedim yazıda...eger öyle dusunseydim zaten ilk önüme cıkanla evlenirdim...farkındaysanız evlilige ve çocuga cok anlam yükleyen sizsiniz..(yaşınız bi 40 a yaklaşsin da o zaman konusuruz bu cocuk olayını yazan ben degilim sizsiniz..).tepeden baktıgım da sizin uydurmanız ve alınganlıgınız......

aynen digerlerine katiliyorum evlilikde mutluluk degil herzaman, benim kocamin bi ailesi var düsman basina !!! esimde hamilelik günlerimde öyle anlayissiz öyle uzak.. bazen bekarmi kalsaydim diyorum

Oysa ki hic alingan biri degilimdir. Peki siz benim bunlari kafayi takip/takmadigimi biliyor musunuz?

Ayrica bunlari istemekte bi suc degildir.

Bana empati kurmadan konusuyorsunuz ve ahkam kesiyorsunuz gibi geliyor. Elbetteki yorum yapabilirsiniz yalniz kimseyi rencide etmeye calismadan.

1..Alıngan bi yapıda oldugunuz çok belli A AklinYolu1 ...zira yagmurdan nem kapar bi haliniz var..

2..Ben yorumlarımı size özel yapmıyorum ..Zira herşey sizinle alakalı degil...Genel bi yorum yaptım yukarıda...

3. Kimseyi incitecek bi yorum yapmadım...Zira konu sahibi de yorumumu begendigine gore demek ki yazdigim yorumu bi yanlış anlayan siz varsınız...Bunun da şu an ki ruh halinizle alakalı oldugunu düşünüyorum...Yanlış anlamazsanız bi psikologa görünün derim ben çünkü yaptıgım yorumun sizin anladıgınız durumla bi alakası yok..algı durumunuz bozulmuş...

yaahu tartışmayın bir durun.ortada yanlış anlaşılma var abartacak büyütecek bir durum yok
bu arada ben gezmeyi yeni kültürler öğrenmeyi çok seen biriyim.erkek olsaydım şu yaşıma kadaR en az 20 ülkegezerdim bayan olunca cesaret edemiyorum.
diyorum ki ben evrene olumsuz mesaj göndermeyeyim.ve evlilik işini düşünmeyeyim.mesela yeni sene yazın bir ülkeyi ziyaret edeyim yakınlardan başlayarak.yani hayallerimin peşinden gideyim...
yarın bir gün evlenirsem saırım burdaki çoğunluk hanımların dediği gibi bu günleri özleyebiliri.geç kalmış sayılmam değil mi gezmek için?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…