- 8 Ocak 2019
- 1.353
- 2.202
- 133
- Konu Sahibi Neolacaksimdibuis
-
Aynı durumdayız. 25 yılı tamamlayıp maaş almadan emekliliği beklerim diyordum ki yeni öğrendim, ikramiyen de yanıyormuş bu durumdaKonu ile alakali degil ama ben 22 yasinda atandim. 15 yil oluuor baslaysli. Emeklilik dutumuna bakiyorum 22 yil diyor. 58 yas olunca. Simdi 35 yasinda baslaysn da 58 yas emrkli olabilecek. Yil olarsk daha fazla calismis oluyorum. Aslunda bu duruma da el atsalar iyi olur. Calisiyorsun isin gucun var filan diye yorum yapan olur. Sanirum eyt ile cozulecek bir sorun. Benim gibi olanlar vardir illaki.
Temeliniz var mıydı kac puanla, atandınız. Bende o yaştayım. Dönüm noktam olsun istiyorum37 yaşında KPSS ve kurum sinaviyla B grubu bir kadroya atandım. Yaş şartı olmasaydı A grubu kadroları denerdim. Yine de şu an halimden çok memnunum. İsterseniz yaparsınız neden olmasın ki?
Kac puanla acaba, benm el destekliyor cocuklara ben bakacagım diyor, gerci cocuklar büyük benim. Onlar sorun olmayacak3 cocuk ve calısmamı hic desteklemeyen bi eşle bende bu sene atandım. Istedikten sonra yaparsınız
Bende eve kapanacagım hedefim bu ama inşalalh yorulmadan pes etmedenteşekkür ederim.
ama ben illa şu puanı almalıyım atanmalım, filan gibi bir stresle girmedim tabii. benimki bir tür iddaa gibi bir şeydi.
zaten memur olma amacım yoktu, belirttiğim gibi.
yine de demeye çalıştığım şey şu; altyapısı sağlam olan, ilgi alanı geniş olan bir insan genel anlamda KPSS'yi yapar. yoksa öyle buharayı semarkandı hayatında ilk defa KPSS kitabında okuyan için evet, zor. onu ben de kabul ediyorum. ben bunları KPSS kitabından öğrenmedim..zaten KPSS kitabı/videosu neyse, açmadım hayatımda, belirttiğim gibi.
bir de alanı olmayan maliyeyi ekonometriyi filan tabii zor yapar, onu da kabul ediyorum.
fakat yaş 35 üstü olduğuna göre, A grubu kadro herhalde çok da hedeflemiyor konu sahibesi (belki hedefliyordur tabi bilemem) ama normal kadrolar için de disiplinli bir biçimde oturup çalışan insanlar da yapıyor. 90 üstü alan, 95ler 96lar alan, tonlarca tanıdığım var, ama başından kalmadan oturup azimle çalıştılar. mesela 1 ay çalşıp bırakıp 3 ay gezip dönerek değil ekimde bi oturdular mayısa kadar ya da temmuza kadar her gün çalıştılar. sabah işe/okula giderken telefondan video dinleyip akşam gelince mutfakta video dinleyip. evin bir odasını tamamen çalışmaya ayırıp...böyle böyle yani.
Bende 2004 yılından beri çalısıyorım:) aktif şekilde. benim için gecerli degil ama dediginiz gibi 35te atanaıp az calısıp emekli olam vardır tabi.Konu ile alakali degil ama ben 22 yasinda atandim. 15 yil oluuor baslaysli. Emeklilik dutumuna bakiyorum 22 yil diyor. 58 yas olunca. Simdi 35 yasinda baslaysn da 58 yas emrkli olabilecek. Yil olarsk daha fazla calismis oluyorum. Aslunda bu duruma da el atsalar iyi olur. Calisiyorsun isin gucun var filan diye yorum yapan olur. Sanirum eyt ile cozulecek bir sorun. Benim gibi olanlar vardir illaki.
Nasil bir isle uğraşıyorsunuzOrtaokul mezunu olupta hic calısmadan kpss den 90 alan bir tanıdıgım var. Bu isler calısmakla olsaydı ohoo…
Su devirde “mesleğinde para var mı” diyenlerden nerdeyse cok kazanıyorum. Bir memurun toplam 1 yıllık maas ücretini 1 ayda kazandıgım oldu. Her sey akıl. Basarılar dilerim.
83.5 puan aldım hedefim daha yuksek ve merkezi atamayla atanmaktı fakat yetmedi.açıktan alımlarla atandım. Benim enkucugum 5 yasında.34 yaşında atanmış oldumKac puanla acaba, benm el destekliyor cocuklara ben bakacagım diyor, gerci cocuklar büyük benim. Onlar sorun olmayacak
Ressamım ben.Nasil bir isle uğraşıyorsunuz
Ben kendime dukkan açtım
Allah im her seyin hayirlisini versin
Bende dükkandan vazgectim. :)Nasil bir isle uğraşıyorsunuz
Ben kendime dukkan açtım
Allah im her seyin hayirlisini versin
Açıktan derken, kurumların mı?83.5 puan aldım hedefim daha yuksek ve merkezi atamayla atanmaktı fakat yetmedi.açıktan alımlarla atandım. Benim enkucugum 5 yasında.34 yaşında atanmış oldum
Program yapamadım henüz kendime, cabuk unutmaktan korkuyorum bende. Hangi kaynaklardan basladınız?Merhaba ben varım ortalama sizle aynı durumda olup(çocuk vs) aynı mezuniyeti taşıyan.34 yaşındayım.Ortalama bir ay önce başladım.Suan matematik ve coğrafya birlikte ilerliyorum.Benim en büyük sıkıntım çabuk unutmak ve sınavda azıcık heyecan yapmam.Bu seneki hedefim nisana kadar tüm konuları bitirip Nisan sonrası sırf deneme çözmek.Ayrica isteyince oluyor her an boş zaman yaratıp derse oturuyorum.Benim size tavsiyem konuları tamamlayıp bol soru çözmeniz.Ben bu sene bu sistemle ilerlemeyi düşünüyorum.Benimde 90+ puana ihtiyacım var.Ve hiç olmadığı kadar inanıyorum kendime
Ben şuan dersini dinlediğim hocaların yayınları ilerliyorum.Sonra yeni kaynak alıcam.Coğrafyadan Engin Eraydın dinledim.Matematik İlyas Güneş ve Mehmet Bilge Yıldız dinliyorum.Tarih Vatandaşlık hocam web kanalındaki öğretmenlerle ilerlicem.Türkcede Aker Kartal ile başladım zorlandığım konuları başka hocalardan dinlerim.Dedigim gibi dinlediğiniz hocanın video ders notu ve test kitaplarıyla başlamanızı tavsiye ederim ben.Birde aldığınız kaynakların çözümlü olmasına dikkat edin ki nerde hata yapmışsınız görebilinProgram yapamadım henüz kendime, cabuk unutmaktan korkuyorum bende. Hangi kaynaklardan basladınız?
Benimhocamsetini almak istiyorum, onla ilerlerim diye.evim o kadar kalabalık ki şu an otıramadım hiç bilgşsayar basına araştırmak adına. Ama fena gazlandım. İnşallah yeterli olurBen şuan dersini dinlediğim hocaların yayınları ilerliyorum.Sonra yeni kaynak alıcam.Coğrafyadan Engin Eraydın dinledim.Matematik İlyas Güneş ve Mehmet Bilge Yıldız dinliyorum.Tarih Vatandaşlık hocam web kanalındaki öğretmenlerle ilerlicem.Türkcede Aker Kartal ile başladım zorlandığım konuları başka hocalardan dinlerim.Dedigim gibi dinlediğiniz hocanın video ders notu ve test kitaplarıyla başlamanızı tavsiye ederim ben.Birde aldığınız kaynakların çözümlü olmasına dikkat edin ki nerde hata yapmışsınız görebilin
25 yil icin 10 yulim kaldi. Iste 58 yasa kadsr maas alamiyorsun. Ikramiye alamiyorsun evrt. Ne yapalim sagligimiz el verirse calisicaz. 99 yilindan once sigorta girisimiz olsaydi yirtmistik. 5 veya 6 yil inerdi.Aynı durumdayız. 25 yılı tamamlayıp maaş almadan emekliliği beklerim diyordum ki yeni öğrendim, ikramiyen de yanıyormuş bu durumda
Lise 1'den beri matematik görmedim. Zaten temelim de çok kötüydü ancak yatkınlığım vardı matematiğe. Temelim olmadığından kendi yöntemlerimi uydurur doğru cevaba ulaşırdım lise 1'deyken. 8 yıl sonrasında kpss testlerinde göz gezdirir yapabildiğim matematik sorularını çözerdim. 2020 Kpss'de de 1 (yazıyla bir) soru çözebildimabartmayın ya zır cahil nasıl 70 alsın biz lisede sözel mantık görmedik ya da vatandaşlık dersi almadım ben açıkcası. Ayrıca tarih gibi dersler de çalışmadıkça unutuluyor. Herkesin hiç çalışmadan matematik yapabilecek sayısal yeteneği de yok. Standart biri 80 alır lafınız oldukça ütopik zaten daha fazla iddialaşmayın inanmıyorum ders çalışmadan 90 alan birine
Bence en doğru kararı denemeler çözerek verebilirsiniz şu ara. Birkaç kez çözün, eksiğiniz nedir bir bakın. Bilgi mi, soru çözme stratejisi mi, yoksa odaklanmakta mı sıkıntınız var yani aslında doğrusunu bildiğiniz halde mi yanlış yapıyorsunuz, bunlara bakın. Ondan sonra da yaptığınız yanlışları inceleyerek çalışma planı oluşturun. Şu ay şu derslerde şu şu üniteler bitecek gibisinden bir plan, sizin daha çok işinize gelir. "Her gün şu saatte şuna çalışacağım" gibi bir plandansa. Çünkü çocuklusunuz, esnek bir planınız olmalı. Ensek olmayan bir ders planı yaparsanız buna uyamadığınızda şevkiniz kırılabilir. Ancak yaşamınızdan dolayı böyle bir plana uymanız zor olur.Aslında zamanında boyle bi hakkım yendigi için küsüp oynamadım :)
Üstünden 10 yıılı geçkin zaman geçti. Ne bileyim. Zorda gelmiyor r degil aslında.
yani zaten kafa rahat girmek ayrı bir şey bir de stresle girmek ayrı bir şey bende öylesine kpss ye girsem belki daha iyi yapardım. bu sene yks ye girdim mesela sonucum iyiydi hatta 2.ye üniversite okuyorum ama rahat şekilde girmiştim o sınava ben de diyeyim o zaman o sınava giren lise mezunu herkes yapar ya yapamayan kültürsüzdür falan diye. zaten kpss yle ilgili bilgisi olmadığından o kadar eminim ki bir de biz öğretmenlik mezunu olduğumuz için bir sürü de sınava giriyoruz bir sürü ders var. Bu arada size çok özendim matematik yapmadan atandığınız için bizim bölümde bu imkansızLise 1'den beri matematik görmedim. Zaten temelim de çok kötüydü ancak yatkınlığım vardı matematiğe. Temelim olmadığından kendi yöntemlerimi uydurur doğru cevaba ulaşırdım lise 1'deyken. 8 yıl sonrasında kpss testlerinde göz gezdirir yapabildiğim matematik sorularını çözerdim. 2020 Kpss'de de 1 (yazıyla bir) soru çözebildim.
Dilci insanım. Her bölümün bir ortalama net sayısı var, ortalama puanı var. GyGk ile alınan bir bölüme başvuruyor olsaydım atanmam mümkün değildi herhalde, 67 puan yapıyor yanılmıyorsam. Ben şimdi embesil miyim çalışmadan 70-80 almadım o sınavdan diye? Cahil, kültürsüz müyüm? Yani öyle bir söylenmiş ki! Tarihim kötüdür zaten, aram da yok. Ayrıca okulda görülen tarih ile kpss tarih aynı değil. Daha bir magazinsel, daha bir tuhaf sorular oluyor kpss tarihte. Ana dilime hakimimdir, İngilizce'yle birlikte Türkçe dilbilgisine de hakimim. O sayede Türkçe sorularını yaptım, coğrafyam iyiydi, onları yaptım. Bu kadarı bana yetti, diğer kısımlara bakmadım bile.
Benim bölümümde, eğer ek atama da yapıldıysa, taban puan 66, ek atama yoksa 71-73. Ben de ÖABT'de ortalama net sayısının neredeyse iki katı kadar doğru soru çözdüm. 75 aldım, ek atama olmayan yılda ve gayet iyi bir yere atandım. Doğu'da bir ilçedeyim, çok aşırı küçük değil, kendi halinde, düzgün bir yer. İlçe merkezine atandım, 41'i açmak zorunda kalmadım. Sevgilimin yakınında olmak istiyordum, öyle oldu, 2 saatlik mesafedeyiz. Her haftasonu görüşüyoruz.
Beni yukarı taşımayacağı için beynimi gy gk ile sulandırmadım, eğitim bilimlerine odaklandım mesela o gün. Her bölümün stratejisi farklı, hangi soruların kime ne fayda sağlayacağı farklı. Benim İngilizce bilmeyen İngilizce öğretmenliği mezunu sınıf arkadaşlarım, Öabt yapamadıkları için matematik bile çalıştılar. Matematikten full çektim diye övünüyor. Öabt'de kaç yapmış? Ortalamanın altı. Ama atandı mı, atandı. Ben kendi alanımda onun iki katı doğru çıkardığım için alanımın dışında kalan sorulara bakmak zorunda kalmadım bile.
Bir yakınım 35 yaşında öğretmen olarak atandı.ama kadin son 7 8 senesini buna ayırdı.surekli dersaneye gitti.su an kadrolu öğretmen.neden olmasın.azim meselesi.Merhabalar,
Hayatımın en çaresiz dönüm noktasındayım sanki.
+35 yaş ve 2 cocukla çift üniversite mezunuyum.
Gecen yıllarıma bakıp bakıp üzülüyorum.
En son 2010 yılında kpss lisans girdim, sonra bu işlere küstüm, denemedim.
Bu sene denemek istedim cocuklara ben bakkarım sen yeter ki iste diyen birileri var ama gözüm korktu.
İnstagram sayfaları kitap bitirmiş bir sürü insanla dolu ben çarpım tablosunu bile gündelk hayatta kullanmıyorum :) .
Sıfırdan baslanır mı?
Aslında yapabilen vardır elbet nerden baslanır onu sormak istedim.
Geç degil dimi.
Kitap ve ögretmen tavsiyelerinize ihtiyacım var. Nerden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?