+35 yaşta KPSS?

Aynı durumdayız. 25 yılı tamamlayıp maaş almadan emekliliği beklerim diyordum ki yeni öğrendim, ikramiyen de yanıyormuş bu durumda

Bende eve kapanacagım hedefim bu ama inşalalh yorulmadan pes etmeden

Bende 2004 yılından beri çalısıyorım:) aktif şekilde. benim için gecerli degil ama dediginiz gibi 35te atanaıp az calısıp emekli olam vardır tabi.

Nasil bir isle uğraşıyorsunuz
Ben kendime dukkan açtım
Allah im her seyin hayirlisini versin

Merhaba ben varım ortalama sizle aynı durumda olup(çocuk vs) aynı mezuniyeti taşıyan.34 yaşındayım.Ortalama bir ay önce başladım.Suan matematik ve coğrafya birlikte ilerliyorum.Benim en büyük sıkıntım çabuk unutmak ve sınavda azıcık heyecan yapmam.Bu seneki hedefim nisana kadar tüm konuları bitirip Nisan sonrası sırf deneme çözmek.Ayrica isteyince oluyor her an boş zaman yaratıp derse oturuyorum.Benim size tavsiyem konuları tamamlayıp bol soru çözmeniz.Ben bu sene bu sistemle ilerlemeyi düşünüyorum.Benimde 90+ puana ihtiyacım var.Ve hiç olmadığı kadar inanıyorum kendime

Program yapamadım henüz kendime, cabuk unutmaktan korkuyorum bende. Hangi kaynaklardan basladınız?

Program yapamadım henüz kendime, cabuk unutmaktan korkuyorum bende. Hangi kaynaklardan basladınız?
Ben şuan dersini dinlediğim hocaların yayınları ilerliyorum.Sonra yeni kaynak alıcam.Coğrafyadan Engin Eraydın dinledim.Matematik İlyas Güneş ve Mehmet Bilge Yıldız dinliyorum.Tarih Vatandaşlık hocam web kanalındaki öğretmenlerle ilerlicem.Türkcede Aker Kartal ile başladım zorlandığım konuları başka hocalardan dinlerim.Dedigim gibi dinlediğiniz hocanın video ders notu ve test kitaplarıyla başlamanızı tavsiye ederim ben.Birde aldığınız kaynakların çözümlü olmasına dikkat edin ki nerde hata yapmışsınız görebilin

Benimhocamsetini almak istiyorum, onla ilerlerim diye.evim o kadar kalabalık ki şu an otıramadım hiç bilgşsayar basına araştırmak adına. Ama fena gazlandım. İnşallah yeterli olur

Aynı durumdayız. 25 yılı tamamlayıp maaş almadan emekliliği beklerim diyordum ki yeni öğrendim, ikramiyen de yanıyormuş bu durumda
25 yil icin 10 yulim kaldi. Iste 58 yasa kadsr maas alamiyorsun. Ikramiye alamiyorsun evrt. Ne yapalim sagligimiz el verirse calisicaz. 99 yilindan once sigorta girisimiz olsaydi yirtmistik. 5 veya 6 yil inerdi.

Lise 1'den beri matematik görmedim. Zaten temelim de çok kötüydü ancak yatkınlığım vardı matematiğe. Temelim olmadığından kendi yöntemlerimi uydurur doğru cevaba ulaşırdım lise 1'deyken. 8 yıl sonrasında kpss testlerinde göz gezdirir yapabildiğim matematik sorularını çözerdim. 2020 Kpss'de de 1 (yazıyla bir) soru çözebildim .

Dilci insanım. Her bölümün bir ortalama net sayısı var, ortalama puanı var. GyGk ile alınan bir bölüme başvuruyor olsaydım atanmam mümkün değildi herhalde, 67 puan yapıyor yanılmıyorsam. Ben şimdi embesil miyim çalışmadan 70-80 almadım o sınavdan diye? Cahil, kültürsüz müyüm? Yani öyle bir söylenmiş ki! Tarihim kötüdür zaten, aram da yok. Ayrıca okulda görülen tarih ile kpss tarih aynı değil. Daha bir magazinsel, daha bir tuhaf sorular oluyor kpss tarihte. Ana dilime hakimimdir, İngilizce'yle birlikte Türkçe dilbilgisine de hakimim. O sayede Türkçe sorularını yaptım, coğrafyam iyiydi, onları yaptım. Bu kadarı bana yetti, diğer kısımlara bakmadım bile.

Benim bölümümde, eğer ek atama da yapıldıysa, taban puan 66, ek atama yoksa 71-73. Ben de ÖABT'de ortalama net sayısının neredeyse iki katı kadar doğru soru çözdüm. 75 aldım, ek atama olmayan yılda ve gayet iyi bir yere atandım. Doğu'da bir ilçedeyim, çok aşırı küçük değil, kendi halinde, düzgün bir yer. İlçe merkezine atandım, 41'i açmak zorunda kalmadım. Sevgilimin yakınında olmak istiyordum, öyle oldu, 2 saatlik mesafedeyiz. Her haftasonu görüşüyoruz.

Beni yukarı taşımayacağı için beynimi gy gk ile sulandırmadım, eğitim bilimlerine odaklandım mesela o gün. Her bölümün stratejisi farklı, hangi soruların kime ne fayda sağlayacağı farklı. Benim İngilizce bilmeyen İngilizce öğretmenliği mezunu sınıf arkadaşlarım, Öabt yapamadıkları için matematik bile çalıştılar. Matematikten full çektim diye övünüyor. Öabt'de kaç yapmış? Ortalamanın altı . Ama atandı mı, atandı. Ben kendi alanımda onun iki katı doğru çıkardığım için alanımın dışında kalan sorulara bakmak zorunda kalmadım bile.

Aslında zamanında boyle bi hakkım yendigi için küsüp oynamadım :)
Üstünden 10 yıılı geçkin zaman geçti. Ne bileyim. Zorda gelmiyor r degil aslında.
Bence en doğru kararı denemeler çözerek verebilirsiniz şu ara. Birkaç kez çözün, eksiğiniz nedir bir bakın. Bilgi mi, soru çözme stratejisi mi, yoksa odaklanmakta mı sıkıntınız var yani aslında doğrusunu bildiğiniz halde mi yanlış yapıyorsunuz, bunlara bakın. Ondan sonra da yaptığınız yanlışları inceleyerek çalışma planı oluşturun. Şu ay şu derslerde şu şu üniteler bitecek gibisinden bir plan, sizin daha çok işinize gelir. "Her gün şu saatte şuna çalışacağım" gibi bir plandansa. Çünkü çocuklusunuz, esnek bir planınız olmalı. Ensek olmayan bir ders planı yaparsanız buna uyamadığınızda şevkiniz kırılabilir. Ancak yaşamınızdan dolayı böyle bir plana uymanız zor olur.

Temmuz sonu, ağustos başı girdik bu sene sınava, aslında çalışmak için biraz geç kalmışsınız. Bu aylarda konu eksiğini tamamlayıp test çözmeye başlanmış olması gerekiyor. Çok aşırı konu eksiğiniz varsa bir sonraki senenin sınavına göre programlı bir şekilde çalışabilirsiniz. Ancak konu eksiğiniz yok, sadece pratik yapmaya ihtiyacınız varsa, tam zamanı çalışmak için. Dediğim gibi yolunuzu tamamen denemelerinize ve bu denemelerde neleri doğru neleri yanlış yaptığınıza göre çizmelisiniz şu an.

yani zaten kafa rahat girmek ayrı bir şey bir de stresle girmek ayrı bir şey bende öylesine kpss ye girsem belki daha iyi yapardım. bu sene yks ye girdim mesela sonucum iyiydi hatta 2.ye üniversite okuyorum ama rahat şekilde girmiştim o sınava ben de diyeyim o zaman o sınava giren lise mezunu herkes yapar ya yapamayan kültürsüzdür falan diye. zaten kpss yle ilgili bilgisi olmadığından o kadar eminim ki bir de biz öğretmenlik mezunu olduğumuz için bir sürü de sınava giriyoruz bir sürü ders var. Bu arada size çok özendim matematik yapmadan atandığınız için bizim bölümde bu imkansız

Bir yakınım 35 yaşında öğretmen olarak atandı.ama kadin son 7 8 senesini buna ayırdı.surekli dersaneye gitti.su an kadrolu öğretmen.neden olmasın.azim meselesi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…