- Konu Sahibi esraylmz03
-
- #2.781
Tek basima bişeylerin ustesinden gelmeye calismanin yani sira, onsuz bi hayata adapte olabilmem icin caba harcadikca icim daha cok acıyoraglamamam lazim, migrenim baslamak uzere
Gececek bu gunler degil mi.. bi gun dönecek evimize.. yine onun kokusuyla uyuyabilecegim.. aglamadan
bizimkide dert mi insanların ne dertleri var az önce bir haber aldım ve yıkıldım askerde olan bi arkadaşımın annesi kendini asmış çocuğa da annen rahatsız gel dediler düşünün bi halini askerlik zaten zor üstüne böyle kötü bir haber nasıl dayanır nasıl katlanır bu ölüme nasıl anlatılır annen kendini astı diye nasıl normale döner nasıl atlatır hiç bilmiyrum ölüm kadar acı bişey yok
ayrılıkmış uzaklıkmış hepsi geçici bizimki de öyle kolay mı tabi ki değil her gün ağlıyorum bende birlikte yaptığımz hiç bişeyi yapamıyorum gittiğimiz kafeye gidemiyorum dinlediğimiz şarkıları dinliyemiyorum gülerek izlediğimiz filmleri izliyemiyorum her gün ölüyorum sanki ama ölüm değilmiş sanırım yaşadığım asıl ölüm felaket olan arkadaşımın yaşayacağı dağıldım artık iyice....
evlisin. eninde sonunda senin yanıbaşına dönecek canımmesela biz döndüğünde de farklı şehirlerde olucaz. ayrıca evlilik gibi bizi birbirimizi bağlayan "garanti" şeyler yok. sevgililer için askerlik süreci tamamen sınav. ama siz bu sınavı baştan birbirinize herkesi huzurunda yemin ederek vermişsiniz. içini rahat tut. her gününüz beraber geçerken, askere gitmesi sana çok koymuş olabilir. bunlar normal.
sanırım sevgilim de askere öğrenci evimizi dağıtmadan gitseydi bana da çok koyardı. askerlik öncesi 1-2 aylık bizi biraz alıştırdı sanırım. farklı şehirlerdeyiz ama mesafemiz 45dk-1 saat idi
yemin töreninde gördüğünde. restart vermiş olcaksın her şeye. moralin daha güzel olacak. şimdi onu göreceksin ya stres yapmış olabilirsin.
http://www.kadinlarkulubu.com/kadinlar-hamami/584495-sevgili-gunluk-2013-a-107.html#post30154178
Biraz uzun:26: buraya yazmistim aksam canim tekrar yazmiyim burdan okusan olur mu:26:az once de annemler burdaydi, hadi bize gidelim dedi.. gocebe gibi yasamak istemiyorum yarin sizde kalcam zaten evde olayim bugun dedim.. tam gidiyolardi babama dedi ki ben burda kalcam:44: babam da bana bisey oldu sandi noldu dedi .. dedim yok bisey., annemede döndum gerek yok kalmana kac gecedir yalniz uyuyorum dedim bozuldu gitti., opmeden..kocami istiyorum
bizimkide dert mi insanların ne dertleri var az önce bir haber aldım ve yıkıldım askerde olan bi arkadaşımın annesi kendini asmış çocuğa da annen rahatsız gel dediler düşünün bi halini askerlik zaten zor üstüne böyle kötü bir haber nasıl dayanır nasıl katlanır bu ölüme nasıl anlatılır annen kendini astı diye nasıl normale döner nasıl atlatır hiç bilmiyrum ölüm kadar acı bişey yok
ayrılıkmış uzaklıkmış hepsi geçici bizimki de öyle kolay mı tabi ki değil her gün ağlıyorum bende birlikte yaptığımz hiç bişeyi yapamıyorum gittiğimiz kafeye gidemiyorum dinlediğimiz şarkıları dinliyemiyorum gülerek izlediğimiz filmleri izliyemiyorum her gün ölüyorum sanki ama ölüm değilmiş sanırım yaşadığım asıl ölüm felaket olan arkadaşımın yaşayacağı dağıldım artık iyice....
aynı şehirde olmak yine de daha iyi sanırım dedğin gibi hem evli olmamak hem farklı şehirlerde olmak en zoru umarım bizde en iyi şekilde verebiliriz bu sınavı...
bndee hala onu düşünüorumm ve bulamıorum, en güzelini sen yapıosnnn :)
Tamda aklımdan gecenleri yazmıssın :)umarım inşallah =)
ama buraya ne zaman gelsem genel olarak herkes çok üzgün oluyor. toparlanın bence. sonuçta sadece sizin askeriniz orda cefa çekmiyor ki. bu başlıkta olduğu gibi daha bilemediğimiz kaç kişinin kalbi orada. Bennur'un da dediği gibi daha ne acılar var ve yerine getirilemiyor. şu dünyada her şey bizim için. bu günlerin de kıymetini bilmek lazım. hem askerinize hem de size deneyim kazandırıyor. en güzeli öyle ya da böyle bir şekilde sabretmesini öğreniyoruz.
nacizane -dikkate alırsınız almazsınız siz bilirsiniz- size önerim askerinizle telefonda trip atmayın, tartışmayın, surat asmayın. 500 tane erkeğin içinde başkasını değil. elbet sizi düşünücek. beni neden aramıyor diye tasalanmayın. askerde olduğu için arayamıyor olmasın sakın? beni sevgilim geçen hafta 3 gün aramadı. buraya başlığa geldiğimde arananları görünce bozulmadım mı? elbet bozuldum. ama O beni aradığında bunu yansıtmadım. bu yaşadıklarımı içime de atmıyorum. -kanser olmaya niyetli değilim-en güzel yöntemin günlük tutmak olduğuna karar verdim. askere gitmeden önceki gün bana aldığı deftere her gün yazıyorum. en azından ona anlatmak istediklerimi yazıyorum, eğer beni kırdıysa. ona trip atmak yerine oraya yazıyorum. geldiğinde de okutucam. o zaman sonsuz trip atabilirim
kimseye kırmak gücendirmek değil niyetim. sadece güçlü olun istiyorum. güçlü kızlar-güçlü asker, güçlü ordu-güçlü Türkiye
Hiiiiii:26: ayy çok üzüldüm yaa yazıkinanmıyorum kıyamamNe haldedir çocuk şimdi.off hayat çok zor.
Ağrı'da 2 şehit varmış kızlar.başımız sağolsun..Allah ailelerine sabırlar versin.Bunu hiç bi şekilde sevdiğimin yanında dile getirmicem.Ağrı güzel demeye devam edicem içim yana yana
http://www.kadinlarkulubu.com/kadinlar-hamami/584495-sevgili-gunluk-2013-a-107.html#post30154178
Biraz uzun:26: buraya yazmistim aksam canim tekrar yazmiyim burdan okusan olur mu:26:az once de annemler burdaydi, hadi bize gidelim dedi.. gocebe gibi yasamak istemiyorum yarin sizde kalcam zaten evde olayim bugun dedim.. tam gidiyolardi babama dedi ki ben burda kalcam:44: babam da bana bisey oldu sandi noldu dedi .. dedim yok bisey., annemede döndum gerek yok kalmana kac gecedir yalniz uyuyorum dedim bozuldu gitti., opmeden..kocami istiyorum
canim ben de spor giyinecegim sonucta tum gece yol gidecegizsalas bi pant ve konvers :))) yapcak bisey yok
yok ya bu gece kabus gibi bi gece artık sabah olsun istiyorum ona mı üzüleyim sevdiğime mi üzüleyim bide 2 şehit diyosun nasıl dayanıcaz biz var mı bi çare acaba arkadaşıma zaten üzülüyorum herkes kara kara ne dicez diye düşünüyor ablasını hasteneye kaldırmışlar bayılmış nasıl dayanıcaklar bu acıyaya o şehitler ya bizimkilere de bişey olursa bitsin bu kabus artık
umarım inşallah =)
ama buraya ne zaman gelsem genel olarak herkes çok üzgün oluyor. toparlanın bence. sonuçta sadece sizin askeriniz orda cefa çekmiyor ki. bu başlıkta olduğu gibi daha bilemediğimiz kaç kişinin kalbi orada. Bennur'un da dediği gibi daha ne acılar var ve yerine getirilemiyor. şu dünyada her şey bizim için. bu günlerin de kıymetini bilmek lazım. hem askerinize hem de size deneyim kazandırıyor. en güzeli öyle ya da böyle bir şekilde sabretmesini öğreniyoruz.
nacizane -dikkate alırsınız almazsınız siz bilirsiniz- size önerim askerinizle telefonda trip atmayın, tartışmayın, surat asmayın. 500 tane erkeğin içinde başkasını değil. elbet sizi düşünücek. beni neden aramıyor diye tasalanmayın. askerde olduğu için arayamıyor olmasın sakın? beni sevgilim geçen hafta 3 gün aramadı. buraya başlığa geldiğimde arananları görünce bozulmadım mı? elbet bozuldum. ama O beni aradığında bunu yansıtmadım. bu yaşadıklarımı içime de atmıyorum. -kanser olmaya niyetli değilim-en güzel yöntemin günlük tutmak olduğuna karar verdim. askere gitmeden önceki gün bana aldığı deftere her gün yazıyorum. en azından ona anlatmak istediklerimi yazıyorum, eğer beni kırdıysa. ona trip atmak yerine oraya yazıyorum. geldiğinde de okutucam. o zaman sonsuz trip atabilirim
kimseye kırmak gücendirmek değil niyetim. sadece güçlü olun istiyorum. güçlü kızlar-güçlü asker, güçlü ordu-güçlü Türkiye
Tamda aklımdan gecenleri yazmıssın :)
Arayanları görünce de bozulma tatlım ben mamak için konusuorum 3. Bölükte 300 kişiler ve 5 adet telefon var düşünebiliomusun ? Kuyruga girio mesela sıra ona gelmeden komutan cagrıo bide şöle bişe var orda her yer sıra !! Su alcaklar sıra sigara alcaklar sıra telefon kartı alcaklar sıra tuvalete gircekler sıra !
Ben hsonu mamaga ziyarete gittim ve ne demek istedigini anladım bi cay için upuzun kuyruklar var tuvalet icinde aynı sey gecerli
Daraldım valla içmiom cay dedim cıktım sıradan )))
Canım benim allah sabır versin
en kötüsü de göçebe yaşamak gerçekten. ben de hemen hemen her hafta sonu annemlere geldim. hatta şu an yine annemlerdeyim. tatil diye geldim. insanın başına saçma sapan şeyler geliyor, zorlanıyor, ağlıyor, güçsüzleşiyor, artık devam edemeyeceğim diyor ama devam ediyor işte. sonra da gülüp geçiyorsun.
daha önce 2 yıl yalnız yaşamama rağmen sudan çıkmış balığa döndüm ben de. şimdi iyiyim şükür. tabi ben yalnız yaşamaya yeni başlamışken evde doğal gaz kaçağı oldu, tamirci çağırsan yalnız kalamıyorsun, konu komşuyu da çağırmak zorunda kalıyorsun, kombim tüm suyunu boşalttı mutfak berbat oldu ki kombim hala bozuk, allaha havale ettim ben artık onu,üst katıma hırsız girdi, üstelik ben de yoktum ışığı açık bırakmıştım belki de beni teğet geçti o yüzden bilmiyorum. üstelik birkaç ay önce de karşı dairemize girmişti. şimdi tüm oda kapılarını kilitleyip yatıyorum. her sese uyanıyorum. bi duyulsa yeni gelin, eşi askerde diye allah korusun. allah a emanet geçirdim 5 ayımı. hatta dün gece annemlerde uyurken, annem gece uyanmış. sese korkuyla uyandım kapıları kilitlemedim diye, baktım annemlerdeyim. uzun süre kalbimin çarpıntısını geçiremedim.
arabam kaç kere bozuldu, gece de dahil olmak üzere yolda kaldım. borçlar almış başını gitmişken param bitti, istemeye utandım, 3-5 kuruşla ayın 15 ini zor getirdim. 2-3 ay pazara çıkmadım evde dipte kıyıda ne varsa onları yedim. makarna bile yoktu en son.daha bir sürü olay.. uzatmayım.
hastalanıyorsun, hasta hasta bir de yalnızlığına ağlıyorsun... hepsi geride kalıyor ama. şimdi geriye bakınca çabuk geçmiş diyorum. ama yemin törenin olduğu haftayı hatırlıyorum da 3 günü geçirememiştim. ömrümün en uzun ayı 2013 ocaktı kesinlikle.
allah hepinizin yardımcısı olsun. hepimiz sağ salim kavuşalım askerlerimize.
çok güzel özetlemişsin cnm daha ne denir ki bunun üstüne haklısın trip atmak boş ztn dertleri var bide biz mi dert katalım güçlü olacağız buna da alışacağız elbet sanırım yeni olduğu için bu kadar çabuk dağılıyoruz ama toparlanacağız böyle birbirimize destek olarak
Canım benim bak gecmiş gitmiş ne güzel dimdik durmussun ayakta helal olsun askerinde seninle gurur duyuyordut
En zoru acemilik zamanı usta birliği daha hızlı geciyor diyorlar doğru mu ? :/
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?