351. Dönemde sevgilisi asker olacak olanlarrr

bizimkide dert mi insanların ne dertleri var az önce bir haber aldım ve yıkıldım askerde olan bi arkadaşımın annesi kendini asmış çocuğa da annen rahatsız gel dediler düşünün bi halini askerlik zaten zor üstüne böyle kötü bir haber nasıl dayanır nasıl katlanır bu ölüme nasıl anlatılır annen kendini astı diye nasıl normale döner nasıl atlatır hiç bilmiyrum ölüm kadar acı bişey yok

ayrılıkmış uzaklıkmış hepsi geçici bizimki de öyle kolay mı tabi ki değil her gün ağlıyorum bende birlikte yaptığımz hiç bişeyi yapamıyorum gittiğimiz kafeye gidemiyorum dinlediğimiz şarkıları dinliyemiyorum gülerek izlediğimiz filmleri izliyemiyorum her gün ölüyorum sanki ama ölüm değilmiş sanırım yaşadığım asıl ölüm felaket olan arkadaşımın yaşayacağı dağıldım artık iyice....

Hepinize teşekkür ediyorum kızlar.. safak panomuz hizli hizli düşsün insallah..

evlisin. eninde sonunda senin yanıbaşına dönecek canım mesela biz döndüğünde de farklı şehirlerde olucaz. ayrıca evlilik gibi bizi birbirimizi bağlayan "garanti" şeyler yok. sevgililer için askerlik süreci tamamen sınav. ama siz bu sınavı baştan birbirinize herkesi huzurunda yemin ederek vermişsiniz. içini rahat tut. her gününüz beraber geçerken, askere gitmesi sana çok koymuş olabilir. bunlar normal.
sanırım sevgilim de askere öğrenci evimizi dağıtmadan gitseydi bana da çok koyardı. askerlik öncesi 1-2 aylık bizi biraz alıştırdı sanırım. farklı şehirlerdeyiz ama mesafemiz 45dk-1 saat idi

yemin töreninde gördüğünde. restart vermiş olcaksın her şeye. moralin daha güzel olacak. şimdi onu göreceksin ya stres yapmış olabilirsin.

Off of ne fena ya. Allah sabır versin..

aynı şehirde olmak yine de daha iyi sanırım dedğin gibi hem evli olmamak hem farklı şehirlerde olmak en zoru umarım bizde en iyi şekilde verebiliriz bu sınavı...

İlkaycım annelerimizin hepsi aynı 50 yasında bile olsak hep cocuguz işte
Yalnız kalmak istiorum desek bile o senin yanında olmak ister mutsuzlugunu hisseder görür belki der sevkatle bi sarılayım yavruma bu gece onla uyuyayım belki iyi gelir derler
Canım benim bak safak 1 :) kavuscaz askerlerimize
Hatırlasana ilk geldigimiz günü bitse su acemilikkk usta birligie gecseler rahatlıcaz diyorduk bak bitti acemilik bitanem
Usta birligide biticek hepsi gecicek siz yine yuvanızda huzurla oturcaksınız minik bebişleriniz olcak ne isim koysanız die yorumlar atcazz benim gelinlik modelime bakcaz :)
Hadi sil güzel gözyaslarını :)

Hiiiiii:26: ayy çok üzüldüm yaa yazıkinanmıyorum kıyamam Ne haldedir çocuk şimdi.off hayat çok zor.

Ağrı'da 2 şehit varmış kızlar.başımız sağolsun..Allah ailelerine sabırlar versin.Bunu hiç bi şekilde sevdiğimin yanında dile getirmicem.Ağrı güzel demeye devam edicem içim yana yana

aynı şehirde olmak yine de daha iyi sanırım dedğin gibi hem evli olmamak hem farklı şehirlerde olmak en zoru umarım bizde en iyi şekilde verebiliriz bu sınavı...

umarım inşallah =)

ama buraya ne zaman gelsem genel olarak herkes çok üzgün oluyor. toparlanın bence. sonuçta sadece sizin askeriniz orda cefa çekmiyor ki. bu başlıkta olduğu gibi daha bilemediğimiz kaç kişinin kalbi orada. Bennur'un da dediği gibi daha ne acılar var ve yerine getirilemiyor. şu dünyada her şey bizim için. bu günlerin de kıymetini bilmek lazım. hem askerinize hem de size deneyim kazandırıyor. en güzeli öyle ya da böyle bir şekilde sabretmesini öğreniyoruz.

nacizane -dikkate alırsınız almazsınız siz bilirsiniz- size önerim askerinizle telefonda trip atmayın, tartışmayın, surat asmayın. 500 tane erkeğin içinde başkasını değil. elbet sizi düşünücek. beni neden aramıyor diye tasalanmayın. askerde olduğu için arayamıyor olmasın sakın? beni sevgilim geçen hafta 3 gün aramadı. buraya başlığa geldiğimde arananları görünce bozulmadım mı? elbet bozuldum. ama O beni aradığında bunu yansıtmadım. bu yaşadıklarımı içime de atmıyorum. -kanser olmaya niyetli değilim- en güzel yöntemin günlük tutmak olduğuna karar verdim. askere gitmeden önceki gün bana aldığı deftere her gün yazıyorum. en azından ona anlatmak istediklerimi yazıyorum, eğer beni kırdıysa. ona trip atmak yerine oraya yazıyorum. geldiğinde de okutucam. o zaman sonsuz trip atabilirim

kimseye kırmak gücendirmek değil niyetim. sadece güçlü olun istiyorum. güçlü kızlar-güçlü asker, güçlü ordu-güçlü Türkiye

bndee hala onu düşünüorumm ve bulamıorum, en güzelini sen yapıosnnn :)

Canım ne kadar yol gideceginle alakalı
Ben gece 1 otobüsüne bincem ve uyumak istiorummmm hemen sabah olsun istiorummm o yüzden esofman giycem
Mesela uzunsa yolun ama askerine esofmanla cıkmak istemiosan ufak bi cantaya koy kotunu mola yerinde değiştir yada otogarlarda oluo tuvalet orda deiştir
Ama ben yemin törenine de esofmanla gidicem aaman ne özensiz demeyin bak :) güzel bi esofman ))))) dısarda giyilenlerden ))))
Yemin töreni uzun sürcekmiş rahat olayım dedim ))))

Tamda aklımdan gecenleri yazmıssın :)
Arayanları görünce de bozulma tatlım ben mamak için konusuorum 3. Bölükte 300 kişiler ve 5 adet telefon var düşünebiliomusun ? Kuyruga girio mesela sıra ona gelmeden komutan cagrıo bide şöle bişe var orda her yer sıra !! Su alcaklar sıra sigara alcaklar sıra telefon kartı alcaklar sıra tuvalete gircekler sıra !
Ben hsonu mamaga ziyarete gittim ve ne demek istedigini anladım bi cay için upuzun kuyruklar var tuvalet icinde aynı sey gecerli
Daraldım valla içmiom cay dedim cıktım sıradan )))

Allah yardimcisi olsun Rabbim dayanma gücü versin kolay bisey degil. Gecen günde bi arkadasim anlati sevdigi kizi baskasina verdikleri icin bi asker intihara kalkismis Nasil kötü oldum haberi duyunca kendi kendime söz verdim cok büyük bi sorunum olmadikca ona anlatmamaya. Ilkay alisacaksin be canim sabir esin askerden geldiginde seninle gurur duyacak evin yükü tek basina omuzladigin icin emin ol sirf bunun icin bile güclü durmalisin hergün biraz daha eksiliyor safagimiz kizlar cuma gününü düsünün ve bozmayin moralerinizi yahu geldiklerinde burunlarinda getiririz bu günlerin bol bol

yok ya bu gece kabus gibi bi gece artık sabah olsun istiyorum ona mı üzüleyim sevdiğime mi üzüleyim bide 2 şehit diyosun nasıl dayanıcaz biz var mı bi çare acaba arkadaşıma zaten üzülüyorum herkes kara kara ne dicez diye düşünüyor ablasını hasteneye kaldırmışlar bayılmış nasıl dayanıcaklar bu acıya ya o şehitler ya bizimkilere de bişey olursa bitsin bu kabus artık

en kötüsü de göçebe yaşamak gerçekten. ben de hemen hemen her hafta sonu annemlere geldim. hatta şu an yine annemlerdeyim. tatil diye geldim. insanın başına saçma sapan şeyler geliyor, zorlanıyor, ağlıyor, güçsüzleşiyor, artık devam edemeyeceğim diyor ama devam ediyor işte. sonra da gülüp geçiyorsun.

daha önce 2 yıl yalnız yaşamama rağmen sudan çıkmış balığa döndüm ben de. şimdi iyiyim şükür. tabi ben yalnız yaşamaya yeni başlamışken evde doğal gaz kaçağı oldu, tamirci çağırsan yalnız kalamıyorsun, konu komşuyu da çağırmak zorunda kalıyorsun, kombim tüm suyunu boşalttı mutfak berbat oldu ki kombim hala bozuk, allaha havale ettim ben artık onu, üst katıma hırsız girdi, üstelik ben de yoktum ışığı açık bırakmıştım belki de beni teğet geçti o yüzden bilmiyorum. üstelik birkaç ay önce de karşı dairemize girmişti. şimdi tüm oda kapılarını kilitleyip yatıyorum. her sese uyanıyorum. bi duyulsa yeni gelin, eşi askerde diye allah korusun. allah a emanet geçirdim 5 ayımı. hatta dün gece annemlerde uyurken, annem gece uyanmış. sese korkuyla uyandım kapıları kilitlemedim diye, baktım annemlerdeyim. uzun süre kalbimin çarpıntısını geçiremedim.

arabam kaç kere bozuldu, gece de dahil olmak üzere yolda kaldım. borçlar almış başını gitmişken param bitti, istemeye utandım, 3-5 kuruşla ayın 15 ini zor getirdim. 2-3 ay pazara çıkmadım evde dipte kıyıda ne varsa onları yedim. makarna bile yoktu en son. daha bir sürü olay.. uzatmayım.

hastalanıyorsun, hasta hasta bir de yalnızlığına ağlıyorsun... hepsi geride kalıyor ama. şimdi geriye bakınca çabuk geçmiş diyorum. ama yemin törenin olduğu haftayı hatırlıyorum da 3 günü geçirememiştim. ömrümün en uzun ayı 2013 ocaktı kesinlikle.

allah hepinizin yardımcısı olsun. hepimiz sağ salim kavuşalım askerlerimize.

canim ben de spor giyinecegim sonucta tum gece yol gidecegiz salas bi pant ve konvers :))) yapcak bisey yok

Canım benim allah sabır versin

çok güzel özetlemişsin cnm daha ne denir ki bunun üstüne haklısın trip atmak boş ztn dertleri var bide biz mi dert katalım güçlü olacağız buna da alışacağız elbet sanırım yeni olduğu için bu kadar çabuk dağılıyoruz ama toparlanacağız böyle birbirimize destek olarak

ben de hep sıra olayını abartıyorsun diyordum. ziyarete gidince gördüm ben de çok fena bir şeymiş ya. bıktıkları kadar var.
valla 3 gün geçmiş 4. gündeyken bozuldum valla =)) ama bakma sen sizin burada yazmanız iyi yaa. hoşuma gidiyor. bugün konuştuğumuzda. futbol turnuvası varmış dedim şok oldu gerçi onlara zorunlu değilmiş ama olsun.

şuan sadece onunla birlikte uyuyacağım 2 geceye odaklayım.

gerçi kesin bu haftasonu su gibi akıp geçicek

Canım benim bak gecmiş gitmiş ne güzel dimdik durmussun ayakta helal olsun askerinde seninle gurur duyuyordut
En zoru acemilik zamanı usta birliği daha hızlı geciyor diyorlar doğru mu ? :/

evet destek önemli. sabh ilk işim gelip şurayı okumak. aynı derdi çekiyoruz, o bile insanın omzundaki yükü hafifletiyor. çünkü birbirimizden başka bizi kimse anlayamaz.

Canım benim bak gecmiş gitmiş ne güzel dimdik durmussun ayakta helal olsun askerinde seninle gurur duyuyordut
En zoru acemilik zamanı usta birliği daha hızlı geciyor diyorlar doğru mu ? :/

sağol canım. o borçların altından nasıl kalktığımı ben bile anlamadım. şimdi bitti hepsi hemen hemen çok şükür. eşimle aramızdaki bağ daha da kuvvetlendi.

yemin töreninden sonraki bir hafta da zor geçiyor. ama sonrası hızlı geçiyor. siz mayısı bitirin askerlik bitmiş gibi bile olur sizin için. şubat-mart-nisan nasıl geçti anlamadık biz. hatta içinde yaşarken bile söylüyorduk çabuk geçiyor diye. onlar usta birliklerine gidip, görevlerine başlasınlar. 1 haftada alışırlar. sonrası su gibi geçer inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…