- 2 Aralık 2020
- 115
- 301
- 53
biraz fazla mi abartiyorsunuz? tamam boyle erkekler var yok degil ama hepsi boyle degil.Bekaret, boşanma, evlilik öncesi birliktelikler halâ ülkemizde bir tabu.
Hijyenik ped alırken bile siyah poşete koyuyoruz.
Erkek çocuğunun cinsel organının kesilmesi bir gurur kaynağı iken bir kız çocuğunun genç kızlığa adım atışı saklanılması gereken bir olay.
Böyle bir toplumda erkeğin milli olması kadının cinselliğinin baskılanışı, kariyerli kadınların evlenemeyişi, duyguların ifade edilmesinin ayıp karşılanması anlaşılır.
Yurtdışında eğitim görmüş ve yüz hatları cildi çok güzel parlak fiziği düzgün akrabalarım kız arkadaşlarım değil evlilik, çıkma teklifi bile alamıyor. Çünkü 25 + hepsi.
Bizim toplumumuzda anneler yaşı ilerleyen evliliği gecikmiş kızlarına kriterlerini düşürmesi ve daha az seçici olması gerektiğini söylerken, oğullarına da 40 + bile olsa 25'i aşmayan kız arıyor. Erkeğin yaşının önemsiz olduğunu canhıraş savunan da kadınlar. Oğullarının herdaim en iyisine layık olduğunu dile getiren anneler.
ya bilmiyorum ve çokça da sinir bozucu. bu yüzden ciddi bir ilişkiye başlayamıyorum. adamların aklı fikri şeylerinde.ben red edince birde bana trip attı beni diğer erkeklerle bir tutuyorsun ben birşey yaşamak için değil birlikte yemek yapalım diye çağırdım demez mıBu bana da oluyor ve dis gorunus olarak da ciddi bi tipim aslinda. Adamlar bu rahatligi nereden buluyor ben anlamadm
40 yaşındayım bekarım, (hiç evlenmedim) , ben yeterince deneyimlemişimdir sanırım ?Sürekli olumsuz bir bakış açısına sahip olmamak önemli ve Claire adlı üyeye yapılan yorumları anlıyorum. Fakat hiçbir zaman 30+ yaşında bekar bir kadın olmayı deneyimleden tam olarak empati yapılabileceğini düşünmüyorum. Neşeli, gülmeyi seven, ilişkide yorucu olmayan biriyim. Ancak olumsuz ilişki deneyimleri ister istemez bizlerden bir şeyler alıp götürüyor. Bazen bunlar zaten gitmesi gereken şeylerdir, aşırı saflık gibi. Tabii ki mutlu bir evliliği olan üyelerin yorumları değerli. Ancak bu dönemlerde 30+ yaşında bekar bir kadın olmamıṣ üyelerin de tam olarak yaşanılan durumu anlayabileceğini düşünmüyorum. Günümüzde ilişki anlayışı da, tanışma metodları da çok değişti.
Çevrede görülen ilerde yaşta evlililik yapmış kadın örnekleri de çok şey katmıyor bence. Belki bu bahsettiğiniz kadınlar bekarken dışardan mutlu görünüyordu, hayatlarını yaşadıklarını iddia ediyorlardı. Fakat içlerinde kim bilir hangi fırtınalar kopuyordu.
SizeEvlilik konusunda ısrar eden profiller çok çıkarcı. Artık erkekler kadınlara cüzdan muamelesi yapıyor.
Yılbaşından bir hafta önce arkadaşlarım biriyle tanışmamı istedi. Israr ettiler. Sana uygun, senin gibi boşanmış, bak senden 1 yaş küçük ama olsun sen minyonsun belli etmiyorsun yaşını. En azından bi kahve iç dediler, tamam dedim.
Veterinermiş. Hayata bakış açımız, benzer kültür, oy verdiğimiz siyasi parti ideolojik görüşümüz aynı ama nasıl sevindirik oldum ! Tip olarak da pek sevimli. Kumral, poğaça yanaklı, 1.90 boy maviş gözler..Bir yandan da iç sesim diyor ki bu adamın da bir falsosu çıkacak dur bakalım sakin ol ..
Anne ve babasının emekliliği yokmuş ! Onlara ev ve araba almış. Minnet vefa borcu varmış. Evin faturaları ve mutfak masrafı bana ait olacakmış. Ailesiyle birlikte oturacakmışız.
Hesabı ödedim. Hiçbir açıklama yapmadan masadan kalktım ve hızlı adımlarla terk ettim ortamı. Ağlamaktan kafam zonkladı o gece.
Bazı erkeklerin kadınlara vereceği sadece sperm var ne yazık ki. Ama artık sperm bankaları var tabii. Erkeğe onun için de gerek yok.Çok sinirleniyorum böylelerine.
Önceden tarım toplumuyduk. Birlikte yaşamak zorundaydık. Erkek evi geçindiriyordu. Kısmen anlaşılabilir durumdu.
Zaman üretim şekilleri değişti sanayi toplumuyuz 50 yıldan fazladır. Erkek anneleri oğullarını pohpohlamaya devam ettiği sürece aynı kısır döngüde kalmaya devam edeceğiz.
Erkekler prenses modunda artık.
Bir erkeğe çocuk ver, temiz ütülü kıyafet ver, yemek ver, temiz ev ver, maaş kartını ver, bedenini ver, kök ailesine hizmet ver..erkek ne verecek ?? Erkeğin her kültürde öncelikli görevi çalışmak iken onu bile beceremiyorlar.
İki üniv.mezunu yurtdışı tecrübesi mühendis adam çamaşır / bulaşık makinesini çalıştıramıyor. Evde hiçbirşeyi tamir edemiyor.
İşten eve geliyor er kişisi ayaklarını uzatıyor. Elinde telefon..insta snapchat tinder hatunlarla flörtöz yazışmalar ama o " irkek tamaaaam mı "
Kadının evde de mesaisi başlıyor.
Bak evlenirsek evdeki sorumluları bölüşmek zorundayız diyorum yüzleri değişiyor hemen. Ev işlerine gelince geleneksel, para kazanmaya gelince modern !
Anneler oğullarını prenses modunda yetiştiriyor. Aynı anda eve geliyorsak aynı maaşı alıyorsak ben niye er kişisinin ayağına çay götürüyorum ??
Evlilik kadına yük mü acaba ? Yuva kurmak niye böylesine zor çetrefilli
40 yaşındayım bekarım, (hiç evlenmedim) , ben yeterince deneyimlemişimdir sanırım ?
elbette ben de tam aradığım gibi birisi olsa hayatımda istiyorum ama öyle birisi yok, çıkmıyor benim karşıma -elbette vardır, bana denk gelmemesinde benim de yaptığım/yapmadığım şeylerin katkısı illa ki oluyordur.
Claire'in eski rumuzunu, tüm konularını vs. bilemiyorum. 3-4 konuda dikkatimi çekti toplamda. Ama bu kadar üst düzey ortamlardan bahsediyor tecrübelerinde, sonra geliyor burada 30+ yaşta gebe kalan herkese aaa nasıl olur, kolay gebe kaldınız mı tarz şeyler yazıyor, bu bana çok enteresan geliyor (bu kadar eğitimli biriysen doğurganlık nedir ne değildir bilirsin, en kötü öğrenebilirsin, buradaki anektodal örneklere bakmazsın)...
ha evet ona ben de katılıyorumYorumum spesifik size veya başlıktaki diğer üyelere değildi. Claire adlı üyeyi de tanımıyorum zaten.Sadece bu tür konularda her zaman yıllardır evli olan ve eşiyle nispeten genç bir yaşta evlenmiş üyelerden "Ayy bekarlık gibisi yok." "Şimdiki aklım olsa 35de evlenirim" "Ayy benim de teyzemin komşusu 38de evlendi" "Dil kursuna katıl" tarzı yanıtlar gelir. Her ne kadar iyi niyetle yazılsa da, yerinde bir empati değil.
30+ yaşında, işi, parası olan bir kadının kendine denk bir hayat arkadaşı istemesinden daha doğal ne olabilir? Kendine uyan birini bulmak da yaş aldıkça zorlaşıyor. Buna günümüzdeki ilişki anlayışını da ekleyince iyice zorlaşıyor. Bunu tecrübe eden veya zorluklara rağmen kendine uygun bir eş bulmuş üyelerin yorumlarını okumak istiyorum bu başlıklarda. "Bekarlık gibisi yok. Ben 25te evlendim ama elimde olsa 35te evlenirdim" yorumlarının kattığı gerçekten bir şey yok.
Cevir kazi yanmasinya bilmiyorum ve çokça da sinir bozucu. bu yüzden ciddi bir ilişkiye başlayamıyorum. adamların aklı fikri şeylerinde.ben red edince birde bana trip attı beni diğer erkeklerle bir tutuyorsun ben birşey yaşamak için değil birlikte yemek yapalım diye çağırdım demez mıyani işim gücüm yok birde yemek yapıcam adama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?