canım öncelikle inşallah bebişin yoldadır. bunlara hiç gerek kalmayacak. ben 41 yaşında doğal hamile kalmıştım ama kötü bir dönemdi ilaç kullanıyordum alındı. sonra 42 yaşında 2 tüp 1 aşılama ile sadece kimyasal ve düşük oldu. ben hep yaşlandım bitti yumurtalar ondan olmuyor diyordum. sonra farkettim ki eşimin sperm değerleri düşük. eski eşinden ve benden doğal hamilelikleri olan adamın nasıl bu kadar düşük çıkar dedim meğer son 2 yıldır içtiği anti depresanlar düşürüyormuş. sayı 15-17 milyon ileri hareketli % 5 idi. 2 ay kadar ilaçları bıraktı, ace selenyum plus ve solgarın çinkosunu içti. 2 ay sonra tam ben bebeği de adamı da bıraktım dediğim ay doğal hamile kaldım. bu vitaminlerin sperm sayısına da hareketliliğe de faydası olduğu söyleniyor. bir de aylığı 300 liraya gelen bir ilaç-vitamin vardı. burada azosperm kısmında falan yazıyor. kullananlarda fark etmiş. ama ben hem pahalı hem vaktim yok olursa olur diye kullanmayı düşünmedim. aklında olsun.
eşinin sayısı gayet normal. normalse neden saklamışki tuhaf şu adamlar. ileri hareketli ve mofoloji de normaldir herhalde. öyle her ilaç da sperm sayısını etkilemiyor. tansiyon ilaçları, antidepressanlar bozuyormuş. inşallah senin bebeğin de tüpe gerek kalmadan gelir. ben olsam ocağa kadar beklemezdim. ekim falan gibi yapardım. ama madem böyle bir süre koydun bu sürede hastanelerle git görüş bir karar ver derim. benim geçen sene 1. tüpümde aynı zamanda tüp yaptırıp negatif alan bir arkadaş (onun yaşı genç ama) antalya tüp bebek merkezi kemal özgür de ikizlerine hamile kalmış. benden 2-3 hafta ileri şu an. aklıma geldi orayla da görüş istersen.
Merhaba arkadaşlar... Öncelikle tedaviye başlayan ve tedavi sonucunu bekleyen tüm arkadaşlarımın mutlu sona ulaşması benimde dileğim... Umarım her şey gönüllerince olumlu gelişir bebekleri sağlıklı olur ve sağlıkla bebeklerini kucaklarına alırlar... Bende 34 yaşında evlendim ve şuan 40 yaşındayım 2006 dan bu yana savaş vermekteyim çocuk sahibi olabilmek için. 3 aşılama 6 tüp bebek tedavisi ve sonuç şuan koskoca bir SIFIRAslında çok şanssız denemelerden sonra 3. tedavimde hamile kaldım ve bir kızım olacaktı ama sonlandırıldı çünkü bebeğim iskelet anomalisine sahipti. Doktorum ya doğumdan sonra ölür yada karnında dedi ne yapacağımı bilemedim o an ölmek kızımla beraber olmak istedim ama olmadı. Şimdi yaşasaydı 1,5 yaşında olacaktı. Yılmadım onun üstüne devam ettim ama henüz başarıya ulaşamadım. Benimde yumurta sayım az bu yüzden çok canım sıkılıyor. Gerçi son denememde kendiliğinden 6 yumurtam oluşmuştu ve ikisi döllendi ve transfer sonrası tutunamadılar... Ama drum ve embriyoloğum kendiliğindende bu işi başarabileceğimizi düşünüyorlar ama biz beceremiyoruz galibaaa... Çevremdeki insanların bana sürekli olarak ne yaptın tamammı devammı demesinden sıkıldım, hamile olan birinin en son bana haber verilmesindende... Ne saçma düşünceler benim nazar değdireceğimi filan düşünüyorlar herhalde ama ben tedaviye başladımmı ne yaptın ?nasıl gidiyor ?kaç yumurtan var ?dr ne dedi? transferin ne zaman? gibi sorularla herşeyimi öğrenmek ve meraklarını gidermek istiyorlar. Allah nasip ederse ocakta başlamak istiyorum yine ama kimseye söylemeyi düşünmüyorum. Biraz başınızı şişirdim galiba ama buradaki diyaloglarınız çok hoşuma gitti iki gündür geçmiş msjları okuyorum ve sizleri tanımaya çalışıyorum... Her şeyin gönlünüzce olmasını diliyorum.. BENDE VARIMMM::: puyorumnanaktan
arkadaşlar kara verdim bu ay testlerimi yeniliyor ve dr umla görüşme yapıyorum bu e2 canımı sıktı öüpüyorum hepinizi pek havamda değilim iyi hissedince gelirim
Erverdi, ders nasil gecti? Simdi acikmisindir, iyiki sabah corba yapmistin.cokacimcoook Ben de ustune bir tatli gonderiyorum.:icecream:
Merhaba arkadaşlar... Öncelikle tedaviye başlayan ve tedavi sonucunu bekleyen tüm arkadaşlarımın mutlu sona ulaşması benimde dileğim... Umarım her şey gönüllerince olumlu gelişir bebekleri sağlıklı olur ve sağlıkla bebeklerini kucaklarına alırlar... Bende 34 yaşında evlendim ve şuan 40 yaşındayım 2006 dan bu yana savaş vermekteyim çocuk sahibi olabilmek için. 3 aşılama 6 tüp bebek tedavisi ve sonuç şuan koskoca bir SIFIRAslında çok şanssız denemelerden sonra 3. tedavimde hamile kaldım ve bir kızım olacaktı ama sonlandırıldı çünkü bebeğim iskelet anomalisine sahipti. Doktorum ya doğumdan sonra ölür yada karnında dedi ne yapacağımı bilemedim o an ölmek kızımla beraber olmak istedim ama olmadı. Şimdi yaşasaydı 1,5 yaşında olacaktı. Yılmadım onun üstüne devam ettim ama henüz başarıya ulaşamadım. Benimde yumurta sayım az bu yüzden çok canım sıkılıyor. Gerçi son denememde kendiliğinden 6 yumurtam oluşmuştu ve ikisi döllendi ve transfer sonrası tutunamadılar... Ama drum ve embriyoloğum kendiliğindende bu işi başarabileceğimizi düşünüyorlar ama biz beceremiyoruz galibaaa... Çevremdeki insanların bana sürekli olarak ne yaptın tamammı devammı demesinden sıkıldım, hamile olan birinin en son bana haber verilmesindende... Ne saçma düşünceler benim nazar değdireceğimi filan düşünüyorlar herhalde ama ben tedaviye başladımmı ne yaptın ?nasıl gidiyor ?kaç yumurtan var ?dr ne dedi? transferin ne zaman? gibi sorularla herşeyimi öğrenmek ve meraklarını gidermek istiyorlar. Allah nasip ederse ocakta başlamak istiyorum yine ama kimseye söylemeyi düşünmüyorum. Biraz başınızı şişirdim galiba ama buradaki diyaloglarınız çok hoşuma gitti iki gündür geçmiş msjları okuyorum ve sizleri tanımaya çalışıyorum... Her şeyin gönlünüzce olmasını diliyorum.. BENDE VARIMMM::: puyorumnanaktan
Ayy Meryecim, basagrisi, titreme ve bulantilarin seni birakmadi canim yaaa, cokk gecmis olsun. Umarim yakinda gecerler. Gorusecegin doktorla ve kendi doktorunla bu konu hakkinda lutfen detayli bilgi al canim. Ayni zamanda hem burada hem de CIDER'deki doktorlara mail yazarak durumunu anlatip bir de onlardan gorus alabilirsin. Bebegin saglikla buyusun de, biraz daha dayan diyecegim.:CüvCüv:
valla çok iyi yaparsın canım
merhaba Merye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?