38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

deniz verdi hikeye istiyordun bulursan bizede yaz tammamı bizim bebşlere hikeye lazım olacak teyzesi inş.sen öğrendiğin hikeyeleri bebiişine de anlatırsın canm bizde anlatırız

kızım 10 saat hiç gitme seni dövmeye gelecem ha otur oturduğun yerde

ablamın bir arkdşı yolculuktan bebeğini kaybetmişti yeni idi onukisi tam hatırlamıyorum dr un yolculuğa bağlamıştı bu hiç aklımda çıkmamıştı daha o zamn epey küçüktüm o zamandan beri aklımda bu olay

benim ki daha minicik daha duyamıyordur ona ayıp olmaz ama ,bu durum beni çok rahatsız etti bir daha asla ağzıma hamur işi sürmem bu bana ders oldu...
sakız çok iyi geliyordu bana herssaat ağzımdaydı çok rahhatlattı beni bi de bir arkş hav uç demişti ama onu hiç denemedim ama ekşimeye elma çok iyi geliyordu
şuan ağzımda sakız var.çiğnemesini beceremediğim tek şey bu heralde.geçsin diye katlanıyorum artık sanki biraz rahatlattı gibi..teekkür ederim önerin için...

canım bu msjını okuduğumda iş işten geçmiş oldu..çünkü koca bir bardak ballı limonlu sıcak su içtim..

baharnaz meryeye bende katılıyorum eğer bu yolculuk hayati önem taşımıyorsa yapma bencede...meryenin anlattığı tarzda bir olay benimde bir akadaşımın başına geldi..onunda doktoru uzun yolculuğa bağlamış..doktoruna da sormadan yapmış bu yolculuğu...
3-4 saatlik bir yolculuk olsaydı sık sık mola verip kısa yürüyüşler yapardın sorun olmaz derdim ama 10 saat azımsanıcak bir saat dilimi değil...bence riske atma derim...

herkese merabalar...
buraya ilk defa yazıyorum ben...
baharnaz ve erverdiyle başka topiklerde yazışmıştık ama...
benim hikayem uzun ama mutlu sonla bitmedi daha...inşallah bidahaki sefere...

neyse asıl yazma sebebim erverdinin oyun isteği...ben anasınıfı öğretmeniyimde dayanamadım bu isteğe...

oyunun adı tavşan kaç tazı tut
çocuklar daire olup yere oturur
dairenin içinde bi tavşan
dışında bi tazı
şarkı szleri şöyle:
şu hendekte bir tavşan uyuyordu uyuyordu
tavşan bana baksana yakışmıyor bu sana tavşan kaç tazı tut..tavşan dairenin dışına kaçar tazı tutmaya çalışır..tezahürat eşliğinde..

hamilelikte ara ara mide yanmaları mide ağrısı olabiliyor. gaviscon şurup veriliyor hamilelere zararsız. benim daha önce hiç mide problemim olmamıştı ama hamilelikte 10-15 kere yaşadım.

otobüsle gitme derim. gidersen uçağı terih et. doktoruna da sor özellikle hamilelik ilerlemediyse uçak daha zararsız diye biliyorum.

Deniz Bulut evet hiç aklıma gelmedi düğün fotolarını netten aratmak saol , Alabama Cihangir beyle ilgili yazsın bakalım yoksa senden isimleri alırım napmam gerek kime gitmem gerek bilmiyorum ama
hastanedeki doktorlar da seni yönlendireceklerdir. amniosentez hiç düşünülmüyor herhalde yoksa 16. haftada da ayrıntılı ve amniosentez görüşmesi için cihangir beye yönlendirirlerdi.

ayyyy.mavi yaaa.çokkk teşekkür ederim.Alllah ta seni sevindirsin emi... çok sağol.. aslında nette de araştırıyorum.çok var.ama ben yaşanmış olsun istiyorum.her yörenin her kültürün farklı oyunları vardır.tekrar teşekkür ederim sağol.. yarın anaokulu öğretmeni torpilli bir oyunla gideceğim kursa.

hikayenin sonunun iyi bitmediğini okumuştum senin...ama böyle durumlarda söylenecek hiçbir söz teselli vermiyor.yoksa sevincin gibi üzüntünü de paylaşmıştım...inşallah bir dahaya..

baharnaz erverdı ve zarpdenız ... ıltıfatlarınıza cok tesekkur ederım .. bır seyler yapmaya calısıyorum ıste .. ama asıl sorun esımde .. 15 yıldır gunde 1 paket sıgara ıcıyor ..ve bırakmayı hıc dusunmuyordu ..butun ısrarlarıma ragmen ..ama sımdı ayrı oldugumuz ıcın 10 -10- 2010 tarıhınde bıraktı .. yanı subatta gelecegı ıcın başlamzsa 3 aydır kullanmıyor olacak .. inşallah .. yaptıgım butun kurlerı ısrarla reddettı .. hele kecı boynuzu agzına surmedı .. ilaç konusuna da sıcak bakmıyor ..karacıgerım bozulur falan dıye .. ama benım cok uzuldugumu gorunce selenyuma basladı .. bakalım .. inşallah işe yarar ..
..denızbulutcum ..tesekkurler .. batu hakkında bır seyer yazdım ama gormedın herhalde .. ısmı cok guzel maaşallah .. tınısı çok hoş.. kılosu da cok guzel .. tombış bebekler cok guzel olur .. allah uzun omurler versın ..
meryecım teşekkurler .. tenıs cok guzel bır spor ..dedıgın gıbı hamılelere pek uygun degıl .. sen de cok aktıf spor yapıyormussun ne guzel ...
herkese cok selammm

limon k;nanenin hamilelere dokunduğunu bilmiyordum.iyiki araştırmışsın.ama adaçayının iyi gelmediğini biliyorum.sakın içme. hamileler hiçbiriniz içmeyin.adet söktürücüymüş.rahim kaslarını açarak düşüğe sebep oluyormuş.

amannn yine kapandı bilgisayarım..kaçkez hem de... yazdığım da gitti.

baharcım iyi olduğuna sevindim.demek yemek için eve gelmiştin.ne güzel.. sen şanslısın.ben çocuklar gibi yanımda götürüyorum nevalemi.hahahah.bir de yürü babam yürü..spordan çıkıyor yaa.neyse ki gidince oturuyoruz da dinlenmiş oluyorum.tabii oyunlar dışında.benim sana bi öpücük borcum var.sonradan hatırlıyorum..laptop* konusunda.güzel dilekler dilemiştin bana.sağolasın...şu ikonların yerini niye değiştirdiler yahuuu...ara ki bulasın..:90:

cans hocam
eşlerimizden yana pek farklı değilmişiz.benimki de günde neredeyse 3 paket içerdi.ne kadar vitamin aldıysam vermek istediysem(e vitamini,selenyum,mesir macunları,özel hazırlanmış macunlar)hiçbirini içmedi.çokta pahalı macunlar... hepsi çöpe gitti.şimdi neredeyse 6 ay olacak sigarayı bırakalı.. bıraktı bırakmasına da bende bu pıhtı işi peydah oldu...tekrar başlamasa bari..ayyy hocam...şimdi hemen bir fıkra geldi aklıma. benim eşimin tutumuyla ilgili

Hocanın bir eşeği vardır.hergün yemini verir.Hocaya artık yem parası vermek zor gelmiştir.her gün azar azar eşeğe verdiği yemi azaltır.eşek günden güne erimeye başlar da hoca anlamaz.o cebinde kalan paraya bakar..hoca böyle kısa kısa eşeğin yemini;bir sabah bakar ki eşek nalları dikmiş havaya..hoca ne dese beğenirsin

__tam da ne güzel alışmıştı az yemeğe...ömrü vefa etmedi yazık!!.....

hocanın işi gibi bizim işimiz... tam kocam sigarayı bıraktı.. hadi dedik başlıyacağız.ömrümüz vefa etmedi misalii..ömrü vefa etmeyen ben oluyorum burada.....

erverdi kız burada noktayı koyar.işlerinin başına döner...

teşekkürler teyzesi. sağlıklı gazsız az ağlayan ve yiyen bir bebek olsun da ben onu tombiş yaparım nasılsa batu için yazdıklarını gerçekten görmemişim. mesajlara bakıyorum halbuki ama insan yine de atlıyabiliyor demek ki. alınmadığın için sağol. başkası olsa herkese cevap yazıyor bana yazmadı diye alınabilirdi de.

eşin selenyum yanında (ace selenyum plus içinde e vitamini olduğu için de faydalı onu mu içiyor ?) solgarın çinkosunu da içse keşke. zinc picolinate miydi neydi. bize dr vermişti. günde 2 tane. hani karaciğere falan da zararı yoktur belki kabul eder. hoş bizimkinin sorunu içtiği anti depresanlardanmış onları kesince doğal hamile kaldım. aslında sen de hamile kalabiliyorsun inşallah en kısa sürede yine kalırsın ama iş ki devam etsin bu sefer.

Son düzenleme:
bir de komik bişi anlatayım. waters ile konuşuyorduk kızı hep çok uslu huzurlu bir bebekti maşallah darısı tüm hamilelerin başına. akşam yatırınca bile 4-5 saat uyuyordu. fazla gazı yoktu. kasım hamilelerinde de akşam az kalkıp uyuyan 1-2 bebek okudum. bugün annem de vardı halamla. dedim ki gaz sancısı da asıl 2 hafta sonra başlarmış ya ilk başta uslu olur da 4-5 saat uyursa ne yapacağım? bebekleri 2-3 saatte bir emzirmek gerekir diyorlar kan şekeri düşermiş. saat mi kuracağım ya uyursam ben de dedim. ay gülmekten öldüler öyle bebek olur mu diye. bu ne sanıyor diye bir de birbirleriyle eğlendiler. salak yerine koydular beni. keşke 1-2 saat uyusa diye gözüne bakacakmışım. meğer kardeşim de ben de (özellikle ben) mahvetmişiz ne uyku varmış ne bişi. galiba babası da zor bebekmiş. inşallah bize benzemez. geleceğimi hiç parlak görmüyorum. :86:

erverdi her şerde bir hayır vardır. belki kalbi bozulacaktı eşinin bu sayede sağlığına kavuştu. aman başlamaz inşallah.

Deniz Bulut bebekler çok uzun uyumazlarmış her uyandıklarında özellikle 40 ı çıkana kadar sürekli emzirmek gerekiyormuş 16 saat uyuyor 4 saat ağlıyor 4 saatte emiyorlarmış ama uyku çok parça parça oluyormuş bilgin olsun. Bana Nur hn amniyo ile ilgili birşey demedi, sadece önümüzdeki ay randevunda cihangir beye gidersin dedi. belki ordaki sonuca göremi yönlendiriliyoruz bilmiyorum canım.

cans benim eşime keçiboynuzu kürü, bilimum macunlar denizverdininki gibi yani uyguladım ( arkadaşların söylediği ilaçların adınıda ilk defa burada duydum tedavimden sonra ) sadece sayı farkı çok oldu hemde şaşılacak kadar ama yapısında, hızında bir değişikllik olmadı ( günde 1 pk sigara içer ve bırakmadı bir türlüde bıraktıramıyorum

DenizVerdi Pazartesi günkü açılışı sormuştun canım gidemem herhalde hiç düşünmedim zaten o kadar kalabalığa girmeye cesaret edemem
mavi sana saolsun oyunda yazmış

Mavi canım umudunu yitimediğini bir sonrakiye tedavine hazırlandığını tahmin ediyorum Şimdiden diliyorum Allahımdan inşallah güzel haberler alırsın canım

Merye ve Limon kabuğu arkadaşlarınız için üzüldüm, seyehatle ilgili önerileriniz için teşekkür ederim bu durumları düşünücem. Allah kimsenin başına vermesin

baharnaz yaş 35 üstü olunca herhalde 16. hafta civarı (amniosentez yapılabilecek haftalar) perinatolog ikili test sonucu ve ayrıntılı ulltrason ile amniosenteze gerek var mı yok mu diye değerlendirsin diye ona yönlendiriyorlar. bir de 22. hafta civarı olan ayrıntılı ultrasonu o yapıyor. senin ikili test iyiydi. için rahat olsun herşey iyi gidecek inşallah.

baharnaz o 16 saat uyumayı gece yarım saatte bir uyanıp gündüz az uyuyup arada 4 saat ağlamayı da toptan yapan bebekler var kasım hamilelerinde. gece 2-3 kere uyanıp 2-3 saat uyuyanlar d. çok değişiyor yani. allah hepimize sağlıklı kolay bebekler versin.

Son düzenleme:

Hımmm ben seyehate gidicem 20.hafta burda oluyorum dediğimde Nur hn birşey demdi o zaman gidersin Cihangir beye dedi amniyonsentez zamanı hakkında hiç bilgi vermedi. Hayırlısı bakalım

Bu bebişlerin uyku düzeniyle ilgli olarakta bebişi uykusundan uyandırıp emzirmek doğru değilmiş. gündüz uykusu sesli ışıklı yerde olmalıymış gece uykusuda karanlık sessiz yerde şimdiden ayrımına varsın diye. Sünnet olayınıda yazıcaktım unuttum şimdi aklıma geldi 40 ı çıkınca sünnetini yaptırınca bebiş için daha kolay oluyormuş acı hissini pek bilmediği için birde iyileşmesi kısa sürüyormuş bilgin olsun Alabamada okursa onada bilgi olsun :)

Limonkabugu, her surecte ayrı bir endise var canim artık bu endiselerle arkadas olup hamileligine o sekilde devam etmek belki daha iyi olabilir. Bu asamaya gelmek icin bir kac kez operasyon gecirmissin, neyseki simdi meyvesini aliyorsun canim, saglikla gelsin bebegin. Co-culture bize ilk defa yapiliyor, umarim basariyi sonuna kadar saglariz. Destegin icin cok tesekku ederim, belki İstanbul ugurlu gelir. Gaz icin rezene icmek iyi gelir ama hamileler icin nasildir bilemiyorum en iyisi bir doktorunu aramak canim. Benim bir arkadasim hamileyken Talcid aliyordu ve doktoru 3-4 kez alabilecegini soylemisti. Umarım simdi daha iyisindir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…