38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

.

alabama maşallah benim son haftalar diğer hamilelerin yazdıklarına göre daha rahat geçiyor evet batu da özellikle akşam 5 den sonra çok oynuyor hareketleri bazen oturmayı zorlaştırıyor. yatınca da hangi yana dönsem kıpırtılarını hissediyorum. şu ara sağ kolum uyuştuğundan daha çok sağa dönüp sağ kolumu altta uzatıp yatınca rahat ediyorum. her gece saat 3-5 arası bir ara uyanıp 1-1,5 saat kitap okuyup yine uyuyorum ama bu bendeki gerginlikten. dün akşam 1 de uyudum arada 1 saat uyanıp uyuyamadım. sabah da 8 de kötü bir rüya ile uyandım. bebeğim ölmüş karnımda 8 aylık. hatta düşmüş gibi olmuş karnım küçülüyor ve ben kendimi bomboş hissediyorum diye ağlıyordum. uyandım ki oğlum kıpır kıpır şükrettim :81:son haftalarda kabus çok görülürmüş diye yazıyordu ama ben ilk görüyorum umarım bir daha görmem. benimki dönmüş. arada kasıklarda kafasının basıncını göğsümün altında ayaklarını hissediyorum. iki yandan da elleriyle geçiriyor tabii. acaba dönse daha mı az rahatsızlık verirdi? senin randevun yakınmış benim cumartesi ve sonraki cumartesi. son haftaları da bir sağ salim geçirsek.

kızlar tansiyon hastalarına ve tansiyonu yükselenlere soda yasak.benim bir arkadaşım tansiyon hastası başka arkadaşla diyetisyene gitmişlerdi. diyetisyen tansiyon sorunu olmayan arkadaşa hergün 1-2 soda vermiş ama tansiyonu olana vermemiş. bir arkadaşımın da böbrek sorunu nedeniyle tansiyonu yükseliyordu hamilelikte o da yükseldiği zaman uzanıp bol limonlu su, ıhlamur vs içiyordu. limon iyi geliyormuş. tabii hangi sıklıkta ve kaça kadar yükseldiğinin de doktora mutlaka söyle.

Son düzenleme:
çok teşekkür ederim dniz bulut..yarın mutlaka acil durumlar için kenarda bulunsun diye bir ilaç yazdırıcam..
bahar hamilelikte bazı kişilerde tansiyon problemi ortaya çıkabiliyormuş,çok üzüldüm geçmiş olsun..
yarın görüşücem zapdeniz..soracağım okadar çok şey var ki unutmayayım diye not bile almayı düşünüyorum.
co-culturden dolayı reglinin gecikeceğini sanmıyorum ama hava değişiminden dolayı gecikmiş olabilir...
benim kanımda pıhtılaşma var,2 saatte bir yürümem gerektiğini bilmiyordum bu bilgiyi öğrendiğim iyi oldu..gerçi okadar saatten fazla hareketsiz kaldığım olmadı...
teşekkür ederim bu bilgiyi paylaştığın için..

seni çok iyi anlıyorum zarpdeniz...ben aynı korkuyu halen yaşıyorum..yarın kese görmeye gidicez,şuan yaşadığm heyecan ve korkuyu tarif edemem..
Rabbim emeklerimizin karşılığını versin inşallah...

denizverdi tansiyonu yükselen arkadaşına söyle tansiyon yükseldiyse asla soda içmesin birgün daha da fenalaşabilir :

MLLYET NTERNET - YAAM

baharnaz hamilelikte günde 1-2 soda içilebiliyor ama tabii tansiyon problemin yoksa ve yükselmemişse. sen doktoruna sor

Son düzenleme:
Limon kabuğu saol canım inşallah senin mide probleminide sağlıklı çözersin

Deniz Bulut teşekkürler şu başağrılarım olmasa sanırım tansiyonum yükselmez ağrıyı çekmeye razıyım tansiyon fırlamasa hangisi hangisini tetikliyor anlamadım. Ama limon iyi geliyor.
Senin doğuma az kaldı canım Batunun hareketlerini anlatmışsın maşallah ne güzel sağlıkla kucağına alıcaksın inşallah canım.

Herkese günaydın arkadaşlar, iyi haftalar olsun.

Geri sayımdaki iki anneye, Alabama ve Deniz'e kolaylıklar dileyeyim öncelikle. En zorlu geri sayım olsa gerek, keyifle sağlıkla geçsin bu son haftalar da. Deniz umarım gördüğün son kabustur, güzel günler yakın, güzel şeyler görün rüyalarınızda inşallah.

Yaz anacım yaz []Alabama'cım, sen yaz öyle gece 10-15 tuvalete kalkıyorum diye, iyice gözüm korksun benim Hayat boyu deliksiz uyumaya alışkınım, şimdi gecede iki kere tuvalete kalkıyorum ve uykularım bölünüyor, sonlara doğru zombi olurum herhalde. Sağlıkla gelsinler de dişleri sıkacağız artık.

Bu arada Baharnaz'a yazmışsın, ben de nasiplendim sağolasın perinatolog'la ilgili. Son dönemlerde yaşı o kadar da dikkate almadıklarını, mühim olanın yaştan bağımsız değerler olduğuna dair bayağı bir yazı var internette de. Hakkımızdan hayırlısı artık.

Baharnaz çok geçmiş olsun arkadaşım. Umarım tekrarı olmaz. Limon suyu iyi fikir, tuzu da azaltmışsındır herhalde.

Nara dair çekinceleri ben de yeni duydum. Ben lekelenme oldu diye evde yatarken her gün yarım da olsa nar götürmüştüm halbuki. Gerçi yemeden önce internete baktım, bebek cildinde lekelenme riski filan gibi abuk şeyler yazıyordu, hadi oradan dedim, neticede günde 4 kilo yemiyorum ya. Ancak cuma günü annem arayıp 'bak hoca ilk 3-4 ay nar yemeyin diyor' deyince hafif aydım. Kan sulandırıcı etkisi sebebiyle lekelenme ve kanama şikayetlerine yol açıyormuş, dolayısıyla düşük riskini beraberinde getiriyormuş filan. Adaçayını ben de duydum, maydanozu çok nadir ve eser miktarda kullandım yemeklerde.

Tansiyon için Deniz'in dedikleri doğru, hamilelikte beslenme başlıklı yazıların çoğunda tansiyon problemi olanların soda içmemeleri gerektiği yazıyor. Benim tansiyonum iyi, ancak ne olur ne olmaz diye yemeklerdeki tuzu azalttım.

Limon kabuğu, umarım midenle ilgili doktorun yol gösterici olacaktır. Keyifle geçsin ilk randevun.

Zarpdeniz, umarım regli daha fazla bekletmez seni ve keyifle başlarsın tedavine. Ben nasıl olsa son denemem ve yukarıdaki yazmışsa olacak yoksa ne yapsam boş diye düşünerek başladım tedaviye. Nasıl olacakmış o iş diye burun büktüğüm şeyi ben de yaptım, her gittiğimde yumurta adetleri ve büyüklükleri ile ilgili (bir gittiğimde soldakiler büyümüş, bir gittiğimde sağdakiler büyümüş v.s.) değişik bilgiler almama rağmen, kendimi rahat tutmaya gayret ettim. Güzel şeyler düşün arkadaşım, şimdi umut etmeyeceğiz ne zaman edeceğiz. Sakın gereksiz moral bozuklukları ve gerginliklerle yorma kendini e mi?

Hoşgeldin Mavi, umarım yakında senin de güzel haberlerini buradan okuruz.

Son düzenleme:
Baharnaz biliyorsundur, bu haftalarda baş ağrısı beklenen durumlardan biri, vücuttaki kan miktarı arttığı için. Ancak bu ağrıların bir müddet sonra geçmesi bekleniyor. Baş ağrısı bir şekilde çekilecek galiba ama tansiyon şu yaşadığınla son bulmuş olsun inşallah.

Son düzenleme:
heradacım canım benim korkma korkma sonunda herşeye değecek mis kokulular için eminim buna. ben kendi düşüncemi söyleyeyim mi kendime göre yaptım bir genelleme ve o genellemeye göre as riskini almadım. bence doktorlar yani riskli gebelik uzmanları bi sıkıntı varsa bunu kendi gözleriyle görüyorlar ve bilinçli as ye yönlendirdiklerinde genelde kendilerini teyit ediyorlar. o herşeyin yolunda olduğu ve buna rağmen as yaptırmayıp allah korusun dawn sendromlu çıkan bebeler gerçekten çooook zor ihtimal. ayrıca ben hamileliğimin yarısına gelmişim o saatten sonra nasıl kıyarım onun canına. dedim ve yaptırmadım. ama içimden bir ses de bana hep güzel şeyler söyledi. allah en güzel sonuçları nasip etsin yaptır ya da yaptır ma bunun bence yaşla alakası yok. yaşı küçük diye yaptırmayan var yaşı 40 civarı diye yaptıran var o kadar. allah hepimizin yavrularını sadece ds dan değil tüm dertlerden kazalardan belalardan korusun.

denizcim sen geç uyuyup arada da uzun uyanıyormuşsun. bak ben saat 10 dan tumba oluyorum çok sık uyanıp ama uykumuda alıyorum sanırım. valla biliyosun benimki ters ben Mertin duruşunun sana göre daha rahat olduğunu düşünüyorum. Yani Batunun duruşu doğru ama sana daha zordur eminim. ayaklar daha kuvvetli ve göğsüne daha sıkı baskı yapıyordur. o anlamda bendaha kolaydayım gibi. ben de rüyalarımda temizlik yapıyorum iyi mi? pek kabus görmedim ama doğurmuşum gördüm güzel bir oğlan vardı rüyamda ama doktorun dediği gibi çok ciddiydi :))

limoncum ne demek bildiklerimizi paylaşacağız tabi. siz sorun biz söyleyelim işte konusu gelince insanın aklına geliyo. bizde bizden öncekilerden birşeyler öğrendik saolsunlar.

zarpcım sana bişi diyimmi kendimle ilgili sen birçok hayalkırıklığı yaşamışsın bende o hayal kırıklıklarını bile yaşayamadım uzun yıllar kendimde bir sorun olduğunu ve bu sorunun bulunamadığını düşündüm. hiç hamile kalamadım Merte kadar. boşuna uğraşıyorum yine olmayacak ruh halindeydim hep. bana diyorlardı ki olur olur saçmalama. ya diyodum ne kolay konuşuyolar bıdı bıdı olcakmış olmuyo işte olmayacak. ama bana olur dediklerinde ben tınmıyodum bile ümit bile olmuyodu bana acaba gerçekten olcakmı diye düşünmüyodum bile. ama bigün geldi ve oldu. şimdi olacak senide olacak derken o orantıda buna inanarak söylüyorum. neden olmasın ki. allah bu dünyada hiçbir kadının anne olmak isteyipde kollarını boş bırakmasın. ama daima pozitif olalım iyi kalpli olalım daima iyi şeyler zikredelim ruhumuz tertemiz olsun bence herşey güzel olacak.

Son düzenleme:
denizcim;inşallah bir daha görmezsin öyle kötü ruyalar.mubarek ezan da okunuyor şimdi yazarken..kabul olsun inşallah..korkularından dolayı,düşüncelerinden dolayı görmüşsündür diye düşünüyorum ben.

maşallah mucizemizin her hareketin anlıyorsun artık.nerde ayağı nerede başı filan.çok değil az bir zaman sonra bağrında olacak...az kaldı az...Alabama;senin de....
arkadaşa söylerim yarın... o da hemen içmedi zaten.biraz yan odada dinlendi..daha iyi olunca yanımıza geldi.çay arasında da soda aldırmıştı.ama nasıl olursa olsun farketmez meyveli ya da meyvesiz...çok iyi geliyor demişti..Allah Allah?sorarım.acaba ona dr mu önermiş.

mubarek ezanda hamileler hayırlısı ile kavuşun,bu yola başvurmuş olanlar hayırla gerçekleşir inşallah dileğiniz.

Allahım herkesin gönlüne göre versin AMİN

alabamacım;sana niye alta beğendim beğenmedim koymamışlar ?bak. ben beğendim son yazını.

testlere devamm.herkese selam..:126:

zarp hocam çok güzel dondurma ikonu çıkmış.bu size:131:

herkese iyi haftalar.
yaklaşık bir saattir yazılanları okumaya çalışıyorum.nedense haftasonu kaç kez girmeye çalıştım hata verdi.bende genel sorun var sandım.ama anladım ki yokmuş:))

limonkabuğu, benim doktorumda süleyman tosun'du.onca olumsuz tedaviden sonra beni mucizeme kavuşturdu.

deniz, ben doğum fotoğrafçısını ayarladım.geçen hafta 2 kişiyle görüştüm.bir tanesini çok beğendim.ama fiyatlar uçuk ya.o gün özel ya.işin içine bir de bebek girince iyice uçmuşlar.ben sünnet olayını hemen düşünüyorum.daha doğrusu birkaç ay içinde hallederiz diyorum.sonraya kalmasın çıksın aradan.

cans, demek bayramda izmir'e geleceksin.evet güzel olabilir buluşmak.niyetimiz çeşme yada kuşadasına gitmek.mesajlaşırız burada olursam isterim tanışmak.

alabama, ben yaklaşık 2 haftadır geceleri onlarca kez uyanıyorum.benim ufaklık da çok oynuyor artık birkaç gündür.iyice hareketlendi.günde 3-4 litre su içtiğimden tuvaletten de çıkamıyorum:))

Son düzenleme:
altınyunus sorması ayıp kaç liraya anlaştın. ben de o arkadaşa bi ücret vermek istiyorum yani bizimkini çekecek olan arkadaşa ama ne vermek gerek bilemedim. sen söylersen fikir olsun. geceleri kaç defa kalktığıımı saymaya kalktım ama ucu kaçtı sayamadım. demek sende bendensin. bende çok su içiyorum bide sütümü yatmadan içmeye alıştırdım wcden çıkamıyorum bana derlerdi de ben de yok be ben zaten çok sık çıkarım derdim nerdeeee.neyse benim iki haftam kaldı. senin daha da artacak söylemedi deme. ama kafa aşağıda olunca son iki hafta karın aşağı iniyor sonra bu sıkıntı azalıyor diye okumuştum. benim aşağıda olmadğı için son güne kadar çekcez heralde.

mavio hoşgeldin arkadaşım.dilerim sende meleğine kavuşursun.ben de kızlara deli oluyordum ama oğlum olacak.inan hepsi seviliyor.ama sonradan bir kızım olursa hayır demem:))

alabama ben 600 tl ye anlaştım.ama doğum öncesi hamile çekimi de olursa 100 lt daha ekleniyor.ben pek istemedim bunu ama belki doğuma yakın isterim.açık havada ve stüdyoda çekiliyor.ya da evinde.fiyatlar 350 tl den başlıyor.ben ekstra resimler istedim ve bunların cd lerini istedim.beğendiğimi büyütürüm ya da isteyen yakınlarıma veririm diye.ama başka bir fotoğrafçı sadece doğduğu güne 800 tl, eğer hamile çekimi istenirse 400 tl ona, doğumdan 2 tafta sonra da evde istersen 300 tl de ona olmak üzere toplam 500 tl istedi.adı da hikaye fotoğrafçısı.

istanbul da "şengül pallı" var bu ünlülerin fotoğrafçısı.bir de bildiğim "mehtap us terzi" var.ben yıllardır bunları incelerim.ve de en büyük hayalimdi.bu yüzden hemen hepsini biliyorum:))deniz bu isimleri senin için yazdım.

alabama, arkadaşına 200-300 arası verebilirsin.ama makina bizden demişsin.o kadar bile fazla olabilir.

altınyunus ben de onu soracaktım ne kadara anlaştın? ben internetten 2 kişi buldum. 200-250 resimlik bir cd artı kapı posteri 400 lira artı seçilen 50 resimlik bir albüm olursa 500-520 lira. daha uygununu internetten bulamadım. sonra anlaştığın ismi ister buradan ister özelden yazar mısın bakayım benim baktıklarımdan mı. bir de anlaşırsam gün vermek zor olacak. benim dr doğumdan 2-3 gün önce kesin tarihi vereceğinden.

alabama acaba benim oğlan döndü ve aşağı inmeye başladı da o nedenle tuvalete gitmelerim mi azaldı? baştan beri en az 3-5 kez gidiyordum. hele ayağımın kırık olduğu 4 hafta kalk tekerlekli sandalyeye gec gecede 4-5 kez git gel canıma okuyordu. şu an genelde 2 kez ender olarak 3 kez kalkıyorum. anlamadım? aman 2 hafta daha beklesin de :97:

herada baharnaz limonkabuğu inşallah sizler de bu haftalara geleceksiniz. endişelenmeyin korkacak birşey yok. benim için 20-30 hafta arası daha zordu valla. değişiyor demek herkese göre. inşallah hepimiz sağlıkla kucağımıza alalım.

bu arada cumartesi günü oğlumun cicileri alındı.hep gözlerim doldu.15 sene bu anı bekledim ben.nereye gitsem kendim gibisini de bulurum hep.mağazada bizle ilgilenen kızında çocuğu olmuyormuş(kıyamam benden doktor ismi istedi.tüp bebek çok pahalı yapamam diyor.allah herkesin yardımcısı olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…