- 3 Temmuz 2009
- 8.583
- 3.546
- 723
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Gülbahar geçmiş olsun. Ben de okuyup düşünüp kafaya takıyorum ama bu yol doğru bir yol değil. Sen de takma, moralini bozma şimdi. Aslında bu sorunların ortaya çıkması bir şans. Bilmeden yaşasan ne gibi sağlık sorunların çıkardı birdenbire, bir düşün!Merhabalar arkadaslar,
Buralar'da yagmur bu gun dindi ve fazla gunesli olmasada en azindan islak degil ...bikmistim bu firtinalardan, yagmurlardan, mayisdan beri bir bahce keyfi yapamadik!
Umarim sizler iyisiniz ve moraliniz yerinde ve herseye umit ile bakiyorsunuzdur.
Alkan artik tatil geldi ( tam tatil olmasada....ama en azindan kendine daha cok zaman ayira bilirsin), ve tirtilina konusursun, onu nasil sen ve esinin dort gozle beklediginizi soylersin:)
Kampa , gecmis olsun canim, insallah bundan sonra hersey yoluna girer ve tedavine en kisa zamanda baslarsin.Benim bir arkadasimda su an Turkiye rahim yapisikligini actirdi, 4 gun balon takildi ve hersey yolunda, 2 ay ostrojen alacakmis cunku onu burada Ameliyat etmislerdi ama evvel zaman turu ameliyat ve rahimin icin butun berbat etmisler, arkadasim 10 aydir adet felan oluyordu, bende git Turkiyeye birde orada kontrol olursun demistim....
Mai'cim insallah senin kontrol ve daha sonra OPU'nun cok guzel gecer...guzel guzel embriolarin olusur
Toana, son hizla devam canim, kendini fazla yorma ve ilaclara devam....az kaldi guzellerimiz yakinda gelecek.
Denizgeldi sende hep boyle tatli tatli ugras canim
Berna, Lee umarim sizlerde iyisinizdir .
Wannabemum ve Alarahan...insallah kinizde en kisa zamanda anne olursunuz.
Evicim sana 'da Allahim guc kuvvet versin ve hamileligin sonuna ersin...bebisine kavus
Ve kusura bakmayin isimlerini yazmadigim arkadaslarim. tedavinin basinda veya sonunda olanlari bol bol sanslar diliyorum hep dua ediyorum.
Arkadaslar bu gun bizim genetik teslerimiz geldi
Esimin ve benim karyotiplerimiz normal cikdi, sukurler olsun!
Ama bende Protein C rezistansi var ve MTHFR C677T heterozigot musum...moralim biraz bozuk, yenice bir amerikan sitesinde bazi bilgiler buldum. Burada bilgiler veriyorlar ve bu tur anomalilere iki cesit oneride bulunuyorlar:- Folik acid zehir gibi geliyormus, veya cok yuksek dozda folik asit alinmasi gerekiyormus birde hem bebek aspirini hemde heparin( omur boyu) alinmasi gerektigini soyluyorlar. Folik asit alindiginda bebe tutunursa bifida spinal olusuyormus yani bel kemiginde delikler.
Bu MTHFR C677T heterozigot olan kisilerde belirti olarak cok yorgunluk, bas agrilari, kemik sorunlari agrilari oluyormus. tiroid sorunlari, ve fibromialji gibi hastaliklar.
Birde bu mutasyondan dolayi embriolar tutunmuyormus ve tutunsa bile dusuk oluyormus!
Bu mutasyonu olanlar butun ailedeki kisilerinde yaptirmasini oneriyor.....cunku insanlari oyle etkiliyormuski insanlar depresyondayim diye dusunuyorlarmis ama aslinda hep bu MTFR mutasyondan dolayi boyle imis.....
Bunlari okuyuncak hem rahatladim cunku bundan dolayi tuttunmuyormus embriolarimiz diye dusunduma ama yine cook moralim bozuldu....cok zor ve tehlikeli gibi geliyor, omur boyu heparin, aspirin cunku bunlar kemik eritme ozeligi var ve insanin sihhati yavas yavas elinden gidiyor, her 3/4 ay kemizlerinin scani yapilip dansitesi olculmesi gerekiyor...anladim simdi neden bu son tedavimden sonra benim kemiklerim, eklemleri cok kotu oldugunu, ve halen cekiyorum;(
bunlar benim arastiripda bulduklarim, sonuclari Yucel beye gonderecegim o nasil bir aciklama verecek ve nasil bir yol cizecek...zaten su an tedavi felan soz konusu degil hem madden, hem manevi acidan.
Boyle kizlar, bu konularda bilgileri var ise paylassin lutfen.
Kendinize iyi bakin,
Sevgiyle ve saglikla kalin, bebek dolu gunlere!![]()
Merhabalar ben iki aylık ikizlere hamileydim ikinci tüp bebek denemem sonucunda iki hafta önce kanmalar sonucunda bebklerimi kaybettim bu benim dördüncü kürtajım hep knamalar oluyor ve bebkelrin kalp atışı duruyor bu tedavim öncesinde histeroskopi yaptırmıştım perde varmış rahimde o alındı şimdide rahim çok damarlıymış bebkler geliştikçe kantıyormuş böyle bir şey başına gelen var mı
Merhabalar ben iki aylık ikizlere hamileydim ikinci tüp bebek denemem sonucunda iki hafta önce kanmalar sonucunda bebklerimi kaybettim bu benim dördüncü kürtajım hep knamalar oluyor ve bebkelrin kalp atışı duruyor bu tedavim öncesinde histeroskopi yaptırmıştım perde varmış rahimde o alındı şimdide rahim çok damarlıymış bebkler geliştikçe kantıyormuş böyle bir şey başına gelen var mı
Arkadaşlarım merhaba. Haberlerim var :) Gülümsememe bakmayın, çok ağrım var valla. Histeroskopi yaptırdım: Rahimde yapışıklık varmış, ya daha önceki kürtajlardan ya da yapısal olabilirmiş. Bir de rahim şeklinde bir takım kavislermi varmiş ne... Hem yapışıklığı hem de o kavisleri kesip açtılar, rahme bir şekil verdiler. Semra hanım da Funda hanım da süperlerdi. Bir şey bulunması ve tedaviye yönelik işlem yapılmasına çok seviniyorum. Semra hanım bunun, tutunmama sebebi olarak önemli bir sorun olduğunu söyledi. buydu. Tabi 42 yaşındasın, biz rahmi hazırlıyoruz, şimdi yumurta sorunlarına bakacağız dedi. Olsun, rahim hazır olsun da...
Kafamı bozan işte bu: Bunu şimdiye kadar hiç kimse akıl edip de araştırmamıştı. 2010'da başladım ben tedavilere, hepsi en iyi doktorlar. her basarısızlıktan sonra, sordum, şimdi ne yapalım, neyi araştıralım, cevap hep aynı: yaşınız ve yumurta kaliteniz sebebiyle... gelin bir daha deneyelim. Ikiden fazla da denemeyin. Bu cevabın üstüne, hoop ben doktor değiştirdim. Bu 5. doktorum ve kendimi çok iyi hissettim.
Yalnız içeride bir kateter ve balon bıraktılar, tekrar yapışmasın diye, Çarşambaya kadar bacağımdan bir şey sallanıyorGezme hayallerim suya düştüüü.
Herkese sevgiler
selam gülbahar....selam 38in gülleri
yazını ilgiyle okudum.çünkü bende heterozigot taşıyıcıyım.faktör 5 leiden mutasyonu benimkisi....kanda pıhtılaşma.
dediğin belirtilerden haberim yoktu.teşekkürler bilgi için.yıllar öncesinde tüp bebek denemelerimden sonraları ayak kemiğklerimde yapısal bozukluk oluştu.bunu sonradan anladım zira farkında değildim.şimdi senden okuyunca doğrulanmış oldu.sanırım tüpbebek ilaçları da tetikliyor.bu kemklerdeki yapısal bozuklukları.
ayrıca bende ataklar gelişiyordu.kısa süreli yarım görme ,görüntünün gidip gelmesive tarifimümkün olmayan müthiş bir baş ağrısı...baş ağrısı bile denemez.normalde hiç başım ağrımaz.zaten öğrendimki bunlar atak mış.30lu yaşlardan sonra belirti gösterirmiş.
memorialde son kez denemye karar verdiğmde ve tedAVİYE BAŞLAMAK ÜZEREYKEN denemem sonlandırıldı.ilaçlarım yazılmıuştı.son anda kesildi.zira deneme öncesinde yeni bir atak geçirmiştim.beni hemen hematolojiye yönlendirdiler.6 ay boyunca sürekli kan verdim.1 gün 2 gün 3 gün 5 gün 7 gün ara ile...koimadin kullanımı ile.(kan sulandırıcı)ilaçlar tahlil sonuçlarına göreeksiltildi çoğaltıldı.mr istendi 2 kez.şimdi sadece koraspirin 100 kullanıyorum.ömür boyu..tüp denemeyi bıraktım.şimdi yaklaşık 2 yaşlarında evlat edindiğim bir kızım var.çok mutluyuz karıkoca .ve elbet yavrum...
evliliğimin ilk yıllarında spontan bir gebeliğimolmuştu.düşükle sonuçlandı.zaten dediğin gibi.tabii bana dr ların da dediği gibi bizler kolay kolay hamile kalamazmışız.kalsaymışız bile düşükle sonuçlanabilirmiş.bebekte gelişim geriliği,annenin bebeğin hayati risklerinin olduğu söylenmişti bana.(bende ataklar olduğu içinbir de mr da beyinde bir pıhtıya rastlandığı için benim riskler fazla idi...beyin felci olma,kalp krizi geçirme,kör olma gibi....ben de bilgilerimi paylaştım bu vesileyle.....
hakkımızda hayırlısı....
koraspirin ile hayatıma devam ettiğimden beri hiçbir atağım olmadı..hiçbir başağrısı da.kemik bozukluğuna sebep olduğunu bilmiyordum.aspirinin de kemik erimesine yol açtığını.bu ikincisi bana pek inandırıcı gelmedi.yakında aile hekimime soracağım...
belki inanası değil ama bir gece aniden sağ bileğim kendilğinde yamulmuştu.ne oluyor diye ben şoka girmiştim.sonrasında yine kendiliğinden düzelmişti.o ara koumadin kullanıyordum....:26:
tuha, geçmiş olsun inşallah bir daha yaşamazsın. 3 gebelik kaybı da ben yaşadım ama rahim ile ilgili bir sebep söylenmedi. Soruna cevap veremeyeceğim ama benim pıhtılaşma sorunum var. Dr. rahimde ince bir damarın bile tıkanması düşüğe nedendir demişti. Pıhtılaşma testlerin yapıldı mı?
canım allah sana kızına eşine uzun ve mutlu bir yaşam versin) canım kızından bahsederken onu içinden kalbinin bir köşesinde yüreğinin en derin en güzel yerinde büyütüp dünyaya getirmişsin gibisin
) allah sizlere bağışlasın yavrunuzu.bizde tedavi oluyoruz ama aynı zamanda kurumdaki gelecek yavrumuzuda heyecanla bekliyoruz.artık biran önce gelsede hayırlısıyla onu koklasam sevsem tüm sevgimizi ona versek..
gülbahar canım sebep bulunsada tedavi ona göre yapılsa diyoruz bazan.böyle birşey çıkıncada üzülüyoruz dolayısıyla.inşaallah dr.un iyi bir tedaviyle bu sorununu çözecektir canım.sende bebeğine kavuşursun.
alkan bencede kendine dikkat et.rapor alabiliyorsan al ve dinlen evde.yada en azından kendini yoracak şelerden uzak dur..
ve diğer 38in gülleri hamile olan tedaviye başlayan sonuç bekleyen tüm güzellikler allah gönlünüze göre versin.kucağınız bebeğinizle dolsun....
bu arada bende dün dr.umla tekrar görüştüm.tahlillerim iyi sadece yumurta rezervimde azalma var.temmuz da tedavime start veriyorum.inşaallah bu son olur ve bebeğimi kucağıma alırım.bu aradada ablası veya abiside aramıza katılır)
selam 38 in gülleri
selam lee.....canım çok teşekkürler...aynenn bende senini söylediğin gibi hissediyorum.sana da yavrun en kısa zamanda gelsin ...daha fazla bekletmeden...abi yada abla...bir an önce gelsin...gelsin bir gör...daha önce neredeydin sen diye seveceksin...bütün tüp steslerini unutturacak sana..neyse....hayırla gelsin yavrucun..ne çok yazarım ben bu konularda ama zilli her an kalktı kalkacak..bu arada birgün günaydın 38in gülleri diye hitap ettiğini yazdığını görünce gülümsemiştim...eski beni görmüştüm sanki orda...bütün güllerin tomurcuklanması dileği ile...sevgiyle kal anne...