38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

benim doktorum vermişti.ihtiyaç görse verirdi heralde.unutacak değil ya :)

Son düzenleme:

Öncelikle geçmiş olsun arkadaşım.Ben topiğin eskilerindenim.Eskiler beni iyi bilir.Uzun zamanır yazmıyorum ama sizleri hep takip ediyorum.Özellikle de seni.Çünkü seninle aynı şehirde yaşıyoruz.Hamile kaldığında çok sevinmiştim ve kendim için de çok umutlanmıştım ama bugün hikayeni okuynunca üzüldüm ama sen mutlaka başaracaksın canım çünkü çok azimlisin.
Kısaca sana kendi hikayemden bahsedeyim.Bende de mthfr heterozigot çıktı ama benim kendi çabalarımla tamamen kendi imkanlarımla bu testleri yaptırdım.İlk hamileliğimde kalp atışlarını alamayınca 8 haftalık kürtaj oldum.Kürtajdan sonra hemen hamile kalırsın dediler ama tam 2 yıl sonra hamile kaldım.Bu kez dr'um bebe aspirini kullanalım dedi.6 haftalıktı daha kalp atışını aldık ve ben bebe aspirinine devam ettim.Yıl 2001'di.O zamanlar daha bu heparin iğneleri yoktu.Neyse oğlum 2002 yılında doğdu.Ben doğumdan 2 yıl sonra çok sıkı korunurken hamile kalmıştım ama doğurmayı hiç düşünmüyordum.sonra uzmanlar oğlumun gelişimi için doğumamı söyleyince hamileliğin devamına karar verdik ama 7 haftalık kontrole gittiğimizde kalp atışını alamamıştık.Dr bu kez aspirini atlamıştı benim de hiç aklıma gelmemişti.Yine kürtaj oldum tabi.Bu kürtajdan tam 3,5 yıl sonra hamile kaldım ve o bebeği çok istemiştik.Bu kez Tekirdağ'daydık.Buradaki iyi dr2lardan birine gittik.Tüm hikayemizi anlattık.5haftalıktı bebeğimiz minik bir kese görmüştük.Dr hiç birşey vermemişti.ne koraspin ne folbiol.Rahimde bir kanama bölgesi görmüştü.Bir hafta sonra kontrole çağırdı.Bu kez de yolk sac'ı gördük ama daha kalbi atmıyordu daha erken demişti ama yolk sac'ı görünce herşey yolunda boş kese değil demişti.Bir hafta sonra gittiğimizde bebeğinizin gelişmesi durmuş dedi.Ben zaten anlamıştım eşime bu bebek de gitti demiştim.tabi yine bir kürtaj.Dr o kadar rahatki.Bu kadar düşük normal değil pgt'li tüp bebek deneyelim size diyor.Ben tabi o zamanlar bukünkü bildiklerimin yarısının çeyreğini bilmiyorum.2009 yılında pgt'li tüp bebek deniyoruz.Sonuç kimyasal.Ondan sonra 2.tüp bebeği 3 tane blast embriyo konuyor ve o da kimyasal oluyor.Bundan sonra kadınlar kulubünü ve bu topiği keşfediyorum.Buradaki hikayeleri okudukça ben de pıhtılaşma problemi olabileceği kanaatine vardım.Ve bu tahlillerimi kendi imkanlarımla yaptırdım.ve mthfr heterozigot çıktı tabiki ama bizim bebekler hep çöpe gitti bu arada.Sözü çok uzattım kusura bakma iş ortamında kafamı tam toparlayamıyorum.
Sana tavsiyem aspirini sakın bırakma.Hatta şimdi Heparin iğneleri var bebe aspirininden daha etkili.Keseyi gördükten sonra heparine geçmen gerekiyor.Sen zaten çok azimlisin mutlaka başaracaksın ben seni takipteyim.senin de bana soracağın varsa özelden de sorabilrisin ben bu konuda çok araştırdım gerçi sonuç yok ama sen kolay hamile kalabiliyorsun.İstersen görüşebiliriz de.İnşallah bu hamileliğinde kürtaja gerek kalmaz.Çünlü her kürtaj rahime zarar verebilir ihtimal dahilinde demek istiyorum.

Teşekkür ederim canım.
İnşallah cevap alabilrim..

MERHABA,

İnşallah hayırlı sonuçlar alırsın.. Ben tam 6 kez denedim. ama nasıl bir kaos ortamında denedim. Rabbim kimseye o ortamları vermesin.
Eşim kterapi alıyordu, onun dinlenme haftasında ben tüp bebek tedavisi yaptırıyordum. Sonra o hastaneye yattığında onun için o halim ile koşturuyordum... Zor bir sınavdı.. İkizlerim tuttu, şirkette işlerde yoğundu. Önce hastanede eşimin yanındaydım, sonra işde mesaideydim. Gece bir kanam ile kaybettim. allaha sığındım. Ağladım çok içime attım. Ama eşim ve kendim için ayağa kalktım. Sonra bir denemede yatıyım bari dedim. Yok tutmadı valla, 12 gün yattım olmadı..
sonra son denemede cem demirel %25 şans tanıdı. Bizim hep dondurulmuş spermler ile yapıldığı için tutmama imkanı yüksek dedi. Yine masai yine koşturmaca. Hatta 5.gün idrar testinde çift çizgi çıktı. 7. gün yaptım yokdu. Eskisini saklamıştım. Hayalmi gördüm dedim. Yok baktım orda çift çizgi vardı.. ama şimdi yoktu. Yine tutmadı dedim. Bıraktım ilaçları. Zaten hafifde kan geldi. 11. akşam karın ağrısından doktora gittim. Test yaptı. Hiç merak etmedim. sabah öğrendim, hamilesiniz dedi. Ne sevinç nede çığlık belirtisi gösteremedim. resmen katılaşmıştım.. Hamilelik ilerledi down sendromu tehlilesi var dediler. doktorlar test yaptır dediler. yok dedim yaptırmadım. Her an düşecek diye doya doya hamileliğin tadını çıkaramadım Şükür şu an 22 aylık yaramaz mı yaramaz bir kzım var.
Diyeceğim takılmayın, olacağı varsa inanın oluyor.

Şu ana kadar çok şey okudum ama benim psikolojimde kimseyi okumadım. allah korusun hangi kadın kocasını kaybetme noktasında
6 tüp bebek tedavisi yapar. Psikolojim alt üst olmuştu. karşımda acı çeken bir adam vardı. Ama adama ümitlendirip, tedavisinin devamını alabilmesi için 3 aşılama+6 tüp bebek yapan bir kadın...

Sabır gösterin lütfen. Yok ayağa kalmadım yok şunu yemedim.. yada yedim. Yemin ederim onun geleceği saat değilse , naparsanız
boş.
allah güzel haberler almanı nasip etsin..

Canım ağlayarak okudum yazdıklarını...
Allah seni,eşini ve yavrunu birbirinize bağışlasın,bir daha acı göstermesin bitanem...
Cem Demirel hangi tüp bebek merkezinde,hangi ilde?
Sen kaç yaşındasın canım?
Bir de sizde sorun neydi bilgi verebilir misin?
Yazdıklarını okuyunca hiç vazgeçmeden devam etmeye karar verdim.
Gerçi yaşım 41 ve Fulya Bahçeci Tüp bebek merkezinde 2.denenem..Yaşım en fazla 1 sene daha izin verir herhalde...
Bu arada umarım eşin iyidir bitanem...

Pardon yaşım 42 ,yakında 43 olacağım...

Teşekkür ederim iyi dileklerin için.. Evet çok zor günlerdi, önce allahın izni ile sonra eşimin azmi ve arkadaşlarımızın desteği ile 2009 nisan'da tedavi bitti.2010 da prenses doğdu. Ben 2000 yılında 24 yaşında evlendim. Çocuk istemedim. Tam 2007 de karar verdik. 6 ay bekledik. Kist olmuştu. Doktora 2008 ocakda gittim kistin tedavisi için.. O hafta eşimde hastalanınca teşhis koydular.. Sonra çocuk yok diyince hemen 2 farklı merkezde spermleri dondurduk. Ve resmen süreç başladı. eşim 3 ameliyat ve kterapinin an ağırını alıyordu. Bende tek başıma bazen onunla bütün tüp bebek merkezleri dolaştım. 3 aşılama ferti center + 2 tüp yeditepe (1 tuttu ve ikizdi)+ 1 deneme jinemed(dış gebelik) + 3 tüp acıbadem (en sonunda olan tuttu)..

Cem bey benim tedaviden kısa bir süre sonra ataşehir memoriala geçtii... Süper bir doktor. Benim gözüm sadece onu tuttu. eşime olursa burda olacak dedim. Ve yılmadan tam 3 denemeyi orda yaptık.

Bu arada 1975 doğumluyı-um. Kısmet olursa bir tane daha deneyeceğiz.

İnşallah rabbimde bebeklerini kısa sürede sana kavuşturur.

Cevabın için çok teşekkür ederim,ama Avrupa yakasında olduğumdan , Ataşehir'e gelmem mümkün değil...
Bahçeci de iyi ,ama bu 2.si de tutmazsa ve dondurulmuşum da kalmazsa belki okmeydanı Memorial'da Semra KAHRAMAN'ı çok övüyorlar gidebilirim.Çünkü ben neredeyse 43 yaşımdayım...gerçi bizim sebebi belirsiz intertifilite,ve evlendiğimde hamile kaldım,oğlumu benim sağlık problemim yüzünden aldılar ve bi daha olması normal yolla...yaşım dolayısıyla memorial seçilmiş spermi koyuyormuş immi yoluyla ve 2'nin üstünde embriyo koyuyormuş başarı oranın artsın diye,o yüzden belki ---ki inşallah 2.de bebeğime ,yavruma kavuşurum------3.denememi memoriak okmeydanında yapabilirim...

su10 a
çok etkilendim canım ya bende başka türlü mücadele ediyorum.inan hiç ümidimi kaybetmedim.daha önce 3 transfer yyaptırdık olmadı.bir kaz daha yaptık bir emriyo oluştu o emriyo o hastandeoldu dört deneme.sonra dr değiştirdim.burdada dr emriyo biriktirip pgt yapalım dedi.burdada iki deneme yaptım 5 emriyomuz oldu toplamda çok şükür.3 ü birinci kalite 2 si ikinci kalite bakalım üçüncüden ne çıkacak.dilerim rabbimden uğraş veren herrrrr kadın bebeğine kavuşsun.

GUNAYDIN KIZLAR..hepinize hayirli cumalar olsun rabbim..Evlat icin, emek veren arkadaslarimin emeklerini bos etmesin kucaklari dolsun insAllahh..hamile olan arkadaslarimin icindede benim rabbim kolay dogumlar versin sag selim bebeklerini ,bebeklerimizi kucaklamamizi anali babali nasip etsin ALLAHIM insAllahh..anne olan arkadaslariminda yavrularini bagislasin insallahh..ALLAHIM gonlunuzden gonlumuzden ne geciyorsa onu versin su cuma gunler yuzu suyu hurmetine INSALLLAHHHH..AMMMIINN..

canım benımde doktorum cem demırel..:) benımde pek sansım yok hatta bahcecı klınıgınde sen anne falan olmazsın gıt ugrasma dıye neredeyse kovmaktan beter etmıslerdı. sonrasında bır yumurta ama olumsuz sonuc sımdı cem bey ıle 2 deneme bakalım ne olacak cok seker bır doktor bana rahat ol yeter dedı dun transfer yapıldı bugun ısyerındeyım.. benım ıcınde zor bır donem kayınvalıdem kemoya baslayacak ve burada yasamıyor ankarada yasıyor bız ıstanbulda yasıyoruz baska cocugu yok nasıl olacak nasıl yapıcaz hc bılmıyorum.. onunda yanında olmamız lazım durumu cok ıyı degıl doktorlara gore .. yanı karmakarısık duygular var huzun sevınc umut..vs vs umarım mubarek gunlerde bu bebegı allahım verır en azından yuzumuz guler...

sevgıler

kanbarcım alkancımla görüştüm günde 1 tane 100mg dedi.inşaAllah sana şifa olur bebeklerin tutunur canım hayırlı haberlerini bekliyorum.bak hülyanın mesajını da oku hak vereceksin.

kanbarcım alkancımla görüştüm günde 1 tane 100mg dedi.inşaAllah sana şifa olur bebeklerin tutunur canım hayırlı haberlerini bekliyorum.bak hülyanın mesajını da oku hak vereceksin.

çok teşekkürler canım.Hülya'nın yazısını da okudum coraspin 100 mg alınıyor.bir de heparinden bahsedilmiş,o nasıl bir ilaç,eczanelerde reçetesiz alınabiliyor mu hangisi daha etkili?

Çocuk için uğraş vermek çok ama çok zor bir sınav. yeğenime doktorlar erkeklik hormonu salgılıyorsun mümkün değil çocuk sahibi olman dedi.. Ben 15 yaşındaydım o evlendiğinde. Şimdi 36-37 oldum. Ve kız kahroldu hep. Kardeşleri de durmadan üst üste doğurdu. Kuma geldi üstüne. Eşinin sevgilisinden doğan çocuğu evlatlık aldı. Çocuk ona anne dediğinde oturup ağlıyordu. Ve mucize oldu 44-45 yaşında anne oldu. Şimdi 3 aylık evladı var.. Mucizelere ve doğru zamana inanıyorum.

Az önce öğlen yemeğinde ike 3 tane genç kız çocuklar kucağında dolaşıyorlar. Zaten çocukları sokaklarda büyüttüler. Dedimki yazık gerçekten yazık niye bu çocukları süründürüyorsunuz. Hava sıcak. Çocuklar terlemiş. Nerden baksan kzıların yaşı 19-22 arası..

arada şirketten arkadaşlar ile onların ihtiyaçlarını karşılarız. ama o da bir yere kadar..

Diyeceğim biz o kadar mücadele ediyoruz, onlar daha evlenir evlenmez çocuk sahibi olmuşlar. içim gidiyor o çocukları görünce.. hepimizin imtihanı farklı. Umudunu yitirme, sahip olduklarımıza ve sağlığımıza duacı olalım. İnan eşim ve tüp bebek tedavilerinden dolayı okadar kredi çekti ki.. Ama napalım sağlık olsun öderim diyorum. Bazı insanlar var havlu satarak para biriktirip, tüp bebek yaptırmaya gidiyorlar.. Onlara bile daha farklı üzülüyorum.

İnşallah sende kısa sürede bebeğine kavuşursun...

güller....herkese selam.....

daha önce yazmıştım ama o gün kk nın azizliği oldu sanırım...bir günlük tüm yazılar yok oldu....kısmet....

herkese çok selam olsun...tedavidekileirn olacakların işleir yolunda gitsin inşallah...Allahım herksin gönlünün muradını versin.amin...çok çabuk yazıyorum ..kısaca..

alkan...yazmıştım...tekrar geçmiş olsun...önce üzüldüm.ama spontan hamile kalmana da çokkk sevindim...naçizane fikrim...bir süre doğal dene...sevgiler hocam...yazılarınızı arıyorum...

su 10...selam...inşallah ikinciş bebeğin seni yormadan gelir...aslında yazmak istediğim o kadar çok şey var kiii...sadece...seni sarıyorum...

nisa.....nasıl gidiyor...son durum ne.....inşallah sen de mutlu sona yaklaşıyorsun....

cans hocam....iyimisiniz....bibili?

herlese çok sevgiler....tatlı kızımdan öpücükler....

Son düzenleme:

canım inşallah tutar...
benim de Bahçeci Fulya'da 2.denemem olacak.
Sana nasıl böyle derler..
Senin umut muydu?Fulya mı?Hangi doktor böyle konuştu senle?
Neden böyle konuşmuş olabilir?

alkan merhaba canım hamile olduğunu yazdığın ilk günden beri seni takip ediyorum zaten başından beri hep bu topiğin akıllı başlı, ama biraz delidolu, esprili, tatlı önder ruhlu herhalde eğitimci olmanın verdiği bir durum olsa gerek, kadınlarından olduğun için seni hep çok sevdim anlattıklarından kendime çok benzettim ve çok yakın buldum yazdığın hikaye aynı benim hikayeme benziyordu umarım sonu benzemez dedim yürek çarpıntısı ile seni takip ettim sesinin bi anda kesilmesi de beni acaba diye endişelendirdi inan ama yine de kondurmak istemedim açıkçası, aynı yaş aynı ilk heyecan aynı ilk hamilelik sadece başlangıç biraz farklı 41 yaşında evlilik haziran 2008, ekim 2009 a kadar tık yok doktora gidip tüpe başlama tavsiyeleri ve senle aynı yer Amerikan Hastanesi derken düşünelim bakalım ve bingo 29 ekim 2009 yaş 42 hiçkimse inanmadı test yaptım 2.çizgi silik diyorum kız arakadaşlar vardır ya herdem hayatında olan benimkiler çok eski taaa üniversiteden o gün onlarla buluşmuştum inanmadılar bi atensi ile gidip test yaptırdık elimi tuttu yanımda , çünkü ben evlendiğimden beri onları bayıyorum bu ay olmadı v.s neden tüp yapmadın dersen eşim çok hevesli değil doğal yolla olursa olur olmazsa bakarız acelemiz yok diyo zira çok genç gösteriyorum o benim yumurtalarımı ne bilecek o nasıl olsa olur diyo sürekli neyse uzatmıyim ne sevinç etrafımda herkes duydu görmemişiz ya o yaşa kadar cümle aleme ilan ettik, ve ben o zamana kadar hayatımda kalbi duran bebek vakası bilmiyorum hamile kalınır ve doğurulur benim penceremden görünen oydu ama maalesef bebeğim 12.12.2010 sessiz sedasız gitti.Hep bunu sen yaşama istedim bu döngü kırsılsın dedim, beni senden daha fazla anlayacak insan az bulursun inan ve hala çalışmaya devam sonra bu 3 yıl içinde 3 tane daha ama oraları uzun ara ara yazıyorum topiğe çalışınca çok fazla giremiyorum ama hep okuyorum sizleri, ben ümidimi yitirmedim ve şimdi bulduğum doktora da çok güveniyorum bakalım neler olacak biz bu kadar istersek herşey olacak işyerindeyim çok yazacak şey var ama sonra devam ederiz bunlar oluyo işte maalesef geçmiş olsun tüm kalbimle...

aynen öyle canım bunu ancak yaşayan bilir.bir yılda kaç kere denenebilir?benim aralıktan buyana bu 4. olacak.evet ilk için işlem ücreti verdim daha transfer olamdığı için diğerleri için sadece ilaç ve dr takip ücreti veriyorum ama onlar 4 bini geçiyor.kurban olduğum rabbim şu anda kim tedavideyse inşaAllah son olur bebekleri tutunup gelir.ben taaaa ergenlikten beri biliyordum.çok ama çok şükür deneyeck bir yolum var ya oda olmasaydı.ben elimden geleni yapacağım gerisi rabbimin takdiri.umudumu yitirmiyorum.ama ne yalan söylim yoruldum.ama bırakmakta istemiyorum.hep bu denemeleri yapma hayyeli kurdum.inşaAllah kimseninki sonuçsuz kalmasın benimde.mucizeler bizim için.

canım mesaj kutun dolu olduğundan,sana özele yazdığım mesajlar gelmiyor,boşaltır mısın mesaj kutunu bitanem?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…