canim bana transferden sonra progestan tablet verdiler vag kullandim..bence igne ile hapin pek bir farki yok..fragmin suan benim oldugum igne onu iyi yapmislar baslatmakla..evet karnin moraracak:)igneni kendin yapabilirsin:)yok ignenin üstünde progesterone 25 mg yazıyor. ampullerin dıs kutusu yok. sabah 2 ampul akşam 2 ampul oluyorum.ne bileyim acaba iğne daha mı etkili? bana bunu verdiler hastaneden. ben de sormadım hapı olmaz mı diye. ama ilaç yağlı bir ilaçmış yapanlar öyle diyor iki kalçamda simdiden mor ve dokunamıyorsun bile. sonuca kadar 10 gün daha var. sorsam mı acaba doktora? bir de aksam göbekten fragmin 5000 iu verdiler ki bu da morartıyor ve yakıyor. tam ben toplamadan sonra iğnelerden kurtuldum derken meğer yeni başlıyormuşklava: kafamçokkarıştı
ronicim elbette soyleyeceksin sende bir doktorsun..ben eczaciyken doktorlarin atladigi pek cok konuyu yakaliyorumki senin bize verdigin fikirler cok onemli..benim tedirginligim okadar cok erken dogum riskini tetikleyen sey varki bende birde bununla teteiklemek istemem..ama risk cikarsa elbet yaptiracagim..benim merak ettigim eger taramalar olumlu cikarsa yinede yaptirmak gereklimi?Kizlar bir hekim olarak size amniyosentez hakkinda nacizane fikirlerimi soyleyeyim. eger risk varsa yani ikili ya da uclu tarama testlerinde bir problem varsa bence yaptirmak lazim. Allah korusun hepimiz yastan dolayi kromozom anomalili bebek en basta da Down sendromlu bebek dogurma riskine sahibiz cunku 35 yasindan sonra artiyor bu risk.
Amniyosenteze gelince 16. haftadan sonra yapilir hele de emin ellerde yapilirsa dusuk riski sadece % 0,5 yani 1000 de 5. Bu da asla buyuk bir risk degil. Ama yine de siz bilirsiniz.
Bu topic de olabildigince tibbi bilgi vermekten kaciniyorum cunku sizi olumsuz etkiler ya da kustahlik yapiyor gibi olmamak icin. Ama size dayanamayip soyledim iste.
eger ben hamile kalmis olsam ve yolunda gitmeyen bir sey olsa hic dusunmeden yaptiridim.
Gunaydin Sevgili Moneta,
Ankaranin havasini ben hic sevmezdim.Sansa bak ki Isvicrenin havasi oradan katbe kat soguk ve yagisli:1no2:
Ankaralilar genelde cok severler sehirlerini.Hos herkes kendi sehrini sever mutlaka da..Bende hep derdim deniz olmayan bir sehirde yasamak nasil mumkun olur....Hani canin cay icmek istediginde,en sevdigin arkadasinla bogaza karsi biryerde oturup yanina da sigara yakamazsan hayatin ne anlami olurdu.Allah bana "bak iste iste soyle olur"dedi ve beni hem denizi olmayan hem insani ve havasi buz gibi olan bir ulkeye yolladi.:roflol:
kaydirigubbakcemile3canimmm bende seni opuyorum..ne bileyim hani bizim formumuzunda bir listesi olsun dedimbenneyaptımkivalla parmakla sayılıyoruz hala,,,,,,neresine ne liste yapıcaz ki canım,,,hepimiz birbirimizi biliyoruz ,,,kim hamile kim tedavide,,kim bekliyor,,,hayırlısıyla biraz fazlalaşalım yaparız annelerin güseliiiiiiiii hamişlerin şekeriiiiia.s.öptüm seni
kaydirigubbakcemile3canimmm bende seni opuyorum..ne bileyim hani bizim formumuzunda bir listesi olsun dedimbenneyaptımki
ya kizlar bu heparin ignesi baslibasina karmasatabii canım ne olur ne olmaz deyip kafadan basıyorlar ilacı ne o test mest uğraşacaklar boşuna zaman kaybı delikafaduldendelikafadulden:roflol:
bir de şunu ekleyeceğim nasıl olsa burada kimse kimseyi kolay kolay dava edemiyor çünkü etse 3 kuruş alıyor avucunu yalıyor. nüfus desen fazlası var biraz azalsa ne olacak:smiley-cool:. o bakımdan hastaneler de fazlasıyla cesaretli her konuda aynı zamanda da umursamaz :sm_confused:
canim tabiki hepinize surekli dua ediyorum..hamilelik oncesi ayri zor bir surec sonrasi ayri zor emin ol:)tabiki cok guzel bir duygu ama inan bunu doktora gidip us da bebegi gordugum gun ve sonraki gun hissediyorum sonra yine tedirginliklerim basliyor..ah ah o dedigin gun bir gelse:)canım iyi olmaya çalışıyorum son adetimi bekliyorum iğnelere başlıcam mayısın ilk haftası olurum. artık siz hamişler bizlerede dua edersiniz.canım senin günlerin nasıl geçiyo.yazdıklarını okuyorum lütfen araştırmayı bırak hamileliğin tadını çıkar birde bakacaksınki doğuma gidiyorsun boşu boşuna endişelendiğini anlıyacaksın her zamanmı hamilemi kalıyoruz tadını çıkarmaya bak canım
merhaba canim:)bende iki tane var zaten ne ararsan var masallah:)benim sansim rahim disinda olmasi ben en bastan beri hic takmadim cunku hamile kaldigimda buyudu kurtajla minicik kaldi..tabi simdi hamilelikle birde lekelenmeler yuzunden yukske doz progestan aldigim icin cok buyudu miyomda basli basina erken dogum riski sebeplerindemis..ama doktorlar da cok takmiyor bende dusunmemeye calisiyorum..doktorunun dedigi dogru miyomun bir zarari yok hic korkma..okadar cok tanidigim miyomla bebek sahibi olduki...insallah sende en kisa surede hamile kalirsin:)Merhaba, demek sende de miyom var, bende bir tek bendemi miyom var diye üzülüyordum. miyomun rahimde mi? nerede? bende bu yüzden çok korkuyorum. henüz hamile kalamadım, ama ne sorun yaşatacak bana diye çok korkuyorum. 2 yıl önce sezeryan ameliyatı gibi ameliyat yapıp 4 tane miyom aldılar. Fakat yine aynı yerden nüksetti. Üstelik Önceden rahimde yoktu. Birkaç ay önce rahimde de bir miyom oluştu bende. Bunu kafama çok takıyorum. Doktor hamilelikte çok zararı olmayacak diyor ama bunu söylerken güven vermiyor bana... inanki senden duyacaklarım çok önemli.
Sevgiler
aaa monicim bende denizi merak ediyorum senin haberin vardir kalp atislarini gordumu?bu hafta doktora gidecekti?topiğimiz bir coşsun ondan sonra yaparuk,,,,,,,,şimdi hepimiz birbirimizin ne durumda olduğunu biliyoruz,,,,,,canım sen kendine dikkat et,,,iyi bak,,,,,bizim deniz karayurt hanım o kadar tembihlediğimiz halde ÜŞÜTMÜŞ hatun,,,,valla alırım hepinizi ayağımın altına:mymeka:kızdırmayın ülem beni valla tepelerim burdaki bütün şiş göbekleriklava:elli kez söyledik bak bir daha söylüyorum GIDANIZA DİKKAT EDİN----ÜŞÜTMEYİN---CAN TAŞIYORSUNUZ BARİ ONA ZARAR VERMEMEK İÇİN DİKKATLİ OLUN YA:mymeka::mymeka:valla hamiş mamiş demiycem dalcam hepinize,,,,dilaaaaa şunlara kız yaaa sende
merhaba canim:)bende iki tane var zaten ne ararsan var masallah:)benim sansim rahim disinda olmasi ben en bastan beri hic takmadim cunku hamile kaldigimda buyudu kurtajla minicik kaldi..tabi simdi hamilelikle birde lekelenmeler yuzunden yukske doz progestan aldigim icin cok buyudu miyomda basli basina erken dogum riski sebeplerindemis..ama doktorlar da cok takmiyor bende dusunmemeye calisiyorum..doktorunun dedigi dogru miyomun bir zarari yok hic korkma..okadar cok tanidigim miyomla bebek sahibi olduki...insallah sende en kisa surede hamile kalirsin:)
aaa monicim bende denizi merak ediyorum senin haberin vardir kalp atislarini gordumu?bu hafta doktora gidecekti?
canım ilk önce hoşgeldin aramıza,,,,,,,bir tarafın bekle diyor ama HAYAT ve HORMONLAR beklemiyor,,,,,,bence hiç ara verme,,,maddi durumunu bilemem ama ara vermen ve kendini dinlemen hayatında yapacağın en büyük aptallık olur,,kusura bakma bu kadar açık konuştuğum için,,,,ilk denemede zaten fazla önem vermiyor doktorlar,,nerde yaptırmıştın????sevgilerHerkese merhaba,
Uzun zamandır sitedeki forumları okuyorum, özellikle tüp bebekle ilgili olanları. 38 yaşındayım 4,5 aylık evliyim ve başarısız bir tüp bebek denemem var. Evlendikten hemen sonra bir kaç aydır devam eden bir adet düzensizliğim olduğu için doktora gittim. FSH değerim 37 civarında olduğu için doktor "menopoza giriyorsun, bebek istiyorsanız acele edin tüp bebek yaptırın" dedi. Tüp bebeğe başlamadan önce FSH değerim 17 e düştü. Tek yumurta elde edildi ve döllendi ama sonuç negatif. Şimdi de ben daha yeni evliyim biraz bekleyeyim diyor bir tarafım, ama bir yanda da yaşım geçiyor yumurtalar bitecek zaten bu FSH değeri ile hamile kalmak mucize diyorum. Tüp bebek tedavisine başlamadan önce bu işin bu kadar zahmetli olabileceğini düşünmemiştim. Bir de sonuç negatif olunca ... Gerçekten çok uzun yıllardan beri uğraşan insanlara Allah sabır versin. Herkesin bebişlerine sağlıkla kavuşmasını diliyorum.
:roflol:e ben her zaman söylerim DİLDEN GEÇEN ELE GELİR diye,,,,,,,ama ben gerçekten ankarayı seviyorum,,,,,,,,91-92 yıllarında ben marmariste dükkan işlettim,,,,,ki başında devamlı da durmadım ama en yoğun döneminde 4 ay ordaydım inanırmısın 20 gün sonra sıkıldım,,denize girmemeye başladım,,denizin karşısında akşamları kadehimi alıp oturmak en büyük zevkimdi onuda yapmamaya başladım,,,,,yani işin özü belli bir zaman sonra sıkıyor,,,,,,,,,
ankaraya döndüğümde toprağını öpüp:teytey:gurbaannn oliymmmm memleketime eee diye türkü bilenem tutturdum:roflol:
Herkese merhaba,
Uzun zamandır sitedeki forumları okuyorum, özellikle tüp bebekle ilgili olanları. 38 yaşındayım 4,5 aylık evliyim ve başarısız bir tüp bebek denemem var. Evlendikten hemen sonra bir kaç aydır devam eden bir adet düzensizliğim olduğu için doktora gittim. FSH değerim 37 civarında olduğu için doktor "menopoza giriyorsun, bebek istiyorsanız acele edin tüp bebek yaptırın" dedi. Tüp bebeğe başlamadan önce FSH değerim 17 e düştü. Tek yumurta elde edildi ve döllendi ama sonuç negatif. Şimdi de ben daha yeni evliyim biraz bekleyeyim diyor bir tarafım, ama bir yanda da yaşım geçiyor yumurtalar bitecek zaten bu FSH değeri ile hamile kalmak mucize diyorum. Tüp bebek tedavisine başlamadan önce bu işin bu kadar zahmetli olabileceğini düşünmemiştim. Bir de sonuç negatif olunca ... Gerçekten çok uzun yıllardan beri uğraşan insanlara Allah sabır versin. Herkesin bebişlerine sağlıkla kavuşmasını diliyorum.
bak benim tup bebek merkezinde 21. gun ostrojen bant verilmisti ve o ay spontan hamile kalmana engel olmuyordu hatta doktorum belkide tupe gerek kalmz demisti..hakikaten sizin merkezde dogum kontrol ilaci vererek o ayki sansinida yok ediyorlar bencede bu cok can sikicibu ilacin ne gibi pozitif etkisi oluyorki?bunu ileri yastan dolayimi veriyorlar yoksa rutin protokollerimi bu?eger yaslailgiliyse bence ostrojen alsan cok daha iyi..bak bir arkadasim asilamaya yaptirdi 2 tane kisti vardi bir yumurtaliginda digerinde 3 yumurta olustu ve suan ikizlerine hamile:)canim insallah bugunku hormon sonuclarin iyi cikar hemen bize yaz olurmu merakla bekliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?