38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

Ay ne guzel ya bebegini usg de gormek
ee tabii sevmezler rahatlari bozulur
ronicim aksam sana cevap yazdim ama laptobun sarji bittikardesim seneler once amerikadan getirmisti burada sarj aleti yok ve ne yazikki temas etmiyor nekadar denediysemde olmadisana uzun uzun yazmistim oysa ..simdi babaminkinden yaziyorum..evet us gormek harika bir duygu zaten hamileligin en guzel ani o..eger onu gormesem cogu seye katlanmam imkansiz olurdu ..us gordugumde sanki benim karnima degilde baska bir yere bakiyor gibi oluyorum..inanamiyorum..bu kucuk canli nasil mucadele ediyor buyumeye calisiyor ve ben streslerimle onu uzuyorum belkide bu stres is stresi kizlar(isterdimki ev hanimi olayim tum enerjimi bebegime vereyim..benimle hamile bazi tanidiklarim var her us da once resim cektirip sonra us goruntulerini cd leri falan alip album hazirliyorlarmis..ben daha hic boyle seyler yapamadim neyse o saglikli olsunda...insallah allah bu formdaki her kese bu duyguyu yasatsin..beni ornek alin..2 senedir yasamadigim kalmadi emin olun

Defnecim,

Benim sonuclarim gelecek 7-14 gun arasi belli olacak.ama ben istanbulda olacam o tarihlerde ..amniyosentezi yapan dr.sonucun %98 iyi cikacak dedi ama bakalim..bebegime bisey olmasin da...amniyosentez sonrasi cok dikkatli olman lazim ilk 3 gun ve devami 2 hafta dr bana butun aktiviteleri yasakladi....Allah senin icin en hayirli olacak karari vermende yardimci olsun arkadasim!

arkadaşlar merhaba... ben de 39un içindeyim... gerçi daha doldurmadım.. 38im yani bu durumda::))
ilk evliliğimi 20lerin başında yaptım.. o dönemler hem evlilik iyi gitmiyordu ve hem de ben kendimi hazır hissetmiyordum anneliğe.. bir de hem okuyup hem çalışıyordum falan.. neyse hesabım zaten 30 yaş gibi anne olmaktı... ve bu nedenle de birkaç kez gebe kaldım ama kürtüj oldum maalesef.. bu arada gebeliklerimin hepsi korunurken oldu... yani o konuda hesapsız ve sorumluluk dışı hareket etmediğimi belirtmek isterim.. spiralle hamile kalmışlığım var yani daha ne diyelim... işte ben de korunurken bile hamile kalmış birisi olarak kendimi acayip fertile (doğurgan) sanıyordum...
27 yaşımda ilk eşimden boşandım.. 37 yaşımda yine evlendim... ikinci eşimin iş ve tayin durumları yüzünden bebek konusunu biraz daha erteleyerek 1 yıla yakın korunduk... ama artık eşime yaşımı hatırlatarak bu konuyu gündeme almamızı istedim.. hani daha önce korunurken bile hamile kalmışım ya.. ben kendimi korunmayı bırakır bırakmaz hamile kalacağım zannediyorum.. bu arada eşimin de ilk evliliğinden bir çocuğu var.. yani onda fiziki bir problem yok bende yok.. veee biz 1 senedir uğraşıyoruz bebek için arkadaşlar.. doğurganlığıma o kadar güveniyorum ki morardım tabii... bu arada 3 kere yumurta takibi ve çatlakma iğnesi ve 1 kere de aşılama denendi... yok yok :1no2: bu ay ikinci aşılama denenecek.. bu cumartesi muhtemelen transfer var.. bu akşam öğreneceğim gününü... ama bana hiiiçç olacakmış gibi gelmiyor... ben bu gidişle tüp bebek deneyimini de yaşarım.. tabii sonuç olumlu olsun da.. ama hayat enteresan... benim özetim tam istemezsin olur istersin olmaz durumu.....
işte böyle arkadaşlar.. biraz uzun uzun yazdım ama... bir de tabii geri sayım durumlarında olduğumuz için yaş olarak extra strese giriyorum elimde değil...... aklıma sürekli füsun demirel ve benzeri örnekleri getirmeye çalışıyorum.... bir de kafana takma, taktıkça olmaz diyorlar.. beynime nasıl hükmedeceğimi de bilemiyorum.. bunu becermek çok zor...
işyerindeki performansıma da olumsuz şekilde yansıyor evde eşimle ilişkime de..
Allah hepimizin gönlüne göre ve hayırlısını versin.. ne diyim başka :Saruboceq:

inşallah canım bu gün moralim bozuk 2 yumoş döllenmiş bakalım hayırlısı :çok üzgünüm:
canim bu ne demek?yani digerleri dollenmemismi?yoksa bosmu cikmis ?bak simdi ben hep ne dusunurdum biliyormusun ilk tup bebek ilacsiz dogal tek yumurta ile yapilmis..dogal hamileliklerdede tek yumurta ile hamile kaliniyor..zaten cok yumurtan olsa en fazla 3 tane nakil edecekler..yani 2 tane olmasi gayet olumlu:)insallah tutacak canim:))

aktivite derken neleri mesela?yani evde hep yat uzanmi dedi?peki ilac verdimi yardimci olmasi icin?biz esimle yaptirmamak fikrindeyiz amasimdi lab gorustum ikili test sonuclariniz yasiniza gore cok iyi dedi ama dedigin gibi son sozu doktor soyleyecek

hoşgeldin. inşallah tüpe gerek kalmadan aşılaman tutar. ben 42 yaşındaydım 39 olmak için neler vermezdim o yaşta benim kendiliğinden oluyordu :çok üzgünüm: bak bana göre 3 senen daha var önünde ki bence bu kadar beklemen de gerekmez olacaktır. sadece anına rastgelmemişinizdir zamanı vardır daha. peki hormonların nasıl? fsh lh e2 falan iyiyse daha panik yapacak bir durum yok demektira.s

merhaba..aramiza hosgeldin..sana cook benzer tecrubeler yasadim..bende ayni duygular icindeydim ve 1.5 sene evlnedigim ilk ay hamile kaldim yani dogurganligimi dogru tahmin etmisim diye dusundum ama 8 hafta sonra olayin bununla bitmedigini hamile kalmanin degil saglikla devam etmenin onemli oldugunu anladim..ve 2 aysonra gittigim doktor beni yasimdan dolayi muthis bir endisenin stresin icine sokana kadarda hamile kalmanin bukadar zor oldugunu bilmiyordum...onceleri kaybimin sebeplerini arastirdim durdum hani hemen hamile kalacagim ya bari onlem alayim diye gerci 6 ay sonra yine kaldim ama yine sagliksizdi ...sonunda olay tup bebege kadar uzandiama inaniyorumki evet zaman kaybetmemek gerekiyor fakat bir yandanda yas stresine ve olmayacak hissine kapilirsak dogal yoldan hamile kalma sansimiz hatta yumurta sayimiz kalitemiz fsh miz bile etkileniyor(iki arada dengeyi bulmak inanmak ve sabretmek gerek..sansin bol olsun:)

Selam arkadaşlar
ben genelde sizlerin yazdıklarını okumakla zaman geçiriyordum ama artık aktif olmaya karar verdim sizlerin deneyimlerinden faydalanmak ve yaşadıklarımı sizlerle paylaşmak istedim :1hug:

Evet arkadaşım, haklısın. İnsan kendine bir türlü konduramıyor. Ben de senelerce korundum, geçen sene çocuk sahibi olmaya karar verdim. 3 ovülasyon takibi yapıldı. Negatif sonuçlanmasını hiç ama hiç umursamadım. Neticede hiçbir sorunum yoktu; her an ne zaman istesem çocuğum olabilirdi. Ancak herşey insanlar için diye gayet geyik bulduğum lafa inanıyorum artık. HEp başkalarının başına gelmezmiş. Bu da böyle birşey işte. Kafaya takmama meselesini ben de çözebilmiş değilim; bu noktaya geldikten sonra insan bunu düşünmeden geçirebildiği anlara şükreder hale geliyor. Neticede (ben de 40'ımın içindeyim, senin hesapla 39) çok geç olmadan aydığım için hem kendimi tebrik ediyorum hem de Allah'a şükür. İş içten geçmeden kolları sıvadığım için gurur duyuyorum kendimle. Yıllarca hiç çocuk istemedim; hayallerini çocuklarla süsleyen kadınlardan olmadım. Demek ki benim buna hazır olmam bugünlereymiş. Evet, benim de işyeri performansım düştü, işlerimi hep son gün yapar oldum ama o da düzelecektir. Umut etmek yolun yarısı, kalanını da hallederiz bir şekilde.

Selam arkadaşlar
ben genelde sizlerin yazdıklarını okumakla zaman geçiriyordum ama artık aktif olmaya karar verdim sizlerin deneyimlerinden faydalanmak ve yaşadıklarımı sizlerle paylaşmak istedim :1hug:

Hoşgeldin arkadaşım,

Ben de aylarca sadece seyrettim ama şimdi çenem düştü. Hepimizin amacı sıkıntısı ortak, bundan ala paylaşım bulamazsın. Tekrar hoşgeldin

son 1 yıl içinde 3 kez tüp bebek tedavisi gördüm ama olmadı
1.ve 2.denemelerde döllenme olmadı o yüzden transfer yapılamdı doktoruma göre yumurta kalitesiz olduğundan eşimde herhangi bir sorun yok.........
3.sünde transfer yapıldı ama sadece 1 tane yumurta döllendiği için oda tutunamadı ve düştü yani hayal kırıklığı ve hüsran kötü bir deneyim oldu benim için çok üzüldüm:çok üzgünüm:
şimdi yumurta kalitesini artıran ilaçlar alıyorum DHEA 25 kullanıyorum
yeşil çay mutlaka için antioxidant etkisi var birde antioxidant hap alıyorum bakalım faydası olacakmı?
4.denemeye hazırlanıyorum arkadaşlar tavsiye edeceğiniz bir şey varsa deneyeyim delikafadulden

Olumsuz tecrübeleri bir şekilde geride bırakmaya mecburuz. Burada incir kürü uygulayan arkadaşlar vardı. Site içinde bir sürü kür tarifi de görebilirsin. Ben de incir kürüne başladım ama yeni gitmeye başladığım beslenme uzmanı test sonuçlarını görene kadar ne iç ne de içme diyebilirim diyince ben de ara verdim. Yumurta kalitesini arttırıcı ve hamile kalmayı kolaylaştırıcı bir etkisi olduğu söyleniyor. Doktoruna danış derim.

hoşgeldin. yumurta kalitesini arttırıcı ne ilaçlar alıyorsun? ben seven seas pulse içiyorum, elevit ve folik acit devam. günde 3 kere civanperçemi hayıt tohumu ve 2 kere de adaçayına başladım. adaçayı ve civanperçemi yumurtlama gününe kadar içiliyor. sabah akşam bal-polen-arsütü ile 1 tatlıkaşığı çörekotunu karıştırıyorum. cumartesi rahim filmi çektireceğim. halen kanallarım açıksa incire de başlarım. artık ona üşenmiştim de! hepsine yeni başladım.15 gün önce ilk mikro dememeden negatif alınca. bir de spor yürüyüş çok faydalıymış

evet incir kürünü denedim ben ama çabuk sıkılıyorum ben ya 1 hafta yaptım sonra bıraktım ama ben doktor değiştirmeyide düşünüyorum şimdi 5 aydır gitmiyorum doktora küstüm biraz sanırım
bide vücüdumu dinlendirmek istedim 1 yılda 3 kez hormon yüklendi vücüduma
keşke olumlu olsaydı değerdi bütün bunlara :ecrin_bebek:

hoşbulduk
civanperçemi ve hayıt yumurta kalitesinden çok sayısını artırmak için hayıt FSH ı düşüren bir bitki yumurtlamayı arttırıyor diye biliyorum
yalnız adaçayını tavsiye etmiyor dokturum bol bol yeşil çay diğerlerini bende uyguluyorum arkadaşım

adaçayını neden uygun bulmuyor ki? içmeyeyim mi yani? :1shok: sen hangi doktora gidiyordun? başka kullandığın vitamin vs varmı?

aktivite derken neleri mesela?yani evde hep yat uzanmi dedi?peki ilac verdimi yardimci olmasi icin?biz esimle yaptirmamak fikrindeyiz amasimdi lab gorustum ikili test sonuclariniz yasiniza gore cok iyi dedi ama dedigin gibi son sozu doktor soyleyecek

Yoo yat uzan demedi sadece relax ol dedi,spor ve kosturmacali isler,agir kaldirmak v.s. yasak dedi.Bol bol dinlen,ani hareketlerde bulunma hareketlerin yavas yavas olsun dedi.Bende uymaya calistim esim dedi ki sanki dokuz aylik hamile gibi yuruyorsun:) ama istesende rahat hareket edemiyorsun o korku ile...

Hoşbulduk arkadaşlar.. Sıcak ve anlamlı mesajlarınız için teşekkür ederim....
Fsh dahil her türlü hormon testim vb yapıldı... O anlamda bir problem yok.. Her ay fazla fazla yumurtam oluşuyormuş ve büyümeleri de normalmiş.... Doktor "mekanizman süper çalışıyor çatlamayan yumurta kiste bile dönüşmüyor nasıl olmuyor anlamıyorum" diyor.. bu laflar beni sevindireceğine daha da sinirlendiriyor.... İnanın "şu şu nedenlerle hamile kalamıyorsun" diye teşhis meşhis koyulsa bu kadar kafayı takmam ... ortada hiçbir reel sebep olmaması (yaş faktörü dışında tabii) daha sinir bozucu... üstelik zavalı eşim de gayet ince bir hareket yapıp "ya ben de baba olalı 10 seneyi geçti belki bu süre içinde benim de spermlerimde bi bozulma vb olmuş olabilir" deyip gitti spermiografi yaptırttı... o da gayet normal... ankaradaki doktorumla konuşuyorum... "senin bir poroblemin yok zamana bırak ve başka şeylerle ilgilenip kafanı dağıt biraz" diyor.... bundan 8 - 10 yaş genç olsam lafını dinleyip zamana bırakırım.. ama bu yaşta daha genç yaşta bile gebe kalma ortalamasının %25 olduğunu düşündüğümde zamana bırakmak çok riskli geliyor....
reklamlarda bebek bile görünce gözlerim doluyor.. bir de bu alınan hormonlar falan sanırım bizi daha ajitatif yapıyor...
bu arada incir, hayıt eşime keçiboynuzu ne varsa denedik.. doktorum "boşuna bunları yutup durma umutlanıp canını da sıkma senin yumurta gelişimi problemin yok" dedi... yani incir ve hayıt ve diğer ürünler adet düzenleme, üreme hormonlarını düzene sokma ve yumurta gelişimi için kullanılıyormuş

Son düzenleme:
östrojonik etkisi fazla olan bir çay o yüzden kullanılmaması gereken fazla tüketilmesi zararlı olduğunu doktorum belirtti buradan isim verebilimiyormuyuz acaba bilemedim
ayrıca senin belittiğin gibi aslan pençesi civan perçemi ve hayıt kullanıyorum canım
işyerimde demleyip içiyorum bakalım inşallah faydalarını göreceğiz
yeşil çayı ihmal etme yalnız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…