ronicim aksam sana cevap yazdim ama laptobun sarji bittiAy ne guzel ya bebegini usg de gormek
ee tabii sevmezler rahatlari bozulur
haklisin ben suan okadar kararsizimkidusuk riskim iki turlu var hist ve onceki kanama gecmisimden dolayi doktorum en bastan beri amniosentez yanlisi..ama sonuclarim iyi ..bizde kararsizim artik herseyde oldugu gibi allaha dua edicem bana yol gostersin..sonuclarin ne zaman cikiyor peki?insalalh guzel sonuclar alirsin..cektigin stresede deger canim:)
canim bu ne demek?yani digerleri dollenmemismi?yoksa bosmu cikmis ?bak simdi ben hep ne dusunurdum biliyormusun ilk tup bebek ilacsiz dogal tek yumurta ile yapilmis..dogal hamileliklerdede tek yumurta ile hamile kaliniyor..zaten cok yumurtan olsa en fazla 3 tane nakil edecekler..yani 2 tane olmasi gayet olumlu:)insallah tutacak canim:))inşallah canım bu gün moralim bozuk 2 yumoş döllenmiş bakalım hayırlısı :çok üzgünüm:
aktivite derken neleri mesela?yani evde hep yat uzanmi dedi?peki ilac verdimi yardimci olmasi icin?biz esimle yaptirmamak fikrindeyiz amaDefnecim,
Benim sonuclarim gelecek 7-14 gun arasi belli olacak.ama ben istanbulda olacam o tarihlerde ..amniyosentezi yapan dr.sonucun %98 iyi cikacak dedi ama bakalim..bebegime bisey olmasin da...amniyosentez sonrasi cok dikkatli olman lazim ilk 3 gun ve devami 2 hafta dr bana butun aktiviteleri yasakladi....Allah senin icin en hayirli olacak karari vermende yardimci olsun arkadasim!
arkadaşlar merhaba... ben de 39un içindeyim... gerçi daha doldurmadım.. 38im yani bu durumda::))
ilk evliliğimi 20lerin başında yaptım.. o dönemler hem evlilik iyi gitmiyordu ve hem de ben kendimi hazır hissetmiyordum anneliğe.. bir de hem okuyup hem çalışıyordum falan.. neyse hesabım zaten 30 yaş gibi anne olmaktı... ve bu nedenle de birkaç kez gebe kaldım ama kürtüj oldum maalesef.. bu arada gebeliklerimin hepsi korunurken oldu... yani o konuda hesapsız ve sorumluluk dışı hareket etmediğimi belirtmek isterim.. spiralle hamile kalmışlığım var yani daha ne diyelim... işte ben de korunurken bile hamile kalmış birisi olarak kendimi acayip fertile (doğurgan) sanıyordum...
27 yaşımda ilk eşimden boşandım.. 37 yaşımda yine evlendim... ikinci eşimin iş ve tayin durumları yüzünden bebek konusunu biraz daha erteleyerek 1 yıla yakın korunduk... ama artık eşime yaşımı hatırlatarak bu konuyu gündeme almamızı istedim.. hani daha önce korunurken bile hamile kalmışım ya.. ben kendimi korunmayı bırakır bırakmaz hamile kalacağım zannediyorum.. bu arada eşimin de ilk evliliğinden bir çocuğu var.. yani onda fiziki bir problem yok bende yok.. veee biz 1 senedir uğraşıyoruz bebek için arkadaşlar.. doğurganlığıma o kadar güveniyorum ki morardım tabii... bu arada 3 kere yumurta takibi ve çatlakma iğnesi ve 1 kere de aşılama denendi... yok yok :1no2: bu ay ikinci aşılama denenecek.. bu cumartesi muhtemelen transfer var.. bu akşam öğreneceğim gününü... ama bana hiiiçç olacakmış gibi gelmiyor... ben bu gidişle tüp bebek deneyimini de yaşarım.. tabii sonuç olumlu olsun da.. ama hayat enteresan... benim özetim tam istemezsin olur istersin olmaz durumu.....
işte böyle arkadaşlar.. biraz uzun uzun yazdım ama... bir de tabii geri sayım durumlarında olduğumuz için yaş olarak extra strese giriyorum elimde değil...... aklıma sürekli füsun demirel ve benzeri örnekleri getirmeye çalışıyorum.... bir de kafana takma, taktıkça olmaz diyorlar.. beynime nasıl hükmedeceğimi de bilemiyorum.. bunu becermek çok zor...
işyerindeki performansıma da olumsuz şekilde yansıyor evde eşimle ilişkime de..
Allah hepimizin gönlüne göre ve hayırlısını versin.. ne diyim başka :Saruboceq:
merhaba..aramiza hosgeldin..sana cook benzer tecrubeler yasadim..bende ayni duygular icindeydim ve 1.5 sene evlnedigim ilk ay hamile kaldim yani dogurganligimi dogru tahmin etmisim diye dusundum ama 8 hafta sonra olayin bununla bitmedigini hamile kalmanin degil saglikla devam etmenin onemli oldugunu anladim..ve 2 aysonra gittigim doktor beni yasimdan dolayi muthis bir endisenin stresin icine sokana kadarda hamile kalmanin bukadar zor oldugunu bilmiyordum...onceleri kaybimin sebeplerini arastirdim durdum hani hemen hamile kalacagim ya bari onlem alayim diye gerci 6 ay sonra yine kaldim ama yine sagliksizdi ...sonunda olay tup bebege kadar uzandiarkadaşlar merhaba... ben de 39un içindeyim... gerçi daha doldurmadım.. 38im yani bu durumda::))
ilk evliliğimi 20lerin başında yaptım.. o dönemler hem evlilik iyi gitmiyordu ve hem de ben kendimi hazır hissetmiyordum anneliğe.. bir de hem okuyup hem çalışıyordum falan.. neyse hesabım zaten 30 yaş gibi anne olmaktı... ve bu nedenle de birkaç kez gebe kaldım ama kürtüj oldum maalesef.. bu arada gebeliklerimin hepsi korunurken oldu... yani o konuda hesapsız ve sorumluluk dışı hareket etmediğimi belirtmek isterim.. spiralle hamile kalmışlığım var yani daha ne diyelim... işte ben de korunurken bile hamile kalmış birisi olarak kendimi acayip fertile (doğurgan) sanıyordum...
27 yaşımda ilk eşimden boşandım.. 37 yaşımda yine evlendim... ikinci eşimin iş ve tayin durumları yüzünden bebek konusunu biraz daha erteleyerek 1 yıla yakın korunduk... ama artık eşime yaşımı hatırlatarak bu konuyu gündeme almamızı istedim.. hani daha önce korunurken bile hamile kalmışım ya.. ben kendimi korunmayı bırakır bırakmaz hamile kalacağım zannediyorum.. bu arada eşimin de ilk evliliğinden bir çocuğu var.. yani onda fiziki bir problem yok bende yok.. veee biz 1 senedir uğraşıyoruz bebek için arkadaşlar.. doğurganlığıma o kadar güveniyorum ki morardım tabii... bu arada 3 kere yumurta takibi ve çatlakma iğnesi ve 1 kere de aşılama denendi... yok yok :1no2: bu ay ikinci aşılama denenecek.. bu cumartesi muhtemelen transfer var.. bu akşam öğreneceğim gününü... ama bana hiiiçç olacakmış gibi gelmiyor... ben bu gidişle tüp bebek deneyimini de yaşarım.. tabii sonuç olumlu olsun da.. ama hayat enteresan... benim özetim tam istemezsin olur istersin olmaz durumu.....
işte böyle arkadaşlar.. biraz uzun uzun yazdım ama... bir de tabii geri sayım durumlarında olduğumuz için yaş olarak extra strese giriyorum elimde değil...... aklıma sürekli füsun demirel ve benzeri örnekleri getirmeye çalışıyorum.... bir de kafana takma, taktıkça olmaz diyorlar.. beynime nasıl hükmedeceğimi de bilemiyorum.. bunu becermek çok zor...
arkadaşlar merhaba... ben de 39un içindeyim... gerçi daha doldurmadım.. 38im yani bu durumda::))
Selam arkadaşlar
ben genelde sizlerin yazdıklarını okumakla zaman geçiriyordum ama artık aktif olmaya karar verdim sizlerin deneyimlerinden faydalanmak ve yaşadıklarımı sizlerle paylaşmak istedim :1hug:
son 1 yıl içinde 3 kez tüp bebek tedavisi gördüm ama olmadı
1.ve 2.denemelerde döllenme olmadı o yüzden transfer yapılamdı doktoruma göre yumurta kalitesiz olduğundan eşimde herhangi bir sorun yok.........
3.sünde transfer yapıldı ama sadece 1 tane yumurta döllendiği için oda tutunamadı ve düştü yani hayal kırıklığı ve hüsran kötü bir deneyim oldu benim için çok üzüldüm:çok üzgünüm:
şimdi yumurta kalitesini artıran ilaçlar alıyorum DHEA 25 kullanıyorum
yeşil çay mutlaka için antioxidant etkisi var birde antioxidant hap alıyorum bakalım faydası olacakmı?
4.denemeye hazırlanıyorum arkadaşlar tavsiye edeceğiniz bir şey varsa deneyeyim delikafadulden
son 1 yıl içinde 3 kez tüp bebek tedavisi gördüm ama olmadı
1.ve 2.denemelerde döllenme olmadı o yüzden transfer yapılamdı doktoruma göre yumurta kalitesiz olduğundan eşimde herhangi bir sorun yok.........
3.sünde transfer yapıldı ama sadece 1 tane yumurta döllendiği için oda tutunamadı ve düştü yani hayal kırıklığı ve hüsran kötü bir deneyim oldu benim için çok üzüldüm:çok üzgünüm:
şimdi yumurta kalitesini artıran ilaçlar alıyorum DHEA 25 kullanıyorum
yeşil çay mutlaka için antioxidant etkisi var birde antioxidant hap alıyorum bakalım faydası olacakmı?
4.denemeye hazırlanıyorum arkadaşlar tavsiye edeceğiniz bir şey varsa deneyeyim delikafadulden
hoşgeldin. yumurta kalitesini arttırıcı ne ilaçlar alıyorsun? ben seven seas pulse içiyorum, elevit ve folik acit devam. günde 3 kere civanperçemi hayıt tohumu ve 2 kere de adaçayına başladım. adaçayı ve civanperçemi yumurtlama gününe kadar içiliyor. sabah akşam bal-polen-arsütü ile 1 tatlıkaşığı çörekotunu karıştırıyorum. cumartesi rahim filmi çektireceğim. halen kanallarım açıksa incire de başlarım. artık ona üşenmiştim de! hepsine yeni başladım.15 gün önce ilk mikro dememeden negatif alınca. bir de spor yürüyüş çok faydalıymış
hoşbulduk
civanperçemi ve hayıt yumurta kalitesinden çok sayısını artırmak için hayıt FSH ı düşüren bir bitki yumurtlamayı arttırıyor diye biliyorum
yalnız adaçayını tavsiye etmiyor dokturum bol bol yeşil çay diğerlerini bende uyguluyorum arkadaşım
aktivite derken neleri mesela?yani evde hep yat uzanmi dedi?peki ilac verdimi yardimci olmasi icin?biz esimle yaptirmamak fikrindeyiz amasimdi lab gorustum ikili test sonuclariniz yasiniza gore cok iyi dedi ama dedigin gibi son sozu doktor soyleyecek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?