Kızlar herkese merhaba,
DENİZ BULUT'cuğum,
Deniz'ciğim,bak değerinin azalmasını beklerken ne güzel artmış işte. Minicik yavrun annesine tutunmaya çalışmak gibi zor bir görevi yerine getirmeye çalışırken ona destek olmalısın. Dereyi görmeden paçayı sıvama hemen ne olur. Hele bir dur bakalım. İnşallah cuma günü herşey çok daha güzel olacak. Biraz rahatlamaya çalış canım.
Arkadaşlarımın da dediği gibi (Ben de bilgisayara çok girmek istemiyorum. Sandalyede uzun süre oturamıyorum.) Ama sırf sana destek olmak için topici açıyorum diğer kızlar gibi. Ama lütfen sen de başkalarının dış gebelik değerlerini kendinle kıyaslama. Bir kere en başta sen kendini özel hisset lütfen. Herada, Rüzgar Deniz, Serpil hepsi söylemiş zaten. Sen şimdiden bu kadar strese girersen hamileliğinde çok stres yaşarsın. O yüzden kendini üzme. Çünkü başaracaksın, hepimizin kalbi seninle.
Balance'cığım,
Çok sağol canım. İnşallah arka arkaya hamile kalıp keyifle yeni yıla gireceğiz. Yeni doğmuş bebeklerimiz, doğacaklarımızla inşallah 2010 çokkk ama çokkkkk güzel bir yıl olacak.Ne güzel dilekler bunlar. Neden ütopik olsun, hepimiz tek tek ne mücadeleler veriyoruz. Yılda bir gün bir araya gelmeyi mi başaramayacağız? Yeter ki isteyelim. Ben varım valla.[/
Tabi ki öyle oalacak
HERADA'cığım. Allah'tan hiçbir zaman ümit kesilmez. Bu topic bir anlamda ilk önceleri biraz umutsuz bir topicti. Yavaş yavaş herşey düzeliyor. Birbirmize destek olmak, o sinerji uzakta da olsak çok etkili. O yüzden bence de 2010 çok güzel bir yıl olacak.
Valla bu buluşmayı çok hak ediyoruz. Bir çoğumuz birbirirmizin yüzünü bile görmedi, hatta gerçek isimlerimizi bile bilmiyoruz. Ama önemli olan aramızdaki dostluk ve dayanışma.
Bu arada hayırlısıyla gidip geliver inşallah. Belki Arap ülkesi sana şans getirir, ikizlerin de yola çıkmaya karar verir. İkizlerinin de inşallah biri esmer biri sarı olur. Sütlü kahve gibi. Ne tatlı olur valla.
ah denizcim hic sorma 50 ignem kaldi yani 50 kere daha igne olacagim:)asi gibi...anne olmak boyle birsey demekki herseye boyun egmek:)karpal tunel sendromunda elin gecitigi sinir kanallari daraliyor ve baski yapmaya basladigi icin ellerde uyusma agri basliyormus tek caresi bir aski ile elimizi boyna baglamakmis:)zaten hareketlerimiz kisitli dusunsene birde onu yaparsak oh oh:)
serpilcim tam olrak bu icerigi tasiyan bir cay yok malesef ve bitkisel caylar hamilelikte tam kontrolu yoksa cok sakincali olabilir(yani seninki gibi sglik bakanligi onayli olmadigi takdirde)yesil cay melissa cayi falan allah korusun dusuge kanamaya sebep olabilir..bende dogal yoldan her sabah maydanoz yiyerek diuretik etki yaratmaya calisiyorum..ama son ayda odem olmasi artik normal..allah dayanma gucu versin:)
(
DEFNE'ciğim, iğne korkusu olan biri için, kalan 50 iğne (Daha önce vurduklarınla sayısı kaç olmuştur bilmiyorum) çok feci. Kaldı ki iğneden korkmayan biri olarak ben bile tırstım valla.
Bu arada benim bildiğim yeşil çay ve melissa hamilelikte çok iyi. Tersine maydanoz düşüğe sebep oluyor. Yanlış mı biliyorum. :1no2:
Deniz Bulut arkadaşım,
Kendi ağzınla söylüyorsun, bir çok belirti ilaçlar yüzünden diye. Canım hiçbir belirtisi olmayıp hamile olan o kadar çok kadın var ki... Bu korkularla salgıladığın bir takım hormonlarla onun tutunmasını güçleştirirsin, yapma gözünü seveyim. Yarın inşallah değerinin yükseldiğini öğreneceğiz, sonrasında da kese görüldü görülmedi endişesi, derken kalbi atıyor mu atmıyor mu korkusu, böyle böyle ikili, üçlü testlere geleceksin, onların endişesi ayrı... Yani anlayacağın bugünkü korkularını unutup diğer endişelerin peşine düşeceksin. Hamilelik çok zor gerçekten. Güçlü olmak zorundasın canım. Senin her türlü endişen ve korkun senin içinde hayata tutunmaya çalışan o miniği korkutacak. Lütfen sakin ol ve sabırla yarını bekle. Anne olmak sabır demektir, sakin olmak demektir :) Hadi arkadaşım, ne kendini ne de miniğini üzme lütfen. Herşey olacağına varır sonuçta :) Dualarımız seninle :)
He valla
RÜZGAR'cığım çok hak veriyorum sana sonuna kadar. Hele de o stresin bebeği nasıl kötü etkilediğini bilen biri olarak sana yüzde yüz katılıyorum. Gerçekten de ben kendi adıma söyleyeyim en büyük stresi ikili test ve amniyo sonucunu beklerken yaşadım.
Bu arada Rüzgar'cığım sen nasılsın nasıl oldun canım. Hiç sesin çıkmıyor.
belki biz çok rahat,sıkıntısz bir hamilelik geçireceğiz neden olmasın?benim son adetime göre şu anda 5 haftalık hamileyim,ne bir bulantı,ne başka birşey hiç birşey yok....
Maşallah
DİLKALMAN. Benim de bulantım filan hiç olmamıştı. İnşallah da hep böyle güzel geçer hamileliğin canım.
Buyuk hamile denizcim yani koca karinli olan, tabii neden olmasin yilda bir kez bebeklerimizle bulusuruz ne tatli olur ya. Ama artik benim Turkiyeye geldigim tarihlere denk getirirsiniz, bu kadar bencillik yapmaya hakkim olsun demi :)) O kadar gurbet kahri cekiyorum:kedi:
kaydirigubbakcemile5 Evet
RONİ, ütopik diye biraz o yüzden demiştim zaten. "Hadi biz buluştuk da yazık sana zor olacak taa Amerika'lardan buraya gelmek" diye. Ama haklısın tabi ki sana ve (Serpil'e) kıyak geçmemiz gerekir.
evet şu hayatta istediğim ve sahip olamadığım tek şey bir bebek sevdiğim adamdan bir bebek.... bizden bir parça. bunu neden bu kadar istiyorum bunu bilmiyorum... onu çok güzel bir dünyaya mı getireceğim.. onun yollarına güller mi sereceğim... çok mutlu mu olacak... çok sağlıklı mı olacak... kaç yıl yaşayacak.... bilmiyorum... yoksa ben kendi egomu mu tatmin edeceğim... ya da etraftaki insancıkları mı susturacağım... veya içimdeki sesi mi susturacağım.... nedir bu kadar takıntımın sebebi... bunun haketmekle bir alakası yok... kader mi matematik mi.... üzülmek istemiyorum... başa gelen çekilir elbet başına gelenler tabiiki çekiyor kimse mutsuzluk istemez... ancak kafamdaki soruları cevaplayamıyorum cevaplayamayacağım da. allah hakkımızda hayırlısı neyse onu versin pozitifler beni bulsun pozitifler sizi bulsun... umut adlı filmde çok ağladım annelik babalık çok zor dostum dostlarım.
Amin canım. Yaşadıkların tabi ki kolay değil
ALABAMA'cığım. Ama bu soruları inan ki zaman zaman hepimiz soruyoruz. Ama şu çok doğru "Her şerde bir hayır, her hayırda bir şer vardır" diye. Önemli olan hayırlı olanların çok olması. İnşallah sen de hayırlı gün geldiği anda (tabi kısa bir süre sonra) hamile kalacaksın canım.
ciddi mi çok sevindim , ben kendi kendime uydurdum " doktor ne çabuk olgunlaşıyorlar" dediği için, sanki küçük istermiş gibi geldi yoksa bir yerden okumadım..
Ay
KARAMELLL, sen de ben ve Rüzgar ekolündensin galiba.
MONİŞ olsa iyi dalga geçerdi bizimle haklı olarak. Ben de hamilelik testi için gittiğimde
tüp bebek merkezindeki doktorlar ve hemşireler "kanaman oldu mu" dediklerinde. Biraz şaşırarak "Yok" dedim. Kanamanın olmamasını tutunmama alameti sanıyordum. Üstelik bendeki salaklığa bak sen, bir süre önce Defne'nin kanamasına da üzülmüştüm üstelik. Hani insan onu hatırlar o an ve rahatlar bari. Yok ben " Demek ki kanama yoksa, bebek de yok" diye düşünmüştüm. Bana onu hatırlattın.
Büyük yumurta iyi. Ama tabi vaktinden önce çatlamaması lazım. Biliyorsundur benin transferden önce doktorlarımın en ümitli olduğu en büyük yumurtam çatlamıştı ve doktorlar diğer tırı vırı yumurtalarımla çalışmıştı. Bak sonuç pozitif. Yani demek istediğim büyük yumurta iyi ama, belli olmaz, küçüklerde kaliteli çıkıp bebeğe dönüşebiliyor. Tamamen şans. Tabi embriyolog da çok önemli tabi. Darısı inşallah sana.
MONİİŞŞŞŞ,
Haydi gel bizimle ol, oturup yıldızlardan bakalım dünyadaki neslimizeeee,
Moniş telefonda konuşunca hasterim depreşti ona göre. Çok öpüyorum seni.opuyorumnanaktan