38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

merhaba arkadaşlar.benim de sorunum endometriozis.5 sene önce endometriozis ve çikolata kisti nedeniyle laparoskopi oldum.bu nedenle tek yumurtalığım işlevsiz.diğer yumurtalıktan da anca 6 yumurta toplanıyor. yaşım 34.iki ivf denememiz oldu antalyada.ilki kimyasal gebelik.ikincisi-sonucu 1 hafta önce aldık- negatif.fakat yumurtalar ilk denememizde yani geçen sene daha iyiydi.sanırım benzer sorunlar yaşıyoruz..şu anda istanbulda bir merkez arayışındayız.bizi en iyi birbirimiz yani sorunarı benzer olanlarımız anlarız diye düşünerek sizin görüşlerinizi almak istiyorum.acaba özellikle düşük yumurta rezervi konusunda en iyi merkez hangisi olabilir?merkezlerinizi neye göre seçtiniz?yardımcı olursanız çok sevinirim.

merhaba holgeldin
yaşın 34 rezervin düşük değil ancak sol yumurtalığın işlevsiz olunca tek yumurtalıktan demekki ancak o kadar oluyor. burdaki düşük rezervde genel görüş memorial bildiğim kadarıyla.

Son düzenleme:
cevabın için teşekkürler yağmursesi.5 sene önce endometriozis nedeniyle laparoskopi olmuştum.3 tane çikolata kisti vardı sol yumurtalığımda.onları alırken yumurtalığı kurtaramadıklarını söylediler.büyük bir kısmı gitmiş yumurtalığın.bu yüzden yumurta üretmiyor.canım gerçekten dediğin gibi olabilir mi?diğer yumurtalığım daha uzun yıllar bu sayıda yumurta üretebilir mi?umarım dediğin gibidir.buradaki dr.um çok korkuttu bizi.rezerv düşüyor 1 ay sonra ne olacağını bilemeyiz demişti..

az önce bir arkadaşımla görüştüm.uzun yıllar bebek için uğraşıyorlardı.sebepsiz infertilite.yani yumurta rezerv ve kalitesi oldukça iyiymiş.1 ay önce ikizlerini doğurmuş.uzun yıllardır görüşmüyorduk.çok sevindim onun adın.ayrıca ısrarla bahçeci kliniğini önerdi.bahçeci hakkında ne dersiniz?arkadaşımla görüşmemin ardından bahçeci kliniğini aradım.sekreterler tatildeymiş.bir dr.la görüştüm.henüz 1 hafta oldu negatif sonucu alalı.fakat daha görmeden temmuzda adetin 2.günü gelin,başlarız dedi..tahlil,test dedim.daha önce2 deneme yapıldığı için ne olduğu biliniyor,tahlillerinizle gelirsiniz dedi.o zamana kadar toparlanırsınız dedi.daha öncekiler uzun protokolmüş,şimdi kısa uygularız dedi.ilginç geldi...henüz beni görmeden,değerlendirmeden???ne dersiniz?

bence öyle senin sağdan 6 yumurta gelişiyor eğer solda sağlam olsaydı 6 da ordan gelişecekti etti 12. ama sol yoksa sağa düşen altı yumurta bence iyi. rezerv azlığı değilde yumurta üretemeyen sol işi zorlaştırıyor. bence içini ferak tut. zaten yaşın da 34 .bir on senen var mücadele için ne bu panik. üstüstede tüp bana ürkütücü geliyor.dinlen biraz. şuan çikolata kistin var mı mevcut?
.
bence başlayacağın merkes herşeyi baştan alsın neden embiryonun gelişmediği konusunda bi veri oluştursun. sorun çözülmedikçe tüp yaptır dur ne değişir.

Son düzenleme:
FSH değerim geçen sene 1 küsürlerdeydi adetin 4. günü.bu denememde ise (1 ay önce test yaptırdım.)adetin3. günü.değer 9.8!bu FSH aydan aya değişiyor mu?dr.düşmesi için 1 ay bile belemedi.sınırda deyip tedaviye başladı.fakat burada okuduklarıma göre dr.lar çok yüksek değerlerde(tabii bundan kat be kat yüksek değerler) FSHnın düşmesini bekliyorlar.buna bağlı mı bilmiyorum ama bu kez Gonal f i 375 ünite kullanmak zorunda kaldım ve geçen seneki kadar yumurtam oluştu.o yumurtaların da üçü döllenebildi.geçen sene 6 yumurta toplanmış,5i döllenmişti ve 5i de 1.kaliteydi.şimdi ise 3 embriyodan sadece 1 tanesi grade2,diğerleri grade4.işte böyle...ne dersin?sence de dr.beklemeli miydi?

arkadaşım ben tüp bebek işinden anlamıyorum. ama dediğim gibi biraz dinlenmeni öneriyorum. fsh yüksek gözüküyor. doktorun haklı olabilir. benim de fsh yüksek yani 9. ve sol taraf hiç yumurta üretmiyor sağdan da üç folükül gelişiyor.
senin yumurtalığının zarar görmesi zarar vermiş aslında yaşında genç. fsh yı düşürmek için hayıt tohumu çayı ve buğday çimi önerdi arkadaşlar biz de habire içiyoruz. gerçi ben çikolata kistim büyür diye hayıtı bıraktım ama buğday çimi içiyorum. sen de buğday çimi ve hayıt iç fsh düşsün ve folükülün fazla görüldüğü bir ay denersin acele etme vucudunda dinlensin. umarım şuan başka kistin yoktur.

şu anda kistim yok.umarım da tekrarlamaz.buğday çimi dediğin buğday özü,ruşeym mi?ben onu yaklaşık 3 aydır yiyordum.sen kaç yaşındasın?endometriozis operasyonuyla ilgili de artık dr.lar kist olduğunda yumurta rezervini düşüreceği için ameliyat önermiyor.kistleriyle tüp bebek yöntemiyle hamile kalanları duydum.peki sen neden tüp bebeğe başlamadın?bir de hayıt tohumunun kistleri büyütme özelliği mi varmış?içmeyi düşünüyordum ben de...

masalcım sana vakit kaybetmemeni tavsiye ederim bu konularda tecrübeli biri olarak çideri biliyormusun bilmem orada herkes beni tanır yaşla bağlantılı olarak rezervde azalıyor yumurta rezervin ne çok iyi nede kötü lütfen iyi bir hastanede teadvine karar ver maddi durumun iyiyse başla...Birçok hastanede tedavi olmuş biri olarak benim yumurtam 1-2 tane onlarda döllenmiyor sana tavsiye edeceğim hastane anadolu yakasındaysan umut tüp bebek süleyman tosun veya ulun bey,avrupa yakasındaysan bahçesi kliniği kader arkadaşın olarak söyleyeyim hamile kalmaman için bir neden yok ve sürekli hastane ve doktor değiştirme tek yumurtalıklada hamile kalabilirsin...Başarılar diliyorum...

...................

Son düzenleme:
Arkadaşlar hepinize iyi akşamlar.Sizlere birşey sormak istiyorum.Tüp bebek yaptırdığınız hastanelerde sgk dan faydalandınız mı?Biz heyet raporu aldık,fakat hastane binbir dereden su getiriyor raporu kabul etmemk için.Zaten çocukları olmadığı maddi ve manevi olarak bir hayli yıpranmış çiftlerimizi bir de hastanelerin rant kaygısı sarsıyor.Eminim birçok çift bu yüzden çok zor durumda kalıyor.Lütfen bilinçli olalaım ve devletin bize sağladığı bu imkandan (her ne kadar hastanelerin işine gelmese de)faydalanalım.Bu konu hakkında herkesin fikirlerini bekliyorum.

teşekkürler canım.umarım yumurtalarının kalitesi artar ve bebeklerine kavuşursun.haklısın,sen de umutsuz olma.antalyadaki bir akrabamız geçen sene antalyada ilk tüp bebek denemesinde hamile kaldı ve şu anda bebeğini doğurdu.ilk tedavisi yarım kalmıştı.çünkü yumurta geliştirme evresinde var olan yumurtaları tedavinin ortasında yok oldu!dr.stresten olduğunu söylemiş.sonra tedaviye tekrar başladılar.3 yumurtası oluştu,2si döllendi.fakat bunlardan yalnızca 1 tanesi iyi kaliteydi ve hamile kaldı.hem de 12.gün çoook yüksek bir beta hcg değeriyle...aynı merkezde biz de 2 kez denedik fakat olmadı işte.demek ki biraz da şans,doğru zaman.fakat tabi şansı artırmak için de en iyi merkezi seçmek gerekiyor.çideri duymuştum.biaz bilgi verir misin?bazı merkezler çider üyelerine indirim uyguluyorlarmış.acaba hangi merkezler?üyelik için ücret alıyorlar mı?ben de sana başarılar diliyorum:)

slm kızlar herkes iyi görünüyor,sık sık girmek isterdim ama olmuyor .erverdi nasılsın canım.bu arada tekrar bir soru soracam benim tüp bebek tedavim yarım kalmıştı tek yumurta var diye bir haftadır yumurta takibi yaptırıyorum dün 14,2 mm idi bu yumurta gelişmeğe devam ederse normal yolla mı yapayım yoksa tüp bebek merkezine gidip aşılama mı yaptırayım bu arada eşimin sperm sayısı yeterli çok teşekkür ederim herkesi çok öpüyorum bu arada deniz bulut azmin zaferine hayran oldum inşallah hamileliğinde sorunsuz geçer oğlunu kuçagına alırsın şimdilik by....

merhaba nur,iyiym canım.sağolasın.kaçıncı denemen?daha önce tüp ya da aşılaman oldu mu?ne kadar şans veriyorlar?eşinin sperm sayısı iyiyse aşılama öneririm.ama onu da 2 yumurta da yapıyorlar.tabiii yine sen bilirsin.illede istiyorsan yaparlar.ama tüp için tek yumurta çok büyük bir risk bence.ben mesela 3 yumurtam varken başka aya bıraktım.maddi manevi zahmetli...preesit denedin mi hiç?burada preesitle hamile kalan arkadaşlar var.aşılama olabilir.ya da çatlatma iğneni ol kendin değerlendir.karar verici sensin.

yeni yeni arkadaşlar gelmiş aramıza..hoşgeldiniz kızlara.s.a.s.
masal,alimm,a.s.

bir arkadaş çiderle ilgili sormuş.ben çidere yeni üye oldum.üye olunca ilk muayene ücretsiz ve tedavi ücretinde indirim var.Memorialde tedaviye başlıyacağım.ilk muayene Hale hanım da 215 tl idi.normal tedavi 1900euro+ilaçlar..çidere 150 tl havale ile üye oldum.ilk muayeneye ücret ödemedim.ve tedavi 1650 euro ya olacak.bu fiyatlar sadece normal bir tüp bebek tedavisi için.benim artılarım var.ama tamamen kişisel

ben devletteki hakkımdan yararlandım canım.süleymaniyede iken.önce 3tü hak sonra 2 ye düştü.ben son tedavimde iken dış heyet raporu çıkarma yürürlüğe girmişti.raporu çıkaran dışarıdan istediği özel hastanede yaptırabiliyordu.tabiii sadece ilaçların belli bir yüzdesinden yararlanıyordu.bu dediğim bundan 3 4 sene önce idi.sonra yeni yürürlük girdi devreye.bir sürü zorlaştırmalar getirdiler.nerdeyse caydırıcı!!

sağol canım ilk tüp denemem olacaktı ama yarım kaldı sizin yazıların geçmişini okurken öğrendim ki yumurta fazla olduğu aylarda tüp yapmak daha mantıklı .hiç aşılamam olmadı .ama bu yumurtanın ziyan olmasını istemiyorum .bu arada yumurta takibi de hiç yaptırmadım bu ay ilk yaptırdım.çatlatama iğnesini olup mu bekleyim yoksa kendinin mi çatlamasını bekleyim bu arada çatlamaz diye korkuyorum benim sizin kadar bilgim yok yeni başlıyorum bilginize güveniyorum sizleri de çok seviyorum kendinize iyi bakın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…