38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

acıbadem ve amerikan arkasından da memorial en pahalı hastaneler. memorial tek fsh 100 liraya ölçmüştü. international a sormuşyum fsh-lh-e2 240 yada 260 lira sigorta indirimi kullanılırsa 160 lira demişti. özel çapada dr 22 lira dr yazınca testler de 40 liraydı. beta hcg acıbademde 90 liramıymış neymiş. almanda 60 lira. istanbul cerrahide 45 lira. ay bu arada 2,5 yıl önce amerikan hastanesinde basit bir rahim rontgenine 1000 lira dediklerini biliyor musun? hiç unutmayacağım. jinemed de 400 e çektirmiştim. jfk 250 lira demişti niye bu kadar ucuz diye güvenememiştim. halbuki radyomar-ekomar 6 ay öncesine kadar 250 e çekiyordu şimdi 350. hadi gel de anla!

fiyat söylemese de kan pıhtılaşma testlerini sor yapıyorlar mı diye. yapıyorlarsa bence dr dan randevu al git. taksimden çapaya diye dolmuşa biniyorsun. çapa hast kapısında iniyorsun karşıya geçip az geri yürü özgül eczanesi mi ne var köşede onun sokağında. gitmişken sorarsın bu testler ne kadar diye. bir de alyat bey yazarsa ssk ile ne kadara olur diye. çok farkediyorsa doktora girip derdini anlatıp yazdırırsın testleri. karar verirsen haber ver.

canım evet iyiymiş. ama ssk ile anlaşması yok. fiyatları ist cerrahi gibidir herhalde daha makul. orada tüp bebek kısmındaki birgül sarıkamış arkadaşımın doktoruydu. çok iyi doktormuş. o doğal hamileydi. 2 arkadaşını da tüp için göndermiş hamile kalmışlar. ama oraya gitsem muayene ücreti 150 liradır. son aylar 2 haftada bir çağırıp 300 lira alacak. benim dr da ayda tek 250 lira alıyor (öyle devam ederse) muayenede farkı olmayacak. ama açıp onlara da sormalı birgül hn ile doğum ne kadar diye

selam kızlar
allah şehitlerin ailelerine sabır versin çok zor bende çok üzüldüm üzülüyorum bitsin artık bu savaş.

bade erverdi hafta sonu epey yoğun yazmışsınız hepsini okudum allah yardım etsin. bu iş ne biçim bir iş yahu içine girdikçe derinleşiyor başka başka ayrıntılar çıkıyor. ne lazım ne değil kime güvencen yada güvenmicen karışık mevzuu. allah size doğru yollar göstersin gereksiz şeylerle boşuna uğraştırıp paranızı harcatmasın ne diyim. bırak para harcamayı emin olmamak kötü. heralde en güzeli elbette üstünüze düşeni yapmaya çalışmak ama kafanıza takılan sorularıda bence o anda aklınıza gelmese bile sonradan da gelse açıp telefon sorun bence. niye böyle dedin niye sen 3 saydın öteki 6 saydı miyom baskı yapmış mı yapmamış mı siz bunu ultrasonda gördünüzde mi sordunuz görmediniz de mi sordunuz tekrar edebilir mi ben boşuna histereskopi yaptırmış gibi hissetmek istemiyorum tamam on defa histereskopi yapın ama lazımsa yapın. biz bu tüp bebek tedavisiniz başrol oyuncuları olduğumuza göre neden kafamız daha başlamadan bu tip cümleler yüzünden karışıyo. halbuki bizim içimiz rahat buraya gelip tedavilerimize başlamamız lazım. biz gergin sürekli düşünen hafiyeler olmak istemiyoruz deyin kendinizi rahatlatın. dimi ama ?

canım ben orayı çok iyi biliyorum zaten, şehremini lisesi mezunuyum çünkü..
yarın bir gidip fiyatları öğreneyim diyorum... randevuyuda alırım... karar verdim gibi boshayallersmile bir şansımı deneyeyim...

önceden sgk vardı sanıyorum, hatta arkadaş bankacı idi, galiba bankacılara özel bir teminaat vardı hatırlayamadım, onlar az birşey ödeyip çıkmışlardı.. başka nereler var araştıralım... doktorunda sgk'lı yerleri önerebilir sana... doktorlar erken doğum riski görünce iyi bir bebek ünitesi olan yer ayarlayalım diyorlarmış... altından kalkabilirmisiniz deyip birkaç hastane öneriyorlarmış, o hastanelerde sözleri geçtiğinden hemen ayarlıyorlarmış... birkaç tanıdığımdan duyduklarımı aktardım canım....

çok doğru söylemişsin canım... zaten rahim filmi çektirip gideceğim, o zaman kafama takılanları tek tek soracağım, isterse doktor alınsın, ister uyuz olsun... ama hep biz doktorlara saygımızdan bu hale geliyoruz, kafaya takılan ne varsa açıkça cevap almak hakkımız, o an aklımıza gelmiyorsa sonradan sormakta en büyük hakkımız ... biz onlara canımızı gelecek umutlarımızı emanet ediyoruz... parayı da onlar için kazanmıyoruz...

sen nasıl oldun canım? var mı yine şikayetler??? :CüvCüv:

sağlık sektörü çok acımasız bir pazar... pazarlayan biraz gösterişli olunca fiyatlar fırlıyor, belki en pahalısıda, en ucuzuda aynı teknolojiyi kullanıyor, ne bileyim aynı tıbbi malzemeciden alıyor... özellikle laboratuvar kısmı çok sömürülmeye açık... hani doktor farkını, bıçak farkını anlarım, ama bir beta hcg'deki fark gibi uçuşları asla anlamam ve kabul edemem.... lmaz:

merhavba kızlar nasılsınız
ya ben bişey soracam şimdi embriyo transferinden sonra ben nden adet sancısı gibi sancı çekiy orum ve belim ağrıyor
bide hiçkimseye ankara anatolia yı tavsiye etmiyorum ve hakkiımıda helal etmiyorum onlara sadece bununla kalmamak için bütün topiklere yazacam sakın oraya gitmeyin diye

canım selam, öncelikle hayırlı olur inşllah... hastaneden memnun klamdıysan sebeplerini de paylaş istersen...

adet sancısı derken kasıklarında yumurtalıklarına doğru bir ağrı mı? böyle diyenler genelde hamile çıkıyor... bel ağrısıda tabii oluyormuş pozitif sonucu yakalayanlarda... aslında belirti arama canım... sadece sakin sakin 12 günü beklemek her zaman en hayırlısı...

gerçi adet sncısını çekmek beni korkutmuştu öyle çok değildi ama ara ara hissettim bel ağrım ise neden olduğunu kestiremiyorum yatmaktan mı başka bişeyden mi anlamyorum
kasıklarımdan yumurtalıklarıma doğru değil sadece sancısı geliyor gerçi söylediğin gibi olursa nede çok sevinecem- bana ters geldiği için korktum sense güzel şeyler söylüyorsun- 29 haziranda test günüm
memnun kalmama gelince bir herkese aynı ilgiyi göstermiyorlar bazılaraıyla o kadar çok şey konuşmuşlar anlatmışlar ayrıntılı bilgiler vermişler bana ise sadece tranfer günü dr.görüştüm oda kaç emriyo tranfer edelim die sordu o kadar embriyon kaç hücreli yüzde kaç sansım olduğunu ne yapmam gerektiğini söylemdiler sadece pazargünü yola çkabilecğimi söyldiler onu da hemşiler benim emb transferi yaptığım gün kırk yakın et hastası vardı
aslında ilgi babında desem yeter hgaliba bir de herkese aynı ücreti almıyor biri söyldi hastalardan biri bazıları pazarlık yapıyormuş biri bana 2000 verdiğini söyledi mesela

canım seni ümitlendirmekte istemem üzmekte istemem, bu tür şeyleri hiç yorumlamamak lazım aslında, çünkü hiçbir kesinlik yok... hayırlısı olsun, sağlıklı bir bebek olacaksa tutunsun inşallah... canım ben 4 tüp denemsi yaşadım, malesef yaşadığım tecrübelerle doktorları adım adım sorgulamayı öğrendim..
şuan nefretle hatırladığım bir anımı anlatayım... doktor diyorki... döllenme gerçekleşti, embriyolar bölündüler, durum iyi... yarında transferini yapacağız diyor ve telefonu kapatıyor... hepsi bu kadar... ben şaşkın... tecrübesizimde sorgulayamıyorum... transfer sabahı öğreniyorum ki 9 yumurtadan sadece 2 tanesi döllenmiş, sadece 2 hücreli olmuşlar, ve de 2. kalitede embriyolarmış... doktor zafer kazanmış edasıyla odaya geliyor, beni transfere davet ediyor, ben ağlamaya başlıyorum.. bölük börçük bilgilerimle 4 hücreli olsa, 1. kalite de olsa şansım daha fazla olmazmıydı diyorum... doktor anlayamadığım bir sürü cümle sıralıyor... ben bu embriyolara güvenmiyorum, 2. kaliteden bir sonuç çıkmıyormuş diyorum... doktor son derece ısrarlı transferi yapalım diyor... ben ağlıyorum ... dönüp eşime eğer transfer yapılmazsa yazık hayata başlamaya çalışan bebekleriniz çöpe gidecek diyor... eşim çok üzülüyor, yapalım diyor, bende transfere razı oluyorum. 12 gün sabah akşam popoma iğne, bir çuval para... sonuç fosssss........... aaaaaçok yazık transferde çok iyi geçmişti diyor doktor... bende bu nu helal etmiyorum... bu haksızlıkların bedelini dilerim bir şekilde öderler... insanları aptal yerine koyuyorlar... ama şimdi olsa bu olay o doktoru öyle benzetirimki, hayatı boyunca beni unutamaz....

ben iyiyim badecim öyleee takılıyorum işte . günleri teek tek geçiriyoruz bu hafta değil bi sonraki haftasonu tatile gitcez onu bekliyorum sabırsızlıkla.

meryecim valla belim ağrımamıştı ama kasıklarımda hep ağrı vardı ve benim içinde herkes içinde hamilelik belirtisi inşallah hamilesindir. hayırlısı olsun. bel ağrısı sürekli yatmaktan da olabilir. sen bu dönem hiç kötü düşünme transfer olmuş bekleme süresince pozitif ol şu an kötü duyguları vs ertele.

kızlar merhaba

canım..........ne de güzel anlamışsın bizi...

arkadaşlar birşey daha paylaşayım, hani anlatmıştım, 7 kez tüp deneyen, 8. de rahim filmi çektirip, tüpünden sıvı geldiği anlaşılan, tüpü alınınca ikizlere hamile kalan arkadaşım vardı... olay bir rahim filmi ile çözülmüştü... arkadaşımda önceki 7 denemede neden bir rahim filmiyle çözülecek şey için bu kadar hırpalandım diye kendini tüketmişti...
her telefon açtığımda aynı şeyleri zembereği boşalmış gibi tekrar tekrar anlatıyordu, bugün onu çok sakinleşmiş buldum... içimi eşime arkadaşlarıma dökmek yetmiyordu, hırsım geçmiyordu, oturup bir email yazdım, önceki 4 doktoruma gönderdim rahatladım diyor... emaili banada gönderdi... çok güzel bir mektup olmuş... bu fırçadan sonra nasıl parıl parıl parlamışlardır doktorlar... emaili "beni siz delirttiniz" diye başlıyor ve zehir gibi cümlelerle devam ediyor" ... trajikomik bir şey ama... ben de diyorummki bu mektubunu canımızı yakan tüm doktorların ruhuna olsun...
işin daha tuhafı birinden cevap bile gelmiş... "hamile olduğunuza çok sevindim, hayırlı olsun" diye... ileride anılarımı bir kitap yaparsam bunu mutlaka mektubuyla birlikte yazacağım. kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3

tatile nereye karar verdiniz?

ay bilgisayarın başında uyumuşum ter içinde kalmışım yeni kendime geldim :))
marmarise gitmek istiyoruz ama hala bi rezervasyon yapmadık badecim. şöyle hah işte benim gitmek istediğim yer diyip biryer bulamadım bakıyorum netten. olmazsa kürkçü dükkanı misali bodruma gitcez bilmiyorum. antalya tarafı fazla sıcak olur diye tercih etmiyorum. arabayla geze geze gitcez. bakalım kısmet.

erverdicim ben sizi anlamıcamda kim anlıcak keşke anlamak bi kenara yardımcı olabilsem.

şehit haberleri çok acı... dayanamıyorum... doğur, besle, büyüt, okut... sonra neyiduyu belirsizler tarafından canına son verilsin... bu acı nasıl biter, bu öfke nereye sığar, bir ana baba bu acıyla nasıl yaşar... allah hayırlı çocuklar nasip ederken onlara hayırlı kaderler yazsın arkadaşlar :Saruboceq:

ay canım ya uyuya kalmış bebecik yapıyor olumunekankayizsmile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…