• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

Çok haklısın badenur, annesiz olmuyor biliyorum.
Ben meme kanseri tedavisi gördüm. Erken teşhisti, nispeten kolay atlattım allahıma şükürler olsun. İlk önce üzülüyor insan, sonra diğer hastaları görünce erken teşhisin nasıl bir mucize olduğunu ve ne kadar şanslı olduğunu düşünüyor. Şimdi bebeğim olursa emzirebileceğim bile şüpheli ama doktorlar izin verdi. Benim durumumda çok riskli değilmiş gebelik. Yani gebliğin hastalığı tekrarlatma ihtimali var maalesef o yüzden "ben olamasamda" diyorum .
Hep kafamda, şimdi olsa bebek, 10 sene sonra hastalığım tekrarlasa çocuk kaç yaşında olur vb. gibi hesaplar var. Kendini kurtaracağı yaşa gelse başka birşey istemem diyorum. Daha olmadan sürekli bir pazarlık hali anlayacağınız sempatiksalakcinni

İlk iki ay çok gerildim, çok üzüldüm olmadı diye. Şimdi daha büyük korkular sardı. Diyorum ki olacaksa sağlıklı olsun, yoksa kendimi çok suçlarım.

Benim daha 2-3 ay oldu mücadelem ama şimdiden düştüm ağına. Pek fena bir psikoloji, her ay adet olunca üzülmek. Belki de vakit dar diye böyle panik yapıyorum. Yakında koruyucu tedavi başlanacak ve onlar da yan etki olarak menapoza sokuyor. Uzun da sürüyor (5 sene) . Hani öyle 5 sene sonra bakarız duruma denecek gibi de değil.

Allah herkese sağlık, huzur versin arkadaşlar. Nasip, kısmet...

Çok geçmiş olsun. Bende dün bir haber aldım amcamın kızının sonuçları iyi çıkmamış hastalığın hangi boyuta geldiğine bakıcaklar çok üzüldüm. Yaşı 26 ve yeni evli. İnşallah korkulacak kadar yoktur diye ümid diyoruz.

Canım bir nefes sonramızı bilmiyoruz o yüzden geleceğe dair karamsar hesaplamalar yapma. Hangimizde ne hastalığın çıkacağı hiç belli değil o yüzden her nefesimizi umutla dolu dolu alıp vermeliyiz.

Deniz'cim ve diğer bilen arkadaşlarım, arkadaşımın amniyosentez yaptırma durumu var. İkili testi 1/270 ve üçlü de aynı şekilde çıkmış. Bu oran nasıldır sizce? Doktoru biraz karamsar konuşmuş, ağlıyor...Ayrıca amniyosentez konusunda biryerleri tavsiye ediyordunuz, neresi ve fiyatı ne kadar? Medipol'de sormuşlar 1.500 TL imiş. Onlara bayağı pahalı gelmiş. Hepinizi öpüyorum.

Bu konuda hiçbir fikrim yok ( aslında bilmem gerekir galiba :kedi: ) ama komşumuzda da böyle bir durum çıkmış 2li ve3lü testleri iyi değil diye hep üzülüyordu Çocuk Down Sendromlu doğucak filan demiş dr sonrasında amniyosentez yaptılarmı bilmiyorum ama çok sağlıklı tatlı bir kız dünyaya geldi Maşallah :nazar:

PATİKLER Canım, ablam Çapa Tıp Fakültesinde yaptırmıştı, ama onun doktoru aynı zamanda oranın profesörlerindendi, sanıyorum o ayarlamıştır... ama istersen yine sorarım, düşük bir ücret ödemişlerdi hatırladığım kadarıyla...

kızlar , :sm_confused: hani bebişlerinizin görüntüleri :ecrin_bebek: :ecrin_bebek: :ecrin_bebek: :ecrin_bebek: :ecrin_bebek:

Kızlar herkese günaydın.(Biraz geç oldu ama)

Badenur canım dün sana cevap yazarken iş yerinde elektrik kesildi.Sonra da evde hiç vakit bulamadım.Beni de çok duygulandırdın arkadaşım.

Absynth arkadaşım çok geçmiş olsun.Allah bir daha yaşatmasın (hiç kimseye).ınşallah tüpe gerek kalmadan en kısa zamanda bebeğine kavuşursun canım.Sen pozitif düşünmeye devam et bence.

günaydın arkadaşlar gel de erverdi yi zarpandit i kindersm i arama a.s.

absynth çok geçmiş olsun. inşallah bir daha tekrarlamaz. eğer tekrar tedaviye başlayacaksan ve menapoza gireceksen yani önünde zaman yoksa düzgün bir merkezdeki düzgün bir infertilite doktoru ile konuşmanı ve biran önce tüp tedavisine başlamanı öneririm. klomen ile dene. 1 de aşılama dene ama sonra bunlarla vakit kaybetme çünkü vaktin yok. ama tabii doktorun izin verir mi bilmiyorum. çünkü verilen hormonlar da çok ağır. inşallah bu ilk ay bebeğine kavuşursun da bunlarla uğraşman gerekmez.

patikler öncelikle geçmiş olsun inşallah sonucu temiz çıkar. çoğu doktor 2 li kötü çıkınca 3 lü testi de yaptırıyor ama buradan öğrendiklerimle bunun anlamını ben bile anlayamıyorum. 2 li test daha yeni bir testmiş ve güvenirliği % 90. 3lü 4 lü testlerin güvenirliği % 75. kısaca güvenirliği % 90 olan bir testin sağlaması % 75 olan bir test ile yapılamaz.
bunu geçersek ben kk da o kadar çok sonucu böyle çıkıp amniosu temiz çıkan hasta okudum ki üzülmesinler. bunlar olasılık testi ve 270 tanede 1 tanesinin hasta olacağını gösteriyor geri kalan 269 tanesi sağlıklı doğacak. ama tabii ne olursa olsun hasta bile olsa biz bu bebeği istiyoruz gibi bir düşünceleri yoksa mutlaka amniosentez yaptırsınlar.
amnio fiyatları ne yazık ki 1500 civarında. benim doktorum 1250 liraya yaptı. fish denilen 3 günde çıkıp acil sonucu veren bir test var onu da istersen 250 lira. toplamı 1500 lira. ben fish istemedim çünkü 2 li testim çok iyiydi önlem amaçlıydı amnio. doktorum da sana gerekmez dedi. ama kan uyuşmazlığı iğnesi yapıldı ki o da 200 liraydı! ilaveten bu fish ile en çok rastlanan 3 tane genetik bozukluk teşhis ediliyor. ama çok enden rastlanan bir tanesi sana vurmuşsa bu yine 3 hafta sonraki sonuçta çıkıyor. yani erken sevindiğinle kalıyorsun. bu alanda 4 tane meşhur dr var. en bilineni atıl yüksel. yalnız randevu alman olanaksız ancak kendi doktorun tanıyorsa belki ara randevu alabilir. sadece amniosentez ve ayrıntılı ultrason yapıyor. diğerleri hayri ermiş , recep has ve benim doktorum rıza madazlı. fiyat alırken eğer isteyeceklerse bu acil fish denilen testin dahil olup olmadığını sorsunlar. artı muayene ücreti vs varmıymış diye de sorsunlar. ama fiyatlar 3 aşağı 3 yukarı aynı.ben düşük riskine karşı ya bu 4 doktordan birine ya da bilinen büyük bir merkezin meşhur bir perinatoloğuna yaptırmalarını öneririm. zaten her dr bu testi yapamıyor.

Canım ya çok teşekkür ederim. Yormuşum seni. Çok güzel bilgiler oldu bunlar. Hemen paylaşacağım...

Alabama, Badenur ve Baharnaz cevabınız için hepinize teşekkürler...

Badenur'cum sorarsan çok memnun olurum. Hemen randevu alınabiliyor muki oradan?

arkadaşlar, iyi dilekleriniz için hepinize çok teşekkür ederim :)
baharnaz, doktorlar şüpheli bir durum gördüklerinde, iyi olduğu ispatlanana kadar kansermiş gibi düşünüp, ona göre hareket ediyorlar. Teşhis tam konmadan hatta konsa bile moralinizi bozmayın. Tıp hakikaten ilerlemiş, neler başarıyorlar şahidim :) Acil şifalar dilerim.

Deniz, benim tüp bebek denememe hormonlardan dolayı izin vermezler, aşılama için bile onkolog izni istediler. Şansını fazla zorlama diyeceğine eminim :)

Patiker, geçmiş olsun. Testler için bol şans ve kolaylıklar dilerim.

Alabama, Badenur ve Baharnaz cevabınız için hepinize teşekkürler...

Badenur'cum sorarsan çok memnun olurum. Hemen randevu alınabiliyor muki oradan?

canım ablamla konuştum, benim doktorum çapanın kendi profesörü olduğu için, herşeyi doktorum ayarladı dedi, şu gün gel yapalım demiş, sıraya falan sokmamış, eğer böyle bir doktor ayarlaması olmazsa normal prosedürle sıraya giriliyormuş... ama bu altı yıl öncesiydi, belki şimdi farklı bir prosedürde olabilir...

baharnaz, doktorlar şüpheli bir durum gördüklerinde, iyi olduğu ispatlanana kadar kansermiş gibi düşünüp, ona göre hareket ediyorlar. Teşhis tam konmadan hatta konsa bile moralinizi bozmayın. Tıp hakikaten ilerlemiş, neler başarıyorlar şahidim :) Acil şifalar dilerim.

Deniz, benim tüp bebek denememe hormonlardan dolayı izin vermezler, aşılama için bile onkolog izni istediler. Şansını fazla zorlama diyeceğine eminim :)

tüpe izin vermeyeceklerini tahmin etmiştim. inşallah aşılamaya bile gerek kalmadan kendiliğinden gelir.
bir de olmazsa eğer memorial belki bahçeci falan aşılamada kullandığı ilaç kadar bir ilaç kullanıp 1-2 yumurta toplayıp tüp yapıyor. para çok, olasılık az ama aşılamaya göre daha fazla şans olabilir. bilgin olsun diye ekledim.

canım ablamla konuştum, benim doktorum çapanın kendi profesörü olduğu için, herşeyi doktorum ayarladı dedi, şu gün gel yapalım demiş, sıraya falan sokmamış, eğer böyle bir doktor ayarlaması olmazsa normal prosedürle sıraya giriliyormuş... ama bu altı yıl öncesiydi, belki şimdi farklı bir prosedürde olabilir...

benim doktorum da cerrahpaşanın kendi profosörüydü ama ben sormaya utandım. o zaman gidip randevu almanız gerekir der diye korktum kuzu kuzu verdim parayı rahatladım :kedi:aslında ben sorabilirdim herhalde 9. hafta adama başladığım için. ama bence birtek bunun için giderlerse yardım etmeyebilirler tanıdık gerekir.
bir de bir arkadaşım çapa dan annesi için hem nörolog hem psikiyatrist profösör randevusu almaya çalışıyordu. eskiden daha yüksek bir ücretle hastanede muayene olabiliyordun. şimdi hastaneden randevu alıp muayeneye prof un özel muayenehanesine gidiyormuşsun. yani bazı şeyler değişmiş.

Son düzenleme:

benim doktorum da cerrahpaşanın kendi profosörüydü ama ben sormaya utandım. o zaman gidip randevu almanız gerekir der diye korktum kuzu kuzu verdim parayı rahatladım :kedi:aslında ben sorabilirdim herhalde 9. hafta adama başladığım için. ama bence birtek bunun için giderlerse yardım etmeyebilirler tanıdık gerekir.
bir de bir arkadaşım çapa dan annesi için hem nörolog hem psikiyatrist profösör randevusu almaya çalışıyordu. eskiden daha yüksek bir ücretle hastanede muayene olabiliyordun. şimdi hastaneden randevu alıp muayeneye prof un özel muayenehanesine gidiyormuşsun. yani bazı şeyler değişmiş.

Sağ olun kızlar....

Saol canım İnşallah güzel haberleri alırım ve sizlerle paylaşırım.

Kızlar herkese günaydın.(Biraz geç oldu ama)

Badenur canım dün sana cevap yazarken iş yerinde elektrik kesildi.Sonra da evde hiç vakit bulamadım.Beni de çok duygulandırdın arkadaşım.

Absynth arkadaşım çok geçmiş olsun.Allah bir daha yaşatmasın (hiç kimseye).İnşallah tüpe gerek kalmadan en kısa zamanda bebeğine kavuşursun canım.Sen pozitif düşünmeye devam et bence.

hülyacım bundan sonra hüzünlerde değilde, sevinçlerde de buluşucaz inşallah olumunekankayizsmile

tüpe izin vermeyeceklerini tahmin etmiştim. inşallah aşılamaya bile gerek kalmadan kendiliğinden gelir.
bir de olmazsa eğer memorial belki bahçeci falan aşılamada kullandığı ilaç kadar bir ilaç kullanıp 1-2 yumurta toplayıp tüp yapıyor. para çok, olasılık az ama aşılamaya göre daha fazla şans olabilir. bilgin olsun diye ekledim.

ben geldimmmm doktordansırnaşık şey
Solda iki tane, sağda bir tane 13mm yumurtam olmuş.:teytey: Çok iyi dedi. Şimdi takibe başladık. Eşimin morfoloji %2 ve hızlı hareketli %18 olduğu için aşılama yapalım bu ay dedi. Yumurtalar iyi durumda, ilaca gerek yok dediiiiii.

Ay erken biliyorum ama yine de sevindim yav, hiçolmazsa yumurta olmuş bari. Gelişse de bari hayalkırıklığı yaşamasam.

Bu ay olmazsa eğer dediğiniz gibi araştırırım alternatifleri. Teşekkür ederim, bilmiyordum gerçekten öyle yumurta toplayıp, az ilaçla tüp olayını. Hatta bir dahaki kontrolde sorayım doktora bakalım.

Solda iki tane, sağda bir tane 13mm yumurtam olmuş.:teytey: Çok iyi dedi. Şimdi takibe başladık. Eşimin morfoloji %2 ve hızlı hareketli %18 olduğu için aşılama yapalım bu ay dedi. Yumurtalar iyi durumda, ilaca gerek yok dediiiiii.

Ay erken biliyorum ama yine de sevindim yav, hiçolmazsa yumurta olmuş bari. Gelişse de bari hayalkırıklığı yaşamasam.

Bu ay olmazsa eğer dediğiniz gibi araştırırım alternatifleri. Teşekkür ederim, bilmiyordum gerçekten öyle yumurta toplayıp, az ilaçla tüp olayını. Hatta bir dahaki kontrolde sorayım doktora bakalım.

Çok iyi arkadaşım 3 tane yumurta ve büyüklükleri de aynı gibi sanırım.Aşılama yapılması daha mantıklı tabi.Morfoloji ve hareketli sayısı düşük olunca.Sizdeki sorun neydi.Bilmiyorum ama.Zamanı geldiyseki inşallah gelmiştir gelir bebeğin sana.Gelmezse de üzülme sakın Denizin dediği gibi ilaçsız tüp bebek denersin.3 yumurta çok iyi bence kalitesi de iyiyse yeterli yani tüp için.

Gözünaydın canım aşılama ile inşallah olur. :nazar:
Sevinçlerimizin devamı gelir.

Drdan yumurta sayısını filan öğrenmemiz önemli mi bana kaç tane yumurtam olduğu tam söylenmedi kalitesi muayenede anlaşılmıyormu?

Çok iyi arkadaşım 3 tane yumurta ve büyüklükleri de aynı gibi sanırım.Aşılama yapılması daha mantıklı tabi.Morfoloji ve hareketli sayısı düşük olunca.Sizdeki sorun neydi.Bilmiyorum ama.Zamanı geldiyseki inşallah gelmiştir gelir bebeğin sana.Gelmezse de üzülme sakın Denizin dediği gibi ilaçsız tüp bebek denersin.3 yumurta çok iyi bence kalitesi de iyiyse yeterli yani tüp için.

Hülya çok teşekkürler. Kalitesi iyi dedi. solda ve sağda 13mm, sağda bir tane de 11mm. ıkiz gebeliği hatırlattı bir de, ihtimal dahilinde diye. Bizim hikayemiz güler misin ağlarmısın tarzı, belki de biraz ibretlik canım. Bunca sene çocuk düşünmüyoruz vb. diye dolandık,iş-güç keyif dedik sonra sene başında meme kanseri teşhisi kondu bana ama biraz maceralı oldu. Bir ara temiz, yok birşey demişlerdi. ışte o zaman bebek sahibi olmaya karar verdik. Meğersem bunca yıldır korkmuşmuyuz nedir. Sonra tedavi oldum, erken teşhis olduğu için kolay atlattım. Doktorlarda risk değerlendirmesi yapıp izin verdiler bebeğe. Tedavime ara verdiler bir kaç ay. Böyle bir durum :)

Back
X