• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

Kızlar ben uzun süre giremem herhalde.2 hafta iznliyim şimdi.Yarın annemlere gidiyoruz düğün var yakın akrabamızın pazartesi günü de çok erken saatlerde yola çıkacağız.Hadi hamile arkadaşlar kendinize ve bebeklere iyi bakın.Tedavideki arkadaşlar da size bol şans inşallah emeklerinizin karşılığını alırsınız.
Hoşçakalın arkadaşlar.

Kızlar ben uzun süre giremem herhalde.2 hafta iznliyim şimdi.Yarın annemlere gidiyoruz düğün var yakın akrabamızın pazartesi günü de çok erken saatlerde yola çıkacağız.Hadi hamile arkadaşlar kendinize ve bebeklere iyi bakın.Tedavideki arkadaşlar da size bol şans inşallah emeklerinizin karşılığını alırsınız.
Hoşçakalın arkadaşlar.

iyi yolculuklar, iyi eğlenceler...kaydirigubbakcemile5

Deniz ilginçtir, tedavi sırasında hiçbir doktor "sen bu sigarayı bırak" demedi. Bildikleri halde, demediler yani. Ben de çok şaşırmıştım. İlk defa bu doktorum hayretler içinde kaldı ve şiddetle tepki gösterdi. Hatta o da "kimse uyarmadı mı seni" dedi. Hoş kimsenin uyarmasına gerek yok, ben biliyorum zaten. Hele ki radyoterapiden sonra bende hastalık çıkma riskini normal bir tiryakiye oranla 60 kat arttırıyor. Eşeklikten başka birşey değil ama zaten stres olunca da bırakmamak için bahane yaratıyor insan kendine. Bırakacağım inşallah.:kedi:

Rahim duvarı bir şekilde kalınlaştırılıyorsa hiç yoktan iyidir. Ben Hera Kadın Sağlığı Merkezine gidiyorum. Süleyman Eserdağ doktorum. Muayene fobim olduğundan onu tercih etmiştim, sonra da çok güven verdi, onunla devam ediyoruz. Zekai Tahir Burak'ta riskli gebelikler üstüne de çalışmış.

Benim rahim filmi filan çekilmedi hiç, tüpler ne alemde bilmiyorum ama şimdiye kadar hiçbir adet dönemimde sorun yaşamamıştım. Öyle belirgin ağrı, sızı vb. gibi şikayetlerim de olmamıştı. Vakit dar olduğu için de rahim filmi ile filan vakit kaybetmeyelim dedi doktorum.

canım evet vakit dar ama % 1 ihtimal tüplerde bir sorun varsa aşılama falan hep boşa gider. her ay bu takibi kovalamacayı boşa yaptırmış olursun. hemen adet 5-6. günler rahim filmi çektirip sonra aynı ay aşılama yaptırsan olmaz mıymış? normalde aşılama için mutlaka rahim filmi istiyorlar diye biliyorum. tüp olsa neyse. vakit kaybetmeyelim derken hem vakit hem nakit hem sinirlerden olmayın.

Hoşçakalın arkadaşlar.

ne güzel tatile giden gidene kaydirigubbakcemile4iyi tatiller çok iyi dinlenin enerji depolayın canım zemuszemus

canım evet vakit dar ama % 1 ihtimal tüplerde bir sorun varsa aşılama falan hep boşa gider. her ay bu takibi kovalamacayı boşa yaptırmış olursun. hemen adet 5-6. günler rahim filmi çektirip sonra aynı ay aşılama yaptırsan olmaz mıymış? normalde aşılama için mutlaka rahim filmi istiyorlar diye biliyorum. tüp olsa neyse. vakit kaybetmeyelim derken hem vakit hem nakit hem sinirlerden olmayın.

Ağustosa kadar vaktim var zaten. Doktor rahim filmi için 1 ay kaybederiz, onda da radyasyon var sonuçta dedi. Sanmıyorum bir problem olduğunu dedi.
Sonradan öğrendim ki bazı doktorlar alakası yok filan diyor.

Biz apar topar giriştik ya bu işlere, ben hiçbirşeyin detayını öğrenemedim. Buralarda sizlerden duydukça öğreniyorum işte.

Rahimde, tüplerde bir problem olduğu zaman hormon testlerinde filan belirti veriyormu acaba? Rahim tertemiz demişti USG de ama.

Ağustosa kadar vaktim var zaten. Doktor rahim filmi için 1 ay kaybederiz, onda da radyasyon var sonuçta dedi. Sanmıyorum bir problem olduğunu dedi.
Sonradan öğrendim ki bazı doktorlar alakası yok filan diyor.

Biz apar topar giriştik ya bu işlere, ben hiçbirşeyin detayını öğrenemedim. Buralarda sizlerden duydukça öğreniyorum işte.

Rahimde, tüplerde bir problem olduğu zaman hormon testlerinde filan belirti veriyormu acaba? Rahim tertemiz demişti USG de ama.

canım doktor muayenesinde ultrasonla detaylı birşey görünmüyor, yumurtalarınıı sayısını falan görüyorlar ama örneğin tüplerin tıkalıysa yada tüplerde başka bir problem varsa bunu göremiyorlar, dolayısıyla en basit bir tüp tıkanıklığı olayı ile doğal yoldan hamile kalmak imkansız oluyor, aşılama da sonuç vermiyor böyle durumlarda...
örneğin bende de miyom var, ama bu miyomların rahim üzerindeki etkisini, baskısını tam göremiyorlar. rahim içi yapışıklıklar falan varsa oda ultrasonda gözükmüyor.. o nedenle rahim filmi daha detay görmek için isteniyor, bundan sonra devamında histeroskopi vs. gibi farklı operasyon gereği de ortaya çıkabiliyor...
Rahim tertemiz derken miyom, kist, polip falan yok, rahim girişinde problem yok anlamında demiş olabilir...

Son düzenleme:
Hoşçakalın arkadaşlar.

HÜLYACIM iyi tatiller, enerji toplamış olarak dön aramıza... sen de kendine iyi bak... sevgiler olumunekankayizsmile

canım doktor muayenesinde yapılan ultrasonla detaylı birşey görünmüyor, yumurtalarınıı sayısını falan görüyorlar ama örneğin tüplerin tıkalıysa yada tüplerde başka bir problem varsa bunu göremiyorlar, dolayısıyla en basit bir tüp tıkanıklığı olayı ile doğal yoldan hamile kalmak imkansız oluyor, aşılama da sonuç vermiyor böyle durumlarda...
örneğin bende de miyom var, ama bu miyomların rahim üzerindeki etkisini, baskısını tam göremiyorlar. rahim içi yapışıklıklar falan varsa oda ultrasonda gözükmüyor.. o nedenle rahim filmi daha detay görmek için isteniyor, bundan sonra devamında histeroskopi vs. gibi farklı operasyon gereği de ortaya çıkabiliyor...
Rahim tertemiz derken miyom, kist, polip falan yok, rahim girişinde problem yok anlamında demiş olabilir...

ok. anladım, çok teşekkürler. bu ayı kaçırdık, bir dahaki aya bunu da sorgulayayım bari akannehir
geçen ay serviksten polip aldı, lekenlenme tarzı biraz kanama olabilir demişti. Allahım 10 gün sürdü kanama, içime fenalık geldi. Adetle de birleşti oldu 15 gün. .Normal olduğunu söylüyor hala sempatiksalakcinni Geçen ayı öyle geçirdik, bu ay da körlemesine aşılama. Ya tutarsa hesabı, gelecek ay allah kerim :1rolleyes:

ok. anladım, çok teşekkürler. bu ayı kaçırdık, bir dahaki aya bunu da sorgulayayım bari akannehir
geçen ay serviksten polip aldı, lekenlenme tarzı biraz kanama olabilir demişti. Allahım 10 gün sürdü kanama, içime fenalık geldi. Adetle de birleşti oldu 15 gün. .Normal olduğunu söylüyor hala sempatiksalakcinni Geçen ayı öyle geçirdik, bu ay da körlemesine aşılama. Ya tutarsa hesabı, gelecek ay allah kerim :1rolleyes:

canım hiç belli olmaz, belki gerçekten hiç bir problem yoktur , tutuverir, biz umut konusunda cömert olalım, hayırlısı diyelim...

kızlar günaydın dün yazamadım doğru düzgün okuyamadım da. işten güçten. bugün yolaçıkacağız umarım herşey yolunda ve güzel gidiyor. sadece meryenin haberini görebildim.

meryecim çooook sevindim canım.zemuszemus allah bebeğini veya bebeklerini sağlıkla taşımanı ve dünyaya getirmeni nasip etsin. harika bir haber. kaydirigubbakcemile2. çok şükür hamilesin kimbilir nasıl mutlu ve umutlusundur. inşallah tüm bu yolda uğraşan arkadaşlarım hepinize allah nasip etsin sizlerde bu yola çıkın inşallah.

ben yokken kendinize ve bebelerinize iyi bakın. hepinizi çok öptümm.

sağol canım iyi tatiller inş.bol güneşli günlere denk gelirsiniz ben geçen sene tatile bir çıktım ilk üç gün hep yağmur yağmurda yüzülmüyorki ve de hava soğuk oluyor
sende bebişiine iyi bak canım iyi tatiller

canım gözünaydın, :nazar: inşallah bu güzel haberinin devamını hamilelik sevinci olarak bizlerle paylaşırsın.

benim üçüncü tüp denemem sırasında doktor, içlerinden iki tane yumurtan kaliteli görünüyor, onlara güveniyorum demişti... ben de hemen doktora "hani bunlar toplanmadan kalitesi hakkında kesin birşey söyleyemeyiz diyordunuz, şimdi nasıl böyle bir kanıya vardınız" diye sormuştum... doktorda, o iki yumurtanın diğerlerine göre içleri daha dolu dolu duruyor, o nedenle onların kaliteli olacağını düşünüyorum ama kesin değil tabii demişti... gerçektende iki tanesi kaliteli çıkmıştı, birde gün aşırı kanda E2 ölçümü yapılıyordu, artış çok güzel olmasına rağmen benim kaliteli sayım hep az çıkıyordu. hep sormak istedim içimde kaldı, kaliteli olması E2 yükselmesi ile doğru orantılı ise neden kaliteli yumurtam az oldu hep??? hala bunun cevabını bulabilmiş değilim.

gözünaydın canım inan ve tadını çıkar... :nazar: inşallah değerinde olması gerektiği şekilde katlanacak merak etme.. 9 ay sağlıklı bir hamilelik diliyorum arakadaşım sana..

sen de kendine çok iyi bak canım, mutlu, huzurlu, güzel bir tatil olsun... iyi yolculuklar kaydirigubbakcemile4

inş.canım allah sana da şifa versin mutlu huzurlu evlatlar versin
benim bir arkadaşım kocaman bir miyomu vardı aldılar sonra rahminde bir sorun vardı rahminin yarısını da almak zorunda kaldılar dr.artık asla hamile kalamzsın demişti kendiside istemiyrdu zaten bir çoçuğum bana yeter dedi tüplerini bağlatmadı , zaten tutmaz dedi iki ay geçmedi hamile kalmıştı dr çok şaşırmıştı ve hamile kaldığında 38 yaşında idi

yani hiçbir şekilde ümiti kaybetmemeliyiz

canım ilaçların yan etkileri var mutlaka, birde prospektüsünde yazılanları okudunmu için kararıyor, bu noktada en basit bir ilacın, bir aspirinin bile yan etkileri olduğunu düşünüp, kendimizi avutmamız lazım... zaten her yazılan etkiyi de yapacak diye birşey yok.. ama özelllikle bir rahatsızlığı olan insanlarda doktorun da çok bilinçli doz ayarlaması yapması şart tabiii.

canım varya ben tedaviye başladım ya tüp tedavisine hiç bir ilacın prospektüsünü açmadım bile
klomende çok kötü olmuştum uzun süre aklımdan yan etkileri çıkmamıştı

birde klomeni 35 yaş üzerindekilere ben tavsiye etmem diyordu bir dr.işe yaramz diyordu

merhaba arkadaşlar,
dün doktora gideceğim diye nasıl gerildiysem, migrenimi tetikledi :)
deniz, evet klomen kullandım. yumurtalık rezervin azalmış demişti doktor. klomene başlattı.
eşimin 51 milyon sayı, fena değil maşallah ama sigara tiryakisiyiz ikimizde. Kendimiz edip, kndimiz buluyoruz işte. Sanırım morfoloji ve hareket ondan iyi değil. Vitaminleri denerim. Zaten çok da yoruluyor, hiç bir işe morfoloji için işe yaramasa bile genel durumu düzelir.
badenur, yarın için kolaylıklar dilerim, şimdiden geçmiş olsun diyeyim bende.
alabama, iyi yolculuklar, iyi eğlenceler dilerim...
merye, gözün aydın, inşallah değerlerin beklendiği gibi seyreder, üzmez seni. Allah tamamına erdirsin canım.
baharnaz, tedavi derken hormon tedavisini mi kastettin yoksa ovülasyon tedavisini mi? bana klomen verirken hiç endişe etmediler yani bana bile verdiğine göre nispeten zararsızdır diye düşünüyorum ama tabi kist yapma ihtimali de varmış.

Bu arada hanımlar ara ara söylüyorum ama bebek için konsantre olmuşken kendinizi de unutmayın lütfen. Kendi kendine göğüs muayenesi filan mutlaka her ay yapın. Özellikle hormon tedavisi gören arkadaşlar. Gerçekten çok önemli.

Benim merak ettiğim bir şey var. Acaba doktorlar kontrollerde o ay oluşabilecek folikülleri mi görüyorlar, yoksa hepsi görünür mü? Bir de doktor rahim duvarı incelmiş biraz ama klomenden olabilir önemli değil demişti. Nedir ki bu? Bebeğin tutunmasını engeller değil mi? Neden incelir, nasıl kalınlaşır ki?

canım sağol inş.katlanır yarın bakamıyacam artık pazartesi ye kadar

allah şifa versin canım

Hoşçakalın arkadaşlar.

iyi tatiler canım sende kaendine iyai bak bol şanslar inş.canım heppimiz emeğimizin karşılğını alırız

günaydın kızlar kimse yok herkes galiba denizde ah nası canım çekti

deniz sen herhalde evdesin eve gelince sayfaları okumaktan yoruluyordum şimdi sadece birkaç yazı var
tatilc hanımlar sizi e hrkes mi orada e

Merye'cim merhaba,

Mesajlara göz atarken senin hamile olduğunu direk senin mesajından değil de arkadaşların yazılarının arasından öğrendim çok sevindim. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin , çok sevindim bu güzel haberin tadını çıkart . Herşey yolunda gider inşallah. Tebrikler..

Merye'cim merhaba,

Mesajlara göz atarken senin hamile olduğunu direk senin mesajından değil de arkadaşların yazılarının arasından öğrendim çok sevindim. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin , çok sevindim bu güzel haberin tadını çıkart . Herşey yolunda gider inşallah. Tebrikler..

merhaba canım yani ilk teste sonuç olumlu idi ondan sonra diğer test te iyi idi şimdi bugün yine test yapmam gerekiyor ama yapmadım pazartesi yi bekleyecem inş.hata yapmıyorum

birde şunu sorabilirmiyim bn şimdi dr gitmem gerekiyor mu her hangi bir rahatsızlığım yok sadece göğüslerim biraz büyümüş ve ço hassaslaşmış bu normal mi onu da bilmiyorum
sanki erken gibi geliyor am

birde benim hastane bana hiçbir şey söylemiyor ne arıyor nede soruyor onlaraı ben arayıyorum oysa başkalarını onlar arıyormuş dr arayıp bişey sorsam ben seni görmeden bişey söyleyemem diyor yani adamlara danışamıyoruz bile

ARKADADAŞLAR MORALİM ÇOK BOZUK mafoldumben

bugün rahim filmi çektirdim, oranın doktorunun yaptığı açıklamalarla yıkıldım resmen, ağlayarak eve geldim, şimdi kendimi toparlayamıyorum.... sağ tüp tamamıyle, sol tüp kısmen kapalı, sağ tüpte iltehap varmış ileri düzeyde ...o nedenle sıvı verirken ağrılarım oldu.. rahimde milimetrik bir yapışıklık... ayrıca rahimdeki miyomun rahim çizgisine etkisi nedeniyle rahimde bir tümsekleşme....

çok üzgünüm 40 yaşında 2 aşılama 4 tüp sonarsı geldiğim noktaya bakın... bu kadar emek, para, yaşanan bu kadar acı... sonrası basit bir rahim filmiyle ortaya çıkan bir sürü sorun...

tüpteki iltehap rahime sızdığı için embriyolarınızın yaşama şansı olmamıştır dedi doktor... ya tüplerin alınması lazım, ya da laporoskopi dedi... ilaçla iltehabın kurutulması olamazmış.......

tüplerimin alınmasını istemiyorum neden doğal şansımı tamamen sıfırlyayım ???? ama bu haliyle zaten hiç işe yaramazmış... laporoskopi ile nasıl oluyor, bu iltehabın temizlenmesi gibi mi? çok karışığım... çok üzgünüm ... artık kaldıramıyorum... bu saatten sonra bunlara gücüm yok... inanın şu an ölmeyi istiyorum, ölmek ve rahat etmek istiyorum. huzur istiyorum... herşeye baştan başlama gücüm yok. yenilgiyi kabullenecek yürek yok... çıkmazdayım... dibe vurdum artık. senağlama senağlama senağlama senağlama senağlama

bugün rahim filmi çektirdim, oranın doktorunun yaptığı açıklamalarla yıkıldım resmen, ağlayarak eve geldim, şimdi kendimi toparlayamıyorum.... sağ tüp tamamıyle, sol tüp kısmen kapalı, sağ tüpte iltehap varmış ileri düzeyde ...o nedenle sıvı verirken ağrılarım oldu.. rahimde milimetrik bir yapışıklık... ayrıca rahimdeki miyomun rahim çizgisine etkisi nedeniyle rahimde bir tümsekleşme....

çok üzgünüm 40 yaşında 2 aşılama 4 tüp sonarsı geldiğim noktaya bakın... bu kadar emek, para, yaşanan bu kadar acı... sonrası basit bir rahim filmiyle ortaya çıkan bir sürü sorun...

tüpteki iltehap rahime sızdığı için embriyolarınızın yaşama şansı olmamıştır dedi doktor... ya tüplerin alınması lazım, ya da laporoskopi dedi... ilaçla iltehabın kurutulması olamazmış.......

tüplerimin alınmasını istemiyorum neden doğal şansımı tamamen sıfırlyayım ???? ama bu haliyle zaten hiç işe yaramazmış... laporoskopi ile nasıl oluyor, bu iltehabın temizlenmesi gibi mi? çok karışığım... çok üzgünüm ... artık kaldıramıyorum... bu saatten sonra bunlara gücüm yok... inanın şu an ölmeyi istiyorum, ölmek ve rahat etmek istiyorum. huzur istiyorum... herşeye baştan başlama gücüm yok. yenilgiyi kabullenecek yürek yok... çıkmazdayım... dibe vurdum artık. senağlama senağlama senağlama senağlama senağlama

ah badenur çok üzüldüm canım :çok üzgünüm:
şimdi moralin çok bozuk tabi, neler geçer aklından ama toparlanmaya çalış canım ya. Eğer tüpteki iltihap yüzünden tutunamadılarsa, o zaman bak şu işi halledince belki de oluverecek. Laparoskopi hakkında hiç fikrim yok ama doktor söylediğine göre imkan dahilinde demek ki. Biraz toparlan bir başka doktorla daha görüş istersen. Biliyorsun böyle peşin peşin moral bozan doktor da çok oluyor kötükedihüso
Acil şifalar dilerim canım...

canım çok üzücü bir durum allah sabır versin ay çok kötü oldum bu konudalarda pek bilgim yok ama absynth nin dediği gibi başka dr.lar la görüş belki ins.yanılıyordur
allah şifa versin yine de ona allaha sığınmak en iyisi şifayı verende o hast.verende

Selam
kızlar sanırım herkes hafta sonu tatilinde kaydirigubbakcemile3olumunekankayizsmile

aaaa Badenurum tatlım nasıl haberler verdin öyle sen gerçekten üzücü bi durum tatlım ama bide şöyle düşün bak nedenini buldun inşallah sorunun kaynağını buldun düzeltilmesi imkansız bi durum değilmiş inşallah bak doktora göster inşallah en yakın zamanda çözümünü bulucaksın vede benim hatırladığım kadarıyla senin kaliteli döllenmiş yumurtan vardı demmeki bu yüzden tutunamadı canım benim lütfen sonuçlarını en yakın zamanda doktorunla paylaş eminim çaresini bulacaklar sonuçta senin yumurtan var tüp bebek tedavilerinde tüplerin açık yada kapalı olmasını çok umursamıyorlar bu doğal gebelik için önemli bi etken nolur tatlım çok üzme kendini ben eminim düzeltirler bu durumu telaşlanma nolur vereliniortak:teselli::teselli:

Badenur bide bi şey merak ettim hiç rahim filmi çektirmediler mi sana ?
bu iltihap yeni bi durumda olabilir belkide son tüpten kalma bi şey olmasın :sm_confused:

badenur çok şaşırdım ve üzüldüm canım. inan ben 2 tüpünü de açık bekliyordum. yalnız belki de embriyoların tutunmama nedeni belki tüplerde biriken sıvıdır bundan sonra böyle birşey olmayacağı için şansın artar. ben yine okuduklarımdan laproskopi ile tüplerin açıldığını ve alındığını biliyorum. yine burada okuduklarımdan bazen tüplerin alınmasının sıvının tekrar birikip akmaması için açılmasından daha etkili bir yöntem olduğunu okudum. hale hn halit bey süleyman bey artık en doğru yol neyse söyleyeceklerdir canım. şimdi girdim okudum acil çıkmam gerek. lütfen kendini bırakma. bak sorun ne belli oldu inşallah bundan sonrası daha iyi gelecek.

Back
X