unutmadan yazayım.daha önce yazdımmı bilmiyorum.kurs paylaşımlarını isteyenlere:
çocuklara hani işaret parmağı ilekızarsınız parmağınızı sallarsınız ya ııııııııı dersiniz ya.(mutlaka bir diyen olmuştur)hiç doğru değilmiş.bir şey anlatırken yukarıdan hükmeder gibi değil,çocuğun seviyesine inerek söyliyecekmişsin.yani çömelip te söyliyecekmişisin.meğer ben bunu bilmeden yapıyormuşum.ondan mı acaba tüm tanıdığım çocuklarla aram iyi.
bir de bir yanlış tutumumu öğrendim.karşı komuşumun en küçük kızı bana gelir.ben hep ona çikola veririm.sevdiğinide bilirim.ama hep sözümü dinlemesini isterim.bana sormadan hiçbirşeye dokunmamasını isterim.beni dinlerse ona her zaman çikola vereceğimi söylerim.misal sakın bilgisayarı elleme tamammı haticecim derim.o da her zaman tamam der.bir de karşıdan bize geçerken ayağında çorap olmazsa almam eve.terliksiz taşlara basmamasını bize geldiğinde hep ayağında çorabının olmasını hasta olabileceğini söylerim.annesini değil ama beni bütün kardeşler dinler.anneleri biraz bozulur tabii.
diyeceğim yanlışım şuymuş;ben çocuğu rüşvete alıştırıyormuşum.çocuk birşeyleri yapmak için hep birşeyler bekliyecekmiş.çok utandım.bir daha isteğim olmadığı zamanlarda vereceğim çikolasını.
artık çıkayım.kırtasiyeden geldim.hikaye uyduracağım.onunla ilgilş de resim.resim hazır.boyadım da.hikayem de hazır aslında.temize geçeceğim.belki bir iki değişiklik yaparım.hoşçakalııınn.