4+2 sistemi mağdurlari.

Evet bu sistem çok kötü gercekten ama hayallerinizden vazgecmeyin çok pişman olursunuz gerekirse eşiniz gelsin orda bı iş baksın bı kadın olarak ekonomik özgürlugunuzun olmasi gerekiyor.

Yaa acaba gitseniz 1 yıl çalışsanı, istifa etseniz. İstediğinizzaman dönme hakkınız olsa. Oturdum bunu düşündüm. ( bu yorumdan dolayı umarım taşlanmam ) :))

Ben coğrafya öğretmeniyim. Lise grubu.

Ya hayalidya cok tesekkurler. Birileinin beni anliyo olmasi ne guzel. 1 yillik ucretsiz iznimi kullanabilicem 1 yil haklarim gizli kalicak. Bu 1 yilda secim donemi ya muhakkak biseylerde iyilestirmeye gidilir. Umarim emeklerim cöp olmaz . Cok hayal kurdum ve elimden gelen ne varsa bana düsen neyse yaptim.

Bu tayin zorluğu yüzünden ben de 2 senedir hayatımdaki kişiyle evlenemiyorum. Herkes zannediyor ki kamudaki herkesin tayin hakkı var. Bazı kurumlar eş durumu bile yapmıyor, asla göndermiyor. Torpili olan hemen gidiyor tabi. Onların aile birliği daha kıymetli, onlar eşlerinden hiç uzak kalmıyor.
Eşinizin sizin yanınıza gelme ihtimali yok mu?

Yaaa umarim gorursunuz o yaziyi. O kadar aglamistim ki suan bile gozlerim doldu. Hickirmaktan nefesimi kontrol edememistim gozlerim aglamaktan sismisti. Umarim bu gunleri gulumseyerek hatirlariz.

Sen harika bir şey başarmışsın. Bak ne diyorum ben dizimi kırıp çalışamaya cesaret bile edemedim:) Sen iyi bi araştır olayın içinde olanlara sor ben öğretmenim çok bilemiyorum sağlıkçılar nasıl ama bu şekilde gitmez illa bir iyileştirme yapılır.
Sen çalışmış hakkını almışsın, torpil değil bir şey değil bileğinin hakkı.. bu tarz emek konularında ağır tepkileri hoş bulmuyorum ben..

Hele ki es durumu yapabilmis insanlar ayni yollardan gecmis insanlar durupta yapmasaydin dusnseydin falan diyoya. Yahu emek verdik emek. Hayallerle okuduk. Devlet duzenini oturtamayip sistemi oyuncak ettiyse suc bizim mi ?

Yaaa umarim gorursunuz o yaziyi. O kadar aglamistim ki suan bile gozlerim doldu. Hickirmaktan nefesimi kontrol edememistim gozlerim aglamaktan sismisti. Umarim bu gunleri gulumseyerek hatirlariz.

İnşallah ama bence gidin 1 kere tadin o duyguyu bazen sabahlari uyanip niye yasiyorum ki diyorum o kadar işe yaramaz hissediyorum ki ... bu şansi sonuna kadar kullanin

Tesekkur ederim. Kadin cinimi tepeme cikardi resmen

O kadar iyi anlıyorum seni evli değilim çocuğum yok ama 5. kez kpss ye gireceğim. Orda o yazıyı görmeyi çok isterdim. Bu alımda da bazı engeller yüzünden tercih yapamayacağım sanırım bu beni çok üzüyor ve 5. kez gireceğim sınava. Evlenmeden atanmak istiyorum sebebi de sizin şu an içinde bulunduğunuz durum beni de korkutuyor. 4+2 çok acımasız bir sistem. Ben de sağlıkçıyım mahvettiler sistemi ne deyim. Mutluluk gözyaşlarınız boşa gitmez aile birliğiniz bozulmaz ve siz o formaları giyer aşkla görev yaparsınız inşallah

bence çok iyi oldu yine devlette çalışan bir kamu görevlisi olarak söylüyorum bunu, yok öyle puanınızın yettiği gerçekten ihtiyaç olan yere atanıp da sonra 1 yılda hemen eş tayiniyle gitmek, ben hak ihlali diye düşünüyorum bunu, kpss de çok gerçekten çok iyi bir puanla istediğim yere atandım başkası gitmiş hakkari de ihtiyaç varken oraya atanmış düşük puanla sonra eş durumuyla hemen benimle aynı yere geliyor, kendisinin boşalttığı kadroya ihtiyaç devam ediyor hakkari'de.. çakılı memur sistemi çok güzel, umarım devam eder, vatan millet diyoruz, vatanımıza milletimize hizmetten kaçıyoruz. P.S:atanmadan önce de böyle düşünüyordum. asla 1 yıl sonra boşaltacağım bir yeri seçmem diyordum.

Aslında bu bakış açısıda çok güzel. Hepimiz farklı açılardan haklıyız gibi gibi..

Bu sistem 2016dan sonra atananlari vurdu. Siz yine Bursa gibi bir yere atanmissiniz. Ben ogretmenim, bizde sadece dogu açildi.

Ben İst.a Ankaraya atanacak puanla doguya atandim. Esiniz kamudaysa sizin yaniniza tayin istiyor, degilse ya 6 yil ayri yasanacak ya da isi birakip sizle 0 dan baslayacak... Cok zor yani... Sizde cocuk da varmis...

Yok ögretmen degilim saglıkciyim ama ögretmenlerle ayni sistemi uyguluyolar suan bize. Atandigin yerde 6 yil cakili.

Eşiniz 6 yıl ara versin. Ya da iş yerini taşımak için bir çözüm bulsun. Veyahut birini alsın ise işlerini uzaktan yönetmeye çalışsın. Eşinizin ki iş ise sizinki de iş

Tamam da anlatamadigimiz nokta şu biz kotu puan aldigimiz icin uzaga atanmadik. Yok yani yok brans 4. Yum ve memleketime atanamadim cunki adamlar 2007den beri kadro acmamis. Bu hizim tembelligimiz elsikligimiz degil.

Mecbur kalsaniz oyle bi yapardiniz ki es durumunu. Sanki suc teskil etmisiz gibi es durumundan geliyolar ne ayip demi ?
Bakin arkadasta magdur. Sistem sikınti.

Aslında bu bakış açısıda çok güzel. Hepimiz farklı açılardan haklıyız gibi gibi..

ben başka haklılık göremiyorum özür dilerim, bir öğretmen arkadaşım şırnak'a atandı, 1 yıl sonra eş durumuyla geldi memleketine, peki 1 yıl okuttuğu o zavallı öğrencileri ne oldu, hiç düşünen yok, devlet oraya kadro açıyosa ihtiyaç olduğu için açıyor, sen oraya gidiyorsan "ben şırnak ta öğretmenlik yapıcam" diye gidiyorsun. kanuni boşluklardan faydalanıp ordaki çocukların eğitim hakkını elinden alamazsın, senin yerine gerçekten orda 4 yıl kalabilecek biri girebilirdi, Türkiye sadece şu opportunizm yüzünden ilerlemiyor zaten. Herkes devletten ne alırsam kar diyerek bunu yaparsa bir yerde sistem tıkanır. Milliyetçiyim vatanseverim, her fırsatta da bu düşüncemi dile getiririm.

Buarada 2015 eylul- 2016 mayis arasinda sinava hazirlandim. Yani ben calisirken bu sekilde degildi sartlar, 15 temmuzdan sonra degiserek bizi de etkiledi. Boyle olacagini bilseydi bircok evli cocuklu insan bosuna calismazdi sinava, maddi manevi

ya cok tesekkur ederim gercekten.

Buarada 2015 eylul- 2016 mayis arasinda sinava hazirlandim. Yani ben calisirken bu sekilde degildi sartlar, 15 temmuzdan sonra degiserek bizi de etkiledi. Boyle olacagini bilseydi bircok evli cocuklu insan bosuna calismazdi sinava, maddi manevi
Aynen bende oyle oldum.
Ama tuzu kuru olan o kadar rahat konusuyo ki.
Sanki kadrolu vardi biz atanamadik.
Resmen ailelere cocuklara eziyet.

evet, her yerin belli bir puani var. Buyuksehirlere yuksek puanla ataniyordu. Biz de aldik puani ama sehirler acilmadi. Sadece dogu anadolu ve guneydogu anadolu illeri açildi benim bransima

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…