4. aydan sonra sırtüstü yatmak

tebessum77

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2007
2.523
30
158
İstanbul
hamişler birçok yerden duyuyoruz 4. aydan sonra hamileler sırtüstü yatarlarsa bebeğe giden damara baskı oluyor bebeğe az kan gidiyor. dolayısıyla az oksijen gidiyor diye!!!!! doktoruma sordum kızlar bu sadece son ay için geçerli. zaten ozaman sıtüstü yatarsan kendini kötü hissedersin dedi. haberiniz olsun dedim

Ben uzun zamandır sırt üstü yatınca kendimi kötü hissediyorum tansiyonum düşüyor sanki. Ama sol tarafıma yatmaktanda bıktım yani. Çünkü sağ tarafa yatınca bebeğe giden damarlara baskı oluyormuş. Doğuma kadar sol tarafım çürümese iyidir.

Nasıl yatmamız lazımmış ben genelde sol tarafıma yatıyorum a.s.
Gerçi doğurdum dogurcam 22 günüm kaldı sayemde diğer arkadaşlar öğrensin bari :Roflol:

Ben yüzüstü yatağıma ve yastığıma gömülerek yatmayı öyle çok özledimki...

inan canım bendeee çok özledim ben hep yüzüstü yatardım ama az kaldı herşey bebişimiz için son haftalar daha da zorlaşacak inan, ilk hamileliğimde son haftalarda 5-6 tane yastıkla uyuyordum yatağı yastıklarla döşemiştim bacak aralarına yastık koymak da iyi geliyorr allah yardımcımız olsunnn

bende nasıl yatacağımı bilemiyorum yaaaa:1no2: normalde yüzüstü yatarım yastığa gömülürüm ellerimide yastığın altına koyarım ama şimdi bir sağ yatıyorum bir sola yatıyorum olmuyor sırtüstü yatıyorum bir türlü alışamadımsenağlama benim doktorumda 5. aydan sonra sol tarafına doğru yat dedi alışmaya çalışıyorum ama daha göbişim çok olmadığı için kendimi bazen yüzüstü yatarken buluyorum acaba zararı oluyomudur? :uhm:

ben uykuya dalana kadar bir sol bir sağ bir sırtüstü yatıyorum :) sırtüstü yattığımda bel ağrılarımdan dolayı çok rahat edemiyorum yan yatış pozisyonlaında da bebişim alt kısımdan çok tekmeliyor sanıyorum ki sıkıştı hemen pozisyon değiştiriyorum uykuya dalan kadar da böyle geçiyor bu arada korkuyorumda Allah korusun kordon dolanması falan olur diye ...

Ben de şimdiden 4 yastıkla yatıyorum ikisi kafamın altında biri bacaklarımın arasında diğeri sırtımda. Zavallı eşime yer kalmıyor ama sesini çıkarmıyor. Dönerken zor oluyor ama ben dönüyorum oflaya poflaya benimle birlikte 2 taneden kocaman yastık görseniz öyle komikki. Bir de benim karnım çok mu şişti ne çok zor oluyor dönmesi.

Kuzey aynen ben de yn yatınca bebeğim sıkışmış gibi alttan tekmelemeye hareket etmeye başlıyor bu sefer ben de korkuyorum tabi. Birde benimkinin kafası solda sola yatıyorum kafasınımı sıkıştırdım acaba diyorum sağa yatıyorum damara baskımı yaptım diyorum ikilem de kalıyorum :uhm:uykum kaçıyor :1shok:anlayacağın ben son 2 haftadır özellikle son 1 haftadır geceleri en fazla 4 saat falan uyuyorum o da bölük pörçük ertesi günde dayak yemiş gibi dolaşıyorum ortada...:bbo::bbo::bbo:

bende hiç sırt üstü yatamam nefes alamıyor gibi oluyorum..doktorum özellikle 7.aydan sonra sol tarafıma yatmamı önerdi...o zaman kan dolaşımı daha rahat oluyomuş..bebişlerimiz daha rahat ediyomuş..bilginiz olsun..

sol omzuma ağrılar giriyo ya ne sağda nede sırt üstü rahat edemiyorum daha 4 aylığım benimde omzum çüricek hee doğurana kadar :)

Verdigin bildi icin tesekkurler canim.Ama ben simdiden kara kara dusunmeye basladim.Normalde yuzustu yatip bacagimida iyice atip birde yastiga sarilarak yatarim aksi halde uyuyamiyorum.Ancak sirt ustu belki ama yan yatamamki ben ne yapicam yaaa senağlama

bende bazen gece bir uyanıyorum sırt üstü uyur vaziyette buluyorum kendimi. ve korkuyordum en azından bu korkumu geçirdi doktorun bilgisi . normalde ben uyuyana kadar deli gibi döner dururum birde sol tarafıma pek yatamam ilerde ne yapacağım diye şimdiden düşünüyorum.

Ay bende oyle resmen deli gibi donerim uyuyana kadar ben diyim 30 sende 40 kere bir sag tarafa bir sol taraf bir sirt ustu bazen oyle sert donerimki simdiden bazen karnimi kasitigini hissediyorum hareketlerimin.Allah hepimize kolaylik versin ilerleyen zamanlarda..

ah kızlar hiç sormayın bende yüzüstü yatmayı çok severim şimdi bir sağa dön bir sola dön fenalık geçiriyorum uykuya hasret kaldım bazen yataktan kalkıp koltuğa yatıyorum orası ufak olduğu için fazla hareket edemiyorum o yüzden rahat ediyorum yoksa rahat yatağımda iyicene ağnanıyorum ama oğuşum için herşeye katlanırım

kızlar ben de 3 -4 gündür bebeğimin hareketlerini hissetmiyordum..bugün evimize yakın bi yerde tıp merkezine gittim..Allah a şükür bebeğim iyiymiş ama rahmimde plesentaya yakın bi yerde damar kalınlaşması varmış..bu da erken doğum riskiymiş.. çok korkuyorum böyle bişey duyan oldu mu hiç..bana dua edin bişey olmasın bebeğime..bilgisi olanlar lütfen benimle paylaşın..

Hiç duymadım canım. Kendi doktoruna gitsene acil olarak. Bakalım o ne diyecek. Başatan beri seni takip eden o. Ultrason cihazları bazen farklı değerler verebiliyor.

benim doktorum sırt ustu yatmamaya calıs dedı,yaklasık 20 gndur bı saga bı sola yatmaktan bıktım,heralde benı sımdıden alıstırmak ıcın ole dedı
saol tebessum cum bende artık sırt ustu yatabılıcem :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…