4 Aylık kilo verme yarışması

Ben 18 yaşında, küçük yaşlardan kortison ilacıyla astım tedavisi olan üstüne üstlük hipotiroid ile uğraşan bir öğrenciyim. Çok yemek yiyen biri pek olmadım, bu şanssızlık yüzünden aldım kiloları.
Aslında geçen sene çok istikrarlıydım çünkü 86 kilodan 69 düşebilmiştim. Fakat bir depresyon hepsini geri almamı sağladı. Artık önümüze bakalım.
Bugünkü Menüme geliyim:

7:20 yarım kase sütlü mısır gevreği

10:30 müsli

13:00 mercimek çorbası

17:30 yarım kase mercimek çorbası + bulgur

Ve 10000 adım attım + 2 bardak detox çayı
detoks çayı ne canım,hazırmı satılıyor?biraz bahsedermisin?

:KK45: Merhaba kızlar Aranızda banada yer varmı hem eğlenmek hemde birlikte motive olmak hemde bol eksi görmek için

Günaydın canım. Ben bu sabah kahvaltinin dibine vurdum enteresan birşey oldu. Bir lahmacun bir tabak makarna bir tabak salata iki baklava iki yumurta neydi bu simdi çildirmis olmaliyim bugun 4 te iki bardak süt 2 portakal günü bitircem
Canim karbonhidrat tavan yapmis ara sira olur oyle ozellikle regl donemlerinde insan kendine hakim olamiyo onemli olan gec saatte yememek umarim aksam dengelemissindir...

Şekerim kilolar bazı zamanlarda takılıp kalıyor sürekli tartılmak yerine haftada bir tartılmayı dene ve istikrarını koru:KK66:
evde tartıya da guvenmıyorum aylık cocugu dr goturdugumuzde orda tartılıyorum bende :)
diyetinde değişiklik yap o zamn canım ara öğünleri çıkar. ekmek yerine ceviz yok biraz karatay benzeri ama zaten normalde de işe yarayan şeyler. sürekli aynı diyeti yaptığın zaman metabolizma alışıyo ve kiloyu sabitliyo
ara ogun de cok yemıyroum kı ?? ekmegı az yıyorum ama cevızın kalorısı cok yuksekmı, onceden hep cevız yerdım bı baktım kalorısını cok yuksek olunca bıraktım bende cevızı

Çok az yemişsin gibi geldi bana ama senin teecihin tabi
evet cok az ıste , kılo verıyım dıye ama hala yok bır sey :(

su ana kadar bır bardak cay bardagı ıhlamur ıctım lımonlu 2 tane esmer küp şekerli, bır bardak kola, bır dılım hazır kek :(:(:

Gunaydin
2 gunluk kar tatili:KK76:
Cok mutluyum evde olmak gibisi yok

Kahvalti
1 has yumurta
1 tabak menemen az yagli
Peynir
2 zeytin
roka
1 dl ekmek ve bol sekersiz cay
Enfes bir kahvalti oldu
Ben de kendimden bahsedeyim biraz.25 yaşındayım öğretmenim. çocukluğumdan beri hep balık etliydim. son 2 yılda da tavan yaptı kilo ve 99 kilo oldum. 4 aydır diyetteyim 77 ye düştüm dün itibariyle inşallah kalan 15 kiloyu da birlikte 4 ay içerisinde veririz.
sea44 sea44 canim bizimkilerde evde esimde yarin isbasi yapicak herkes evdeyken diyet yapmak zorlasiyor

su321 su321 canim tebrik ederim cok guzel kilo vermissin kalaninida beraber vericez :))

Bugun yediklerim
Sabah..yarim lt ilik su
Kahvalti..1 yumurta 1 dilim peynir 5 ad zeytin maydonoz salatalik 1 dilim ekmek
Ara..portakal
Ogle ...4 ad kofte salata ayran
Ara ...sutlu tarcinli turk kahvem
Aksam...bruksel lahanasi pirasa dan olusan sebze sote yogurt icende 3 yemek kasigi karabugday
Su ..1.5 litre 2 ye tamamlarim
Gece acikirsam yogurt yerim :))
Uzuun bi aradan sonra bugun kacamak yapmadim aferin bana :D:p

evde tartıya da guvenmıyorum aylık cocugu dr goturdugumuzde orda tartılıyorum bende :)

ara ogun de cok yemıyroum kı ?? ekmegı az yıyorum ama cevızın kalorısı cok yuksekmı, onceden hep cevız yerdım bı baktım kalorısını cok yuksek olunca bıraktım bende cevızı

evet cok az ıste , kılo verıyım dıye ama hala yok bır sey :KK43:
canım ekmek ya da cevizin kalorisinden çok vücuda yaptığı etki önemli. birisi seni çabuk acıktırırken ve insülin direncinle oynarken diğeri sadece tok kalmanı sağlıyo. kaloriyle diyet yapıldığı zaman protein,karbonhidrat ve yağ değerlerine göre hareket edilmeli. o yüzden kaloriyle diyet yapanlar çok verimli sonuçlara ulaşamıyor. ara öğünde az yemen de önemli değil. sen hormonların çalışmasını durduruyosun ara öğün yaparak. ara öğünde yoğurt,yeşilçay,kahve gibi şeyler tüketilmeli.

su ana kadar bır bardak cay bardagı ıhlamur ıctım lımonlu 2 tane esmer küp şekerli, bır bardak kola, bır dılım hazır kek :KK43::KK43::
ama yarışın 2. günü olmaz ki buuuu:KK43: biraz daha motive et kendini biraz daha iradeli davranmaya çalış canım o bi dilim kek senin kaç günlük diyetinin etkisiz olmasına sebep oluyo:/

makarna pilav börek tatlı hazır içecekler hiç yemedim içmedim. akşam 5ten sonra hiç bi şey yemedim. her hafta bir günü kendime ayırdım canm ne istiyorsa kebapçıysa kebap sarmaysa sarma yedim hem de saatine dikkat etmedenve miktar sınırı koymadan. ertesi gün kaldığım yerden devam ettim. bir de ben iki öğün yaptım ya da dayanamazsam üçe çıkardım.sabah klasik kahvaltı kepek ekmeğidir yumurta menemen közlenmiş sebze akşam da zaten 4 gibi yediğim için sorun olmuyordu. benim yaptıklarım bunlar nacizane herkese tabiki uymaz ama aralardan size yarayan yerler de olursa ne mutlu bana.
Zaten 5 sonra hiç birşey yememk büyük avantaj benim favorim bu :)

Canim karbonhidrat tavan yapmis ara sira olur oyle ozellikle regl donemlerinde insan kendine hakim olamiyo onemli olan gec saatte yememek umarim aksam dengelemissindir...
Regl bir hafta önceydi canim cektiginden de degil kontrolu birakinca onume ne gelse yerim boş bulundum . Kahvaltiyla duruyorum birsey yemem yarin sabaha kadar. Portakalda yemedim süt ictim agir geldi. Dengeledim

sea44 sea44 canim bizimkilerde evde esimde yarin isbasi yapicak herkes evdeyken diyet yapmak zorlasiyor

su321 su321 canim tebrik ederim cok guzel kilo vermissin kalaninida beraber vericez :))
inşallah canım 4 ay sonra herkes istediği kiloya sağlıklı bir şekilde ulaşır.

Aynen canim surekli bir yeme icme durumu oluyor
Ve her zaman diyet sebze yemekleri de yapilmiyor
Ne yapalim her zorlugun sonu guzeldir

Canim
Regl bir hafta önceydi canim cektiginden de degil kontrolu birakinca onume ne gelse yerim boş bulundum . Kahvaltiyla duruyorum birsey yemem yarin sabaha kadar. Portakalda yemedim süt ictim agir geldi. Dengeledim
Canim hangimizin arada gozu donmuyor ki
Sen durmayi basarmissin
Onemli Olan da bu zaten

Bugun yediklerim
Sabah..yarim lt ilik su
Kahvalti..1 yumurta 1 dilim peynir 5 ad zeytin maydonoz salatalik 1 dilim ekmek
Ara..portakal
Ogle ...4 ad kofte salata ayran
Ara ...sutlu tarcinli turk kahvem
Aksam...bruksel lahanasi pirasa dan olusan sebze sote yogurt icende 3 yemek kasigi karabugday
Su ..1.5 litre 2 ye tamamlarim
Gece acikirsam yogurt yerim :))
Uzuun bi aradan sonra bugun kacamak yapmadim aferin bana :D:p
Gercekten ornek alinasi bir menu
Bende en kisa zamanda karabugday almaliyim
Muthis bir odem atici

Aksam
5 kasik etli bulgur pilavi
1 kase yogurtlu havuc ve kabak
Azicik lahana tursusu

Bol su ictim
2 fincan yesilcay