- 22 Mart 2019
- 1.032
- 1.117
- 83
- 32
- Konu Sahibi mercandedee
-
Benim enişte 8 kardeş, çocuklar üni mezunu ve 50li 60lı yaşlardalar. Zengin de değillermiş o zaman tabii. Hepsini çok güzel yetiştirmişler. Mal mülk verememişler ama kendileri yapacak seviyeye getirmişler. Ahlak olarak onlardan daha iyi bir aile tanımadım. Yani olay 3 çocuk, 5 çocuk değil. Tamamen maddiyat da değil. Yetiştiririm diyen 10 tane de doğursun kendi bilir. İnşallah hakkınızda hayırlısı olur. Doğuracaksanız da yetebilir, yetiştirebilirsiniz.
Kimse annenin yada bebegin burda kötü olmasini istemez,tam tersine Allah saglikla kucagina almayi nasip etsin.Sadece sormasi abes çünkü onune geçilebilir birsey yani korunsa,zorlanacagi bir durum olmaz.Bir de su var istisnalar haric, yurt disinda yasayanlar guzel bir cocuk parasi aldiklari icin, cocuk yapmayı zor gormuyorlar.Her cocukta para alıyorsun ve bu para yaklasik 18 yaşına kadar veriliyor.Tabiki konu sahibi bu sekilde dusunup olmuştur demiyorum ama zaten oncesinde 3 cocugu varmis.4. Cocuga da bakabilirNasıl kötü kalpler, nasıl kötü yorumlar. Aman Allah’ım
Maddi durumu 4 çocuğu rahat rahat büyütebilecek yeterlilikteyse, çocukları ziyan etmeden yetiştirecek donanımda bir anneyse size ne milletin kaç çocuk yaptığından. Korunma yöntemlerini iğrenç espirilerle önerecek kadar milletin bilmem neresine karışmak nasıl bir edep? Hamile bir kadını üzme pahasına, alay edercesine konuşmalar, pesss!
Vurun abalıya, ilk taşı sen at kafasıyla sizler yeterli birer anne misiniz şimdi?
İlk veya ikinci gebeliği olana sağlıkla kucakla doğsun derken, bir ailenin 4.bebeği olunca böyle bir dileği fazla mı gördünüz o meleğe?
Bazılarına eğlence olmuş konunuz. Kadın kadına destek olacağına, köstek olmuş. Ayıp ayıp. Ekmeğini, suyunu siz mi veriyorsunuz tasası size düştü. Nerdeyse kadının tüplerini bağlatmaya kendi ellerinizle götüreceksiniz.
Köstek olmadım en azındanSizin yazdığınız yorumun ne gibi faydası oldu şimdi konusahibine?
Köstek olmadım en azından
Vallahi yazmadan gecemeyecegim sok oldugum bir husus 2 3 gun evvel kizim bu arada tek cocugm var ve bende 2.icin emin olamayanlardanim istemedgm fikrine dha yakinim hatta herneyse kizim kisir istedi markette gittik yesil sogan ve maydanozum yoktu alaym dedim yesil soganin kilosu 18 tl idi gozlerime inanamadim ...Bakın bu fiş bugünden..
1 lt süt aldım 6.45 tl ödedim.
Sadece süt. Ben 32 yaşındayım. Benim almam tercih. Gelişimimi tamamladım. Icmesem de olur. Ama o 8 çocuk içmek zorunda. Şu an olsa tek maaş o çocuklar 8 çocuk süt içebilir mı?
Bu devirde tek maaşla asgari ücretli 8 çocuğa süt alabilir mı? Imkansız imkansız.
Benim babamda tek maaşla büyümüş 4 kardeş.
Hepsi okumuş. Şimdi olsa hepsi sürünürdü.
Gıda ucuzmus. O devirler eskide kaldı maalesef. Şu an çok zor.Hangi vicdan bile bile o çocukların sürünmesini kabul eder? Gerçekci olalım bu devirde öyle geçinemezsin tek maaşla. Yani isteyen 8 çocuk yapsın demekle olmuyor. Bu devirde 3 cocuk bile imkansız bence.
Eki Görüntüle 2588190
Hakkaten deDini açıdan günah falan mı ondan m korunmuyorsunuz merak ettim.
Kız olursa Yeter, erkek olursa Dursun koyun adını ne olur, eski bir Türk geleneğidir çok çocuklu aileler artık çocukları olmasın diye son doğana böyle isimler koyarlarmış.
Siz de modern korunma yöntemlerine karşı olduğunuza göre bir de geleneksel bir şeyler deneyin bakalım.
Kimse annenin yada bebegin burda kötü olmasini istemez,tam tersine Allah saglikla kucagina almayi nasip etsin.Sadece sormasi abes çünkü onune geçilebilir birsey yani korunsa,zorlanacagi bir durum olmaz.Bir de su var istisnalar haric, yurt disinda yasayanlar guzel bir cocuk parasi aldiklari icin, cocuk yapmayı zor gormuyorlar.Her cocukta para alıyorsun ve bu para yaklasik 18 yaşına kadar veriliyor.Tabiki konu sahibi bu sekilde dusunup olmuştur demiyorum ama zaten oncesinde 3 cocugu varmis.4. Cocuga da bakabilir
Kabile yaşamıHakkaten dearkadaşımın adı Yeter 13 kardeşler sonuncu o
Aynen en son o olmuş kendisiyle yaşıt hatta kendinden büyük yeğenleri vardıKabile yaşamı
Bir evde on beş kişi. Nutkum tutuldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?