- 27 Aralık 2016
- 1.153
- 5.265
- 158
- Konu Sahibi mercandedee
-
Dayıyı parka götürmekAynen en son o olmuş kendisiyle yaşıt hatta kendinden büyük yeğenleri vardı
Üslûbunca öneri verirsin, üzgün ve şoktaysa moral verirsin ama alay edercesine yorum yapmak gerçekten çok çirkin. Hamile bir kadını üzmek hiç etik değil benim zihniyetimde.
Onların ki teyzelerini parka götürmek salıncakta sallamak oluyormuş öyle demiştiDayıyı parka götürmek
Parayla bitiyor mu iş? O çocuklara yeterli ilgiyi sevgiyi verebilecek mi? Motor, bilişsel, sosyal gelişimlerini destekleyebilecek mi? Hiç sanmıyorum ama konu sahibinin bunları dert ettiğini de sanmıyorum. Karınları doysun yeter.
İkinci bebe üç aylıkken üçüncüyle yanlışlıkla(!), üçüncü bebe üç aylıkken dördüncüye yanlışlıkla (!) hamile kalan kadına korunma yolu önerisi sunmanın neresi alay etmek?
Ne de doğru demişim. Aferin bana.Evet siz alay konusu etmemişsiniz, direkt “karınları doysun yeter” diyerek eksik ve yetersiz bir anne olduğunu iddia etmişsiniz.
Ne de doğru demişim. Aferin bana.
Bir annenin yaşları yakın dört bebeğe yeterli olması mümkün değil.
Üçüz yada dördüz de olabilirdi.
Ben de tek çocukluyum. Korunuyorum. İkinciyi asla düşünmüyorum. Ama bu demek değil ki çok çocuklu olmak isteyen bir ailenin en mahremine yorum yapayım. Aldırmayı düşünmediğine göre, dört çocukşa ilgili yorum beklediğine göre kendine de güveniyor. Belki benden daha enerjiktir ve çocuğuna yetecektir. Bilemeyiz.
Bazen ben düşünüyorum açıkçası, çok ouuncak, çok ilgi, kendine ait bir oda, oyun gruplarıyla yetişiyor benim oğlum ama belki ce bu imkanlar devam etsin diye ikinciyi düşünmemekle hata ediyorumdur. Kendi kardeşleriyle evde kurduğu az oyuncaklı oyun grubu daha faydalıdır.
Tek bir doğru yok neticede. Bilemiyoruz.
Hakkınızda hayırlısı olsun konu sahibi. Zor ama imkansız değil. Bir kaç sene çok yorulacaksınız ama sonunfa umarım değdi diyeceksiniz
benim de 2. cocugum ilki 4.5 yasinda kiz bu da erkek ama bu hamilelik o kadar yiprattiki bacagim da varisler oldu ,carpintim çok,su anda gribim ilki normal dogum,bu dogum da eli kulağında korkuyorum gripli iken doğurmak istemiyorum zaten çarpıntı var burun tıkanıklığı iyice çarpıntı yapiyor nasil ikincam diye ,bi kardesi olmalı insanin ama bana 2 cocuk yetti calisiyorum da bakacak kimse yok ucretsiz ayrilicam ,bu bebek de kizim gibi kreslerde büyüyecek yapcak bsy yok ,Allah bunlara can sagligi versin ins.
Bakın bu fiş bugünden..
1 lt süt aldım 6.45 tl ödedim.
Sadece süt. Ben 32 yaşındayım. Benim almam tercih. Gelişimimi tamamladım. Icmesem de olur. Ama o 8 çocuk içmek zorunda. Şu an olsa tek maaş o çocuklar 8 çocuk süt içebilir mı?
Bu devirde tek maaşla asgari ücretli 8 çocuğa süt alabilir mı? Imkansız imkansız.
Benim babamda tek maaşla büyümüş 4 kardeş.
Hepsi okumuş. Şimdi olsa hepsi sürünürdü.
Gıda ucuzmus. O devirler eskide kaldı maalesef. Şu an çok zor.Hangi vicdan bile bile o çocukların sürünmesini kabul eder? Gerçekci olalım bu devirde öyle geçinemezsin tek maaşla. Yani isteyen 8 çocuk yapsın demekle olmuyor. Bu devirde 3 cocuk bile imkansız bence.
Eki Görüntüle 2588190
Üçüz ya da dördüz olmasıyla korunmayıp ardarda bebek yapmak aynı şey değil. Doğal yolla ikizden fazlası milyonda bir ihtimal,doğal olmayan yollarda da sayı sınırı var zaten.
13 aylık çocuğu kreşe vermiş kadın üçüncü geliyor diye. Bu mu yetebilecek, ilgilenebilecek anne? Dördüncü gelince de üçüncü postalanır kreşe bir yaş civarında artık.
Çocuklar yaklaşık 5 yaşa kadar benmerkezcidir. Kardeş de olsalar bu dönemi atlatana kadar grup oyunu oynamazlar, oynayamazlar. Ben önüne yığılan oyuncaklardan ya da sunulan imkanlardan bahsetmedim zaten. Bir annenin dört bebeğin bilişsel, sosyal, motor gelişimini tek başına destekleyebilmesinin mümkün olmadığından bahsettim.
Tavsiye veriyorum , tüplerini bağlasınlar kördüğüm atsınlar, aynı zamanda doğum kontrol hapı ve ek olarak her ilişkide condom kullanın(condom iki tane üst üste geçirilsin)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?