4. Bebek yolda . 4 cocuk :( nasol basedicem.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Üslûbunca öneri verirsin, üzgün ve şoktaysa moral verirsin ama alay edercesine yorum yapmak gerçekten çok çirkin. Hamile bir kadını üzmek hiç etik değil benim zihniyetimde.

İkinci bebe üç aylıkken üçüncüyle yanlışlıkla(!), üçüncü bebe üç aylıkken dördüncüye yanlışlıkla (!) hamile kalan kadına korunma yolu önerisi sunmanın neresi alay etmek?

Parayı, maddiyatı bir kenara koyuyorum. Yahu 3. çocuk doğruysa eğer hesaplama, şu an 7 aylık. Kardeşi olduğunda 16 aylık olacak. Kucak bebeği daha. Kucaktan inmedikleri, en çok ilgiye ihtiyaç duydukları zaman. Yazık değil mi yahu? İsterse her bebeğe ayrı ayrı bakıcı tutsun, anneyi arayacak. Herkes istediği kadar çocuk yapsın banane kendisi bakabiliyorsa. Ama üzülüyorum böyle konulara.

İkinci bebe üç aylıkken üçüncüyle yanlışlıkla(!), üçüncü bebe üç aylıkken dördüncüye yanlışlıkla (!) hamile kalan kadına korunma yolu önerisi sunmanın neresi alay etmek?

Evet siz alay konusu etmemişsiniz, direkt “karınları doysun yeter” diyerek eksik ve yetersiz bir anne olduğunu iddia etmişsiniz.

Benim eşim günümüz şartları için 3-4 milyonum olursa belki 3. Yü düşünebiliriz ama belki dedi
Hayırlı olsun... Rabb im analı babalı bir şekilde büyütmenizi nasip etsin inşallah...

4 çocuk kapasite meselesi ben yapamazdım, kendini bilmek büyük nimet!

Son düzenleme:
Yaş aralıkları nedir diğerleri tuvalet ihtiyacini yemeklerini yiyebiliyorsa 3 çocuğa bakan 4 uygun hayli bakar 3 çocuğum var yaşları arada 5 2 1 şeklinde sonrasinda baglattim sizde bağlatın bünyenize yazık bu işin hem piskolojik hem maddi manevi hem çocukların bakımı ertelenmesi zorlu bi donem olucak allah yardımciniz olsun

Ne de doğru demişim. Aferin bana.
Bir annenin yaşları yakın dört bebeğe yeterli olması mümkün değil.

Üçüz yada dördüz de olabilirdi.
Ben de tek çocukluyum. Korunuyorum. İkinciyi asla düşünmüyorum. Ama bu demek değil ki çok çocuklu olmak isteyen bir ailenin en mahremine yorum yapayım. Aldırmayı düşünmediğine göre, dört çocukşa ilgili yorum beklediğine göre kendine de güveniyor. Belki benden daha enerjiktir ve çocuğuna yetecektir. Bilemeyiz.
Bazen ben düşünüyorum açıkçası, çok ouuncak, çok ilgi, kendine ait bir oda, oyun gruplarıyla yetişiyor benim oğlum ama belki ce bu imkanlar devam etsin diye ikinciyi düşünmemekle hata ediyorumdur. Kendi kardeşleriyle evde kurduğu az oyuncaklı oyun grubu daha faydalıdır.
Tek bir doğru yok neticede. Bilemiyoruz.
Hakkınızda hayırlısı olsun konu sahibi. Zor ama imkansız değil. Bir kaç sene çok yorulacaksınız ama sonunfa umarım değdi diyeceksiniz

yurtdisinda olunca gelir iyi olmuyor ki. gider de ona gore oluyor. ayrica yurtdisinda yardimci calistirmak cok cok cok pahali ancak dubaide falan uygun fiyata yardimcilar, bakicilar, temizlikciler var. avrupada ve amerikada temizlikci ucretleri biz turklere gore degil, o parayi vermeye icimiz yanar, cok ust duzey kazananlar haric.

tam tersine yurtdışında olmak negatif bir sey çünkü eger sonradan gittiysen yalnızsın, cocuguna tek basina bakmak zorundasin. ya da akrabalar yardim edecek ama onlar da huzur vermezler eminim, huzur vereni 1000de 1 bulunur.

ben bu cocuk parasi veren ulkeleri bilmiyorum o yuzden o konuda bir sey diyemeyecegim.

bol sans diliyorum. 4 sene sonra rahat edersiniz. 4 yil sikin disinizi. korunmaktan bahsetmek istemiyorum cunku belli ki o konu ile alakaniz yok, endiseniz olsaydi daha once ogrenirdiniz.

Üçüz ya da dördüz olmasıyla korunmayıp ardarda bebek yapmak aynı şey değil. Doğal yolla ikizden fazlası milyonda bir ihtimal,doğal olmayan yollarda da sayı sınırı var zaten.
13 aylık çocuğu kreşe vermiş kadın üçüncü geliyor diye. Bu mu yetebilecek, ilgilenebilecek anne? Dördüncü gelince de üçüncü postalanır kreşe bir yaş civarında artık.
Çocuklar yaklaşık 5 yaşa kadar benmerkezcidir. Kardeş de olsalar bu dönemi atlatana kadar grup oyunu oynamazlar, oynayamazlar. Ben önüne yığılan oyuncaklardan ya da sunulan imkanlardan bahsetmedim zaten. Bir annenin dört bebeğin bilişsel, sosyal, motor gelişimini tek başına destekleyebilmesinin mümkün olmadığından bahsettim.

hic korkma o an eminim.aklina gelecek son sey burun tikanikligi olur,.vucudun dogum icin herseyi hazirlar, rahat ol, sikma kendini

Kocanla derdiniz tasaniz yok ki masallah spremler bulduğunu kaçırmıyor. Sen bize tavsiye var nasıl oluyor bu işler

Canim senin yanlışın var. Tabi pek cok annenin yanlışı var annelerin çocuklarına yaptığı en buyuk kötülük zaten süt içirmek. Gerci konuyla ilgisi yokta :) onun dışında evet. O kadar cocuk ac kalir. Sute asla ihtiyaclari yok ama et peynir yumurta ceviz vs tek maasla 5 cocuga zor ötesi zor yani

Kreşe vermek neden postalanmak olsun?
Benim yakın bir arkadaşım ilk ve tek çocuğunu 1 yaşında kreşe verdi. Tamamen annenin kararıdır. İsterse vedebilir.
Yargılamak bize düşmüyor

Tavsiye veriyorum , tüplerini bağlasınlar kördüğüm atsınlar, aynı zamanda doğum kontrol hapı ve ek olarak her ilişkide condom kullanın(condom iki tane üst üste geçirilsin)

Kondomlar üst üste takılırsa hepsi toptan çıkar. Spermler de kontrolden çıkar.
Konu sahibi ceket atılınca bile hamile kalabilen potansiyelde aman diyim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…