4. Bebek yolda . 4 cocuk :( nasol basedicem.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ne de doğru demişim. Aferin bana.
Bir annenin yaşları yakın dört bebeğe yeterli olması mümkün değil.
Bende sizin gibi düşündüğüm için 2 çocuklu bir anneyim. Ama kırmadan dökmeden, alay edip üzmeden söylemekte bir erdemdir. Herkes her konuda sizin, benim gibi bilinçli olmayabilir. Ama bu sosyal bir platformda vurun abalıya tavrını ve küçük düşürülmeyi haketmiyor. Ne dediğin değil, nasıl söylediğin önemli olan.

O büyükler çok abartmışlar olayı yahu. Elbette vücut deforme oluyor ama 10 yıl ileri gitmelik bir durum yok. Normal şartlarda 3 çocuk annenin sağlığını olumsuz etkilemez.

Bunu ben de merak ediyorum. Mesela Natalia Vodianova var 5 çocuk doğurmuş ve taşşşş gibi tamam bakım vs ama kadın cidden taş gibi nasıl oluyor bu

Kreşe vermek neden postalanmak olsun?
Benim yakın bir arkadaşım ilk ve tek çocuğunu 1 yaşında kreşe verdi. Tamamen annenin kararıdır. İsterse vedebilir.
Yargılamak bize düşmüyor

çocuk iki yaşına kadar anneyle güvenli bağ kurmalı diyor uzmanlar. not: çocuğum yok sadece okuduklarımdan yazıyorum. büyük konuşmak istemiyorum ama çocuğum olursa da iki yaşına kadar kendim bakmak istiyorum

Bunu ben de merak ediyorum. Mesela Natalia Vodianova var 5 çocuk doğurmuş ve taşşşş gibi tamam bakım vs ama kadın cidden taş gibi nasıl oluyor bu
Biraz dikkat edince çok büyük farklar olmuyor fiziksel olarak, hamilelikte dikkat ediliyorsa sonrasında sağlıklı beslenme ve sporla neredeyse eski hale dönüyor vücut.
Tabi çocuğuna gece gündüz kendi bakan kadınlarla Natalia Vodianova'ları da bir tutmamak lazım. Benim göz altlarım uykusuzluk ve ona bağlı yorgunluktan ötürü 4 yıldır başka bir hal aldı mesela.

Bu konuda herkesin deneyimi çok farklı olduğu için nedense hamilelik çöküş gibi işlemiş bilinçaltıma :) Bunları duyduğuma sevindim.

Tabi ki iki adet bakıcısı şusu busu var da gene de 5 çocuk yahu :)

Gözaltları için bir kaç önerim olabilir :) Öncelikle aloe vera çok iyi geliyor, pamukla maske gibi yapabilirsiniz soğuk soğuk...Morluklara karşı da kremler var etkili olan. Benim de bilgisayar kullanımı ve alerjiden ötürü sorunlarım oluyor, bu şekilde azaltıyorum.

gözalti sorunu bende de var hangi kremi kullaniyorsunuz?

morluk için soruyorsanız bir çok markanınki var

şu an Farmasi var kullandığım balm şeklinde beyazlatıcı

bütçenize uygun hangisiyse onu alabilirsiniz
farmasi yurtdisinda yok onu türkiyeye gidince siparis etmem lazim da baska hangileri var

Ben tek çocuklu bir anneyim.2,5 yaşına kadar benleydi, 36 aylıkken kreşe başladı.
Ama o arkadaşımın çocuğuyla aralarında bariz farklar göremiyorum ben.
Annesi işe bir yaşına gelince geri dönmek zorundaydı, anneanne babanne yerine iyi bir kuruma kreşe verdi. Ama eve döndüğünde belki benden daha çok ilgilenerek o açığı kapattı bilemiyorum.
Benim eşim mesela üç kardeş araları hep 18 ay. Ama anneleri gayet güzel ilgilenmiş. Aralarındaki ilişki de gayet güzeld
Ben çocukta kesin kurallara inanmıyorum.
Sevgiyi çocuk annesinden alıyorsa, sevgiyi hissediyorsa çok büyük sorunlar olduğunu düşünmüyorum.
Burada korunmasıyla ilgili en özeliyle dalga geçmem. Geçemem. Hamile bir kadınla dalga geçilmesi, küçümsenmesi beni üzdü.
Ben dört çocuk yapar mıyım? Asla. Ama yapanla da dalgs geçer gibi konuşma hakkını kendimde bulamam. Anneliğine laf edemem. Bilemiyorum çünkü belki tek çocuklu benden daha ilgili şefkatli bir annedir.

3 yilda 3 aşılama 7 klomen 1 gonal f tedavisi ve 100 lerce ovulasyon testleri ile hamile kalamadim. Arkadas valla 1 tane cocugum olmasa esimle biz şu iliski işini yanliş mı yapiyoruz diye düsünmeye baslicam. Rabbim herkese bakabilecegi kadar saglikli sihatli evlatlar nasip etsin. Maddi olarak cocuklar arasinda eşit davranmak kadar manevi olarakta gerekli yeterlilikte olmak lazim bence. Parayla hersey satin alinabilir ama anne şefkatini satın alamayiz

Daha çok ileriki yaşlarda psikolojik olarak ortaya çıkabiliyormuş güvenli bağlanma olmayan çocukların sonuçları. Mesela evlendikten sonra kendi çocuğuyla ilişkisinde zorlanabiliyormuş vs

Bilmiyorum bu konu karışık vallahi :)

Herkes kendi yorumundan sorumlu ama şu da var, sırf çocuk parası için çocuk yapan o kadar kişi var ki, birebir duyduğum bildiğim. Hatta gene yurtdışında burda da tahmin edilerek yazılan ülkede sırf çocuk parası için defalarca evlenip her eşinden ayrı çocuk yapan ve o paralarla geçinen kuzenini anlatır arkadaşım yıllardır.

farmasi yurtdisinda yok onu türkiyeye gidince siparis etmem lazim da baska hangileri var

ben onu örnek olarak verdim arama motorunda yazarsanız bir sürü seçenek çıkıyor zaten

morluklara karşı göz altı kremi

beyazlatıcı göz altı kremi

vs diye arayabilirsiniz

daha ne yapayım yani bir zahmet aratın :)

Şu güvenli bağlanma işini Adem Güneş çok abartıyor bana göre. Adem Beye göre güvenli bağlamak için iki yaşına kadar aynı yatakta, beş yaşına kadar aynı odada uyuyacağız. Baba altını dahi temizlemeyecek. Çünkü bakımı anneden başkası yaparsa maazallah ona bağlanır diyor. Bana cidden çok abartılı geliyor bu kadarı.
Ben çalışan anne çocuğuyum. Kreşe 2 yaşında verilmişim gayet annemle güzel uyumlu bir bağımız var. Ki o dönemde anneme tam tersi ayrı odaya erken geçir, zırt pırt emzirme denmiş.

Ben bu kadar keskin cümleleri de doğru bulmuyorum bu nedenle.
Benim mesela tek çocuk bir arkadaşım var. O da kardeşsizlikten çok şikayetçi olduğu için arayı açmadan çocuk yapmak istedi. O da hep yalnızlıktan dem vururdu çünkü.
Tek çocuk olup anne babayla yoğun güzel iletişim kurup kardeş arayan da var mesela. Bahsettiğim arkadaşımın annesi öğretmen babası öğretmen, oldukça güzel ilgilenmişler, beraber oynamışlar etkinlik yapmışlar.Bizim dönem için farklı bir ailesi var ama dediğim gibi çok kardeş özlemi var.
Yurtdışında uzun senelerdir yaşayan bir kuzenim de mesela Avrupada kreşe erken yaşta göndermenin normal olduğunu söylerdi. Bizim bez dönemini beklememizi garipserdi. Keza o da iki oğlunu da erken yaşta kreşe verdi.

Dolayısıyla ben şiddet, ilgisizlik gibi şeyler birerbir görmedikten duymadıktan sonra sırf çocuk sayısına bakıp kötü anne diyemem. Linç edemem. Gayet eğitimli bir kadın olan Elif Doğan (blogcuanne) kazara üçüncü çocuğuna hamile kalıp doğurmuş mesela. Bir yazısında çok çocuklu ailelerin de çocuksuz yada tek çocuklu aileler gibi baskıya maruz kaldığından şikayetçi. Toplu taşımada mesela birileri sinirlendi mi sen de o kadar doğurmasaydın diyiveriyormuş. Ha çocuk yap baskısı ha çok çocuk yapan insana cahil, ilgisiz kötü anne yaftasını yapıştırmak. fark yok

Ben Adem Güneş i okumadım, Nihan Kaya okudum ve yabancı yazarları. Kendimden örnek verirsem ben annemle babamla büyüdüm ama duygusal olarak bana çok uzaklardı, hep kavga gürültü halindelerdi ve bunun acısını ben yaşadığım evlilikte, ilişkilerde görüyorum.

Kimisi o duygusal bağı çok güzel kuruyor çocuk sayısından bağımsız olarak, kimisi de tek çocuğuna aşırı soğuk duruyor. Diyorum ya, karışık işler bunlar.

Toplu taşımada ben hiç kötü örnek görmedim mesela hatta hemen yer veriliyor, asla bakılmıyor rahatsız etmemek için. Geçende bir bebek babasıyla ama nasıl ağladı, herkes farkında ama kimse bakmadı özellikle. Ki çok da gelişmiş bir yerde yaşamıyorum

Ha bu arada ilgili beyefendi ağır saçmalamış bence. Bağlanma konusunda benim okuduğum yazarlar duygusal bağlanmayı kast ediyordu, mesela deney yapılmış bebeklere her türlü fiziksel ihtiyaçları karşılanmış ama duygusal ihtiyaçları karşılanmadığı için ölmüşler, yani kucaklama sevgi sözleri vs olmadığından

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…