- 11 Ekim 2016
- 72
- 299
- 8
- Konu Sahibi minyontiplikiz
-
Yazan iki arkadaş belki de ciddiye almadıklarından dolayı, karşındakini ciddiye almadığın için böyle bir yorum yapma gereği duydmuşlar sanırım, bilemem. Kısaca yazmasalar da olurmuş,
kavun kokusu M meredithgrey M magicat lilipit Chess petrapuella Overrated ciddiye alıp cevap verdiğiniz için teşekkürler.
Diğer 3 dil de anadili seviyesinde.
Almanya'dan gidiş sebebim, kaldığım yerde, (ve çevrede) bi hayli yabancı düşmanı arttı. Bazı haklar hukuklar kısıtlanmaya başladı. Mesela birşey olduğunda, en son bakacakları kişi sen oluyorsun. Veyahut acile gittiğin hâlde (Alman) değilsen, 5 - 6 saat sonra muayene ediyorlar. Bazı okullarda ne denli Almanca/ İngilizce biliyorsun diye sınava tabii tutuluyor. Okul yönünden de eşit davranılmıyor.
İş; burada layık gördükleri yer, temizlik. Bakıcılık. Veyahut Fabrika.
Yani bir yere girmek için ''dayıların, amcaların'' olması gerekiyor.
Meselâ diplomana bakmıyorlar, söz temsili Lise Mezunuyum, başvurabileceğim bir çok yerlere başvuru yaptım, bana tanınmayan yer, bir başkasına not ortalamasının (biraz daha kötü) olan birini aldılar.
Burada kısaca ''ezik (!)'' durumuna gelmek çok kolay, yabancıları, başta Türk'ler olmak üzere, herhangi bir yerde iş vermemek (en son olarak düşündülebilir) diye ellerinden gelenleri yapıyorlar.
Polislik şöyle; benim bilmek istediğim sadece, yurtdışından gelenler ne tür sınava girme mecburiyetinde?
Evet okudum bölümle, dille vs çok farklı 2 bölüm. O polislik bende zaten açıkta duruyor. Hani kriterler uysa veyahut şartlar ne denli tartlılyor bilsem, düşünülebilir.
Almanya'ya akın edenler, pişman oluyorlar. Lâkin bunu göstermiyorlar. Ama geri dönmeleri imkânsızlaşıyor. Yani burada sosyal bir hayatın yok, robotlaşıyor insan bir nevi. İşten/okula eve, evden işe/ okula. Bu illâki Türkiye'de de öyledir, ama orada en azından kendi milletinle yine oturup konuşursun, bi sağa sola gidersin, yani bağ kurmak bir yandan da daha kolay, daha aktif olunabilir her yönden.
Dipçe: Kendimi altın kafese konmuş bülbül gibi hissediyorum; Ah Vatan'ım.
Tercümanlık olabilir polislik için en az lise mezunu olmanız gerek orta okul yazmışsınız eğer orta okul ise polis olamazsınız hosteslik demişler onun için de en az lise mezunu olmak gerek.Eğer lise mezunu iseniz orasını tam anlamadım diplomanız türkiyede geçer mi geçiyorsa önce ygs gireceksiniz üniversite sınavına orada belirli puan var ham puan olarak 270 onu çekmeniz gerek daha sonra polisliğe başvurup mülakatı geçmeniz gerek ki mülakat çok zor mülakattan önce sağlık kontrolü var ve 2 yıllık pmyo için yaş sınırı oluyor sanırım 24 yaş sınırı diye hatırlıyorum.kavun kokusu Dilimize sahip çıkmalıyız. Bu arada yardımın, yönlendirdiğin sayfa için teşekkür ederim. Araştıracağım, belki olumlu birşeyler bulurum :)
4 dili akışı konuşup anlıyorsan türkiyede hemen her şirkette yönetici asistanı olabilirsin mesela okuluna falan bakmazlar uluslar arası bir firma bulursam iş tamam
ortaokul mezunu türkiyede polis olamaz
4 dili gerçekten biliyorsan özellikle ispanyolca ve ingilizce için tekstil sektöründe türkiyede şirketlerde gene iş bulursun.
tabi dil bilmek önemli ama kendinide geliştirdiysen bu imkanlar türkiyede oluşabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?