4 gün önce yazsam okurmusunuz demiştim?

Bu gerçek mi, roman mı? Yorumlar kafamı karıştırdı yaa.. Bazen insanlar parça parça yazıyor ya, onu gibi birşeyse üzülmeyeceğim.. Zaten hepsini okuyamadım bile..
Bir erkek saçımdan sürmeyi bırak, kolumu sıkmayı geçiyorum, elini kaldıracak, o el kendisine yönlenir.. Hangi asırdayız? Aradığım gibi polisi kodese girer.. Elinde, avucunda ne varsa alır, boşarım.. Bir insan hayatı kendine neden zehir eder?

Big little lies diye bir mini dizi var, oradaki celeste karakteri de okumuş avukat olmuş eğitimli güzel bir kadındı ve şiddet görüyordu kocasından, terapiste gidiyor birbirimizi seviyoruz diyor ayrılmam diyor vs, bence bi izle o diziyi....

Bu yazıyı okuduğuma inanamıyorum.. En başta bu kadar uzun yazıyı nasıl okudum ona şaşırıyorum sonra senin yaşadıklarına..

23 yaşında, öğretmensin.. Ne kadar şanslı olduğunun farkında mısın.. Ve de geçiyo gidiyo merak etme kimse aşktan ölmüyo boşan kurtul.. Ben de hep yapamam edemem dedim bi türlü ayrılamadım, bizde de şiddet vardı bu kadar çok olmasada, sonra o aptal bana boşanma davası açtı falan.. Ay ne iyi yapmış meğer.. Yaşadığımı hissettim ya. Önce üzülüyosun ama emin ol geçiyo ve hatta daha güzel oluyo..

Yemin ederim bugün damadını öldüren kayınpederin kızısınız ve hikaye buymuş zannettim ilk başta tüylerim diken diken oldu. Canını seviyorssn boşan.

Valla canım yarısına kadar okudum kocan seni fena sindirmiş okumuşsun meslek sahibisin olmasan bile gir biyere çalış kendi kendini bişeylere mecbur hisssetme bunları yaşamak zorunda değilsin unutma sen değerlisin kimse seni değerli görmesede sen değerlisin

Ben nedense tesetture soktu derken kapanmaya zorladı gibi anladım. Ben mı yanlış anladım acaba konuyu ?

Yılan hikayesine döndü kötü yorum yazılınca cevap veriyo ama başka bir gelişme yok çaresizlikmi mazojistlikmi

Kız gelmiş kendinden yaş olarak büyük kişilerden fikir istemiş sizler yok yazım kuralı yok imla kuralı eee bu kadar yazabilmiş yazarken muhtemelen ağlıyordu ne yazdığının bile farkında değildir. Bide bi tutturmuşsunuz ücretli öğretmen, asgari ücret alıyodur özgüvensiz vs. ne olmuş yani en azından buradaki çoğu kişi gibi gayesiz değil. Allaha şükür ne kadar kazanırsam kazanayım karşımdaki kişiye gelir ve mesleğine göre muamele yapmam.

Konu sahibi psikolojin seni yanlış kararlar vermeye doğru itiyor. Sağlıklı bir ruh halinde olsan bir eğitimci olarak bu adamdan çocuk yapmayı asla düşünmezdin. Bu ortamda büyüyecek olan çocuğu düşün geleceğini düşün. İlk yapman gereken psikoloğa gidip önerirse ki muhtemelen önerir ilaçlarına başla kendini toparla ve boşan! Zaten ruh halin biraz düzelince ayrılsam nasıl olur gibi saçma düşüncelere kapılmayacaksın..

Cahil bir kadın bile bunları yapmaz. Yazıklar olsun size. Burada tek suçlu sizsiniz. Aileniz ayrı tuhaf, siz ayrı. Öldürene kadar yaşayayım diyorsanız, buyrun yaşamaya devam. Vah ki ne vah..

Arkadaş birkaç gün önce konu açmış, derdimi Worde yazmaya başladım 3sayfa oldu, yazsam okur musunuz diye.. Başlıktada 4gün önce yazmıştım diyor ya.. 4 gün önce soruyor insanlara yani.. 4gün içerisinde düzenleyip, paylaşıyor.. İnsanlar bundan diyor olabilirler.. Birazda haklılar.. Olayı genelde geçebilirdi aslında..

"Her adımda fiziki ve ruhi şiddet gördüm (kolumun sıkılması, yerde sürüklenmem, kapanmamın istenmesi vs)." yazabilirdi mesela..

Buraya konu açan arkadaşlara elbet üzülüyoruz, biri birşey dediğinde korumaya alıp savunuyoruz.. Sonra bir bakıyoruz, konu sahibi ortaya çıkıp kendisi de kızıyor yorumlara.. Sonra düşünüyorum, yoruma bu kadar sinirleniyor tepkisini ortaya koyabiliyorda, kendini yerde sürükleyen şahısa neden birşey yapamıyor?? Demek ki bu insanlarda yaşadıklarını algılayabiliyor, doğruyu yanlışı biliyor, şiddeti-iyiliği-kötülüğü biliyor.. Zaten arkadaş okumuş.. Ailesi okutarak arkasında olduğunu göstermiş.. Beklemesi kendi hatası.. Şuan psikolojisi kötü olabilir.. Ancak olaylar ilk vuku bulduğunda bu derece kötü olduğunu sanmıyorum..
Vakti, zamanı gelmeden ve doğru kişi olduğundan emin olunmadan yaşanılan olaylarda böyle sıkıntılara yol açabiliyor maalesef..

Buraya konu açan arkadaşlara elbet üzülüyoruz, biri birşey dediğinde korumaya alıp savunuyoruz.. Sonra bir bakıyoruz, konu sahibi ortaya çıkıp kendisi de kızıyor yorumlara..

Problemde bu ya zaten konu sahibi neyin doğru neyin yanlış olduğunu anlayacak pozisyonda değil maalesef. Tabi ki daha duru yazmasını isteyebilirler ama bazı yorumlar var ki çok aşağılayıcı.

Ve ne yazık ki yine Türkiye'de kadınlara yapılan cinsel baskının sonuçlarını burada bir kez daha çok acı bir şekilde gördük. Gençken yapılan bir hata sonucu istenmeyen yanlış bir evlilik..

ben gerçekten merak ediyorum ya..

bir kadın ( henüz kız çocuğuyken) nasıl yetiştirilir de bu aşağılamalara ve şiddetin her türlüsüne göz yumar, her seferinde geri o adamcığa döner.

bir erkek (henüz küçük yaşlarda ) nasıl yetiştirilir de kalbinde, ruhunda, yaşamında tüm kötülükleri ve iğrençlikleri barındırabilir.

senin durumunda elle tutulur hiç bişey yok. neresinden tutsan elinde kalıyor.

Aileniz sizi 2. kere almaya gelince ve siz yine gitmeyince okumayı bıraktım, sonlara göz attım hala birliktesiniz sanırım. Sert gidersem kusura bakmayın ama ne eşinize kızın, ne ailesine kızın ne de kendi ailenize kızın. Kızacaksanız bir tek kendinize kızın. Kaç sefer fırsat bulup gitmediyseniz bu hayatı siz kendinize reva görüyorsunuz. Aferin, devam edin onlarla kalmaya ve şikayet etmeye, hayatınızı kendiniz şekillendirmeyin aferin.

sana inanamıyorum yaa bide öğretmensin. ailene de sanada kimseyi kınamak istemem ama bu ne yaa hemen bitirmelisin b hayatı. nedemek ne haddine yerlerde sürükliycek birisi seni çok ilginçsin çokkkk...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…