ne bilim ben bezi duymustum ama bas tutmayi ilk kez duydumneyin başı tutuluyor ben onu anlamadım nasıl yani
4 günlük evli biri olarak hepsini yanıtlayayım Can'ım sana bütün gelinlikler rahatsız edici senin ki dar diye değil korkmaKızlar bu da dert mi demeyin ama gerçekten kabusa dönüştü. En büyük korkum gelinlik haline geldi. Provalarda herşey çok güzeldi. Son provada gelinliği giydiğimde şunu farkettim ki kollarımı çok rahat hareket ettiremiyorum. Sürekli salaş ve rahat şeyler giyen biri olarak ciddi ciddi korkmaya başladım. Mesela elimle boynumu kaşımak istesem yapamam çünkü bir yere kadar kaldırabiliyorum çok korkunç
Herkesin mi böyle benim gelinliğim mi problemli
İkinci korkum da ilk gece korkusu. Herkes bana iç çamaşırı aldın mı babydoll aldın mı filan diye soruyor. Bir gecelikle bir takım çamaşır aldım sadece. Başka ne almam lazım. Nasıl şeyler alabilirim hiç bilmiyorum. Ailem yanımda değil iki aydır tüm hazırlığı tek başıma yaptım moralim bozuldu.
En son dün akşam konuşurken nişanlımın teyzesi herşeyin hazır mı filan derken öğrendim ki ilk gece için kesilmesi gereken bir kumaş varmış. İşte iz kalıyomuş çarşafta bilmem ne bi sürü şey söylediler. Ağlayasım geldi. Neden kimse bana yardım etmedi annem niye hiç anlatmadı bunları. Çok kötüyüm
Merhaba
Okudum yazdıklarınızı ama ancak cevap verebiliyorum. Nişanlımla daha önce de bu konu konuşulmuştu zaten. Bu tip adetlere ne o ne ben sıcak bakmıyoruz. Dün konuştuğumda da tekrar çok kızdı nasıl karışırlar diye. Sana bırakıyorum kavga çıkarma ama istediğini de söylemekte çekinme dedi. Dün o bezi alalım terziye götürelim kenarını yapsınlar filan dediler. Önce atılacak zaten boşverin dedim. Israr etmeye başladılar. Atılır mı bilmem ne filan diye. Bir sakin durdum iki sakin durdum en sonunda "ben belki kocamla küvette sevişeceğim. neden bu kadar dert oldu bu ya" dedim gülerek. Edepsizliği ele alınca kalakaldılar karşımda. Teyze yine konuşacak oldu. Benim yatağım benden başka herkese dert oldu dedim yine gülerek. Zaten alez var çarşaf var ne sıkıntı olacak...
Ayrıca bazı hanımlar baya dert etmiş olacak kendilerine bazı şeyleri ki ne akademisyenliğim kalmış ne cahilliğim. Ayıptır hanımlar. Benim belli konularda bilinçsiz olmamla eğitim kimliğimin ya da mesleğimin ne alakası var. Ayrıca sizin yaptığınız gibi insan kırmaktan çekinirim ben. Gerektiğinde de tavrımı koyarım. Ne yaşım ne mesleğim kimsenin "dalga geçmesi" için müsait konular değil. Ağzınıza sahip çıkmanızı öneririm.
Merhaba
Okudum yazdıklarınızı ama ancak cevap verebiliyorum. Nişanlımla daha önce de bu konu konuşulmuştu zaten. Bu tip adetlere ne o ne ben sıcak bakmıyoruz. Dün konuştuğumda da tekrar çok kızdı nasıl karışırlar diye. Sana bırakıyorum kavga çıkarma ama istediğini de söylemekte çekinme dedi. Dün o bezi alalım terziye götürelim kenarını yapsınlar filan dediler. Önce atılacak zaten boşverin dedim. Israr etmeye başladılar. Atılır mı bilmem ne filan diye. Bir sakin durdum iki sakin durdum en sonunda "ben belki kocamla küvette sevişeceğim. neden bu kadar dert oldu bu ya" dedim gülerek. Edepsizliği ele alınca kalakaldılar karşımda. Teyze yine konuşacak oldu. Benim yatağım benden başka herkese dert oldu dedim yine gülerek. Zaten alez var çarşaf var ne sıkıntı olacak...
Ayrıca bazı hanımlar baya dert etmiş olacak kendilerine bazı şeyleri ki ne akademisyenliğim kalmış ne cahilliğim. Ayıptır hanımlar. Benim belli konularda bilinçsiz olmamla eğitim kimliğimin ya da mesleğimin ne alakası var. Ayrıca sizin yaptığınız gibi insan kırmaktan çekinirim ben. Gerektiğinde de tavrımı koyarım. Ne yaşım ne mesleğim kimsenin "dalga geçmesi" için müsait konular değil. Ağzınıza sahip çıkmanızı öneririm.
Gelinlik dediğin şey çok rahat birşey değil zaten canım. en fazla 4-5 saat içinde duracaksın o kadar dert etme. Rahat hareket edemediğin durumda yakın arkadaşların yardım eder dert etme onları. Ama giymeden önce mutlaka tuvalet ihtiyacını karşıla ve çok sulu şeyler yiyip içme. Gelinlikle en zorlanacağın şey tuvalete girmek olacak çünkü.
İlk gece mevzusuna gelince çarşafa kan bulaşmasın çarşafta leke yapabilir diye demiştir belki sana bez al diyen kişi. Benim bi arkadaşım peçete almıştı baya miktar sanırım ilişki öncesi yatağa serdi çarşaf kirlenmesin diye. Ailenle zaten aranda sıkıntılar vardı eski konularını okumuştum fazla kafana takma annen de söylemeyi akıl edemedi demek ki.
Onun dışında nikahınız falan olduktan sonra birlikte olmadan önce eşin de sende 2 rekat namaz kılıyorsunuz onu söyleyen oldu mu bilmiyorum.
Çamaşır mevzusuna gelince ben gelinliğin içine üstü dantelli jartiyerli takım almıştım çorapları falan her şeyiyle. Çorapları giymedim takımı giymiştim ama o kadar abartmaya gerek yok diye düşünüyorum şuan. Altına hafif dantelli fazla abartılı olmayan beyaz bir iç çamaşırı ve Üstüne düz beyaz bir büstiyer alabilirsin. Büstiyer karnını falan düz göğüs kısmını da daha düzgün gösterir daha ince ve daha hoş durur gelinliğin. Ama alacaksan büstiyeri benim yaptığım gibi sakın dantelli alma. Dantelli olanla düğünde oturup kalktıkça telleri yamuldu ve karın böygeme baskı yapıp rahatsız etti beni düğün boyunca. Ve düğün sonu fotoğraflarda da karın kısmım girintili çıkıntılı görünüyordu teller yamulup kaldığı için.
İlla ilk gece için değil daha sonra da kullanmak için özel günlerde balayında vs 1-2 tane iç çamaşırı takımı saten gecelik falan alabilirsin.
Kızlar bu da dert mi demeyin ama gerçekten kabusa dönüştü. En büyük korkum gelinlik haline geldi. Provalarda herşey çok güzeldi. Son provada gelinliği giydiğimde şunu farkettim ki kollarımı çok rahat hareket ettiremiyorum. Sürekli salaş ve rahat şeyler giyen biri olarak ciddi ciddi korkmaya başladım. Mesela elimle boynumu kaşımak istesem yapamam çünkü bir yere kadar kaldırabiliyorum çok korkunç
Herkesin mi böyle benim gelinliğim mi problemli
İkinci korkum da ilk gece korkusu. Herkes bana iç çamaşırı aldın mı babydoll aldın mı filan diye soruyor. Bir gecelikle bir takım çamaşır aldım sadece. Başka ne almam lazım. Nasıl şeyler alabilirim hiç bilmiyorum. Ailem yanımda değil iki aydır tüm hazırlığı tek başıma yaptım moralim bozuldu.
En son dün akşam konuşurken nişanlımın teyzesi herşeyin hazır mı filan derken öğrendim ki ilk gece için kesilmesi gereken bir kumaş varmış. İşte iz kalıyomuş çarşafta bilmem ne bi sürü şey söylediler. Ağlayasım geldi. Neden kimse bana yardım etmedi annem niye hiç anlatmadı bunları. Çok kötüyüm
Ben de tam onu diyecektim yatağa sıvı geçirmez alez alın kan lekesi de soğuk su ve beyaz sabunla citileyince hiç kalmıyor. Ama direk makineye atıp sıcak suya değince iz kalıyor ve çıkmıyor hiç. Cocugumun çok burnu kanardi yastik çarşaf ust baş batardi gece kanayınca ama bu yöntemle hiç iz kalmıyor.Çarşaf batması nedir ya, regl olunduğunda da bez mi seriliyor?
Kan bu. Soğuk suda yıkanır geçer gider.
Bu kadar ayrı hazırlıklar yapınca ilk gece gözünde büyüyor sonra kadınların, stresten sıkıntıdan ya yapamıyorlar ya bir şey anlamıyorlar yaptıklarından.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?