- 22 Eylül 2014
- 119
- 65
- 98
İz kalma mevzusu mu hangi devirdeyiz artık.Ben hic öyle bir sey almadım yanıma. Karıştırmayın kimseyi eşinizle sizin aranızda özel olam seyler bunlar. Bana kimse sormadı bir sey. Annemle bile konuşmadık bu mevzuyu.Kızlar bu da dert mi demeyin ama gerçekten kabusa dönüştü. En büyük korkum gelinlik haline geldi. Provalarda herşey çok güzeldi. Son provada gelinliği giydiğimde şunu farkettim ki kollarımı çok rahat hareket ettiremiyorum. Sürekli salaş ve rahat şeyler giyen biri olarak ciddi ciddi korkmaya başladım. Mesela elimle boynumu kaşımak istesem yapamam çünkü bir yere kadar kaldırabiliyorum çok korkunç
Herkesin mi böyle benim gelinliğim mi problemli
İkinci korkum da ilk gece korkusu. Herkes bana iç çamaşırı aldın mı babydoll aldın mı filan diye soruyor. Bir gecelikle bir takım çamaşır aldım sadece. Başka ne almam lazım. Nasıl şeyler alabilirim hiç bilmiyorum. Ailem yanımda değil iki aydır tüm hazırlığı tek başıma yaptım moralim bozuldu.
En son dün akşam konuşurken nişanlımın teyzesi herşeyin hazır mı filan derken öğrendim ki ilk gece için kesilmesi gereken bir kumaş varmış. İşte iz kalıyomuş çarşafta bilmem ne bi sürü şey söylediler. Ağlayasım geldi. Neden kimse bana yardım etmedi annem niye hiç anlatmadı bunları. Çok kötüyüm
Siz turkiye'de yasamiyorsunuz sanirim?yalan söylemem için ne gibi bir sebep olabilir ki..
ilk defa duydum oldukça da komiğime gitti..
üstelik bunu söyleyende müstakbel kv ve teyze vs..
kadının yatağının içine kadar müdahale edilmesi size de tuhaf gelmedi mi ?
Siiz de ben bakire degilim deyin, bende kan man yok! Hadeee gidin isinize! Bacagimin arasinda ne ariyorsunuz deyin.Söylerken de lekesi çıkmaz yazık çarşafına leke olur atmak zornda kalırsın filan diye söylediler şimdi istemiyorum diye atarlanırsam abes olacak gibimoralim çöktü resmen
Demek ki siz de Turkiye'de yasamiyorsunuz ve ne namus cinayetlerinden, ne cinnet gecirip aileleri katleden damatlardan, ne cocuk gelinlerden, ne ilk gece tecavuz edilen kadinlardan zerre haberiniz yok.Kız bakire değilse ne oluyor yani?
Öldürüyorlar mı, yoksa intihara mı zorluyorlar?
O kızlar ne oluyor yani?
haberi olduğu için öyle yazmış ve vahşete dikkat çekmiş olabilir mi sence? @elvanelvan88Demek ki siz de Turkiye'de yasamiyorsunuz ve ne namus cinayetlerinden, ne cinnet gecirip aileleri katleden damatlardan, ne cocuk gelinlerden, ne ilk gece tecavuz edilen kadinlardan zerre haberiniz yok.
Nasil korudunuz kendinizi, duymadan geldiniz bana da formulunu verebilir misiniz?
Siz turkiye'de yasamiyorsunuz sanirim?
Vahsi anadolu geleneklerini hic mi duymadiniz? Akrabalari damadi sirtina vura vura odaya sokar hepsi odada olup bitenleri kapidan dinlerler. Yani kadinin evlendigi geceki karsilasmayi cinsler ara savas talimine donustururler. amac "vahsi yaratik" olan genc kizi "mudahele"ile kadinlastirmaktir. Sabah bir nevi evliligin yururluluge girdigi, erkegin "iktidari"nin ispati ve kizin ilk iliskisi oldugu bu insanlik disi yontemle tum dunyaya duyurulur. Dusunun yuz yillardir bunu 13-14 yasinda cocuk gelinlere uyguladiklarini, hala da doguda suregelen gelenekler bunlar. Bu vahset Anadolu "gelenekleri" hic bir mizah anlayisi olmayan, kadini mal yerine koyan bir "namus " anlayisinin parcasidir. bunun bir Turk gelenegi degil ortadogu sacmaligi oldugundan eminim. Ermenilerde de damat ailesine ertesi sabah kirmizi bir elma getirmek zorundadir.
Kızlar bu da dert mi demeyböylebir rezilligi yasaya gerçekten kabusa dönüştü. Elutfrnebirderkum gelinlik haline geldi. Provalarda herşey çok güzeldi. Son provada gelinliği giydiğimde şunu farkettim ki kollarımı çok rahat hareket ettiremiyorum. Sürekli salaş ve rahat şeyler giyen biri olarak ciddi ciddi korkmaya başladım. Mesela elimle boynumu kaşımak istesem yapamam çünkü bir yere kadar kaldırabiliyorum çok korkunç
Herkesin mi böyle benim gelinliğim mi problemli
İkinci korkum da ilk gece korkusu. Herkes bana iç çamaşırı aldın mı babydoll aldın mı filan diye soruyor. Bir gecelikle bir takım çamaşır aldım sadece. Başka ne almam lazım. Nasıl şeyler alabilirim hiç bilmiyorum. Ailem yanımda değil iki aydır tüm hazırlığı tek başıma yaptım moralim bozuldu.
En son dün akşam konuşurken nişanlımın teyzesi herşeyin hazır mı filan derken öğrendim ki ilk gece için kesilmesi gereken bir kumaş varmış. İşte iz kalıyomuş çarşafta bilmem ne bi sürü şey söylediler. Ağlayasım geldi. Neden kimse bana yardım etmedi annem niye hiç anlatmadı bunları. Çok kötüyüm
Ya çok nadir oluyo boyle seyler ki ben bizim o yorelerde boýle bişeye rast gelmedim ama eşine güvenip bu durumu yasayan bazilarinin eşleri koluna yada herhangi gozukmeyecek bi yerine çizik atip kanatan oluyomuş buda cok istisnai bi durumda tabi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?