• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4 kilo vermek istiyorum

CARMENNN

Guru
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2009
1.225
50
358
Adana
bir çok kişi ne gerek var diyebilir ama rahatsız oldugumdan dolayı fazla olan 4 kilomu vermek istiyorum..doğum yaptıktan sonra bile suanki halimden daha zayıftım,hayatımda ilk kez diyet yapacagım ve maalesef cikolata,pasta,kola vss. cok düşkünüm ve kesemiyorum...uzun vadedede olsa çok kasmadan nasıl bir listeyle verebilirim var mı önerisi olan??
1.69cm
59.5 kg

KARATAYIN EN BASİT ANA KURALLARI..

1-öğünlerin arasında 4-5 saat olmalı..Leptinin çalışıp depodaki yağları yakabilmesi için
2- ara öğün yok
3- saat 7-8 den sonra kesinlikle ayran,süt çay ve su dışında hiçbirşey yenilmiyecek
4-meyveler kilo verme sırasında az ve sabahları yenilecek
5-kuruyemişler kavrulmamış olacak ve 1 çay bardağı kadar(ekmek yerine yeniliyor..badem,ceviz,fındık ,kaju olabilir..leblebi yasak)
6-kuru meyveler de abartılmadan sabahları tavsiye ediliyor(2-3 günkurusu gibi)
7-bulgur kilo vermeyi yavaşlattığı için abartılmamalı 2-3 kaşığı geçmemeli
8-içecekler tabii ki şekersiz
9-bakliyat serbest ama nohut nişastalı olduğu için fazla önerilmiyor..
10-süt ve süt ürünleri tam yağlı tüketilecek..
11-kahvaltıda yumurta şart (yumurta yemediğinizde 1 yerli muz yiyebilirsiniz)
12-lahmacun haftada 1 tane serbest..
13-patates,pirinç ,bezelye ve tüm nişastalı gıdalar yasak..
14-türk kahvesi şekersiz serbest..Nescafe yasak...
15-tüm diyet ürünleri yasak
16-sade madensuyu mide rahatsızlığı yoksa içilebilir

Bu şekilde yola çıkabilirsin.. Kolay gelsin..

KARATAYIN EN BASİT ANA KURALLARI..

1-öğünlerin arasında 4-5 saat olmalı..Leptinin çalışıp depodaki yağları yakabilmesi için
2- ara öğün yok
3- saat 7-8 den sonra kesinlikle ayran,süt çay ve su dışında hiçbirşey yenilmiyecek
4-meyveler kilo verme sırasında az ve sabahları yenilecek
5-kuruyemişler kavrulmamış olacak ve 1 çay bardağı kadar(ekmek yerine yeniliyor..badem,ceviz,fındık ,kaju olabilir..leblebi yasak)
6-kuru meyveler de abartılmadan sabahları tavsiye ediliyor(2-3 günkurusu gibi)
7-bulgur kilo vermeyi yavaşlattığı için abartılmamalı 2-3 kaşığı geçmemeli
8-içecekler tabii ki şekersiz
9-bakliyat serbest ama nohut nişastalı olduğu için fazla önerilmiyor..
10-süt ve süt ürünleri tam yağlı tüketilecek..
11-kahvaltıda yumurta şart (yumurta yemediğinizde 1 yerli muz yiyebilirsiniz)
12-lahmacun haftada 1 tane serbest..
13-patates,pirinç ,bezelye ve tüm nişastalı gıdalar yasak..
14-türk kahvesi şekersiz serbest..Nescafe yasak...
15-tüm diyet ürünleri yasak
16-sade madensuyu mide rahatsızlığı yoksa içilebilir

Bu şekilde yola çıkabilirsin.. Kolay gelsin..

çok tesekkürler..bulgur u hiç bilmiyordum..pirinç yerine bulgur terch etmeli sanıyordum..

bir çok kişi ne gerek var diyebilir ama rahatsız oldugumdan dolayı fazla olan 4 kilomu vermek istiyorum..doğum yaptıktan sonra bile suanki halimden daha zayıftım,hayatımda ilk kez diyet yapacagım ve maalesef cikolata,pasta,kola vss. cok düşkünüm ve kesemiyorum...uzun vadedede olsa çok kasmadan nasıl bir listeyle verebilirim var mı önerisi olan??
1.69cm
59.5 kg

bir an bunları ben mi yazdım dedim. bende bir 3 kilo versem iyi olacak.ama abur cubura çok düşkünüm olmuyor:(

Canım listeyi falan boşver bence. Çok fazla kilon olmadığı için ciddi bir diyet yapmana gerek yok. Bol bol su iç meyve çayları tüket vücudun toksinleri atsın ve ödem yapmasın. Beyaz ekmeği kesinlikle hayatından çıkar. Sabahları çok ağır kahvaltılar yapma yumurta domates salatalık aşırıya kaçma. Hergün sebze yeme vücudun su toplar. Yağsız tavuk ve et tüket. Bakliyatta almalısın. Yağ olarak sadece zeytinyağı kullan ve tuzu mümkün olduğunca az kullan. Eğer bölgesel yağlanman varsa yani göbeğinde o kiloyu sadece diyet yaparak veremezsin. Mesela ek olarak gece yatmadan önce mekik çekmelisin. Günlük yürüyüşünü sağlığın için ihmal etme. Yürüyüş yapmayı sevmiyorsan otobüsten 1durak erken in ve yürüyerek git. Sağlıkla kal :)

Back
X