4 kisilik aile icin ne kadar maas iyi maastir?

bu arada 4-5 bine uçuk demişsin ama başlıkta iyi bir maaş dediğin için ben 6 bin yazmıştım..
sadece geçinmek dersen 2000-3000 de geçinirsin..
yani öyle çok rahat yaşamazsınız ama sürünmezsinizde..
Türkiyede çoğu ailenin yaşadığı standartlarda yaşarsın yani..

izmirde yasıyorum acıklamanıza gore cok luks bır yasantı ıstemıyorsunuz ızmırde pazar da ucuz gıyım de ulasımda... bence cok kısarsan 2500 bıraz ferah dersen 3000 lukse yakın dersen de 4000 kafı olacaktır.

Okulun yoksa o kurslarla bankada iş bulamazsın. Torpille iş bulursun evet. Ama torpilsiz de bulursun. Yani banka 3 4 kişiyi tanıdık vs ile alıyorsa 50 kişiyi de deli mülakatlara sokuyor. O mülakatlardan geçecek yeterli birikimin var mı bilmiyorum. Yabancı dilini kullanarak bir şeyler bulabilirsin. Onları araştır.

Ben olsam yurt disindan hayatta gelmem buralara, hava sahasindan bile gecmem mumkunse
Hal ortada, savas kapida, sosyal hayat rezil, ekonomi gebermis zaten
Eviniz kira olacak, cocuklar devlet okuluna gidecek,esiniz kamu yonetimi mezunu,sizin yabanci diliniz var, zor gecinirsiniz buyuk sehirlerde, anadoluda kucuk bir kasaba olabilir belki, oyle yilda bir tatil yapabilecegin, disarida gezmelere tozmalara gidebilecegin,yemek yiyebilecegin bir ulke degil burasi,arkadaslar antalya demis evet mantikli sebze meyvesi ucuz olur, yazdan yaza gecici olarak turizm isinde garsonluk falan bulursunuz,aza da kanaat ederseniz gecinebilirsiniz ama yasayamazsiniz, oh be dunya varmis diyemezsiniz yalniz

1200 tl kira ile ev tutsaniz
500 tl faturalar olsa
800 tl mutfak masrafiniz olsa
200 tl okula ulaşım diyelim
Eger ulaşım sorunu yoksa bunu evin interneti tv ücreti vs olarak sayabiirsiniz
160 tl aylik en az okul harçlığı
250 tl arada çocuklarla aktivite yapsanız
200 tl tatil için kenara attığınız para
Bence ortalama bu şekilde olur yanlisim varsa arkadaşlar zaten düzeltir. .

@haticeakan Türkiye'de şıp diye iş de bulunmuyor yalnız,siz buraya gelince iş bakmaya başlayacaksınız,doğru mu anladım?
Sayısızca iş bulamayan üniversite mezunu var. İmkanınız varsa önce işi garantiye alın,ondan sonra gelin bence.

Mesela İstanbula gelecekseniz bin lira ortalama kira ücreti olarak düşün,elektrik-su-doğalgaz 500TL diye düşün(yazın daha az olur tabi) Mutfak masrafı ve diğer masraflar bizim çok oluyor ama burada bununla ilgili çok konu okudum,genel olarak mutfak masrafını 800TL olarak düşün,etti sana 2300TL. Bunun giyimini,okul harçlığını,telefon faturalarını,yol ücretlerini,tatilini,digitürkünü,bakım konusunu vb.siz kendinize göre hesap edebilirsiniz ama diğer kısımları mecburi ödenen tutarlar.

Türkiye'de yaşayanlara fikir soruyorsunuz sonra da çok uçtunuz diyorsunuz. iyi maaş demişsiniz. bunun sınırı yok. evet insanlar Türkiye'de 5000-6000 almıyor ama zaten çoğu kişi de karın tokluğuna çalışıyor. durum bu. iki okuyan çocuk ve kira ile büyük şehirde normal şartlarda yaşamak için 5000 tl ancaaa. anca yani başkası yok. neye uçalım?
büyükşehirde kiralar 1000 - 1500
çocuklar devlet okuluna da gitse etüd, kurs bişileri oluyor zaten.
mutfak masrafınız her ay en az 500 olur. etin kilosu 40 tl hanımefendi burada.
faturalarınız da en az 300 filan tutar.
dolmuş 2,5 TL yani zöel sektörde çok servis kullanılmaz araba yoksa karı koca birer vasıtalık yerlere de gitseniz 10 tl günlük 300 tl aylık yol.
he arabanız varsa bildiğiniz gibi dünyanın en pahalı benzini de ülkemizde kullanılıyor litresi 4,10 filan

durum bu yani. 5000 ancak. uçanı kaçanı bu.

Canim gelirine göre geçinir lüksün de o yönde olur mesela 1300 asgari ücretle geçinen 4 kisilik aile de var ama mesela 6 binlerle gecinemeyende var. O yüzden kendi standardını kendin belirliceksin.

mesela bu masraf çocukların okuluna görede değişiyo ilkokul masrsfı farklı lise masrafı farklı ha tabi okul servisini falanda es geçtik bu arada görüyosunuz burda geçinmeyi düşünmek kıldan ince kılıçtan keskin bi durum her yönüyle düşünmelisiniz

Uerijizde olsam hic gelmem buralara.can guvenligi yok en basta.esim flort ederken kanafaya giicekti benide alicakti yanina o zamanin gemctim istemedim kiskandim.simdi bana jep soyler gitseydik kesle diye.keske gotseydim.belki aile vatan ozlemi cekerdim.ama hic olmazsa cocuklarim esim daha guvende olurdu

Keşke beğen butonu haricinde bir de yorumu yıldızlı beğenme seçeneği olsa.
Çok güzel yazmışsın

Hsos hanfendi burdada gecım var burda da hayat cok pahalı be ucu ucuna yasıyoruz ozaman fark ne ?

Iste aile vatan ozlemi yasamadan bilincek bişey degil hic kolayda degil biletler asırı pahalı gel deyince gelinip gidilmiyo

Hsos hanfendi burdada gecım var burda da hayat cok pahalı be ucu ucuna yasıyoruz ozaman fark ne ?

Biz ne bilelim fark ne ? Önceliklerni kendin belirlersin. Nerde ucu ucuna yaşamak istiyosun? Türkiyede ailen varsa belki burayı tercih edersin. Ucu ucuna yaşamak istemiyosan okul okusaydın mesleğin olaydı. Hangi ülkeye gidersen git. Bir anda rahat yaşayamazsın. Önce sen bir şeyler için çabalayacaksın.

Bak canım biz 3 yıl önce evlendik kadikoy de orta halli bir yere tasindik. 1000 tl eski bir binada içi yenilenmiş bir eve kiraya çıktık. Sonra 1.5 yıl önce bulunduğumuz ev kentsel dönüşüme girdi biz evden ciktık. O dönem cildiracak gibiydim.1600 -1700 den asagida ev yoktu. Zor bela 1500 e güzel bir ev buldum kiraya çıktım.

Şimdi buralarda kiralar 2000 i geçmiş durumda. Hemde eski evler.

Yurtdışından istanbul geleceksen kiralar çok ama çok yüksek. Sonra doğalgaz, benzin, araba ve çocukların eğitim giderleri. Özellikle çocuklar icin sıkıntı. Tüm devlet okulları imam hatip olmuş durumda. Imam hatipe gondermek istemezsen ya sınavlara girip güzel okul kazanacak ya da özele gondermen gerekecek. Özeller yıllık 20 000 den başlıyor.

Bana göre ortalama bir muhitte - varos olmayan -

Kira = 2000 - 2500
Doğal gaz = 350
elektrik + Su = 150
İnternet + telefon vs = 250
Araba giderleri (benzin, kasko, muayene vs) = 300 - 500

Yani 3500 - 4000 aralığında zorunlu giderler olacak gibi. Buna kıyafet, market, kişisel bakım ve sağlık giderlerini daha eklemedim.

Orta halli bir aile olabilmek icin 8000-10000 arasında bisey kazanmak gerekiyor istanbulda.

EGER ev kira değilse çocuklarını devlet okullarında okutcasanız mütavazi bir hayat için 5-6 bin tl yeter ama yok ev kira çocuklar özel okulda okutursan 10 bin tl cebine sağlam koyman lazım.iyi maaş veren sektörler endüstriyel sektörler.dr iyi alır yada kendi işin olcak böyle işlek bir cadde üzerinde nezih semtte ve otoparkı olan yerde bir restorantın olacak iyi kazanırsın.peşin para döner böyle vadeyle valörle uğraşmazsın. al gülüm ver gülüm misali.İzmir ideal bir şehirdir.kimse kimseye karışmaz rahat relaks bir şehir kültür seviyesi yüksek bakış açısı geniş insanlar yaşar.rahat edersin..AMMMAAA BAYANLARI ÇOK GÜZEL VE BAKIMLIDIR.:) ammaa gelme canım buralara gellllmeee çok kötü savaş eşikte.otur oturdugun yerde.

Bence kıyı şehrine bakın

Turistik yerler biraz pahalı olabilir ama sıkışırsan dil biliyorum der tezgahtarlıkta bile daha fazla para alırsın

Standart kişiye göre değişir ama çizdiğin resim ile 2000 tl ikiniz iş bulsanız rahat geçinirsiniz toplam 4000 eder

Bir de sonuçta az çok bir birikim vardır yeni düzen eşya vs için

Eğer tam sıfır onlar da kredi taksit vs ise biraz sıkışık yaşarsınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…