deniz diyette
canim bir kac kahvalti icin tarif veriyorum.begendigim tarifler,ketoda mantik hindistan cevizi unu veya badem unu kullanmak ve protein mantikli yiyeceklerden kullanmak.bunlar sayesinde hamur isi ile yasayabiliyorum.
Her zaman degil tabi ama cok agir olduklarini sanmiyorum ama her seyde bol bol peynir cesidi kullaniyorum.
Tariflerin hepsi instagramdan bu tarz sayflaradan alinip denendi.
Eki Görüntüle 2636098
10 dakikada harika pizza;
1 yumurta,2 kasik yogurt,yarim kabartma tozu,1 cay bardagi badem unu rondodan sonra yaglanmis tavada kapakli kisikta piser.
Krep tavasinda tam pizza boyutu oluyor.ters cevirildiginde uzerine hazirlanan sos gezdirilir(salca,az sarimsak,baharat)uzerine ne malzeme hazirlandiysa (ben sucuk,mozzarella,kasar,mantar,kirmizi biber duruma gore)kapagi kapatip 5,10 dk buharda piserek pizza hazir.
Eki Görüntüle 2636099
Maydanozlu krep;
Maydanoz cok vazip gelmez ama tadi guzeldi.
Yarim demet maydanoz,az su,süt rondoda en minik hale getirirlir.1 yumurta,2 kasik badem unu,tuz,istenirse baharat rondodan sonra tavaya...
Eki Görüntüle 2636100
Ekmeksiz tost;
Bir kaba 1 yumurta1 yk badem unu,peynir,sucuk,maydanoz,baharat,mahlep,kabartma tozu gibi istedigin malzemeleri koyup yagli kagida serip dikdortgen sekil berip yagli kagidi ustune kapat ve tost makinesinde kisikta pissin.tost makinesinin izi cikmadi bu kez bende.
Eki Görüntüle 2636101
Boreğimsi yumurta;
1 yumurtanin beyazi rondoda cirpilir.
Yumurtanin sarisi,1/2 badem unu,tuz,1/2 fincan sut rindoda cirpilip hepsi birlestirilir.ben mahlep de koydum.agzi kapatilip tavada ust pisirilir,cevirildiginde ustun yarisina istedgin cesit peynir ve daha once tavada bir kac cevrilmis mantar eklenip yumurta ikiye katlanir...kapakli bir sekilde peyniri eriyince tamam.
Eki Görüntüle 2636103
Herseyi karistirip firina da ariyorum borek oluyor.kabak yogurt sut un peynir sogan baharat vs...
ŞEKERLI KREP ama harika otesi;
Bunu kendim uydurdum guzel olunca arada nadiren yapiyorum.
1 yumurta,tahin,az recel,kabartma tozu,susam.hindistan cevizi/badem unu,mahlep,yogurt/sut....
Elime ne gelirse kafama gore karistiriyorum artik