Şöyle ki ben karbonhidrat protein ve yağ dengesini elimden geldiğince öğünlerimde tutmaya çalışıyorum.Bununla ilgili bir yazı paylaşmak isterim
Bu haftaki yazımızda protein, karbonhidrat ve yağlar kan şekerinizi, verimlilik düzeylerini ve kilo yönetiminizi nasıl etkiliyor ona bakıyoruz.
banukazanc.com
Karbonhidratların az alınması demek yorgunluk halsizlik baş ağrısı vs demek. enerji verici oldukları için eksikliği de bir takım sorunları beraberinde getiriyor.
Menümde şehriye pilavını kıymalı yapmıştım kıyma içerisinde 60 gr kadar var zaten. Karb ağırlıklı yani. Protein eksik kaldığı için de yanına yoğurt ekledim . Şöyle katılıyorum menüye salata ilave edip akşm yoğurt yiyebilirdim. Bu şekilde de protein karb dengesini gün içerisinde sağlamış olurdum ama sadece protein veya sadece krb ile beslenmeyi doğru bulmuyorum , düşük karb beslenmeyi de doğru bulmuyorum dengede olması önemli
Diyet Yaparken Doğru Bilinen Yanlışlar | Dilara Koçak
www.dilarakocak.com.tr
Bu linkte de faydalı olacağımı düşündüğüm bir yazı var "
karbonhidrat almadan 12 saatte tüm depolar boşalır, kan şekeri düşer, tatlı isteği artar, güçsüzlük artar, iş verimi düşer, baş ağrısı olur."
Sonuç olarak yağdan değil su ve kas kaybından kilo verilir.
Çok uzun yazmak istemedim ama anlatabileyim diye uzun oldu linklerin içeriğinde daha detaylı bilgiler mevcut .
Sağlıklı kilo vermek için ise dengeli beslenmenin yanında spor spor spor . En önemlisi bu bence. Dengeli beslenme ve spor. Ben buna vakit bulamıyorum evet gün içerisinde hareketliyim ama yetmiyor spor şart