• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4 yaşında ki kuzenimle ilgili

Çocukların tıkandığı noktada oyun oynamak gerekiyor.
Önce öyle söyleme demeyi bırakın.
Konuşmak istiyorsa konuşsun, tiyatrosunu yapmak istiyorsa yapsın, eşlik edin.

Tabii daha önemlisi destek alın, o ne yapacağınıza dair daha sağlıklı bilgi verir.

Açıklıyoruz ama öyle açık açıkta anlatamayız ki melek oldu vs gibisinden üstü kapalı söyleyebiliyoruz en fazla bizler bile olayı kabullenemiyorken 4 yaşında ki bi çocuk içinde neler yaşıyor hiç bilmiyorum onu başkasının öldürdüğüne yok öyle birşey diyoruz yaktı felan diyor çünkü yarın randevu var inşalllah iyi olur
Çocuklar yaşadıkları travmaları oyunla tekrarlayarak normalleştirir. Susturmak yerine hemen destek almalısınız. Bu sizi aşar ve yanlış yol izliyorsunuz

o yaştaki bir çocuk ölümü tam anlamıyla kavrayamaz ölüm kavramı 6-7 taşla birlikte gelişmeye başlar o yüzden profesyoneller dışında birinin ona durumu açıklaması yetersiz kalacaktır. psikodrama alır muhtemelen kısa sürede atlatır

Psikologa götürün mutlaka uzman desteği şart
Ayrıca barış muslu yu araştırın. Siz cocuga uykuda konuşabilirsiniz bilinç altında artık güvende olduğunu hissetmeli.
Evet kesinlikle katılıyorum. Tramva temizliği yapılmalı bilinç altına konuşma yöntemiyle.
Ben Barış muslu dan ziyade Abdullah canitez den çok şey öğrendim.haftada birçok demo yapiyolar.size de tavsiye ederim.

Öncelikle basiniz sagolsun.yasadiklariniz cok kotu şeyler gerçekten.Rabbim sabır versin.
4 yasinda bir çocuğun boyle bir olaya şahit olması da çok korkunç.insallah yavrucak yaşadığı tramvanin etkilerini hayatı boyunca yaşamak zorunda kalmaz.

Evet kesinlikle katılıyorum. Tramva temizliği yapılmalı bilinç altına konuşma yöntemiyle.
Ben Barış muslu dan ziyade Abdullah canitez den çok şey öğrendim.haftada birçok demo yapiyolar.size de tavsiye ederim.

Ben barış musluyla deprem korkusu / migren ve 1 insana karşı öfkemi çözdüm
Bahsettiğiniz ismi duymadım. Yöntem ztn çok mantıklı gelmişti herkes ogrenmeli

Kamu davasının haricinde annenle teyzen de şikayetçi olsun lütfen. Çıkmaması için elinizden geleni yapın.
Şikayetçi olmamız mahkemeye işlenmezmiş bu davada bi etkisi olmazmış diper türlü uzaklaştırma alınır ama anneannem ölmeden 5 gün önce alınmış bi uzaklaştırma kararı vardı hepimiz şikayetçi olduk

napiyorsunuz yaaa cocugu psikologa goturun kendi kafaniza gore soylemiyoruz diyorsunuz o cocuk anlamiyor mu? belki de cocugun konusmasi daha iyidir. bir an once uzman yardimi alin
Kızmanıza gerek yok hepimiz çok kötü günler yaşıyoruz ancak yarına randevu bulabildiğimizi de belirttim 😥

Öncelikle basiniz sagolsun.yasadiklariniz cok kotu şeyler gerçekten.Rabbim sabır versin.
4 yasinda bir çocuğun boyle bir olaya şahit olması da çok korkunç.insallah yavrucak yaşadığı tramvanin etkilerini hayatı boyunca yaşamak zorunda kalmaz.
İnşalllah biz bile kocaman insanlar kendi adıma konuşayım geceleri gündüzleri uykuya hasret kaldım çıkıcak sevdiklerime zarar vericek diye o anlar hiç bir şekilde gitmiyor gözümden ben uzmandan yardım almaya başladım randevuyu 40 gün sonra anca dün bulabildim kuzenim içinde anca yarın için bulabildik 😥

Öncelikle başınız sağolsun, tüm aile açısından travmatik yaşananlar.

Çocuk açısından tam anlamlandıramadığı,
ve daha önce karşılaşmadığı şoke edici bir durum var bu nedenle üzerinde bol bol konuşup,diğer insanların tepkilerini gözlemleyip süreci kavramak istiyor.

Aslında tanıdığı yetişkinlerle durumu paylaşması sağlıklı birşey o yüzden konuşmasına ve soru sormasına izin vermeniz lazım. 'Öyle birşey olmadı' veya 'Anneanne melek oldu' demeniz çocuk açısından doğru değil ve kafa karıştırıcı.

Normalde bu yaş grubuna ölümü anlatırken mümkün olduğunca basit ve somut olmak gerekiyor. Melek oldu, cennette, toprak altında, huzur içinde uyuyor, kaybettik vs. Onlar için soyut ve kafa karıştırıcı. Onun yerine bu konuları açtığında 'Evet, anneanne öldü.' demek daha doğru olur. Anneanne ile birlikte yaptığınız şeylerden bahsedip, bunları artık birlikte yapamayacağınız için üzgün olduğunuzu anlatabilirsiniz.

Dayıdan bahsettiğinde, ya da anneannenin nasıl/neden öldüğünü sorduğunda/anlattığında 'Bunu henüz hiçbirimiz tamamen bilmiyoruz. Polisler ne olduğunu araştırıp bulup bize anlatacak, o zaman ben de sana anlatırım' diyebilirsiniz. Destek aldığınız uzman daha doğru şekilde yönlendirecektir zaten sizi.

Çocukta büyük bir travma olmuş etkilenmiş herkese anlatıp anlamlandırmaya çalışıyor. Uzman desteği almanız şart bu durumda. Hem de bir kere değil muhtemelen bir süre sürecek

Çocuk kendi gözleriyle görmüş siz hala öyle birşey yok diye yalan söylüyorsunuz, çocuk anlatarak içini boşaltmaya çalışıyor bir de kızıyorsunuz öyle mi
Yazıklar olsun be
Doktora götürün çocuğu doktora
Siz de bir uzmandan az akıl alın öyle konuşun
Asıl yanan o çocuk

Merhaba herkese umarım iyisinizdir geçen gün başımdan geçenleri anlattım kısaca özet geçeyim öz dayım anneannemin ölümüne sebep oldu ve işk günler ister istemez teyzemin 4 yaşına yeni girmiş kızı yaşananları gördü ve ilk günden itibaren fatih nenemi öldürdü yaktı vs diyor kızabilirsiniz belki o çocuğun ne işi vardı diye ama bırakılcak biryer yoktu maalesef ki teyzem felan zaten kötü durumdaydı ilk olay yeri incelemede bir anda ellerinden fırlayıp içeri girmiş anneannemi o şekilde yatarken de görünce taklitini felan yapıyor kesinlikle yanında konuşmuyoruz o söylediği zamanda öyle birşey yok diyoruz hatta bi iki defa kızdım ben öyle denmez ablacım öyle deme ablacım bizim yanımızda söyleyemiyor ama ilk defa gördüğü insanlara direk söylüyor whatsapptan bile ilk defa birisini gördüyse sesli mesaj atıyor keşke size sesli mesajı atabilsem de dinleseniz ne yapabiliriz daha çok küçük 4 yaşına kasımın sonunda girdi daha ve biz mahfoluyoruz onu o şekilde görünce 😥😥
Uzman desteği şart. Hatta sülalece almalısınız, kolay bir olay değil. Ayrıca çocuk söylediğinde inkar etmek onu yalan söylemeye iter. Söylesin, anlatsın, içindekileri döksün . İzin verin.

Çocuk bu konuda kızıp susturulmaz hanımefendi. Bir olayın etkisinde hatta travmasında olan bir çocuk onu asla unutmaz.

İçinizden biri de bu çocuğu bir psikoloğa götürelim terapi görmesi lazım, sakın kızıp susturmayın demiyor mu? 🤦

Merhaba herkese umarım iyisinizdir geçen gün başımdan geçenleri anlattım kısaca özet geçeyim öz dayım anneannemin ölümüne sebep oldu ve işk günler ister istemez teyzemin 4 yaşına yeni girmiş kızı yaşananları gördü ve ilk günden itibaren fatih nenemi öldürdü yaktı vs diyor kızabilirsiniz belki o çocuğun ne işi vardı diye ama bırakılcak biryer yoktu maalesef ki teyzem felan zaten kötü durumdaydı ilk olay yeri incelemede bir anda ellerinden fırlayıp içeri girmiş anneannemi o şekilde yatarken de görünce taklitini felan yapıyor kesinlikle yanında konuşmuyoruz o söylediği zamanda öyle birşey yok diyoruz hatta bi iki defa kızdım ben öyle denmez ablacım öyle deme ablacım bizim yanımızda söyleyemiyor ama ilk defa gördüğü insanlara direk söylüyor whatsapptan bile ilk defa birisini gördüyse sesli mesaj atıyor keşke size sesli mesajı atabilsem de dinleseniz ne yapabiliriz daha çok küçük 4 yaşına kasımın sonunda girdi daha ve biz mahfoluyoruz onu o şekilde görünce 😥😥
Nasıl ne yapabiliriz?
Acil pedagog yardımı alacaksınız napacaksınız yani baska?

pedagog a goturmelisiniz .
buradan care bulacaginiz bisey degil bu.
bide cocuga oyle bisey olmadi diye baski yapip kizmaniz cok sacma .
olay olmus cocukta gormus ve hala surekli anlattigina gore travmasinda .
kizip sus demek yerine konuyindehistirin duymamazliga falan gelin .yaptiginiz sey cocugu daha kotu etkileyecek

Back
X