- 1 Aralık 2018
- 971
- 192
- 18
- 41
- Konu Sahibi ilkbahari_bekliyorum
-
öğretmen ilk olarak kendi çözeceğine inanıyor sanırım.aile olayı sanırım en son noktaInsallah ikincisi yasanmaz ogretmenin uyarisini dikkate alir cocuk.. bu prosedur sacma geldi bana cocugum vurmussa arkadasina bilmeliyim ki ikinciyi engelliyim ailesi olarak
Zarar gördüğünde zarar veren çocukla konuşmak yerine oğlunuza kendini savunmayı öğretmenizi ve özgüvenini güçlendirmenizi tavsiye ederim.vurma huyu hiç yok.otutut ağlar garibim.kendini savunabilse ben mevzu bile etmezdim ama çocuğun yapısı bu
valla o zaman vurmasın, ben çocuğun ailesinin yanında konuşmak istedim ki bir daha kimsenin canını yakmasın.eve geldi yine ağladı.benim çocuğumun psikolojisi ne olacak.Başta bir şey yapmayım diyip baya bir level atlamissiniz. Çocuklar arasındaki meseleye bu şekilde karisamazsiniz. Siz aileler arasında cozebilirsiniz yetişkin olarak ama çocuğun ailesi yokken gidip onunla konuşamazsın. İzin vermemeleri doğru. Siz bir velinin gelip çocuğunuz ile cekinsin diye konuşmasını ister misiniz? Çocuklar birbirlerine vurduklarini unutabilir ama gelip bir yetişkinin konuşmasını unutmayabilir. Ki cekinsin diye yapacaktım diyorsunuz.
arkadaşım anlatıyourz.kimseye vurmuyor kendisine vurulsa dahi.ağlıyor garibimbenim oğlum kavga çocuğu değil, eğlence çocuğu.güleç.Zarar gördüğünde zarar veren çocukla konuşmak yerine oğlunuza kendini savunmayı öğretmenizi ve özgüvenini güçlendirmenizi tavsiye ederim.
Önünüzde uzun bir eğitim hayatı var.
Çoçuğunuz,okulda veya sosyal ortamda,
her sorun yaşadığında siz mi müdahale edeceksiniz?
Ben sizi anladım ama sizin konuşmanız durumu daha kötü bir hale getirebilir çünkü sonsuza dek gidip her kavgasına müdahale edemezsiniz. Çocuğunuzun kendini kendi savunması gerekiyor bu konuda onu yureklendirin. Yapabileceğiniz tek şey bu bence. Yoksa her dayak yediğinde anneeee diye ağlayarak size koşan kendi basının çaresine bakamayan bir çocuğunuz olmuş olur öyle daha çok uzulursunuz . Duse kalka da olsa kendisi bana vurma diyebilmeli arkadaşına yada vurmaya çalışırken engel olabilmelivurma huyu hiç yok.otutut ağlar garibim.kendini savunabilse ben mevzu bile etmezdim ama çocuğun yapısı bu
ne nefreti, siz yemin ediyorum kafanızdaki kurgulamışsınız ve demek istediğimi gram anlamamışsınız.iyi geceler.Şimdi birazdan burası , 4 yaşındaki çocuğa geleceğin katili, canisi muamelesi yapacak insanlarla dolarKonu sahibi, bebekler saf ve masum doğar. 4 yaşindaki minik bir çocuk tokat atiyorsa bunun tek bir sebebi vardır. Etraftan gördüğünü taklit etmesi. Sakın o çocuğa nefretle yaklaşmayın. Onun bir çocuk olduğunu ve çocukların yanlış davranışlarının ancak sevgiyle düzeltilebileceğini unutmayın.
arkadaşım anlatıyourz.kimseye vurmuyor kendisine vurulsa dahi.ağlıyor garibimbenim oğlum kavga çocuğu değil, eğlence çocuğu.güleç.
Bahsettiğim şey konuşup anlatmak değil.arkadaşım anlatıyourz.kimseye vurmuyor kendisine vurulsa dahi.ağlıyor garibimbenim oğlum kavga çocuğu değil, eğlence çocuğu.güleç.
Konuşun o zaman ne diyelim.valla o zaman vurmasın, ben çocuğun ailesinin yanında konuşmak istedim ki bir daha kimsenin canını yakmasın.eve geldi yine ağladı.benim çocuğumun psikolojisi ne olacak.
Bu konuda size katılmıyorum... 4 yaşındaki çocuklar arasında olanlara ebeveynler elbette müdahil olacak. Güzelce, sevgiyle yaklaşıp çocuklar barıştırılmalı. 14 yaş değil bu, 4 yaş farkındaysanız. Daha bebek sayılırlar. Ebeveynler onlara yol göstermeli.Zarar gördüğünde zarar veren çocukla konuşmak yerine oğlunuza kendini savunmayı öğretmenizi ve özgüvenini güçlendirmenizi tavsiye ederim.
Önünüzde uzun bir eğitim hayatı var.
Çoçuğunuz,okulda veya sosyal ortamda,
her sorun yaşadığında siz mi müdahale edeceksiniz?
Ben size demedim ki. Genel yorumlara istinaden yorum yaptım. İyi akşamlar.ne nefreti, siz yemin ediyorum kafanızdaki kurgulamışsınız ve demek istediğimi gram anlamamışsınız.iyi geceler.
Haklısınız insan evladının şiddet görmesinden hoşnut olmaz ama bu çocuklar henüz 4 yaşında.ya ne biliyim.bir kız var sınıfta, o diğer oğlana 'ona vur.o yaramazlık yapıyor' demiş.o da benim çocuğuma vurmuş.içim yandı...
Okulda olan meseleye ebeveynler karışamaz.Bu konuda size katılmıyorum... 4 yaşındaki çocuklar arasında olanlara ebeveynler elbette müdahil olacak. Güzelce, sevgiyle yaklaşıp çocuklar barıştırılmalı. 14 yaş değil bu, 4 yaş farkındaysanız. Daha bebek sayılırlar. Ebeveynler onlara yol göstermeli.
Ailesiyle konusmak mantıklı ama cocukla gorusmek size düşmez ailesi ve öğretmeni gereken konusmayı yapmıstır.bunu ilk duydum tepki vermedim ammaaaan çocuk dedim.sonra öğretmenini aradım, nasılsınız falan dedim, yarın karne günü, çocuğun gelişimi nasıl dedim, en sonra da oğlum tokat yediğini söylüyor arkadaşından.haa biliyorum dedi.bildiğinizi bilseydim aramazdım dedim. öğretmenin haberi olmuş çocukla konuşmuş.kapadım telefonu.çok teşekkür ettim ve kapadım telefonu.
yerime oturdum, canının nasıl yandığını tekrar düşündüm içim acıdı.acaba tekrarlar mı dedim, endişelendim.sonra çocukla ve ailesiyle konuşma fikri geldi.işim yoğun buna rağmen izin alıp gitme isteği doğdu.başka bir çocuk da bir ay önce gözüne parmak sokmuştu yavrumun.çocukla ve ailesiyle görüştüm, oçocuk artık yaklaşmıyor oğluma.bizimki de biraz kendi halinde.
derken öğretmeni tekrar aradım.yarın gelip oğluma vuran arkadaşıyla görüşmek istediğim söyledim.öğretmen kabul etmedi.gerekli konuşmsyı yaptığını söyledi.
öğretmenimiz çok iyi de, o kadar iyi kalpli ki.ama ben bir üzüldüm.siz bu durumlarda ne yapıyorsunuz.aslında çocuğun ailesiyle konuşma isteğim halen var
oğlum da merhametli.diyelim ben ağladım oturur ağlar öle bir çocuk.Önünde koca bi hayat var. Sürekli sorunlarına direk müdahale edemezsiniz...
Dolaylı olarak çocuğunuzu desteklemelisiniz. Şiddetin kötü birşey olduğunu unutmadan hakkını korumayı öğrenmeli .
Karşısındakiler de ana kuzusu, onlar da çocuk.
Her çocugun tepkisi farklıdır olaylara. Kimisi hakkını şiddetle arar, kimisi tam tersi...
Kardeşim de bir kere dayak yemişti. Annem sen neden vurmadın vs diye kızdı, hani olur ya elin armut mu topluyor baskısı...
5 yaşında kardeşimin cevabı; ama bende vurursam canı acır, üzülür, ağlar olmuştu.
Ömür boyu dayak yiyerek büyümedi. Vicdanlı merhametli kaldı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?