4 yaşındaki oğlum aynı yaştaki arkadaşından tokat yemiş.

vurma huyu hiç yok.otutut ağlar garibim.kendini savunabilse ben mevzu bile etmezdim ama çocuğun yapısı bu
Zarar gördüğünde zarar veren çocukla konuşmak yerine oğlunuza kendini savunmayı öğretmenizi ve özgüvenini güçlendirmenizi tavsiye ederim.
Önünüzde uzun bir eğitim hayatı var.
Çoçuğunuz,okulda veya sosyal ortamda,
her sorun yaşadığında siz mi müdahale edeceksiniz?

Bir seferle aileyle yada çocukla konusmak olmaz..
Ki zaten cocugun anlayacagini da düşünmüyorum...
Alışkanlık haline getirirse o zaman aileyle konuşursunuz...

valla o zaman vurmasın, ben çocuğun ailesinin yanında konuşmak istedim ki bir daha kimsenin canını yakmasın.eve geldi yine ağladı.benim çocuğumun psikolojisi ne olacak.

arkadaşım anlatıyourz.kimseye vurmuyor kendisine vurulsa dahi.ağlıyor garibimbenim oğlum kavga çocuğu değil, eğlence çocuğu.güleç.

vurma huyu hiç yok.otutut ağlar garibim.kendini savunabilse ben mevzu bile etmezdim ama çocuğun yapısı bu
Ben sizi anladım ama sizin konuşmanız durumu daha kötü bir hale getirebilir çünkü sonsuza dek gidip her kavgasına müdahale edemezsiniz. Çocuğunuzun kendini kendi savunması gerekiyor bu konuda onu yureklendirin. Yapabileceğiniz tek şey bu bence. Yoksa her dayak yediğinde anneeee diye ağlayarak size koşan kendi basının çaresine bakamayan bir çocuğunuz olmuş olur öyle daha çok uzulursunuz . Duse kalka da olsa kendisi bana vurma diyebilmeli arkadaşına yada vurmaya çalışırken engel olabilmeli

Şimdi birazdan burası , 4 yaşındaki çocuğa geleceğin katili, canisi muamelesi yapacak insanlarla dolar Konu sahibi, bebekler saf ve masum doğar. 4 yaşindaki minik bir çocuk tokat atiyorsa bunun tek bir sebebi vardır. Etraftan gördüğünü taklit etmesi. Sakın o çocuğa nefretle yaklaşmayın. Onun bir çocuk olduğunu ve çocukların yanlış davranışlarının ancak sevgiyle düzeltilebileceğini unutmayın.

ne nefreti, siz yemin ediyorum kafanızdaki kurgulamışsınız ve demek istediğimi gram anlamamışsınız.iyi geceler.

arkadaşım anlatıyourz.kimseye vurmuyor kendisine vurulsa dahi.ağlıyor garibimbenim oğlum kavga çocuğu değil, eğlence çocuğu.güleç.

siz yine de kendisini korumayı öğretin yavaş yavaş.. okul ortamı kurtlar sofrası, sizinki de ilk darbeyi yemiş.. en azından kendini geri çekmesini, gerekirse bağırmasını falan söyleyin..

Bahsettiğim şey konuşup anlatmak değil.
Biraz geniş bakın meseleye.
Ayrıca bu becerileri akşamdan sabaha kazanması mümkün değil.
Ciddi çaba ve zaman ister.
Ayrıca bu durumun kavga veya eğlence çoçuğu olmakla da bir ilgisi yok.

Öğretmen gerekli konuşmayı yapmış zaten.
Ek olarak ne söyleyebilirsiniz 4 yaşındaki çocuğa?
Bir daha yaparsan diye tehdit mi edeceksiniz?

Lütfen yapma yavrum o senin arkadaşın diyeceksiniz değil mi?
Öğretmeni de bunları söyledi zaten.
Sakin olun.
Çocuğunuz sürekli buna maruz kalıyorsa, kendisini savunma konusunda eksiktir.
Bunu çözmeye odaklanın bence.

Bu konuda size katılmıyorum... 4 yaşındaki çocuklar arasında olanlara ebeveynler elbette müdahil olacak. Güzelce, sevgiyle yaklaşıp çocuklar barıştırılmalı. 14 yaş değil bu, 4 yaş farkındaysanız. Daha bebek sayılırlar. Ebeveynler onlara yol göstermeli.

ya ne biliyim.bir kız var sınıfta, o diğer oğlana 'ona vur.o yaramazlık yapıyor' demiş.o da benim çocuğuma vurmuş.içim yandı...
Haklısınız insan evladının şiddet görmesinden hoşnut olmaz ama bu çocuklar henüz 4 yaşında.

Ve bu kısmı nedense atlıyor gibisiniz. Diğer çocuk direk gelip vurmamış, kız arkadaşları tarafından bir yönlendirme, azmettirme var.

Şimdilik olayın üzerine gitmeyin, öğretmenleri gerekli olanı yapmıştır ama tekrarlaması durumunda müdahil olun.

Okulda olan meseleye ebeveynler karışamaz.
Ona öğretmen ve okuldaki diğer eğitimciler müdahale eder.
Sosyal ortamda elbette ebeveynleri müdahale eder.
Yaş grubunu da,gelişim özelliklerini de iyi bildiğimden emin olabilirsiniz.
Bebek olarak varsayma durumu kişiden kişiye değişir.
Biz alanda çalışanlar, 2 yaş itibariyle bebeklik döneminin bittiğini kabul ederiz.
2-6 yaş arasını da erken çocukluk dönemi olarak değerlendiririz.

Son düzenleme:
Kolay kolay cevap yazmam ama bir ogretmen olarak tutamadim kendimi.1 kere degil daha fazlada olur cocuk bu adi ustunde.yarinda sizin çocuğunuz baskasina vurur sakin yapmaz demeyin çocuğunuz siz yokken nasil davrandigini bilemezsiniz.velilere bir turlu ogrenciler ile degil ogretmen ile muhatap olmayi ogretemedik .oldu o zamn herkes gelsin kafasina gore istedigi çocukla konuşsun olur mu oyle sey.ogretmen yapmis gererekli uyariti zaten.ayrica benimde kizim var 5 yasinda gelip boyle birsey söylediğinde yanlislikla olmuştur istemeden olmustur diye geçiştiriyorum.ve en kötüsu boyle yapan annelerin çocukları kac yaşına gelirse gelsin yalniz kalıyor.tecrube ile soyluyorum .

Ailesiyle konusmak mantıklı ama cocukla gorusmek size düşmez ailesi ve öğretmeni gereken konusmayı yapmıstır.

Önünde koca bi hayat var. Sürekli sorunlarına direk müdahale edemezsiniz...
Dolaylı olarak çocuğunuzu desteklemelisiniz. Şiddetin kötü birşey olduğunu unutmadan hakkını korumayı öğrenmeli .
Karşısındakiler de ana kuzusu, onlar da çocuk.
Her çocugun tepkisi farklıdır olaylara. Kimisi hakkını şiddetle arar, kimisi tam tersi...
Kardeşim de bir kere dayak yemişti. Annem sen neden vurmadın vs diye kızdı, hani olur ya elin armut mu topluyor baskısı...
5 yaşında kardeşimin cevabı; ama bende vurursam canı acır, üzülür, ağlar olmuştu.
Ömür boyu dayak yiyerek büyümedi. Vicdanlı merhametli kaldı.

oğlum da merhametli.diyelim ben ağladım oturur ağlar öle bir çocuk.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…