4 yıl önce kürtaj oldum, şimdi vicdan muhasebesi yaşıyorum

Bir üstte yazdim soyleyeceklerimi.
ama Allah gostermesin size inşallah. .

Geçmiş olsun öncelikle.Dua edin bol bol zaten vicdanınız rahat değil demişsiniz.Af dileyin Allahtan isteyin

sözlerine dikkat et. ben kimseye nazi demedim. nazileri hatırlattı dedim. ayrıca bu yorumda muhatabım sen değilsin.
nazi benzetmesi cuk oturdu bence sonuçta engelli çocukları yok etmenin tek yolu kürtaj değil, bunu nazizm be adolf hitler de yapıyordu bende arada fark göremiyorum. hepside canilik.

Yukarida baska turlu yorum yaptim ama bu derece desteklediginiz, arkasinda durdugunuz kurtajinizin sizde olusturdugu hislerin ilkyazinizda pismanlik oldugunu dusunmustum, cunku insan ancak yanlis yaptigina inandigi, pisman oldugu bir isten oturu allahin kendisini cezalandirdigini dusunur. Ama su an yaptiginiz isi deli gibi savunuyor üstüne bir de bi daha olsa yine boyle davranirim diyorsunuz. E o zaman bize niye soruyorsunuz? Burda her kesimden kadin var, kimisi destekleyecek kimisi yanlis yaptiginizi soyleyecek. Ama siz zaten kendi fikrinizi kabul ettirmeye calisiyor gibisiniz

Allah affetsin.. en azından vicdanen az da olsa kendini Afetirmeye bak bol tevbe et ..
Rabbim kimseyi mahrum birakmasin nimetinden..

Merhaba hanımefendi, nasılsınız?

Yasal sınır 10 hafta ülkemizde. 10 haftaya kadar ceninin beyin gelişimi tamamlanmaz.

Beyin gelişimi tamamlanmamışken acı çekemez.

Şimdi nesnel olmayan şeyler üzerinde tartışıp, onlar üzerinden gidelim, ne dersiniz?

Bu bir bahane değil. Ha evet ben taşıyıcı olmadığım için bebek özürlü değildi muhtemelen. Ama temiz olduğumu öğrendikten sonra hamile kalsam aldırmazdım. Çünkü sevmediğim birinden istemediğim bir çocuk olmayacaktı. Kaldı ki düğün tarihimi öne çekerdim.

naziler kusursuz ırk yaratma sevdasıyla yaptılar eger yaptılarsa.

bizim derdimiz kusursuz ırk yaratmak degil, birisi ömür boyu başkasına muhtaç olmasın, eksik hissetmesin istiyoruz. vicdani bir mesele bu. ''olsun bana ne dogurucam, anne olucam anne olucam bananeee. isterse 60 yıl sürünsün çocuk hiiiç umrumda degil anne olucam ben'' diyenler garip geliyor.

nazi benzetmesi cuk oturdu bence sonuçta engelli çocukları yok etmenin tek yolu kürtaj değil, bunu nazizm be adolf hitler de yapıyordu bende arada fark göremiyorum. hepside canilik.

yaşamaya hakkı olan varlığı öldürürken acı çeker mi diye düşünmek nasıl bir mantıktır.?

Zihinsel engelli dogma ihtimali yüksek olan bi cocugu aldırma imkanı varken aldırmamak büyük zalimlik bence de.
Benim de durumu sizinkinden cok daha agır bi yakınım vardı. Gecen sene rahmetli oldu. 2-3 yaş zekasına sahipti. Kendi başına yemek yiyemez, tuvalete gidemez.
Hani kücük kız cocukları böle elbiselerini havaya kaldırır ya bazen kalabalıkta şımarınca. 30 yasında koca kadın tshirt ünü kaldırırdı öyle misafirlerin ortasında. Herkes insan evladı olmadıgı icin garip garip bakıslar, fısır fısır konusmalar.
Saçları kısa kesilmisti. Kucagıma oturup benim sacımla oynamaya calısırdı. 30 yasında bi kadını 18 yasında bi kızın pesinden Aba Aba diye dolasırken hayal edin.
Oyuncaklarını topluyo diye bakıcısını itip kadının yaralanmasına sebep oldu.
Daha bi ton sorun sayarım size.
Simdi herkes öldü de kurtuldu diyo onun icin. Ama 30 yıl bu hayatı yasadı o kadın. Bi sürü saglık sorunu cekti. Niye aldıgını bilmedigi bi sürü ilacı aglaya aglaya icti. Bi sürü kaza gecirdi. Bebek gibi iste.
Simdi bu kadına yasadı diyebilir mi kimse? Diyemez. Annesi el üstünde tuttu eli öpülesi bi kadındı ama hep de söylerdi bilsem dogurur muydum diye.

Siz yazdiklarinizi okuyor musunuz, gozunuz goruyor mu? Konu sahibesinin ne dedigini bir tekrar okuyun, 1ci sayfaya gidip, ne hakla onu veya yaptigini savunanlari hasta, manyak bir insanla karsilastirirsiniz? Konu sahibesi cani mi, katil mi, ruh hastasi mi? Bu nasil bir benzetme?

Bakin, madem aradaki farki bilmiyorsunuz ben size aciklayayim. Hitler'in kusursuz irk ideali dahilinde sakatlar, cingeneler ve Yahudilerin yokedilmesi vardi. Amac: Kusursuz irk yaratmak.

Burda hanim hakli diyenler neyi savunuyor: Sakat olacagini bildigin bir insana bu eziyeti yapmamak. Eziyet etmekle, eziyetten kacinmanin arasindaki ortak nokta nedir bana soyler misiniz?

Burda bir de aci deniyor, neyin acisi ? 10 haftalik hamilelik hucreler toplulugudur, ortada ne beyin, ne kalp var , ne acisi, aciyi neresiyle ceksin bu hucre toplulugu?

Duschenne kas distrofisi. Genel adıyla miyopati. Futbolcu sedat vardı onun hastalığının bir çeşidi

yaşamaya hakkı olan varlığı öldürürken acı çeker mi diye düşünmek nasıl bir mantıktır.?

Hanımefendi alıntıladığım mesaj acı çektiğini iddia ediyor.

Yanlış bilgi düzeltilmesiyle ilgili bir sıkıntınız mı var? Mesajım yorum içermiyor zira.

Kirilmayin darilmayin hatirlatmis gibi olmasin ama zamaninda bir durm yasamissiniz simdi vicdan yapiyorsunuz. Sizi yargilamak benim hakkim degil ama yine de insanin sorasi geliyor madem boyle bir durumunuz vardi neden birliktelik yasadiniz? Evlilik oncesi birlikteliklere karsiyim bu tarz konulara hep yaziyorum size de yazmadan edemeyecegim...
İkinci bolumde pisman olmussuniz bu iyi bir sey.Af meselesini sadece allah bilir. Manevi seylere inaniyorsaniz tovbenizi nasuh tovbesi yapin ve cocuk icin kurban kestirin.Bol bol dua edin.Allah isteyene veriyor insallah size de verir. Gonlunuze genislik gelir

Bir taraf kendi vicdanını çocuğa yaşatacağı hayatın önüne koyuyor, diğer taraf çocuğun çıkarını öne koyuyor. Bu kadar basit.

Ve kimse kimsenin fikrini benimsemek durumunda değil. Ne doğursak onlar bizim -Allah korusun- engelli çocuğumuza bakacak, ne aldırsalar biz onların vicdanını çekeceğiz. O yüzden bence hiç uzatmayın, sonuçta bu uzlaşılacak bir konu değil.

İsteyen doğmadan önce fiziksel veya zihinsel engelli olacağını bildiği çocuğu doğurur, isteyen doğurmaz. Sonuçta şu tarayıcıları kapattıktan sonra herkes kendi hayatını yaşıyor. Belli yaşa gelmiş koca insanlarız, doğurup doğurmamaya başkasının lafıyla karar vermeyeceğimize göre... sinirlerinize yazık : )

boşverin bu tarz yorumlara. yaşamayan bilemez. sizi anlıyorum ben.

oncelikle insallah tez zamanda bi bebek sahibi olursun evet yaptigin iyi bisey degil ama hangimiz hatalar yapmiyoruz ki bu hayatta acemilikte yapmissin bi hata Rabbim affetsin uzulme artik malesef geri getiremezsin hicbirseyi onune bak

Konu sahibi bi hata yapmış kimine göre yapmaması gerekiyor kimi haklı buluyor...kardeşim sen geçmişi bırak artık Mevlana ne demiş gel ne olursan ol yine gel...sen kimseden bişi istemiyorsun tövbe et Allah dan iste zamanı gelince bebişinde gelecektir... .bu arada aldırırım çocuğu diyenlere de bir şey sormak istiyorum kim sapasağlam doğurduğu çocuğun sakat kalmayacağının garantisini verebilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…