- 17 Nisan 2012
- 30.410
- 65.394
- 598
- Konu Sahibi kesenmakas
-
Evet.
Gerçekten fiziksel, ama özellikle zihinsel engelli olacağını bilseydim aldırırdım. Evet kahrolurdum, çok üzülürdüm ama böyle bir dünyada engelli bir çocuğun ve yetişkinin yaşayacağı sıkıntıları yaşatmazdım.
Sperm sayısında sorun yok. Hareketinde sorun var. Hareketliliği de sigara alkol yaş etkilemekteymiş.Bir sey soracagim. 4 yil önce nasil oldu çocuk esinizin sperm sorunu olduğunu soylemissiniz?
nazi benzetmesi cuk oturdu bence sonuçta engelli çocukları yok etmenin tek yolu kürtaj değil, bunu nazizm be adolf hitler de yapıyordu bende arada fark göremiyorum. hepside canilik.sözlerine dikkat et. ben kimseye nazi demedim. nazileri hatırlattı dedim. ayrıca bu yorumda muhatabım sen değilsin.
Amin hiçbirimize.Bir üstte yazdim soyleyeceklerimi.
ama Allah gostermesin size inşallah. .
Bence siz de böylarkasu şeyle imtihan olmayın. Uzaktan yorum o kadar kolay ki... 20 yıl öncenin şartlarında annem ne çekti... annem çekti de abimi sorsanız... akıl yerinde. Dünyayı algılamakta sorun yok. Ama yürüyemiyor, yardımsız k budur ilenizde recrübe etmediyseniz bu kadar keskin konuşmayın
hiç birşeyden haberi olmadığını sandığınız bebek canlı canlı ve parça parça alınıyor o kürtajda. acı çektiğini sen farketmiyorsun belki ama parçalanarak öldürülüyor. ama dur çığlık falan atamıyor ağlayamıyor demi?
senin bi parmağını koparsınlar bakalım tepkin ne olacak?
konu sahibinden çok özür diliyorum bunları yazdığım için. insan hata yapabilir. önemli olan pervasızca hatasını savunmaması.
Bu bir bahane değil. Ha evet ben taşıyıcı olmadığım için bebek özürlü değildi muhtemelen. Ama temiz olduğumu öğrendikten sonra hamile kalsam aldırmazdım. Çünkü sevmediğim birinden istemediğim bir çocuk olmayacaktı. Kaldı ki düğün tarihimi öne çekerdim.Genetik bir hastalık taşıma ihtimali olabilirdi demişsiniz o zaman bu sizin kanınızdı, bu testleri şimdi yaptırdığınız ve öyle olmadığını anladığınıza göre aldırdığınız çocuğun herhangi bir engeli yoktu ..o yüzden bu bahanenin arkasına saklanmayın lütfen evli olmadığım için doğuramazdım deseniz daha doğru olur.
Ve şu ande bebeğinizin olmamasının nedeni bu olabilirde olmayabilirde o Allahınbileceğibir şey.Ama O çok affedicidir bebeğiniz olacaktır inşallah..
nazi benzetmesi cuk oturdu bence sonuçta engelli çocukları yok etmenin tek yolu kürtaj değil, bunu nazizm be adolf hitler de yapıyordu bende arada fark göremiyorum. hepside canilik.
Merhaba hanımefendi, nasılsınız?
Yasal sınır 10 hafta ülkemizde. 10 haftaya kadar ceninin beyin gelişimi tamamlanmaz.
Beyin gelişimi tamamlanmamışken acı çekemez.
Şimdi nesnel olmayan şeyler üzerinde tartışıp, onlar üzerinden gidelim, ne dersiniz?
Zihinsel engelli dogma ihtimali yüksek olan bi cocugu aldırma imkanı varken aldırmamak büyük zalimlik bence de.Bence evet. Ozellikle zihinsel engelli olarak yasamak insan icin azap olmali bence. Benim kafam calisiyorken hayat bu kadar zorken, zihinsel engellileri dusunemiyorum.
Engelli cocuk anneleri biz oldukten sonra cocugumuza ne olacak diye kara kara dusunuyorlar, siz hic bunu dusundunuz mu peki? Gunaha girmeyeyim diye bir insani bile bile surundurerek yasatmak kadar bencilce ve gunah bir sey daha olamaz bence.
Tanidik bir ailenin kizi vardi, engelli degil ama safca derler ya oyle. Zeka geriligi vardi sanirsam, kendi de normal olmadiginin farkindaydi. 2 yil once mi ne ailemle gittigim bir dugunde bu kizcagiz oturup kosede hungur hungur agladi, ben evlenemicem, beni kim ne yapsin dedi bana yanina gittigimde. Ben de sacmalama kismet dedim, o da diger insanlar gibi olmadigimi biliyorum dedi. Simdi engelli olarak yasamanin guzelliklerini gidin bu kiza siz anlatin, bana o kadar koymus ki yazarken gozlerim doldu.
nazi benzetmesi cuk oturdu bence sonuçta engelli çocukları yok etmenin tek yolu kürtaj değil, bunu nazizm be adolf hitler de yapıyordu bende arada fark göremiyorum. hepside canilik.
Duschenne kas distrofisi. Genel adıyla miyopati. Futbolcu sedat vardı onun hastalığının bir çeşidiHuntington hastalığı mıydı?Eğer öyleyse gerçekten çok çok zor bir karar vermişsiniz, abiniz için de ayrıca başınız sağolsun.Ama her şeyi kürtaja bağlamayın, bence kafanıza çok takmanız da etkiliyor , oluruna bırakmayı deneseniz biraz?Acı çektirmekten başka bir işe yaramaz bu kadar olmuyor olmasını kafaya takmanız. Zamanı geldiğinde gelecektir bebeğiniz inşallah.
yaşamaya hakkı olan varlığı öldürürken acı çeker mi diye düşünmek nasıl bir mantıktır.?
Bir taraf kendi vicdanını çocuğa yaşatacağı hayatın önüne koyuyor, diğer taraf çocuğun çıkarını öne koyuyor. Bu kadar basit.naziler kusursuz ırk yaratma sevdasıyla yaptılar eger yaptılarsa.
bizim derdimiz kusursuz ırk yaratmak degil, birisi ömür boyu başkasına muhtaç olmasın, eksik hissetmesin istiyoruz. vicdani bir mesele bu. ''olsun bana ne dogurucam, anne olucam anne olucam bananeee. isterse 60 yıl sürünsün çocuk hiiiç umrumda degil anne olucam ben'' diyenler garip geliyor.
boşverin bu tarz yorumlara. yaşamayan bilemez. sizi anlıyorum ben.Allah 20 yaşına geldiğinde öleceğini bildiğiniz bir erkek evlatla sınamasın ne sizi ne yakınınızı. Ben abimi 20 yaşında kaybettim genetik bir hastalıktan. Benim hastalığın taşıyıcısı olma ihtimali %50. Erkek çocuğum olursa hasta olma ihtimali %50. Kızım olursa taşıyıcı olma ihtimali %50. Erkek çocuğum olur ve hasta olursa 20 sine kadar yaşama ihtimali yok... Siz kimi nasıl zevk sefa ile suçlarsınız. Zevkimse de sefamsa da özürlü çocuk doğuramazdım. İhtimali bile ürkütücü.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?